Wake in Fright (1971)

RIO

Retro Horrormaniac
Joined
12 Νοέ 2009
Μηνύματα
20.818
Αντιδράσεις
67.040


O John Grant είναι ένα νεαρός καθηγητής, απογοητευμένος από την ζωή του. Έχει μετατεθεί σε ένα μικρό σχολείο, σε περιοχή της άγονης Αυστραλίας ( Outback) και δεν βλέπει την ώρα, να επιστρέψει πίσω στο Σύδνεϋ. Έτσι στις γιορτές των Χριστουγέννων παίρνει το τραίνο της επιστροφής, που όμως κάνει μια στάση σε μια μικρή πόλη ανθρακωρύχων.

Εκεί ο ντόπιος σερίφης φαινομενικά φιλικός, τον κερνά αρκετά ποτήρια μπύρα και τον προτρέπει να παίξει σε ένα ασυνήθιστο παιχνίδι τζόγου, που λατρεύουν οι κάτοικοι. Ο John αρχικά πετυχαίνει κάποιες νίκες, κάτι που του ανοίγει την διάθεση για να παίξει μεγαλύτερα ποσά. Φαντάζεται πως θα κερδίσει τόσα, που δεν θα χρειαστεί να δουλέψει ξανά σε σχολείο. Όμως στην συνεχεία, θα χάσει όλα τα χρήματα του και θα απομείνει απένταρος, στην μέση του πουθενά. Έτσι αναγκάζεται να παραμείνει για κάποιες μέρες στην μικρή πόλη, όπου θα βιώσει έναν εφιάλτη που δεν θα μπορούσε ποτέ ,να φανταστεί.

Μια εφιαλτική ξενάγηση στην αυστραλιανή επαρχία, εκεί που κυριαρχεί το αλκοόλ η βία και η σκληρότητα. Πολύ καλές ερμηνείες από τους Gary Bond και Donald Pleasence ( ίσως στον πιο μοχθηρό χαρακτήρα που υποδύθηκε ). H ταινία αυτή έχει χαρακτηριστεί ως το Αυστραλιανό Deliverance. Όμως στο wake in fright ο σκηνοθέτης Ted Kotcheff, καταφέρνει να σοκάρει τον θεατή, χωρίς να καταφύγει σε σκληρές σκηνές ( εξαίρεση ίσως αυτή του κυνηγιού καγκουρό), όπως έκανε ο Boorman στην δική του ταινία . Ένα ενοχλητικό αριστούργημα, που για χρόνια είχε μείνει άδικα ξεχασμένο.

" Have a drink, mate? Have a fight, mate? Have some dust and sweat, mate? There's nothing else out here. "
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα