Voivod

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.318
Αντιδράσεις
5.883
Τολμηροι και ριζοσαπστικοι οι Voivoid ξεκινησαν μεσα στο απολυτο χαος καπου το 1982 διασκευαζοντας και σκοτωνοντας κομματια των Tank,Venom,judas priest,motorhead και αλλων πολλων.Οι snake blacky,piggy και Away σιγα σιγα ξεκινουν και συνθετουν δικα τους κομματια ενω ο τελευταιος αρχιζει και συλλαμβανει στο παρανοικο μυαλο του ενα ''σεναριο''επιστημονικης φαντασιας το οποιο σχεδιαζει να χρησιμοποιηση ως concept.Mεχρι το 1984 εχουν καταφερει να νυπογραψουν συμβολαιο στην Metal Blade η οποια κυκλοφορει το ντεπουτο τους ''War and pain'' και δυο χρονια αργοτερα κυκλοφορουν το Rrroooaaarrr στη Noise αυτη την φορα.Τα δυο αυτα πρωτα albums λατρευονται ιδιαιτερα απο τους κολημενους και αμετανοητους thrashers αλλα οι και καλα μουσικοκριτιτοι τους εβλεπαν σαν την χεοροτερη μπαντα του πλανητη.Ασχετη οπως ηταν δεν μπορουσαν να δουν την λαμψη και το αστερι των voivoid ειδικα στο δευτερο album τους.Το βουλωσαν ομως ολοι το 1987 οταν επεσε σαν βομβα το αριστουργημα ''Killing technology''στο οποιο φανηκαν ξεκαθαρα οι συνθετικες και εκτελεστικες τους ικανοτητες.Στο συνολο του το μουσικο μερος ταιριαζε πλεον απολυτα καιμε το επηρεασμενο απο DickGibson και Clarke στιχουργικο concept του Away.Eχοντας κανει επυτηχια εχουν παρει τα πανω τους παραδιδουν στον κοσμο το ''Dimension Hatross'' και πλεον ολος ο metal κοσμος τους βγαζει το καπελο.

Αυτο ηταν και το τελευταιο ''Μεταλοπρεπες''album τους για εκεινη την περιοδο καθως στο ''Nothingface''εκτος του οτι βρισκονται πια σε πολυεθνικη παραμενουν χαμενοι στο διαστημα συνδιαζοντας καταστασεις 70s με παλαια ακουσματα τυπου Killing joke,oetus και swans.Tα δυο albums που ακολουθουν ειναι ακομα πιο πειραματικα και πιο jazzoειδη.Oι αποχωρισεις εντωμεταξυ εχουν αρχισει με πρωτο τον Blacky λιγο μετα την κυκλοφορια του ''Angel rat'' κυριως λογω καποιον παρασκηνιων κατα την διαρκεια της ηχογραφησης ενω και ο snake δεν εμεινε για πολυ οταν το ''The outer limits '' ηταν ετοιμο.Ο Away ομως δεν πτοειται και βρισκει αντικαταστατη και για της δυο κενες θεσεις των Eric Forest των Liquid indian.Αυτο σγματοδοτει την επιστροφη της μπαντας στον ακραιο μεταλικο ηχο .Συμπαθητικο το ''Negatron'' και φοβερο και τρομερο το ''phobos'' που τα πραγματα εξελισωνται σε πιο γνωριμες αγριες καταστασεις.Η πορεια του eric στην μπαντα ηταν μικρη γιατι η μοιρα καλουσε πισω τον snake και αυτον ακολουθει απο κοντα και ο jason Newsted.Mετα απο αυτο το παιδομαζωμα το ''Voivoid'' ειναι γεγονος και το χαος,η κολαση και η σκληροτητα επιστρεφουν συατο το εκπληκτικο αλμπουμ.Απο τοτε μεχρι σημερα συνεβησαν αρκετα στην μπαντα οπως ο θανατος του Piggy τον αυγουστο του 2005 και η κυκλοφρια δυο ακομα αρκετα καλων δισκων του ''Katorz'' και του ''infini'' αλλα και την ανακοινωση νεου δισκου το 2013 με τιτλο ''Target Earth''.Οι Voivoid ειναι εδω ετημοι να μας ξαναχαρισουν κομματαρες και να ταρακουνησουν την γη με της συνθεσεις τους.


http://www.youtube.com/watch?v=s5HN3otnoL8

[video=youtube;-3Fl8wkNNvU]http://www.youtube.com/watch?v=-3Fl8wkNNvU
 
Αν και δεν ήμουν οπαδός του metal, με το thrash είχα αρκετά καλή σχέση . Πολύ πρωτοποριακό συγκρότημα οι Voivod. Tα Κιlling Technology και Dimension Hatross είναι εξαιρετικά άμπουμ, και ισορροπούν τέλεια το thrash με τις progressive επιρροές τους. Μετά όντως ξεφεύγουν αρκετά προς το progressive. Τα δυο πρώτα, το War and Pain είναι πολύ καλό, το Rrroooaaarr προσωπικά δεν με τρέλανε, αξίζει αλλά μου φαίνεται καλύτερο το πρώτο. Μετά το Phobos είχα χάσει τα ίχνη τους. Νόμιζα ότι το είχαν διαλύσει. Ο Piggy, εξαιρετικός κιθαρίστας αλλά μάλλον αδικημένος
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τους πρωτοάκουσα στο ''Nothingface'' όταν είδα μια μέρα στο MTV το βίντεοκλίπ του Astronomy Domine των Pink Floyd και έπαθα πλάκα. Ακόμα και σήμερα πιστεύω ότι είναι μια από τις καλύτερες διασκευές που έχω ακούσει. Μου αρέσει και η πρώτη τους thrash περίοδος και η πιο μετά progressive. Παραμένουν από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα.
 
Πίσω
Μπλουζα