User 058 - Μαϊος 1995

Dark Forces, Rise of the Triad. Επικούρα το τεύχος, ευχαριστούμε πολύ MadPir7.
 
Κορυφαιο...το Magic carpet το ειχα παρει με μια συλλογη οταν εφτιαξα το πρωτο μου "δυνατο" η/υ και θυμαμαι ακομα την εντυπωση που μου ειχε κανει τοτε η ταχυτητα. Αυτο και το Terminal Velocity ηταν η αρχη μου στο τρισδιαστατο παιχνιδι.
 
Εχει μερικες στραβες σελιδες το εν λογω scan αλλα οσοι θυμουνται τη βιβλιοδεσια του User καταλαβαινουν οτι ειναι αδυνατον να σκαναριστει σωστα χωρις να καταστραφει.

Να σαι καλα MadPir7
 
Οντως, πολύ "πλούσιο" σε παρουσιάσεις games το συγκεκριμένο τεύχος.

Κυριαρχούν τα FPS, αλλά έχουμε και reviews απο flight sims, adventure & strategy.

Μπράβο, MadPir7 !!
 
Άλλο ένα έπος. Ευχαριστούμε MadPir7 :cool:

Θυμάστε το τότε "ζαλιστικό" Descent; :animeek:
 
Θυμάστε το τότε "ζαλιστικό" Descent;
Όλη η τριλογία ήταν μπροστά από την εποχή της.

Οντως, πολύ "πλούσιο" σε παρουσιάσεις games το συγκεκριμένο τεύχος.Κυριαρχούν τα FPS, αλλά έχουμε και reviews απο flight sims, adventure & strategy.

Μπράβο, MadPir7 !!
Descent, Magic Carpet, Dark Forces, και Down Patrol, σε ένα τεύχος!!!! Μάλλον τέτοιες εποχές δεν θα ξαναζήσουμε.
 
Ωραίο! Μπράβο ρε παιδιά... τρελές αναμνήσεις...

Άσχετο... το τεύχος 33 θα το ανεβάσει κανείς; Είναι αυτό με το Review μου στο Another World (αυτό με την φωτό μου :D ) ... το έχω χάσει... και θα ήθελα πολύ να το έχω ξανά στο αρχείο μου!!!
 
Διαβάζοντας αυτά τα τεύχη 1995+ βλέπει κανείς πόσο πίσω μένει η Amiga στον ανταγωνισμό. Στο pc έχουμε τίτλους που θέλουν 486/66 cd rom και 4/8mb και στην Amiga κάτι απλοϊκά παιχνιδάκια. Δηλαδή και να μην θες διαβάζοντας λες εντάξει καλά είναι να πάρω κάτι άλλο.
(Και την ίδια περίοδο σκάνε και μύτη Playstation-Saturn)
 
Τελευταία επεξεργασία:
To 1996 έκλεισε η Escom, η Γερμανική εταιρία που κατασκεύαζε τις Amiga. To downfall είχε αρχίσει αρκετά νωρίτερα.
 
Η C= είχε κλείσει το 1995 μετά απο πολλά οικονομικά πρόβληματα που είχε.

Έπρεπε να είχε επενδύσει σε νέες τεχνολογίες για τα μηχανήματα της αλλα είναι γνωστά τα αίτια που δεν έγινε αυτό και οι λάθος κινήσεις που έγιναν απο τα αφεντικά της θρυλικής εταιρείας.

@Shinobi Άστα να πάνε... Πολύ Αγαπημένη εταιρεία.. Κρίμα που έκλεισε. :(
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποιες τεχνολογίες εδώ δεν είχαν καν λεφτά να πληρώσουν τα εργοστάσια να φτιαξουν cd32 που είχε ζήτηση. Αν υπήρχε χρήμα να έβγαζαν τότε cd32 στην αγορά δεν θα είχε χρεοκοπήσει. Η Α500 πούλαγε καλά σχετικά και κάνει μια κίνηση βγάζει την Α500+ που είχε ασυμβατότητα σε μεγάλο βαθμο, σταμάτησε το μοντέλο που πούλαγε (Α500), στο καπάκι βγάζει την Α600 για να διορθώσει τα λάθη, και το βγάζει χωρίς αριθμητικό πληκτρολόγιο δηλαδή παιχνιδοκονσολα τύπου c64 στην ουσία. Μετά από λίγο έρχεται και βγάζει Α1200 σε τιμή διπλάσια της 600 και σε μικρές ποσότητες (άμα δεν πληρώσεις δεν δουλεύει εργοστάσιο που ήδη του χρωστάς ένα κάρο λεφτά) και χωρίς στάνταρ σκληρό επάνω. Μετά λίγο καιρό οι πωλήσεις πιάνουν πάτο και δεν έχουν λεφτά ούτε για τσιγάρα. Αυτοκτονία από τις λίγες. Την ίδια ώρα το PC έβγαζε συνεχώς μεγάλα update cd rom, φτηνές μνήμες, σκληρούς κλπ. Και ήρθαν οι κονσόλες σε τιμή τη μισή μιας Α600 έπαιρνες SNES (παιχνιδια δεν αγοραζες βέβαια αλλά νοικιάζεις) που ήταν πολύ καλύτερο μηχάνημα.
 
[λίγο off topic]
Η 600 -τουλάχιστον αυτή που είχα- τι θόρυβο έκανε το disk drive της, σκεφτόμουν τώρα την διαβάζει ή την γδέρνει άραγε την δισκέτα. Σκληρή σε όλα της ήτανε... :)
 
Διαβασα και μερικα ακομα τευχη που βρηκα στο i am retro.gr να θυμηθω την κατασταση τοτε. Γυρω στο τευχος 65 η ποιοτητα του περιοδικου πεφτει φανερα, το layout της σελιδας γινεται πολυ απλοικο λες και κανανε downgrade τα pc που τα σχεδιαζαν και στο 67-68 δηλαδη καλοκαιρι '96 λεει στην αλληλογραφια οτι δεν υποστηριζει πλεον το περιοδικο την Amiga και γινεται αποκλειστικα περιοδικο για PC. Λεει οτι θα κυκλοφορησει το περιοδικο amiga computing αποκλειστικα για Amiga το οποιο αν δεν κανω λαθος εβγαλε 5-6 τευχη και εκλεισε. Η αληθεια ειναι οτι τα PC εχοντας τιτλους οπως Command and conquer και πολλα αλλα και με τα PS1-Saturn στην αγορα, η Amiga δεν ειχε πλεον χωρο με ισχυ η 1200 οσο ενας 386 (και ουτε καν σκληρο δεν ειχε και μονο 2 mb) ενω στα pc εβγαιναν τιτλοι που ηθελαν 486 στα 100mhz, cd rom και 8mb.
 
Παρατήρησα κι άλλα, πχ στην αλληλογραφία ρωτάει ένας ποιες οι απαιτήσεις αυτών των παιχνιδιών τάδε (έγραψε 3-4) και του απαντά πάρε τηλέφωνο στα μαγαζια και ρώτα. Δηλαδή υπήρχε μια εικόνα ψιλοδιαλυσης και αδιαφορία. Από την στιγμή που έγινε αποκλειστικά για PC και υπήρχε το PC master φυσιολογικά δεν είχε τύχη
 
Παρατήρησα κι άλλα, πχ στην αλληλογραφία ρωτάει ένας ποιες οι απαιτήσεις αυτών των παιχνιδιών τάδε (έγραψε 3-4) και του απαντά πάρε τηλέφωνο στα μαγαζια και ρώτα. Δηλαδή υπήρχε μια εικόνα ψιλοδιαλυσης και αδιαφορία. Από την στιγμή που έγινε αποκλειστικά για PC και υπήρχε το PC master φυσιολογικά δεν είχε τύχη

Όπως τα λες, σκέψου ότι ακόμα κι εγώ (ο πιο φανατικός USERάς στην ιστορία: http://www.userforever.50webs.com) είχα σταματήσει να το αγοράζω για ένα διάστημα και επανήλθα λίγο πριν το τέλος για να το στηρίξω. Το περιοδικό είχε γίνει σαν στρατόπεδο-"χημείο". Όσοι έχουν υπηρετήσει, αντιλαμβάνονται πλήρως.
 
Πίσω
Μπλουζα