Wasca - Saturn MultCartridge

Getta Robo

RetroNuts!
Joined
27 Οκτ 2007
Μηνύματα
2.280
Αντιδράσεις
398
Το wasca ειναι ενα cartridge για το sega saturn. Σκοπος δημιουργιας του, ειναι να ενσωματωσει και να τελειοποιησει, τις περισσοτερες δυνατοτητες του saturn απο την cart θυρα.

Μερικες απο τις λειτουργιες του, ειναι οι παρακατω.

Προβολή συνημμένου 135842

power memory (8.000+ blocks)

1/4mb ram

Υποστηριξη rom

Συνδεση και αποθηκευση των δεδομενων μεσω usb σε υπολογιστη, το wasca δεχεται sd καρτα για αποθηκευση των δεδομενων

Modem

Υποστηριξη κωδικων για τα παιχνιδια (action replay κτλ)

Υποστηριξη να τρεχει παιχνιδια και κωδικα απο διαφορετικη περιοχη αυτη του saturn οπου συνδεεται, πχ τα αμερικανικα παιχνιδια και προγραμματα παιζουν κανονικα σε Ευρωπαικο μηχανημα

Αν και υπαρχει ηδη μια αρκετα καλη λυση, το action replay 4mb plus, με την κυκλοφορια του wasca θα ειναι πλεον αχρηστο. Ειναι επισης η πρωτη φορα οπου θα υπαρχει κανονικα η δυνατοτητα να τρεξει κανεις το Ultraman Ιαπωνικο σε Ευρωπαικο μηχανημα, διχως να χρειαστει περεταιρω τροποποιηση στο υλικο του.

Φυσικα, το wasca δεν ειναι μια κυκλοφορια αποκλειστικα για τους παιχνιδαδες. Ο δημιουργος του, ο hitomi2500 ενθαρυνει την δημιουργια νεων παιχνιδιων και λογισμικου για το saturn, μεσα απο την υποστηριξη και την φιλοκοτητα του cart και των προγραμματων οπου παρεχει, γιαυτο το σκοπο.

Προβολή συνημμένου 135843

Η αναπτυξη και ο σχεδιασμος του wasca βρισκεται σε πρωιμο σταδιο, και αναμενεται να υπαρξουν ακομα μεγαλυτερες βελτιωσεις και προσθετες λειτουργιες. Οποιος περιμενε αλλα και ψαχνει το απολυτο cart για το αγαπημενο του μηχανημα, η ηθελε να ασχοληθει με τον προγραμματισμο του Saturn, αυτο που χρειαζεται ειναι λιγο καιρο υπομονη.

Αναμεινετε στο θεμα για περισσοτερα νεα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ομορφα νεα! Αντε να παιρνει και το Saturn τα πανω του και να δουμε καλα πραγματακια! Μακαρι να κανουν ενα καλο ευκολο dev kit και να ενθαρρυνεις πολλους ωστε να ασχοληθουνε με το Saturn.
 
Η προπαραγγελια μαζι με περισσοτερες πληροφοριες ανεβηκαν στην επισημη σελιδα παρακατω:

http://www.wasca.info/

Για ενα πρωιμο δειγμα των αρχικων του δυνατοτητων, δειτε το παρακατω βιντεο στο youtube.

 
Χαιρομαι που το project προχωρα! Να σαι καλα Getta με τα ωραια νεα σου
 
Μια μικρη ιστορικη αναδρομη σε ενα απο τα ομορφοτερα περιφερειακα οπου υπηρξαν για το saturn, και το πως συνδεεται με το wasca.

DSC_1786.jpg

το X-Terminator ηταν ενα cheat cartridge για το saturn, οπου ειχε καταφερει καποια πολυ σημαντικα πραγματα. Περαν του οτι υλοποιουσε τους δικους του κωδικους μεσα απο το δικο του λογισμικο, ερχοταν με μικρη lcd οθονη οπου συνδεοταν με σειριακο καλωδιο στην ειδικη κασετα πανω στο μηχανημα.

Με αυτο το τροπο, μπορουσε κανεις να προγραμματισει κωδικους ενω επαιζε, και δεν χρειαζοταν να επανεκινησει το παιχνιδι η και το μηχανημα!

Δυστυχως ομως, η πολυ υψηλη τιμη, αλλα και η κακη υλοποιηση τους, με αποτελεσμα να χαλαγανε παρα πολυ γρηγορα, απετρεψε να διαδωθουν και να γνωρισουν μεγαλυτερη επιτυχια.

Συζητοντας λοιπον με τον δημιουργο του wasca, hitomi2500, τον ρωτησα κατα ποσο θα ηταν εφικτο να βαλει πχ καποια usb θυρα στο wasca, ωστε με αντιστοιχο τροπο να μπορει να προγραμματιζει κανεις απο το κινητο του κωδικους, αλλα και να κανει debugging απο την οθονη του κινητου εκεινη την στιγμη, αντι απο την οθονη.

Μου απαντησε πως θα ηταν κατι τετοιο εφικτο, αλλα ακομα εφικτοτερο να μπει η υποστηριξη για Bluetooth!

Γιαυτο λοιπον, μπορειτε να περιμενετε υποστηριξη Bluetooth host και ακομα περισσοτερες λειτουργιες απο οτι το X-Terminator!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να υποθέσω οτι το project έχει ψωφήσει, σωστά;

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποιος drive emulator εκτός των Rhea & Phoebe;
 
Τελευταια φορα που μιλησα με τους δημιουργους, μου ειπαν πως εχουν μικρα αλλα σταθερα βηματα στην αναπτυξη του, ωστοσο λογω του τεραστιου φορτου εργασιας και της προσωπικης ζωης τους, εχει παει πολυ πισω απο οτι θα ηθελαν και ηλπιζαν.
Εχω στειλει για νεωτερα και περιμενω απαντηση.
 
Να υποθέσω οτι το project έχει ψωφήσει, σωστά;
Μιλησα τελικα με τον ενα εκ των δυο δημιουργων και το Wasca συνεχιζεται. Υπηρξαν παρα πολλα προβληματα στην αναπτυξη του, και επαγγελματικα αλλα και προσωπικα, ομως τα βηματα ειναι σταθερα. Δεν μπορω να πω η να παραθεσω περισσοτερα, αλλα ναι, το Wasca αναμενεται να κυκλοφορησει.
 

1@Getta Robo[/USER]

Τέλεια!

Αναμένουμε νεώτερα ?

 
Πίσω
Μπλουζα