Virgin Steele

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Aν και ειναι καθαρα αμερικανικη μπαντα οι virgin steele εχουν κερδισει τον θαυμασμο και την αγαπη του ευρωπαικου κοινου.Οι Νεουορκεζοι καθοδηγουμενη απο τον εκπληκτικο τραγουδιστη-συνθετη David defais εχουν αφησει το στιγμα τους στην epic metal σκηνη.Εχουν ομως την δεικη τους προσεγγιση και τα τραγουδια τους ωσο heavy και αν ειναι συνδιαζουν αρμονικα τον σκληρο ηχο με κλασικες επιροες κατι που τους εχει φερει χιλιαδες οπαδους.Εδω και χρονια αλωστε αποτελουν την αλλη οψη του epic metal ξεφευγοντας απο σχηματα οπως οι Omen και οι Manowar.

Ως κλασικο δειγμα της φιλοσοφιας τους ειναι η δισκαρα''Νoble savage''που ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα του υφους των virgin steele.Οι ιδιοι χαρακτηριζουν τους εαυτους τους''ευγενους βαρβαρους''και ειναι απο τους πρωτους στο χωρο που τολμησαν να βαλουν τετοια στοιχεια στον μεταλικο ηχο και αυτο εχει προσδιορισει την ταυτοτητα της μπαντας απο τον δευτερο τους κιολας δεισκο''Guardians of the flame''29 χρονια πριν το 1983.

Οι πομπωδοις συνθεσεις των virgin steele με τα μεγαλειωδη περασματα των keyboards και τα εκπληκτικα φωνητικα που πολλες φορες θυμιζουν οπερα,σε συνδιασμο με τα επικα θεματα αλλα και με παρα πολλα στοιχεια απο την ελληνικη μυθολογια που αναφερει ο defais στους στιχους και τα concepts των δισκων του ειναι αυτα που εδω και χρονια τους κανουν να ξεχωριζουν και να λαμπουν στην metal σκηνη.Με εμμονη τα τελευταια χρονια στα θεματικα albums και τα πιο κλασικα συμφωνικα θεματα οπως εγειναι στα ''Marriage of Heaven'' και ''Ηouse of Atreus''οι virgin steele συνεχιζουν να παραγουν με αμειωτους ρυθμους ποιοτικο καθαροαιμο λυρικο epic/power metal αποτελωντας σταθερη αξια στο χωρο.

[video=youtube;wXH2D-rW-0M]http://www.youtube.com/watch?v=wXH2D-rW-0M
 
Victory is mine! ΤΕΛΟΣ!!!!!!!! :headbangdude:
 
Eτσι ακριβως φιλτατε Sir Rygar :headbangdude:
 
Από τα αγαπημένα μου Εpic metal συγκροτήματα. Σε ξεσηκώνουν, σε πωρώνουν... Μου αρέσει πάρα πολύ χροιά της φωνής του DeFeis.

Ξεχωρίζω από τη δισκογραφία τους το The Marriage of Heaven and Hell - Part 1 και το The House of Atreus - Act I

Πολύ θα ήθελα να τους δω από κοντά αλλά όταν ήταν να έρθουν Θεσσαλονίκη έκλεισε το αεροδρόμιο λόγω χιονόπτωσης!
 
Kambia είπε:
Από τα αγαπημένα μου Εpic metal συγκροτήματα. Σε ξεσηκώνουν, σε πωρώνουν... Μου αρέσει πάρα πολύ χροιά της φωνής του DeFeis.
Quoted for the truth. Και όχι μόνο η χροιά - είναι η φωνή αυτή καθ' αυτή που σου γεννά συναισθήματα.

Πρώτη επαφή με το συγκρότημα, είχα όταν είχαν τα House of Atreus (1 & 2), από τον αδερφό ενός φίλου μου, που μου τα είχε δώσει να τα ακούσω.

Έχω και μια αδυναμία στα αρχαία ελληνικά έργα (γ' δέσμη γαρ!), οπότε κόλλησα με το πρώτο άκουσμα στο discman μου & τα άκουγα συνέχεια με το βιβλιαράκι στα χέρια και τα ακουστικά στ' αυτιά!

Στην προ-προηγούμενη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, είχαμε περάσει από ένα παζάρι χεβι-μεταλλάδικων δίσκων και βρήκα το House of Atreus Act I, να με κοιτάζει στα μάτια!

Εννοείται ότι το τσίμπησα με συνοπτικές διαδικασίες & τώρα κοιτάζω για το Act II! :)
 
29O5JwhbEJ8OsIAAAAASUVORK5CYII=


Noble Savage και Marriage of Heaven παραμένουν σταθμός για τους Virgin Steele. Εκείνη την εποχή ανθισαν όλα τα Power (Epic) σχήματα και πρόσφεραν εκπληκτικά ακούσματα. Manowar, Omen, Jag Panzer, Warlord, Gargoyle, Heir Apparent...

Τελικα το Metal ποτέ δε θα'ναι το ίδιο...
tinysmile_cry_t4.png
 
Νιώθω πολύ τυχερός που τους είχα δει κααααποτε στο Ρόδον.....
 
Πίσω
Μπλουζα