WALKMAN-Η επανάσταση της φορητής μουσικής!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας TallMan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

TallMan

RetroNuts!
Αντιδράσεις
37
θεωρώ πως έπρεπε να γίνει ξεχωριστή μνεία στη συσκευή που ξεκίνησε-επέβαλλε τη φορητή μουσική επανάσταση...

Προσωπικά walkman(διαφόρων εταιριών) χρησιμοποιώ μια ολόκληρη ζωή.Οι φίλοι μου στο σχολείο με θυμούνται με ένα ζευγάρι ακουστικά μόνιμα στ'αυτιά και τις τσέπες του μπουφάν να παραφουσκώνουν από τις κασσέτες!

Φυσικά έχω και μια μικρή μείωση ακοής μετά από τόσα χρόνια...:rolleyes:

http://en.wikipedia.org/wiki/Walkman

walkman history

http://www.pocketcalculatorshow.com/walkman/

Τώρα άμα σου πω Tallman ότι ετοίμαζα αυτό το thread θα το πιστέψεις?

eΐχα βρει στο ίδιο site τη φωτογραφία του δικού μου και είπα να την ανεβάσω

fetch

είχα το κάτω δεξιά. Τρομερά μηχανηματάκια και απίστευτη ποιότητα κατασκευής

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω την εντύπωση ότι τα παλιά walkman's ακουγόντουσαν πιο δυνατά ήταν πιο στιβαρά ,και είχαν γενικά καλύτερη ποιότητα ήχου από τους σύγχρονους απογόνους τους. Μήπως τελικά έπαιζαν ρόλο και οι τέσσερις μπαταρίες που είχαν, αντί των δύο που έχουνε σήμερα;

Η γνώμη μου είναι πως η ποσότητα της μπαταρίας στα walkman ποικίλει ανάλογα με την εποχή και την εξέλιξη της τεχνολογίας.Δηλ στις αρχές του 80 τα walkman έβγαιναν αυστηρά με 4 μπαταρίες και αυτό γιατί είχαν μεγαλύτερη κατανάλωση.Στην πορεία άρχισαν να συρρικνώνοται να μικραίνουν και να γίνονται ποιο απλά.Οι μηχανισμοί δηλαδή είχα πλέoν ποιο μικρά κυκλώματα και ποιο εξελιγμένα μοτεράκια χαμηλής κατανάλωσης που μπορούσαν να δουλεύουν τις ίδιες ώρες με 3 η 2 μπαταρίες.Τώρα η ποιότητα σίγουρα ποικίλει όπως είπες,και αυτό γίνεται επίτηδες..Ότι πλήρωνες αυτό έπαιρνες!

H ένταση του ήχου έχει μειωθεί αισθητά γιατί έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα μείωσης της ακοής από την πολύωρη χρήση ακουστικών σε υψηλές στάθμες. Τα walkman της δεκαετίας του 90 είχαν και ένα σύστημα ασφάλειας. Το είχες ενεργοποιημένο μείωνε τις στάθμες και έκοβε και κάποιες συχνότητες που ξυρίζανε. Ανενεργό άκουγες δυνατά τα πάντα (έτσι όπως μας αρέσει).

Θυμάμαι τη διαφορά έντασης του πρώτου ipod με τα επόμενα. ΤΕΡΑΣΤΊΑ.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση της έντασης έπαιξαν και οι "ψείρες". Αυτές που βάζουν μαζί με τα περισσότερα mp3 players σήμερα είναι τουλάχιστον απαράδεκτες.

Εχει ενδιαφέρον να ακούσετε ένα κομμάτι που το ξέρετε πολύ καλά με τα ακουστικά που χρησιμοποιήτε καθημερινά και μετά με ένα καλό ζευγάρι.

Ναι,θυμαμαι τα παλια καλα κιτρινα αδιαβροχα Walkman της Sony που φορτωναν και σε Speccy...

Oντως και με τα Ipods ισχυει αυτο...με παλιο IpodShuffle (αυτο που ειναι σαν USB Stick) φορτωνω spectrumoπαιχνιδα μια χαρα.

Εχει ο αδερφος μου μια χαιτεκια Samsung που παιζει mp3,video,jpg κτλ και ο Speccy ουτε που αντιλαμβανετε την υπαρξη του :D

Δωστε decibel στο λαο...δωστε Watt στις jack εξοδους :biglaugh:

O Spectrum Wally θέλει ένταση με [edit] μη κοσμιες εκφρασεις! [edit]...δεν μασάει από φλώρικα db!! :D

Walkman

...ήταν αυτές οι φορητές συσκευές που έπερναν μαι κασέτα (και ράδιο λίγο αργότερα) και μας συντόφευαν παντού (πχ στην εξοχή, στις εκδομές, στα λεωφορεία κλτ).

Επινόηση της Sony το 1979 αν δεν κάνω λάθος έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή στα 80s γιατί μπορούσες να ακούσεις παντού την αγαπημενη σου μουσική, την αναμετάδοση των αγώνων της Κυριακής, αλλά το βασικότερο να μην ενοχλείς και κανένα ακούγοντας ότι ήθελες στην ένταση της επιλογής σου χρησιμοποιόντας τα ακουστικά. Λειτουργούσαν κυρίως με μπαταρίες, αλλά και με τροδοφοτικό (αν εκεί που ήσουν υπήρχε ρεύμα). Βέβαια με το πέρασμα των καιρών η κασσέτα έγινε cd και ονομάστηκε discman ή με Minidisc κάπου στα μέσα με τέλη των 90s

Σήμερα έχει αντικατασταθεί από τα διάφορα mp3 και mp4 players..ipod και πολλά άλλα. Πάντως η ονομασία walkman έχει μείνει κυρίως σε κάποια κινητά της Sony - Ericsson υποδηλώνοντας έτσι τον μουσικό προσανατολισμο των συγκεκριμένων μοντέλων.

Έχω αλλάξει αρκετά walkman ειδικά στα 80s και το τελευταία που έπεσε στα χέρια μου είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο του 1983 της Τoshiba όπως βλέπεται και παρακάτω

fetch

Toshiba KT-VS2 Metal (έπαιζε και κασσέτα μετάλλου)

fetch

Στα ενδότερα

fetch

ο ραδιοφωνικός δέκτης δεν ήταν ακριβώς ενσωματομένος, αλλά σε μορφή κασσέτας! όπως βλέπεται.....(είπαμε ήταν από τα πρώτα μοντέλα με ραδιόφωνο αυτό)

fetch

Διπλή έξοδος ακουστικών

Ομορφο flashback το walkman tsalk. H Sony δημιουργησε το παιχνιδι και η ιδια παλι το εκλεισε καθως με τα minidisc τελειωσε και η φορεσια του τιμημενου ονοματος walkman που εφεραν οι συσκευες της. Απο εκει και περα γεμισαμε με stick, βλακειες και ανυπαρξια media format.

Oλοι μας αποκτησαμε με τον εναν τροπο η τον αλλον (Sony, Philips, μαιμουδες κλπ) την πρωτογνωρη αισθηση του να κουβαλαμε τους αγαπημενους μας ηχους οπουδηποτε (χωρια η μουρη του να εχεις ενα τετοιο gadget που ηταν ολα τα λεφτα εκεινη την εποχη)! Ομορφο το Τoshiba σου και τρελη πατεντα το κυκλωμα του ραδιοφωνου σε μορφη κασετας!

O αντάπτορας-ραδιόφωνο είναι όλα τα λεφτά... απίθανο! Αναρωτιέμαι αν δεν μπορούσαν απλά να συμπεριλάβουν το δέκτη πάνω στην πλακέτα (σημαντικά μικρότερο κόστος παραγωγής!) ή το σκέφτηκαν μετά...

Πάντως, αν και η Sony έχει το brandname και την ιστορία, απ'ό,τι φαίνεται το φορητό κασσετοφωνάκι ήταν επινόηση ενός βραζιλιάνου ο οποίος το έδειξε (και) στη Sony η οποία το απέρριψε και στη συνέχεια έκλεψε την ιδέα. Νομίζω πολλά χρόνια δικαστηρίων μετά η Sony του έδωσε ένα ποσό...

Πρέπει να έχω αλλάξει 5 η 6 walkman στη ζωή μου ( με κασσετά εννοώ, όχι τα ποίο σύνχρονα με CD κλπ ). Γενικά πάντα μου άρεσε να μπορώ να ακούω όπου θέλω τη μουσική που μου αρέσει, και τα mp3 players πλέων αυτή τη δυνατότητα τη έχουν εκτοξεύσει σε απίστευτα για κάποιες άλλες εποχές όρια - ποίος μπορούσε να περιμένει οτι σε μηχανήματα μέγεθους δάχτυλου θα μπορούσες να έχεις χιλίαδες κομμάτια... Τα walkman προσωπικά τα έχω συνδέσει με το γύρισμα της κασσέτας με στυλό ( για εξοικονόμηση μπαταρίας ), τις μονίμως σκόρπιες μπαταρίες στις τσέπες, και τη αίσθηση του ελαφρού βουίσματος του μοτέρ στο χέρι...

Καλο το site αλλα τους λειπουν πολλες εικονες..

Pooky, μας βλεπω να κανουμε προυπολογισμο και για κασσετομηχανηματα περα απο τα home!! Τα my first Sony ειναι κορυφη και τρελο concept αν σκεφτεις οτι προοριζονταν για μπομπιρες!

http://www.pocketcalculatorshow.com/walkman/sony/

Εδω θα βρειτε ακομα περισσοτερα για Sony και τις διαφορες αλλες μαρκες που μεσουρανουσαν, και που ξεκινησαν με ιδιες πατεντες με της Toshiba στο θεμα του ραδιοφωνου.

http://www.minidisc.org/part_Sony_MZ-1.html

Και μιας και για minidisc που ειναι η δικια μου τρελα, δεν ειχε πολλα μοντελα μεσα, εδω η δυναστεια! :)

Να συμπληρωσω το ομορφο thread του tsalk με τα δικα μου walkman..

Οχι πολλα πραγματα αλλα pure 80's και milestones στην ιστορια της Sony και της Panasonic. To Sony WM1, το Panasonic RQ-J55 "Stereo To Go" και το Sony WM-AF48/BF48 (με το ενσωματωμενο ραδιοφωνο).

fetch

Εικονες που καποτε κυριαρχουσαν στα απανταχου καταστηματα ηλεκτρικων/ηλεκτρονικων συσκευων..

fetch

Το holy grail, το Sony WM1..

fetch

Ολα τα ειχαν σκεφτει οι Ιαπωνες.. σου λεει "μπορει το παλικαρι να εχει και κοπελα, ριξτου εκει δυο υποδοχες να εχουν να βαζουν τα ακουστικα τους!". Κανονικα ειναι η υποδοχη για το stereo, που ειχε διπλες υποδοχες στα ακουστικα της Sony που ερχοντουσαν μαζι με το walkman, αλλα δουλευε και με την πατεντα του "εχω δυο υποδοχες, βαλε!"

State of the art τοσο σε σχεδιασμο οσο και σε ποιοτητα..

Nice phil_vr! :thumb:

Εγώ είχα κερδίσει σε ένα διαγωνισμό στο PIXEL, ένα walkman της Amstrad... :D

Θα πρέπει να κάνω ανασκαφή για να το βρω και να το φωτογραφίσω...

Πωωωωωωωωωω!!!!!!! Phil το Panasonic RQ-J55 "Stereo To Go" και το Sony WM-AF48/BF48 (με το ενσωματωμενο ραδιοφωνο) τα ειχα αλλα σε κοκκινο χρωμα.

Ο τελευταιος επιζων. Sony WM FX113

fetch

Ξετρυπωσα και εγω ενα παλιο μου Walkman, το θεμα ειναι οτι δεν γραφει μαρκα, υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να εχει σβηστει, μαλλον οχι.

Προελευση εξωτερικο, δες φωτο, graphic equalizer λεει, ραδιοφωνο εχει και στην πανω πλευρα εχει ενα A-B επιλογη, μια διευκρινιση εδω και αν κατάλαβετε και τι μαρκα ειναι; :xm:

fetch

fetch

fetch

fetch

Χαμογελα Aardvark!

Το walkman σου εχει και παραεχει μαρκα. Ειναι της Sears φιλε, και υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να ειναι φασον δουλεια της Sanyo. Ετσι προμηθευε κασσετοφωνα η Sears στα καταστηματα της στην Αμερικανικη αγορα, φτιαγμενα απο την Sanyo για λογαριασμο της Sears, και παντα με την επωνυμια της Sears.

Δεν ξερω αν ισχυει κατι τετοιο και για τα walkman της, αλλα ειναι παρα πολυ πιθανο. Θα τσεκαρω το μοντελο σου με αντιστοιχα στους καταλογους της Sanyo να δω αντιστοιχιες και ομοιοτητες (αν και η υπαρξη του Sears Roebuck & Co στην ταμπελιτσα ειναι σχεδον εγγυηση για αυτο χρονολογικα με τις φασον δουλειες της Sanyo).

Πίσω
Μπλουζα