Nemo
RetroMuseum GateKeepeR
- Joined
- 9 Ιαν 2006
- Μηνύματα
- 4.694
- Αντιδράσεις
- 1.426
Nemo είπε:και μια mini εκπληξη...
και στο περιοδικο και στο τυπωμενο Cd κανουν το ιδιο λαθος, προκειται για το Genoside,οπως φαινεται στο Video
Nemo είπε:και μια mini εκπληξη...
Nemo είπε:S.D.S. GAME STUDIOS
Γραφεία: Αθήνα, http://www.sds-gamestudios.com
Games:
- 1453-1821, Η ώρα της απελευθέρωσης – http://www.sds-gamestudios.com/2_projects_1.html
- On-line Football Manager – http://www.sds-gamestudios.com/news.php?id=4
απο την myspace σελιδα τουThis is a very old intro from our first game Erevos we shoot it back in 1999 directed by Chris Mantzieris Music By Felix Mantzieris.NYX 1999-2007
Nemo είπε:Αποστολη στον Αρη - mars.zip (580.97 KB)
http://www.mediafire.com/?5ii2humnjzn8pv3
[...]
Mετροπολη -metro.zip (1.27 MB)
http://www.mediafire.com/?3cypf9226m3prcj
Invalid or Deleted File.
The key you provided for file download was invalid. This is usually caused because the file is no longer stored on Mediafire. This occurs when the file is removed by the originating user or Mediafire.
Nemo είπε:
Kain είπε:
Βασικά θέλω να βρω ό,τι έχει σχέση με τα παιχνίδια ΠΕΛΕΚΥΣ, Κρίση στο Αιγαίο, Αποστολή στον Άρη, Έρεβος, και ό,τι άλλο είχε βγει τότε στα Ελληνικά από Ελληνική εταιρεία, και ψάχνω videos, screenshots, demos κτλ. Δυστυχώς τα ίδια τα παιχνίδια θα είναι μάλλον αδύνατο να τα βρω, είτε για αγορά είτε για download, αλλά ψάχνω.
Kain είπε:
Αλλάζω θεό. Από εδώ και πέρα θα προσκυνώ εσένα!
Lol ,ξεLOL δεν εχει.Kain είπε:LOL! :animlaugh: Ανυπομονώ και για τα δύο!
Αν μαζί με τα άλλα demo μπορέσεις και ξανανεβάσεις και αυτό του "Κρίση στο Αιγαίο" θα ήμουν ευγνώμων!
Για την ώρα ψάχνω τα ίχνη του "10 δοκιμασίες: Δέκα βήματα προς τη δόξα", και το βίντεο που βρήκες αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον μου για το "ΠΕΛΕΚΥΣ", αλλά αυτό θα είναι μάλλον πιο δύσκολο να βρεθεί...
τα στοιχεια επικοινωνειας του θα τα βρεις ευκολα , ενω επισης μπορεις να τον βρεις πανευκολα στο facebook.
Οι 10 Δοκιμασίες είχαν εμπορική υπόσταση, κυκλοφόρησαν κανονικά στα μαγαζιά κι έχω ακόμα αντίτυπο στο κουτί του.
V
Nemo είπε:Οσο "Για την ώρα ψάχνω τα ίχνη του "10 δοκιμασίες: Δέκα βήματα προς τη δόξα" του Βαγγέλη Vantor Κράτσαγιατι δεν απευθυνεσαι στον ιδιον, μια και οπως σου απαντησε σε αναλογο thread στο animeplanet
τα στοιχεια επικοινωνειας του θα τα βρεις ευκολα , ενω επισης μπορεις να τον βρεις πανευκολα στο facebook.
Στους καταπληκτικούς φανταστικούς μοναδικούς μας Admin δεν χρειάζεται να πω πως είναι οι πιο καλυτερότεροι, το ξέρουν ήδη. Ο κάθε ένας μπορεί να το δει, ενώ το φως τους θα λάμψει ακόμα περισσότερο όταν ανεβάσουν τη συνέντευξη για να μπορεί να δει την απιστευτότητά τους ακόμη και ο πιο στραβός...Nemo είπε:Lol ,ξεLOL δεν εχει.
Αν θες πραγματικα να μαθεις περισσοτερα για την τυχη του "Πελεκυ" και των υπολοιπων εγχειρηματων
των εκδοσεων της Γενναδειου Σχολης , .....
Kain είπε:Για την ώρα ψάχνω τα ίχνη του "10 δοκιμασίες: Δέκα βήματα προς τη δόξα"
κατι που δεν εκανες στα οσα αντιστοιχα ανοιξες στο insomnia ,animeplanet e.t.c.Nemo είπε:-----------------------------------------------------------------------------
προελευση
http://videogamesbook.wordpress.com/...game-industry/
Info θα βρειτε κι εδω
http://www.pcmaster.gr/content/show/5958/1
συμπεριλαμβανεται μαλιστα και το Opsys της κυπριακης Hypermedia
Nemo είπε:
Αυτο που δεν συμπεριλαμβανεται και στις 2 παραπομπες (αν κι εχει γινει review στο Pcmaster ) και σε αλλες σχετικες λιστες
ειναι το (σε Flash) game The adventure Ολυμπία - Saving the games
της Grafo.A.E
http://www.grafoae.gr/company.htm
http://www.grafoae.gr/adv_pages/16.htm
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600.
Κατι που δεν εκανες ,στα οσα αντιστοιχα ανοιξες στο insomnia ,animeplanet e.t.c.Nemo είπε:-----------------------------------------------------------------------------
προελευση
http://videogamesbook.wordpress.com/...game-industry/
Info θα βρειτε κι εδω
http://www.pcmaster.gr/content/show/5958/1
συμπεριλαμβανεται μαλιστα και το Opsys της κυπριακης Hypermedia
Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι,
Έχω την χαρά να σας παρουσιάσω μία συνέντευξη που έδωσε στο dwrean.net ο Έλληνας σχεδιαστής βίντεο-παιχνιδιώνΘανάσης Τριανταφύλλου, από τους ανθρώπους με τη μεγαλύτερη εμπειρία στο χώρο του game development στην Ελλάδα.
Γνωστό σε όλους μας είναι ότι στο site μας φιλοξενούμε μία από τις επιτυχημένες δημιουργίες της Icehole, το 1821 Αγώνας για την Ελευθερία, ένα καταπληκτικό παιχνίδι στρατηγικής! Δεν θέλω να σας πω τίποτα άλλο. Απολαύστε την συνέντευξη που σε πολλά σημεία είναι αρκετά αποκαλυπτική
[TABLE=class: tr-caption-container, align: center]
[TR]
[TD=align: center][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD=class: tr-caption, align: center]Εικόνα από το World Basketball Manager[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
5. Το επόμενος έτος (2000) δημιουργήσατε την εταιρία ανάπτυξης παιχνιδιών icehole. Ήταν ρίσκο μία τέτοια επιλογή για την Ελλάδα;
Είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την MLS και την Centric και έτσι δεν είχαμε εμείς κάποιο οικονομικό ρίσκο τουλάχιστον. Βέβαια όλοι αφήσαμε τη δουλειά μας κάπου αλλού για να ασχοληθούμε αποκλειστικά με αυτό, που τότε φαινόταν πολύ περίεργο. Θυμάμαι πως όταν βάλαμε αγγελία για προγραμματιστές πολλοί υποψήφιοι μας απέρριπταν αυτοί όταν άκουγαν πως σκοπεύουμε να φτιάχνουμε παιχνίδια.
6. Συναντήσατε δυσκολίες την περίοδο δημιουργίας της Icehole;
Πάρα πολλές. Κανένας στην χώρα δεν είχε αντίστοιχη εμπειρία με αποτέλεσμα συχνά η επικοινωνία με τους χρηματοδότες να είναι πολύ δύσκολη. Ήταν εταιρείες διανομής που είχαν μάθει να βγάζουν ένα παιχνίδι την Τρίτη και να εισπράττουν την Τετάρτη. Επίσης είχαν μάθει να αγοράζουν τίτλους από το εξωτερικό και όχι να τους πουλάνε εκεί. Τους φαινόταν τεράστιος ο χρόνος αναμονής του development.
Από την άλλη και εμείς χωρίς εμπειρία χάναμε όλα τα deadlines. Δεν φταίγαμε όμως εμείς. Είχαμε ξεκινήσει ταπεινά και ξέραμε τις αδυναμίες και την έλλειψη εμπειρίας μας. Έτσι στην αρχική συμφωνία είχαμε ζητήσει να μας φέρουν έναν manager από κάποια εταιρεία του εξωτερικού να μας οργανώσει. Επίσης είχαμε ζητήσει και έναν Lead Programmer με αντίστοιχη εμπειρία από το εξωτερικό. Είχαμε ζητήσει δηλαδή να μας κάνουν πρώτα υπάλληλους και όχι αφεντικά.
Δυστυχώς αυτή η υπόσχεση δεν τηρήθηκε ποτέ και βρεθήκαμε εμείς εκτός από δημιουργική δουλειά να κάνουμε και προσλήψεις / απολύσεις και human resources management στα οποία ήμασταν άσχετοι. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι πως από εκείνη την περίοδο της icehole, δύο παιχνίδια που είχαν ξεκινήσει έμειναν οριστικά στη μέση, το “Phalanx” ένα παιχνίδι στρατηγικής με όλες τι σημαντικές μάχες της αρχαιότητας και το “Tavli-Online” ένα 3D online τάβλι με αντίπαλο όμως και τον υπολογιστή αν ήθελες και με όλα τα παιχνίδια του ταβλιού.
7. Σε όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσατε ενδιαφέροντα παιχνίδια όπως το World basketball manager, Us & Them - Cold War, 1821 αγώνας για την ελευθερία κ.α. Πείτε μου ποιο είναι το αγαπημένο σας;
Το “US & Them – Cold War”. Μπορεί να μην δείχνει εντυπωσιακό και να μοιάζει με επιτραπέζιο, αλλά είναι παιχνίδι με ιδιαίτερο και πρωτότυπο gameplay. Επίσης έχει και πολύ χιούμορ. Έχουμε βάλει τα χειρότερα μας αστεία μέσα! Σύντομα θα το δώσουμε και αυτό δωρεάν γιατί δείχνει να έχει κάνει τον κύκλο του εμπορικά.
[TABLE=class: tr-caption-container, align: center]
[TR]
[TD=align: center][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD=class: tr-caption, align: center]Εικόνα από το 1821 - Αγώνας για την ελευθερία[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
11. Πόσο χρόνο σας πήρε για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι;
Δύο χρόνια περίπου. Η ανάπτυξη έγινε στο σπίτι μας και όχι στα γραφεία της icehole. Όταν ξεκινήσαμε τα γραφεία της icehole στην Ιπποκράτους (που τότε λεγόταν Metal Fin) το παιχνίδι ήταν 95% τελειωμένο.
12. Τι είναι αυτό που σας δυσκόλεψε περισσότερο κατά την δημιουργία του παιχνιδιού;
Επειδή ξεκινήσαμε χωρίς χρηματοδότη και κανένας από την ομάδα μας δεν έκανε γραφικά, αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε 3 φορές Graphic artist στην πορεία.
13. Είδαμε ότι έχετε υπό ανάπτυξη ένα παιχνίδι manager ποδοσφαίρου εδώ και αρκετό καιρό. Το “Εasy Soccer Manager”. Υπάρχει επίσημη ημερομηνία διάθεσής του;
To ESM το φτιάξαμε κατά παραγγελία για άλλη εταιρεία και όχι την icehole. To παιχνίδι έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί. Το πότε θα κυκλοφορήσει δεν είναι δικό μας θέμα.
14. Ο Θανάσης Τριανταφύλλου, έχει ελεύθερο χρόνο; πως τον αξιοποιεί; παίζει o ίδιος τις δημιουργίες του;
Ποτέ δε θα κυκλοφορούσαμε ένα παιχνίδι αν δεν μας άρεσε αρκετά για να το παίξουμε εμείς. Στο 1821 έχω το High Score. Μεγαλύτερο ακόμα και από τον Κώστα Μαυρίκη που σχεδίασε το gameplay και τους αλγόριθμους.
Παίζω ανελλιπώς WBM με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει πως για να παίξω την επόμενη version θα πρέπει να προσθέσουμε και την Β Εθνική. Από ελεύθερο χρόνο δεν έχω καθόλου. Προσπαθώ πάντα να τον διαθέτω για κάτι που έχει σχέση με το game development ή τον «Πανελλήνιο Σύλλογο Δημιουργών Λογισμικού Ψυχαγωγίας», όπως έγινε με την περίπτωση του “Amnesty the game”.
15. Τέλος, θα ήθελα να μας πείτε την γνώμη σας για το dwrean.net και δυο λόγια για τους αναγνώστες μας που σας διαβάζουν αυτή την στιγμή και θα ήθελαν να ακούσουν κάποιο σχέδιο μελλοντικό, κάποιο παιχνίδι στα σκαριά;
Το dwrean.net είναι πολύ καλή ιδέα και ιδιαίτερα χρήσιμο. Και όχι μόνο για τους users αλλά και εμάς που προτιμάμε να δίνουμε τα παλιά μας παιχνίδια δωρεάν ώστε να τα γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος.
Για τους αναγνώστες σας, που τους ενδιαφέρουν και τα δωρεάν παιχνίδια έχω να ανακοινώσω πως σύντομα θα δώσουμε δωρεάν άλλα 2 παιχνίδια μας το “Us & Them - Cold War” και το “ΒΜ European Edition v.1.5”. Θα έχετε έτσι στο dwrean.net συνολικά 6 παιχνίδια μας δωρεάν.
Επίσης το “Select Quiz” ένα άλλο από τα δωρεάν παιχνίδια μας που μέχρι τώρα ήταν μόνο downloadable, θα είναι σύντομα διαθέσιμο για browser αλλά και στο facebook. Πάντα δωρεάν φυσικά. Στην icehole ετοιμάζουμε το WBM2 αλλά σχεδιάζουμε και ένα νέο παιχνίδι, για το οποίο δεν θέλω να μιλήσω ακόμα.
Πηγή >>>> http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=100029
Το πρώτο ελληνικό παιχνίδι«Ηταν ένα παιδί που πήγαινε μπροστά κάθε ημέρα. Και το πρώτο αντικείμενο που κοίταζε, αυτό το αντικείμενο γινόταν». Δεκαπέντε παιδιά από την Ιεράπετρα «κοίταξαν» στην οθόνη του υπολογιστή τους και είδαν το πρώτο ελληνικό computer game να κυκλοφορεί με αξιώσεις στη διεθνή αγορά
Πίστα πρώτη: το Σύμπαν απειλείται από το οργανωμένο έγκλημα. Ενας μετεωρίτης πέφτει στη Γη. Οι αρχηγοί των παράνομων οργανώσεων συμμαχούν. Θέλουν να γίνουν κυρίαρχοι. Σύντομα καταφέρνουν να ελέγξουν το ηλιακό σύστημα. Η κεντρική άμυνα του Γαλαξία μάς αναθέτει να μάθουμε τα μελλοντικά σχέδιά τους. Για κακή μας τύχη, εντοπιζόμαστε αμέσως. Οδηγούμαστε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στον Κόκκινο Πλανήτη. Οι πληροφορίες που προλάβαμε να συλλέξουμε πρέπει να μεταβιβασθούν. Η τύχη του Γαλαξία βρίσκεται στα χέρια μας. Κλέβουμε ένα από τα δύο σκάφη που βρίσκουμε. Από εκείνο με τη μεγαλύτερη δύναμη πυρός προτιμούμε το πιο ευέλικτο. Εκτοξευόμαστε. Η σκηνή κινηματογραφική * χολιγουντιανών προδιαγραφών. Στο μπακγκράουντ οι ουρανοξύστες και τα βιομηχανικά κτίρια μιας πόλης του μέλλοντος. Στο πεδίο βολής μας, αναρίθμητοι εχθροί. Στη διάθεσή μας έχουμε 14 όπλα. Τα χρειαζόμαστε για να φθάσουμε όσο μακρύτερα γίνεται. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τα εχθρικά πυρά και τα σκάφη - καμικάζι. Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Κάθε λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Πίστα δεύτερη: καλοκαίρι στην Ιεράπετρα. Στο σπίτι του Μάνου, περασμένα μεσάνυχτα. Μπροστά στην οθόνη των ηλεκτρονικών υπολογιστών μια στρατιά γήινων πολεμιστών * συμμαθητές οι περισσότεροι στο ίδιο σχολείο. Οπλο τους μοναδικό απέναντι στη φαντασιακή πραγματικότητα, ένα ποντίκι και ένα αίσθημα: η συλλογικότητα * κι ας απουσιάζει από το «ταξίδι» το ομαδικό πνεύμα. Στο τραπέζι, άδεια κουτιά πίτσας. Ροκ και χέβι μέταλ στο ραδιόφωνο να μπερδεύονται με τις μυρωδιές της θάλασσας και με στίχους ελληνικούς, ξεχασμένους από κάποιο ελαφρολαϊκό. Στη γωνία, πύργος τα κουτάκια από το παγωμένο τσάι· ελάχιστες οι μπίρες. Αγωνία και ένταση. Οι Γενικές Εξετάσεις, η προθεσμία από την εταιρεία που εκπνέει τα Χριστούγεννα. Και το παιχνίδι να μη λέει να τελειώσει...
Εκείνο το καλοκαίρι του ΄97 το «πρέπει» μπήκε για τα καλά στη ζωή των συμμαθητών από την Ιεράπετρα. Το computer game που αποφάσισαν να κατασκευάσουν είχε καταφέρει πια να φθάσει στο τρίτο στάδιο επεξεργασίας. Αυτή όμως ήταν η πρώτη φορά που το «θέλω» τους το αρχικό που συγκατοικούσε στην εικονική πραγματικότητα της οθόνης με τις φαντασιώσεις τους γινόταν «πρέπει», μεταφρασμένο μάλιστα στην αληθινή πραγματικότητα σε προθεσμίες και κανόνες αγοράς. Το δέλεαρ βέβαια ήταν μεγάλο: αν η προθεσμία τηρούνταν, το πρώτο 100% ελληνικό παιχνίδι που γεννήθηκε με πρωτοβουλία μιας παρέας παιδιών από την Κρήτη και με στόχο να αντέξει στην αναμέτρηση με τα ξένα πρότυπα θα ήταν πλέον γεγονός.
Οι πρώτες συναντήσεις
Η ιστορία του ξεκίνησε τρία χρόνια νωρίτερα ακροβατώντας στα όρια του αστείου και του σοβαρού. Ηταν τότε που ο Μάνος Περακάκης, μαθητής ακόμη της Β' λυκείου και σήμερα υπεύθυνος του πρότζεκτ, μίλησε σε συμμαθητές του που είχαν την ίδια τρέλα με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σκοπός του, να δώσει «σώμα» σε μια ιδέα που τριγύριζε στο μυαλό του από τον πρώτο κιόλας καιρό που λέξεις όπως «scrolling», «Internet» και «server» άρχισαν να τρυπώνουν στο καθημερινό λεξιλόγιό του: να κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.
«Το πρώτο μας σενάριο προοριζόταν για παιχνίδι περιπέτειας (adventure) και είχε αρκετά πρωτότυπη πλοκή», λέει ο Μάνος, «αλλά η άγνοια και οι περιορισμένες δυνατότητες των υπολογιστών που είχαμε μας χάλασαν τα σχέδια. Αναγκαστήκαμε να περιοριστούμε σε ένα "καθαρόαιμο" παιχνίδι συνεχούς δράσης (shoot 'em up) με τετριμμένο σενάριο: δύο κατάσκοποι φυλακισμένοι σε έναν Κόκκινο Πλανήτη που προσπαθούν να αποδράσουν». Οι περισσότεροι ξεκίνησαν για την... πλάκα τους, χωρίς να είναι καν φίλοι. «Θέλαμε απλώς να φτιάξουμε ένα παιχνίδι επαγγελματικών προδιαγραφών ξεκινώντας από το μηδέν. Ενα παιχνίδι δικό μας, που να μπορεί να σταθεί δίπλα στα αγγλικά και στα αμερικανικάπαιχνίδια δράσης» τονίζει ο Νίκος Στειακάκης. «Παρά την απειρία μας, γνωρίζαμε καλά πως για να πετύχουμε κάτι τέτοιο χρειαζόταν σκληρή και ομαδική δουλειά. Κάποιοι είχανγια παράδειγμα ταλέντο στο να φτιάχνουν τα γραφικά, άλλοι όπως εγώ στονπρογραμματισμό, ενώ κάποιοι ανέλαβαν τα κινηματογραφικά εφέ και τη μουσική».
Στις πρώτες συναντήσεις οι απόψεις ήταν όσες και των... παιδιών, σιγά σιγά όμως βρήκαν τρόπο να οργανωθούν ως ομάδα. «Τα υπόλοιπα ενδιαφέροντά μας περιορίστηκαν, όπως ήταν φυσικό» σημειώνει ο Μάνος. «Οι γονείς μας διαμαρτύρονταν γιατί ξοδεύαμε όλο τον ελεύθερο χρόνο μας μπροστά σε μια οθόνη και οι φίλοι μας μάς θεωρούσαν... τουλάχιστον πορωμένους!».
Μόνο τα Σαββατοκύριακα ξέκλεβαν χρόνο για να πηγαίνουν στον κινηματογράφο.«Βλέπαμε κυρίως ταινίες επιστημονικής φαντασίας για να παίρνουμε ιδέες» λέει ο Μάνος Πουπάκης, ένας από τους δύο υπευθύνους για τις κινηματογραφικές σκηνές του παιχνιδιού. Το διάβασμα για το σχολείο είχε περιορισθεί στο ελάχιστο * από τη συντροφιά τους βέβαια δεν έλειπαν βιβλία εξωσχολικά όπως του Ασίμοφ ή του Πόε * και τα καλοκαίρια το ποντίκι δεν το αποχωρίζονταν πριν από τη μία ή τις δύο τα ξημερώματα, παρά τις απειλές των μαμάδων περί... καταστροφής του υπολογιστή.
Ο καιρός που χρειάστηκε ώσπου να καταφέρουν να εμφανίσουν στην οθόνη τα δικά τους γραφικά ήταν αρκετός και δεν ήταν λίγοι αυτοί που προς στιγμήν εγκατέλειψαν την προσπάθεια. «Για καλή μας τύχη δεν περάσαμε κρίση όλοι ταυτόχρονα και έτσι ο ένας συγκρατούσε τον άλλον» θυμάται ο Μάνος Περακάκης, για να συνεχίσει: «Στην αρχή ασχοληθήκαμε με τα γραφικά που τότε ήταν ακόμη δισδιάστατα αλλά στα μέσα του '96 κινούμασταν σε ένα καλύτερο επίπεδο. Τότε ήταν που αρχίσαμε να ψάχνουμε και για την εταιρεία που θα αναλάβει να το κυκλοφορήσει». Στις επιστολές που έστειλαν απάντησε τελικά μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. Η προσπάθεια άρχισε να αποκτά επαγγελματικό χαρακτήρα και επομένως ένταση περισσότερη. «Οσο περισσότερο πλησίαζε ο καιρός ναλήξει η προθεσμία τόσο λιγότερες ώρες κοιμόμασταν» λέει ο Νίκος. «Οι γονείς μας δενμπορούσαν πια να μας πουν τίποτα. Μας κοίταζαν ξαφνιασμένοι αφού όταν ξεκινούσαμε δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό τους ότι θα τα καταφέρναμε».
Ο τίτλος του παιχνιδιού που κυκλοφορεί εδώ και μερικούς μήνες στην αγορά είναι «Απόδραση». Το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι πρωτοποριακό για τα διεθνή δεδομένα, σίγουρα όμως αποτελεί ένα σημαντικό βήμα σε ένα χώρο «παρθένο» ακόμη στην Ελλάδα (κάποιες απόπειρες που έχουν γίνει στο παρελθόν δεν κατάφεραν να ανταγωνισθούν τα ξένα παιχνίδια): δεκατρεις μεγάλες πίστες οριζοντίου και καθέτου «scrolling», πέντε μεγάλα αντίπαλα σκάφη, δυνατότητα παιχνιδιού δύο παικτών ταυτόχρονα και αγοράς όπλων και ζωών στο τέλος κάθε επιπέδου, εννέα διαφορετικά όπλα για κάθε παίκτη, κινηματογραφικές σκηνές, χολιγουντιανή μουσική υπόκρουση και... υψηλός δείκτης δυσκολίας.
Το μέλλον της ομάδας
Σήμερα τα μέλη της ομάδας έχουν διασκορπισθεί: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο. Οι περισσότεροι σπουδάζουν: πληροφορική ή ένα σχετικό αντικείμενο. «Προσπαθώ ναγενικεύσω τις γνώσεις μου και να διευρύνω τα ενδιαφέροντά μου γιατί είναι αλήθεια ότι όλον αυτόν τον καιρό απομονωθήκαμε αρκετά. Τα "computer games" με ενδιαφέρουν πάντα αλλά υπάρχει ένα... όριο αφοσίωσης που καλό είναι να μην το ξεπερνά κανείς» λέει ο Μάνος. Φίλοι στενοί πια, τα πιο πολλά από τα μέλη της ομάδας επικοινωνούν τα βράδια μέσω Internet * έχουν μάλιστα ανοίξει και δική τους σελίδα στον κυβερνοχώρο. «Θέλουμε να συνεργασθούμε με άτομα νεαρής ηλικίας από όλη την Ελλάδα που έχουν ταλέντο σε τομείς όπως προγραμματισμός, γραφικά ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με την ανάπτυξη παιχνιδιών, ενώ ήδη δουλεύουμε το επόμενο σχέδιό μας».
Στην Ιεράπετρα επιστρέφουν πάντα το καλοκαίρι. Οι γονείς είναι τώρα υπερήφανοι. Τα παιδιά τους δεν άφησαν τις ώρες που «έπαιζαν» στον υπολογιστή να πάνε χαμένες. Τα κουτάκια από παγωμένο τσάι συσσωρεύονται ακόμη στη γωνία του σπιτιού του Μάνου αλλά το σύνθημα που έχει πια η ομάδα πιστοποιεί τη... μετάβαση από την «πλάκα» στον επαγγελματισμό: «Μόνο οι παρανοϊκοί επιβιώνουν».
* Η διεύθυνση της Cybertech Creations στο Internet είναι: http://www.forthnet.gr/creations.
και μια και η σελιδα ειναι μη διαθεσιμη αυτη τη στιγμη μπορειτε να την δειτε μεσω wayback machineNemo είπε:Μ-----------------------------------------------------------------------------
προελευση
http://videogamesbook.wordpress.com/...game-industry/
Info θα βρειτε κι εδω
http://www.pcmaster.gr/content/show/5958/1
συμπεριλαμβανεται μαλιστα και το Opsys της κυπριακης Hypermedia
Ο κυριος Γιωργος Χιωτης(μαζι με τους Μαριάννα Ασπρογέρακα, Kostas Diamantis,Eλίνα Ροϊνιώτη & Μαρία Σαριδάκη) ειναι επισης μελος της AL.I.V.E (Μιας ενεργή indie κοινότητας από επαγγελματίες game developers, ερευνητές ή ακόμα και video game lovers η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα)Η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει εταιρίες/άτομα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών στην Ελλάδα (σε επαγγελματικό επίπεδο).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Γιώργο το Χιώτη της εταιρίας Games2Gaze για την συγκέντρωση των στοιχείων και την ευγενική παραχώρηση της λίστας.
Screencaps Απο τον ιδιο τον/εναν απο τους graphic artist του παιχνιδιου Φιλλιπο ΚαλλογιαννηKain είπε:Η συμμορία των Αθηνών
Κρίση στο Αιγαίο