WALKMAN-Η επανάσταση της φορητής μουσικής!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας TallMan
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μπραβο Phil σε σενα ειχα ελπιδες..... :thumb:

Το Α-Β που εχει στην κορυφη να υποθεσω ειναι για αλλαγη πλευρας κασσετας χωρις να την βγαζεις εξω;pretty amazing feature if true. :xm:

Kαι μιας και το κατεχεις το επαγγελμα για την ITT ξερεις τιποτα,το πρωτο vcr και color tv ηταν ITT και οι πληροφοριες στο νετ παραδοξως ειναι ελαχιστες. :(

Σαν εταιρια μετραγε;

Aardvark είπε:
Μπραβο Phil σε σενα ειχα ελπιδες..... :thumb: Το Α-Β που εχει στην κορυφη να υποθεσω ειναι για αλλαγη πλευρας κασσετας χωρις να την βγαζεις εξω;pretty amazing feature if true. :xm:
Αυτό ακριβώς κάνει. Γιατί όμως σε παραξενεύει;

Η συγκεκριμένη λειτουργία ήταν must από ένα σημείο και μετά στα walkman... ;)

BTW έχω ρίξει πολύ γέλιο με το avatar σου phil_vr, εμπνευσμένο όπως πάντα!

Aardvark είπε:
.. για την ITT ξερεις τιποτα,το πρωτο vcr και color tv ηταν ITT και οι πληροφοριες στο νετ παραδοξως ειναι ελαχιστες. :(
ITT ειχαμε και εμεις τηλεοραση, μαλιστα ηταν η πρωτη εγχρωμη που αποκτησαμε. Σαν εταιρεια δεν υφισταται οπως οι Philips/Sony κλπ μιας και ειναι Αμερικανικη πολυεθνικη. Ειχε αποκτησει διαφορους κατασκευαστες ηλεκτρονικων συσκευων στην ευρωπη με πιο γνωστη μας την Shaub-Lorenz που κατασκευαζαν τηλεορασεις και στερεοφωνικα (δεν εχω ιδεα για video) με την επωνυμια ΙΤΤ. Ολα αυτα μεχρι το 86-87 που ξεπουλησαν το κομματι των τηλεορασεων και ηλεκτρονικων στην Nokia (αν θυμασαι και την πρωτη τηλεοραση που παρουσιασε η ΙΤΤ Νοkia με την δυνατοτητα μικροτερου γωνιακου "παραθυρου" με δευτερο καναλι μεσα). Απο εκει και περα η Νokia απλα εριξε ολο το βαρος της στα κινητα.

Ετσι πιθανοτατα τα ΙΤΤ μας ηταν Schaub-Lorenz. Και εχεις δικιο, δεν υπαρχουν λεπτομερεις πληροφοριες ουτε καν για τα μοντελα που εβγαλαν.

TallMan είπε:
BTW έχω ρίξει πολύ γέλιο με το avatar σου phil_vr, εμπνευσμένο όπως πάντα!
Χεχε, να σαι καλα Tallman! Τι να κανω, οτι θυμαμαι χαιρομαι. Τις προαλες εβλεπα ενα επειδοσιο απο Chips και εκανα τον σεινηρμο "Ρε συ, ο Estrada ηταν πρωτη μουρη στα 80's. Να μην ξερει απο Amstrad?!" :)

Το μόνο walkman που έχει επιζήσει στο σπίτι είναι αυτό:

[edit] dead photo [edit]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τέλεια είναι!Το πρώτο μου walkman το απέκτησα στα μέσα των 90's (νομίζω 93-94)και δεν είχε ραδιόφωνο,δεν γύριζε η κασέτα μόνη της από την άλλη πλευρά και είχε ακουστικά στέκα!Το επόμενο που πήρα το 97 είχε ακουστικά ψείρες,ραδιόφωνο και η κασέτα γύριζε μόνη της από την άλλη πλευρά!Στη συνέχεια Discman,μετά Discman με mp3,και ακόμα 2 mp3 players!

[edit] dead imageshack photo [edit]

μια εικόνα χίλιες λέξεις

το laptop μου με τη κασετούλα toshiba για radio σε walkman

edit: (αν και νομίζω - αν θυμάμαι καλά αυτή η κασέτα έμπαινε σε ένα φορητό player toshiba!)

[edit] dead imageshack photo [edit]

εβρέθη και το walkman

Το πρώτο μου (τύπου) Walkman το απέκτησα γύρω στο '85 - '86...

Η ιστορία είναι απλή: γκρίνιαζα
swear1.gif
(τί πρωτότυπο...) ολημερίς (και
hanghead.gif
ακουγόμουν και σε απόσταση χιλιομέτρων) για να μου πάρουν ένα οι δικοί μου αλλά το μόνο που μου αγόραζαν ήταν αγρός...

Μέχρι που η ξαδέρφη - φύλακας άγγελος Κριός παρακάλεσε τη θεία και μιαν ωραίαν πρωίαν μου το έκαναν δώρο...
2uge4p4.gif

Περιττό να σας πω τη χαρά που ένιωσα όταν άνοιξα το κουτί
pic4ever_com_free_smiley.gif
και είδα το περιεχόμενο!!! Ίσως από τις πιό ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μου...
springsmile.gif

Στην πορεία, έλιωσα τις κασέτες με τα Παιδιά από την Πάτρα, κάτι άλλες με ζωντανές (και σπάνιες) ηχογραφήσεις με τον Νταλάρα
loveshower.gif
... (ξέρω... σας κάνει εντύπωση ) και την κασέτα με τους ύμνους του Ολυμπιακού
4chsmu1.gif
...

Από τότε άλλαξα διάφορα, αλλά η πρώτη αγάπη ήταν και παντοτινή!!!

Κριέ (και θείοι
grouphug.gif
) ένα μεγάλο ευχαριστώ και από εδώ!!!
4xvim2p.gif

Με ευκαιρια τα 30 χρονια της επετειου ενα ομορφο βιντεακι που μας δειχνει την εξελιξη του.

Walkman anniversary without music

Το πρωτο μας walkman

Ποσοι απο εμας δεν περασαμε ατελειωτες ωρες φορωντας εκεινα τα ακουστικα με τα σφουγγαρακια-χρωματιστα συνηθως-που το καλωδιο τους κατεληγε στο πολυποθητο και-πανακριβο για την εποχη-walkman,ας γραψουμε λοιπον εδω οτι μπορει να ανασυρει ο καθενας απο τις μνημες του,λοιπον ας μπουμε στην delorius-back to future-και ας ρυθμισουμε τον χρονο στον δεκεμβριο του 1981 ο οποιος με βρισκει να κατηφοριζω την βερανζερου να διασχιζω την τριτης σεπτεμβριου και να σταματαω στο γωνιακο μαγαζι στο οποιο ειχα σταμπαρει walkman μαρκας SENSOR-τα sony ηταν ακριβα τοτε για την τσεπη μου-το οποιο κοστιζε 8500 χιλιαδες δραχμες και με το οποιο συμβιωσαμε 2 χρονια περιπου ,στο περασμα του χρονου περασαν πολλα και διαφορα απο τα χερια μου αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια εδω το θεμα μας ειναι το ΠΡΩΤΟ μας walkman ευχαριστω για το χρονο σας

Θυμάμαι είχα walkman μάρκας Grundig με πλήκτρο για ηχογράφηση και τα κλασικά ακουστικά με σφουγγαράκι.

Θυμαμαι τo πρωτο walkman...που τελικα αποδειχθηκε μουφα.

Εξηγω...η μανα μου μου ειχε πει στο επισκεπτηριο στη κατασκηνωση οτι μας πηρε walkman. Οταν πηγα σπιτι ειδα ενα Magnavox (πιθανον το D1530) που ηταν μονο ραδιο! Ξενερωσα απιστευτα!

Το πρωτο μου κανονικο walkman ηταν Philips...πρεπει να πηρα 2-3 (δεν θυμαμαι τυπους...νομιζω οτι το ενα ηταν απο την "ψυχεδελικη" σειρα Moving Sound)...αποδειχθηκαν πολυ ευπαθη.

Το Sony το εχω ακομα

Θυμομουν οτι καπου ειχα καταχωνιασει και τα δικα μου

ευτυχως μετα απο ψαξιμο βρεθηκαν (μαζι με αλλα ρετροκαλουδια)!!!! :d@redevil

Το ενα οπως διακρινεται στην φωτο ειναι

μαρκας SILVER με ραδιοφωνο και κασετα.

Και το αλλο NICOSONIC... :o ...με κασετα μονο.

attachment.php

Tο πρώτο μου ήταν αγνώστου μάρκας γιαπωνεζιά. Μπλε περίβλημα, ασημί η περιοχή των κουμπιών, κι ένα έντονο κίτρινο κουμπί που ξεχώριζε, κι αν θυμάμαι καλά πρέπει να έκανε mute για να ακούς εξωτερικούς ήχους. Σε κάποιο άλλο topic έχω δει μια παρόμοια φωτογραφία και κάτι έχω γράψει, αλλά τώρα δε θυμάμαι.

Μηχανικά ήταν σωστό, αλλά ακουστικά δεν ήταν τόσο καλής ποιότητας, ήταν από αυτά που στην πολύ χαμηλή ένταση ακούς πιο πολύ βόμβο και λιγότερο μουσική, αν καταλάβατε τι εννοώ. Ωστόσο με έκανε πολύ "μούρη" στην εποχή του, κι αν θυμάμαι πρέπει να το πήρα ένα πεντοχίλιαρο, εποχή 81-83, από το μαγαζί Monte Carlo, που τότε υπήρχε μόνο στη Μεγ. Αλεξάνδρου, στη Νέα Σμύρνη. Ε ρε μερόνυχτα που πέρασα ζαχαρώνοντάς το στη βιτρίνα...

Τo "καλό", μου ήρθε κανα-δυο χρόνια μετά, ήταν το "πολύ" Sanyo Sportster, Προβολή συνημμένου 61133 που το έχω ακόμα (σε γκρι χρώμα, όχι σε αυτό το άσπρο. Μάλιστα στο κουτί του είχε και σετ από δύο "εξωτερικά" ηχεία.

Tο πρώτο μου ήταν αγνώστου μάρκας γιαπωνεζιά. Μπλε περίβλημα, ασημί η περιοχή των κουμπιών, κι ένα έντονο κίτρινο κουμπί που ξεχώριζε, Για την ακρίβεια, ήταν αντιγραφή αυτού, χωρίς να γράφει SONY φυσικά.

Προβολή συνημμένου 61196

Το κίτρινο κουμπί, αν θυμάμαι καλά, πρέπει να έκανε mute για να ακούς εξωτερικούς ήχους, αλλά που τους λάμβανε με δικό του μικρόφωνο :clap: !

Δηλ. δεν σου έκοβε μόνο τον ήχο της κασέτας για να ακούσεις με τα αυτιά σου κάτω από τα ακουστικά, σου έκανε ΛΗΨΗ εξωτερικού ήχου και στον έστελνε στα ακουστικά ! (διακρίνονται οι τρύπες του μικροφώνου στη φωτογραφία, αν θα δείτε).

Μηχανικά ήταν σωστό, αλλά ακουστικά δεν ήταν τόσο καλής ποιότητας, ήταν από αυτά που στην πολύ χαμηλή ένταση ακούς πιο πολύ βόμβο και λιγότερο μουσική, αν καταλάβατε τι εννοώ. Ωστόσο με έκανε πολύ "μούρη" στην εποχή του, κι αν θυμάμαι πρέπει να το πήρα ένα πεντοχίλιαρο, εποχή 81-83, από το μαγαζί Monte Carlo, που τότε υπήρχε μόνο στη Μεγ. Αλεξάνδρου, στη Νέα Σμύρνη. Ε ρε μερόνυχτα που πέρασα ζαχαρώνοντάς το στη βιτρίνα...

Τo "καλό", μου ήρθε κανα-δυο χρόνια μετά, ήταν το "πολύ" Sanyo Sportster, Προβολή συνημμένου 61135 που το έχω ακόμα (σε γκρι χρώμα, όχι σε αυτό το άσπρο. Διέθετε και ραδιόφωνο, που το πρώτο δεν είχε φυσικά. Επίσης "παραδιδόταν" και με σετ από δύο "εξωτερικά" ηχεία διαστάσεων κάτι λιγότερο από πακέτο τσιγάρων, και λίγο πιο χοντρά.

:wub: :wub: :wub:

Είχα μεγάλη αγάπη στα walkman. Στην πραγματικότητα παρότι είχαμε CD Player από όταν πήγαινα δημοτικό (είμαι νιούφης, τι να κάνουμε...) δεν είχα CD. Οπότε συνέχιζα να ακούω κασέτες και ραδιόφωνο. Και επειδή πάντα προτιμούσα την απομόνωση την ώρα της μουσικής, συνέχεια άκουγα από walkman. Πέρασαν διάφορα από τα χέρια, είτε παλιότερα των αδερφιών μου, είτε καινούργια (αλλά μάρκες τύπου SILVER) που είχε απούλητα ο πατέρας μου στο μαγαζί. Αυτή η ιστορία έφτασε μέχρι τα 17 μου περίπου, το 2003, οπότε και πέρασα επαρχεία, έμεινα μόνος μου και είχα μαζί μου το CD Player, μαζί με μία μικρή συλλογή από CD που μου είχε φτιάξει ο κολητός μου. Συνέχισα να τα χρησιμοποιώ για να ακούω μουσική στα ΚΤΕΛ μέχρι που απέκτησα την επόμενη αγάπη μου για την οποία θα πω παρακάτων. Τα περισσότερα από τα walkman πρέπει να τα έχω κρατημένα, είτε στο παλιό μου δωμάτιο, είτε σε κάποια αποθήκη.

Το μόνο με το οποίο πραγμάτικα ξεπέρασα την αγάπη για τα walkman, ήταν ένα sony ericsson walkman phone, που με την κάρτα που είχα βάλει έπαιρνε πολλά τραγούδια, και από τότε συνέχισα να ακούω μουσική έτσι μέχρι και σήμερα (το βασικό χαρακτηριστικό που κοιτάω στα κινητά μου είναι το να παίζει καλά τα MP3 και να παίρνει επέκταση μνήμης.).

Θυμάμαι που είχα πάει Γερμανία με τον φίλο μου και είχαμε ένα γουώκμαν Philips νομίζω το οποίο είχε 2 εξόδους για ακουστικά, και είχαμε λιώσει τις κασσέτες του Jean-Michel Jarre. Τπ πρώτο δικό μου γουώκμαν το είχα πάρει απο Γερμανία και ήταν μαιμού έπαιρνε τρεις μπαταρίες. Στην αρχή της δεκαετίας του '90 είχα πάρει από τον ίδιο που πήρα και το στερεοφωνικό μου (το τωρινό) ένα καταπληκτικό και πάνακριβο Kenwood όλο μεταλλικό με τροφοδοτικό και επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και θήκη για μια κανονική μπαταρία ΑΑ! Πραγματικό κόσμημα γιαπωνεζικής μηχανικής! Δυστυχώς το πούλησα στην Κοζάνη...

Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα και άκουσα από walkman το 1987 στο Γυμνάσιο. Σε ένα διάλειμμα λοιπόν ένας φίλος μου κοτσάρει το εργαλείο και μου λέει: "βάλε τα ακουστικά να ακούσεις τι φοβερό που είναι". Με περιέργεια λοιπόν βάζω τα κλασικά λεπτά ακουστικά στα αυτιά μου... Και τότε εκστασιασμένος από την πρωτόγνωρη αίσθηση του ήχου που σε πλημμυρίζει κάνω όπως ο χωριάτης από την Άνω ραχούλα που ήρθε πρώτη φορά στην Αθήνα και είδε πρώτη φορά στη ζωή του τόσο κόσμο και τόσα αυτοκίνητα μαζεμένα... Με παίρνουν στο ψιλό οι υπόλοιποι συμμαθητές και γελούν, μου λένε "μη φωνάζεις, σε ακούμε, ο ήχος ακούγεται μόνο σε σένα!!!"

Μετά από κανένα χρόνο αφού έψησα τον πατέρα μου μου αγόρασε το πρώτο μου walkman, Philips ήταν, κόκκινο... Το έλιωσα βέβαια 4-5 χρόνια και μετά πήρα το δεύτερο και τελευταίο μου, ένα φοβερό Sony με πολύ καλά ακουστικά, το οποίο έχω ακόμη...

Παραδόξως δεν την πολυπάλεψα με το walkman.

Ήμουν και λίγο απρόσεχτος και τα δυέλυα με το παραμικρό, οπότε την έβρισκα σπίτι με μηχανήματα πιο ...στέρεα. :D

Και τα δικα μου

Saisho αγορασμενο απο Dixons στην Αγγλια το 1984. Μαρκα της εταιριας, καπου εχω και τα manual

Μιλαμε για τρελο μηχανημα με equalizer και εγγραφη. Επισης ηχεια με ενισχυση, πατουσες το κουμπι και τερμα ο ηχος. Φυσικα ρουφουσε τις μπαταριες. Παιζουν ακομα.

Και τo Sony που αγορασα για το στρατο το 1997.

P1080959.jpg

P1080961.jpg

P1080964.jpg

Εγω καποτε ειχα ενα γοκμαν περιεργο ηταν ραδιοφωνο ακουστικα το εβαζες στο κεφαλι και στο ενα ακοπυστικο ηταν ο ραδιοφωνικος δεκτης του με την κεραια που ψαχνες τους σταθμους και απο την αλλη ηταν το κουμπι που ρυθμιζες την ενταση του ηχου και επαιρνε και τις μπαταριες εκει νομιζω ηταν τυπου ΑΑ σαν εξωγηινος ησουν με αυτο το μαραφετι στο κεφαλι οταν σηκωνες και την κεραια .

Πίσω
Μπλουζα