Vectrex Sundance

geoanas

Commodore Vampire
Διαχειριστές
Joined
14 Ιαν 2006
Μηνύματα
2.225
Αντιδράσεις
281
Vectrex Sundance

Κατασκευασμένο από την Cinematronics κάπου στα τέλη των '70s (1979), είναι ένα από τα σπανιότερα arcades. Στο θέμα του φίλου Wally μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία ενός (ίσως τελευταίου) επιζώντος από το "στοιχειωμένο" σπίτι της "Little Sweden" στα χέρια ενός τυχερού συλλέκτη.

Αν και τον Maddog τον αφήνει παγερά αδιάφορο :p ,δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον συμπατριώτη μας George Pelonis, που κάθισε και έφτιαξε ένα remake του αυθεντικού arcade, που αλλού ;.. μα στον αγαπημένο μας Vectrex.

Λάτρης κι εγώ των arcades δεν μπορούσα να μην το αγοράσω για να το δοκιμάσω. Πιστό λοιπόν αντίγραφο του αυθεντικού, βάζει τα αντανακλαστικά μας σε μια συνεχή δοκιμασία. Ο χειρισμός του αν και διαφορετικός του arcade, είναι σχετικά απλός.

Στην εισαγωγική οθόνη απεικονίζεται ο τίτλος "SUNDANCE" με δυο πύρινους ήλιους να στροβιλίζονται σε έναν αέναο αστρικό χορό (!). Εδώ μπορούμε να ευθυγραμμίσουμε τα γραφικά μετακινώντας τους δυο ήλιους στο κέντρο με τη βοήθεια του μοχλού. Όσο παίζουμε με τον Vectrex αναμμένο, οι ρυθμίσεις μας παραμένουν..όλα όμως χάνονται σε περίπτωση που βγάλουμε το σύμπαν...εεεχμμμ..το μηχάνημα από την πρίζα ! Δεν υπάρχει λειτουργία save στην rom, ενώ και το high score μας περνά στην ιστορία !

Ο παίκτης κινώντας τον μοχλό και με το πλήκτρο 4, μετακινεί την "μαύρη τρύπα" μέσα στο εικονικό δίχτυ του σύμπαντος, καταπίνοντας τους περιττούς ήλιους. Ταυτόχρονα μπορεί να ρίχνει και καμιά βολή καταστρέφοντας ολόκληρους πλανήτες ! Τύφλα να έχει το "Death Star" !!.

Το παιχνίδι έχει 3 διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, ενώ μπορούν να παίξουν και δυο παίκτες ταυτόχρονα με ακίνητο το δίχτυ και στόχο τους 100 πόντους.

Όπως ανάφερα ξανά, το παιχνίδι είναι πιστό αντίγραφο του πραγματικού ...αλλά για μια στιγμή....το πραγματικό χρησιμοποιούσε artwork και overlay. Εδώ έχουμε μόνο τα - υπέροχα - vector γραφικά, αλλά ...χμμμ..ασπρόμαυρα ! :xm:

Δυστυχώς το παιχνίδι έρχεται χωρίς overlay. Εδώ έχουμε δυο επιλογές :

1) Καθόμαστε και το παίζουμε ήσυχα - ήσυχα στη γωνιά μας σε όλη του την ασπρόμαυρη μεγαλοπρέπεια και

2) Φτιάχνουμε μια overlay στα χρώματα του original με original artwork, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της οθόνης του Vectrex ! Επειδή είμαι αρκετά "άρρωστος" με το vectrex-άκι επέλεξα τον δύσκολο δρόμο της αρετής !... :cool:

Θαυμάστε και αν πείτε κακή κουβέντα ...την κατάρα μου να 'χετε ! LOL ! ::) :D

Με φλας (επί χάρτου)

attachment.php


Χωρίς φλας (πάλι επί χάρτου)

attachment.php


In action (χωρίς φλας)

attachment.php


In action (με φλας)

attachment.php


Και λίγη δράση ...


ΑΦΤΑ ;) :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πολύ ενδιαφέρον παρουσίαση!

Διαβάζοντας και τις πληροφορίες και αναφορές και απο τον geonas αλλα και απο το θέμα που έχει φτιάξει ο Wally καταλαβαίνω ποσό σπάνιο παιχνίδι είναι...
 
Εξαιρετικη παρουσιαση!Φοβερη δουλεια!O geoanas συνεχιζει να εντυπωσιαζει!
 
Ναι, το παιχνίδι μου είναι όντως αδιάφορο (που το θυμήθηκες ρε θηρίο εκείνο το thread, εδώ το είχα ξεχάσει εγώ ο ίδιος ότι το είχα πει!)

Αλλά η δουλειά σου καθόλου!!! Μπράβο και πάλι μπράβο! :D
 
Για άλλη μια φορά σοκαρισμένος Γιώργο!!!!

Θέλωωωωω και εγώωωωωω :p
 
Ευχαριστώ άπαντες !

Μόλις μου έστειλε mail και ο George και μου παρήγγειλε μια ! Τι να κάνουμε, ως original programmer, προηγείται .. :D
 
Αυτό έλειπε να μην δώσεις στον μίστερ Pelonis... ;) Τον πιο παραγωγικό programmer που είδε ποτέ το vectrex χαχα

Πάντως πολύ σοβαρά τώρα Γιώργο...είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ότι με ενδιαφέρουν πάρα πολύ όλα όσα έφτιαξες....και πρώτο απ'όλα το χειριστήριο...

Αν υπάρξει καμία περίπτωση να φτιάξεις μερικά overlays ή χειριστήρια θα το εκτιμούσα να με υπολογίσεις και είμαι σίγουρος ότι θα τα βρούμε μεταξύ μας ;) όλο και κάτι θα βρω εδώ γύρω να σε δελεάσω ;)

geoanas είπε:
Ευχαριστώ άπαντες !Μόλις μου έστειλε mail και ο George και μου παρήγγειλε μια ! Τι να κάνουμε, ως original programmer, προηγείται .. :D
 
Ηλία έχω photo gel, αρκετό για 3 - 4 overlays. Μαζί με του George θα φτιάξω κι εσένα !. Ετοιμάζω και μια όμορφη για το "War of the Worlds", όταν είναι έτοιμη θα σε ειδοποιήσω ;) Στείλε pm με στοιχεία ! Όσο αφορά το χειριστήριο άμα κόψω ξανά ξυλάκια θα σου φτιάξω ένα ! Ως κύκλωμα είναι πανεύκολο, το πρόβλημα είναι ξυλουργικής φύσεως :)
 
Να είσαι καλά βρε Γιώργο!!!

Όντως είναι τόσο εύκολο το χειριστήριο; Κάποτε είχα δοκιμάσει να φτιάξω ένα και δεν μου δούλεψε ποτέ σωστά....

Για στείλε αν μπορείς κάνα ίνφο μήπως ασχοληθώ εγώ ;)
 
Όταν είπα να το φτιάξω "επαγγελματικά" σε veroboard , και μου έστειλε σχέδια * ο Mittens από τα newsgroups το αποτέλεσμα ήταν οικτρό. Τότε είπα ...δε το φτιάχνω μπακάλικα ? Παίρνω δηλ. και κολλάω αντίσταση με αντίσταση και καλώδιο με καλώδιο πάνω σε ένα κομμάτι χοντρό χαρτόνι όπως ακριβώς είναι το σχέδιο του Madtronix. Εεε λοιπόν δούλεψε με τη μία ! Το κουκουλώνω από πάνω και με μονωτική ταινία ενώ τα επίμαχα σημεία τα μονώνω με θερμόκολλα. Το αποτέλεσμα είναι ένας μοχλός λειτουργικός με arcade αίσθηση. Για το καλώδιο χρησιμοποίησα μια επέκταση καλωδίου joystick Wico που βρήκα στο Ebay και επίσης "έδεσε" μια χαρά.

*

Τα σχέδια :

attachment.php
 
θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρίά!!

ευχαριστώ για τις πληροφορίες
 
Πίσω
Μπλουζα