Vanishing Son (1994 STAR)

gademosauros

Retro Member
Joined
2 Ιουν 2013
Μηνύματα
174
Αντιδράσεις
22
Μια σύντομη σειρά 13 επεισοδίων, που έδειξε το σταρ κάποια στιγμή το 1997 νομίζω. Ίσως την έδειξε και σε επανάληψη μια δεύτερη φορά το καλοκαίρι της επόμενης. Δεν θυμάμαι τον ελληνικό τίτλο. Anyone?

Ήταν παραγωγή της γνωστής Ραφαέλα ντε Λαουρέντιις, κόρης του επίσης γνωστού παραγωγού Ντίνο ντε Λαουρέντιις. Μια ιδιαίτερη σειρα με την έννοια ότι παρουσίαζε για πρώτη φορά ασιατικής καταγωγής ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Η υπόθεση μάλλον τετριμμένη, με δυο Κινέζους να μεταναστεύουν στις ΗΠΑ αναζητώντας... ελευθερία, που προφανώς τους στερούσε το καθεστώς στην Κίνα. Την παρακολούθησα από την αρχή με ενδιαφέρον, σταδιακά όμως τα σενάρια των επόμενων επεισοδίων άρχισαν να μπάζουν, ή να ξεχειλώνονται από τα μαλλιά. Σε συνδυασμό με τα φιλοαμερικανικά προπαγανδιστικά τσιτάτα (Land of the free etc, etc, etc) άρχισαν να την κάνουν κουραστική και δεν την είδα ολόκληρη.

Η βασική υπόθεση δεν ήταν άσχημη βέβαια, όχι πρωτότυπη, αλλά όχι και άσχημη τέλος πάντων. Ένας Κινέζος βιολιστής (!), αλλά παράλληλα και άσος στο καράτε, εμπλέκεται σε κάποια επεισόδια στην Κίνα (στον απόηχο της Τιαναμέν) και έτσι αναγκάζεται μαζί με τον αδερφό του και μαύρο πρόβατο της οικογένειας να δραπετεύσει για τις ΗΠΑ κρμένος μέσα σε ένα φορτηγό γεμάτο ψάρια. Στην πορεία αρχίζει να μπλέκει η κατάσταση. Ο ένας αδερφός προσεγγίζεται από τη βιετναμέζικη μαφία, ο άλλος κατηγορείται άδικα για δυο δολοφονίες και την κοπανάει προσπαθόντας να βρει αποδείξεις για την αθωότητά του, αλλά ταυτόχρονα βοηθάει τους αδύναμους και καταφρονεμένους εργάτες και άλλους αναξιοπαθούντες στα επόμενα επεισόδια με μερικές όχι ιδιαίτερα ψαρωτικές κινήσεις καράτε, αν και με το μπάτζετ της σειράς δε νομίζω ότι μπορούσαν να βρουν και καλύτερο χορογράφο... Στην πορεία τα σπάει και με τον αδερφό του που ψάχνει το εύκολο κέρδος και γίνεται μύλος η κατάσταση.

[video=youtube;VLNS8yV-u4c]


Η σειρά υπάρχει ολόκληρη στο ΥΤ και αλλού.

http://www.imdb.com/title/tt0111586/

Tο αφιέρωμα της βίκι έχει στο τέλος κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πηγές της εποχής (1994, 1995)

http://en.wikipedia.org/wiki/Vanishing_Son
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
τον πιλότο τον είχε δείξει το star ένα βράδυ και όντως ήταν φοβερη τηλεταινία,με ωραία υπόθεση..Θυμάμαι είχε και μεγάλη διάρκεια.Τα επεισόδια όντως ήταν πολύ μέτρια σε σχέση με τον πιλότο
 
Πίσω
Μπλουζα