Έχω το βίντεο JVC HR-J278. Το συγκεκριμένο μοντέλο, για κάποιο λόγο, έχει ένα πλαστικό κάλυμμα στο μπροστινό μέρος, εκεί που έπρεπε να υπάρχουν οι θύρες Composite In, για να γράφεις από άλλες συσκευές. Αν το βίντεο είχε Scart In, όντως δεν θα είχε νόημα να υπάρχουν και οι θύρες Composite Ιn. Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, το βίντεο έχει μόνο Scart Out και είσοδο/έξοδο RF. Θέλω να γράψω από έναν αποκωδικοποιητή και δεν βρίσκω τρόπο να τον συνδέσω στο βίντεο. Υπάρχει περίπτωση το κάλυμμα αυτό να βγαίνει και από κάτω να υπάρχουν θύρες Composite In ή για κάποιο λόγο στο συγκεκριμένο μοντέλο μπορούσες να γράφεις μόνο από την τηλεόραση με RF? (λέω μπορούσες γιατί πλέον το σήμα είναι ψηφιακό και το βίντεο αναλογικό, για αυτό χρειάζομαι τον αποκωδικοποιητή για να γράψω από την τηλεόραση) Παραθέτω φωτογραφία του βίντεο: (εκεί που είναι κυκλωμένο έπρεπε να υπάρχουν οι θύρες Composite)
Απο οτι ειδα στο μανουαλ του γιατι πανε χρονια και τα ξεχασα και εγω , θα παρεις το scart του αποκωδικοποιητή στο scart του VCR και εικονα στην τηλεοραση θα παρεις απο το rf του vcr.
Απο οτι ειδα στο μανουαλ του γιατι πανε χρονια και τα ξεχασα και εγω , θα παρεις το scart του αποκωδικοποιητή στο scart του VCR και εικονα στην τηλεοραση θα παρεις απο το rf του vcr.
καλησπέρα,
ολα τα vhs εχουν scart in απο το πισω τους μέρος (την εισοδο scart δηλ) απλα πρέπει να φτιάξεις μονος σου το scart (αγοράζεις σκέτο το βισμα scart) ή να αγοράσεις ενα έτοιμο απο το εμποριο αλλα πρεπει να εχει 6 καλωδια(ισως και παραπάνω) οχι 4 .... για να συμπεριλαμβανει και τα υπολοιπα καλωδια ...... δεν χρειάζεται απαραίτητα να το εχει το composite in απο το εμπρος μέρος του με RCA.
Φαίνεται και στο παρακάτω pinout ειναι το pin 20 στο scart μην ξεχάσεις να συνδέσεις την γείωση...... pin 17
κατι που εχω κάνει εγω ειναι να πάρω το composite out απο τηλεόραση και να το συνδέσω σε μια δεύτερη τηλεοραση στο composite in δηλ να πάρω το through της και να δειχνουν και οι δυο το ιδιο απο ενα vhs......
απο το through της μπορείς να συνδέσεις και τριτη και οσες συσκευές θέλεις......
το μόνο που πρέπει να προσέξεις ειναι με ποια φορά θα το βάλεις δηλ ποια μεριά θα πάρει στην τηλεόραση και ποια στο vhs γιατι του εμπορίου τα εχουν φτιάξει ετσι ωστε οπως και να συνδεθούν να παίζουν
οσο αφορά το RF καλύτερα να το αποφύγεις λογο οτι εχει την χαμηλότερη ποιότητα σηματος
το scart ειναι μια γενική ας πουμε σύνδεση σε πάρα πολλά μηχανήματα dvd , vhs, κ.α εχει δηλ κοινό πλάτος σηματος (συμβατό)
καλησπέρα,
ολα τα vhs εχουν scart in απο το πισω τους μέρος (την εισοδο scart δηλ) απλα πρέπει να φτιάξεις μονος σου το scart (αγοράζεις σκέτο το βισμα scart) ή να αγοράσεις ενα έτοιμο απο το εμποριο αλλα πρεπει να εχει 6 καλωδια(ισως και παραπάνω) οχι 4 .... για να συμπεριλαμβανει και τα υπολοιπα καλωδια ...... δεν χρειάζεται απαραίτητα να το εχει το composite in απο το εμπρος μέρος του με RCA.
Φαίνεται και στο παρακάτω pinout ειναι το pin 20 στο scart μην ξεχάσεις να συνδέσεις την γείωση...... pin 17
κατι που εχω κάνει εγω ειναι να πάρω το composite out απο τηλεόραση και να το συνδέσω σε μια δεύτερη τηλεοραση στο composite in δηλ να πάρω το through της και να δειχνουν και οι δυο το ιδιο απο ενα vhs......
απο το through της μπορείς να συνδέσεις και τριτη και οσες συσκευές θέλεις......
το μόνο που πρέπει να προσέξεις ειναι με ποια φορά θα το βάλεις δηλ ποια μεριά θα πάρει στην τηλεόραση και ποια στο vhs γιατι του εμπορίου τα εχουν φτιάξει ετσι ωστε οπως και να συνδεθούν να παίζουν
οσο αφορά το RF καλύτερα να το αποφύγεις λογο οτι εχει την χαμηλότερη ποιότητα σηματος
το scart ειναι μια γενική ας πουμε σύνδεση σε πάρα πολλά μηχανήματα dvd , vhs, κ.α εχει δηλ κοινό πλάτος σηματος (συμβατό)
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια @spectrum198296gr! Το μόνο πρόβλημα, όπως προανέφερα, είναι ότι το μοντέλο αυτό για κάποιο περίεργο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω έχει μόνο έξοδο Scart στο πίσω μέρος και όχι είσοδο. Οπότε, με το συγκεκριμένο στην εποχή του αναλογικού σήματος μπορούσες να γράψεις κασέτα μόνο από την τηλεόραση με την είσοδο RF. Δεν υπήρχε δυνατότητα σύνδεσης άλλης συσκευής ως πηγή για εγγραφή. Οπότε, ψάχνω έναν τρόπο ώστε να μετατρέψω την θύρα Out σε In, για να συνδέω αποκωδικοποιητές κ.α. για εγγραφή βιντεοκασετών. Αν πάρω το καλώδιο Scart που έχει διακοπτάκι IN/OUT και το γυρίσω στο IN, τότε η θύρα θα μετατραπεί σε είσοδο Scart? Χρειάζεται ένα πολύπριζο Scart συνδεδεμένο στο βίντεο, με το ένα καλώδιο Scart γυρισμένο στο IN να καταλήγει στην άλλη συσκευή (πηγή εγγραφής) και ένα ακόμα καλώδιο Scart που θα καταλήγει στην τηλεόραση και θα είναι γυρισμένο στο OUT. Υπάρχει περίπτωση να πετύχει αυτό που λέω?
το vhs αυτο για λογους οικονομίας δεν εχει μπροστά βισματα ..........
ναι ..... αν παρεις τον αντάπτορα θα κάνεις την scart εισοδο In με το διακοπτάκι αυτο που λες ειναι σωστό ....... αλλα αυτο που θέλεις να κανεις δεν ξερω αν θα πετυχει ......... και ειναι και λιγο ανορθοξο (οχι οτι δεν γινεται) να βαζεις scart και scart κτλ - μπορεις να δοκιμάσεις -
αντι να αγοράζεις scart και scart και πολυμπριζο scart κτλ
εγω θα σου προτεινα με το σχέδιο του scart να φτιάξεις αυτο που θέλεις δηλ
να βαλεις πανω στο scart σκετο φις δυο RCA θηλυκά και απο εκει να βάλεις σημα (composite in ) και απο το composite out να πάρεις σημα και θα φτιάξεις και 2 rca αρσενικα για τις συνδέσεις ωστε να τα προεκτεινεις
δηλ. το scart(σκετο βισμα) θα εχει 2 καλωδιακια κοντά(2cm) (1 και μπλεντάζ) για το composite input και ενα παλι κοντο(2 cm) για το composite out και θα καταλήγουν σε RCA θυληκα .Ετσι θα πάρεις το out με ενα καλωδιο RCA και το in με ενα αλλο καλωδιο RCA θα ειναι ξεχωριστα καλώδια οσο μακρυά θέλεις π.χ 2 μετρα και θα τα συνδέσεις οπου θέλεις
οποιαδήποτε συσκευή που εχει scart εχει αυτοματα και input (composite video) , input audio και output audio , video
ξεχασα να σου πω οτι πρέπει να φτιάξεις και τα αντιστοιχα καλώδια για τον ηχο (αν θελεις να εχεις και ηχο δηλ να γραφεις)