We are the children...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας dadmin
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

dadmin

Banned
Αντιδράσεις
125
There was a time...

usaforafricacds.jpg

http://rapidshare.com/files/1933380/USA_For_Africa_-_We_Are_The_World.mpg.html

USA for AFRICA - The Video (70mbs mpg)

Υποκλίνομαι..................

Οι τραγουδιστές τα λένε...Τα πολιτικά πρόσωπα τον χαβά τους!

Πολύ καλή υπενθύμιση τελαμών!

Μετά απο λίγο καιρό πήραν την σκυτάλη και τα αστέρια της ροκ και ακολούθησε μία ανάλογη προσπάθεια, με killer τραγούδι (Stars) γραμμένο απο τον Ronny James Dio με συμμετοχή πάμπολων αστέρων της τότε Hard Rock και Metal σκηνής. Τους γνωρίζετε?

hear_n_aid_front_big.jpg

Σωστος ο keeper , τον ειχα το δισκο :thumb:

Το Stars σήμερα το έπαιξα στο ραδιόφωνο!Ιστορικό τραγουδάκι!

Μοναδικό τραγούδι φίλε telamonas, το έβαλα στο φουλ και ένιωσα την ίδια συγκίνηση με τότε - δεν αποκλείεται μάλιστα, τώρα να είναι και μεγαλύτερη.

Η αφετηρία ίσως, για μία συνεχή προσπάθεια για την στήριξη ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια κυρίως στις αφρικανικές χώρες πριν από πολλά χρόνια... Προσπάθειες από τότε γίνονται πολλές, σε όλα τα μήκη και πλάτη του μικρού μας πλανήτη. Όμως δυστυχώς πόνος, πείνα, αρρώστιες, θάνατος, φυσικές καταστροφές, πόλεμος και απαξίωση της ανθρώπινης ζωής υπάρχει ακόμα και σήμερα.

"τα υπόλοιπα μηνύματα που ήταν σχετικά με τις ΜΚΟ, μεταφέρθηκαν στην ενότητα Κοινωνικά Θέματα"

Το εξώφυλο της πρώτης έκδοσης είναι αυτό:

x5nixpei2g0nwd2z7wko.jpg

αμέσως μετά βγήκε η δεύτερη έκδοση με μερικά πρόσθετα τραγούδια, θυμάμαι του Σπρινγκστιν ήταν καλό.. είναι το εξώφυλλο που παραθέτει ο Τελαμών..

Είχα και τις δύο εκδόσεις..

Λοιπόν πριν λίγο άκουσα το We are the world στο youtube. Η πιο ωραία φωνή ήταν αυτή του Steve Perry των Journey. Φωνάρα!!!

Αλλά και το πιο κάτω είναι καταπληκτικό. Αφιερωμένο!

Και ο DIO είναι ρε παιδιά απίστευτη φωνή!

Ολοι φωνάρες ήταν. Επικές!

Ολοι φωνάρες ήταν. Επικές!
Ειδικά ο Halford και ο Tate (Queensryche) είναι εξωπραγματικοί ;)

Μην πουμε για τις κιθάρες... Ο Neal Schon (Journey) και ο Malmsteen στα γνωστά άπιαστα επίπεδα .... :thumb:

υπηρχε κ ενα ντοκυμαντερ προς ενοικιαση, με ολη την ιστορια κ footage απο τις ηχογραφησεις..

θυμαμαι χαρακτηριστικα μια σκηνη με την cindy lauper που ξεκιναει να τσιριζει το δικο της κομματι κ σταματανε την ηχογραφηση για να την παρακαλεσουν να βγαλει καποια απο τα μεταλλικα αξεσουαρ της γιατι δημιουργουσαν προβλημα! :biglaugh::biglaugh: θεα!!!

καπως ετσι τουλαχιστον το θυμαμαι να εγινε..

keeper7k είπε:
Ειδικά ο Halford και ο Tate (Queensryche) είναι εξωπραγματικοί ;)
Μην πουμε για τις κιθάρες... Ο Neal Schon (Journey) και ο Malmsteen στα γνωστά άπιαστα επίπεδα .... :thumb:
Οντως ο Halford και ο Tate ξεχωριζαν.... Και καλα ο Halford γνωστος και μη εξαιρεταιος, ο Tate ομως εκεινη την περιοδο νομιζω πρεπει να ειχε βγαλει το Warning με τους Ryche.... Ψεματα το Warning βγηκε το 84! Πρεπει να ειχε βγει το Rage for Order (ΔΙΣΚΑΡΑ) τοτε...... Ειχε αφησει πολυ κοσμο μαμακα με την ερμηνεια του!!!!! Οσον αφορα τις κιθαρες σιγουρα το εντυπωσιακοτερο ηταν του Malmsteen, αλλα επιτρεψτε μου να προτιμω του Schnon και των Lynch (Dokken) και Roeser (Blue Oyster Cult)....

Ψεματα το Warning βγηκε το 84! Πρεπει να ειχε βγει το Rage for Order (ΔΙΣΚΑΡΑ) τοτε
Σωστόοοος. Μάλιστα εμφανίζεται με κούρεμα και ντύσιμο αλα Rage for Order που είχαν εκείνη την περίοδο ;)

Οσον αφορα τις κιθαρες σιγουρα το εντυπωσιακοτερο ηταν του Malmsteen, αλλα επιτρεψτε μου να προτιμω του Schnon και των Lynch (Dokken) και Roeser (Blue Oyster Cult)....
+1

Κι εγώ τον Malmsteen δεν τον αντέχω με τίποτα ( Schon με χίλια :thumb: )

... παρόλα αυτά όμως δεν μπορούσα να μην αναφερθώ στο καταπληκτικό σόλο του, θα ήμουν άδικος ;)

Σήμερα άκουγα το Stars στο δρόμο. Καταλαβαίνετε τι έγινε. :biglaugh::biglaugh: (Τέρμα το volume :biglaugh::biglaugh:).

..η καλυτερη ερμηνεια ειναι η ..δικη μου βεβαια στο hear n aid..quiz:ποιος καλλιτεχνης συμμετειχε και στα 2 εγχειρηματα?(hear n aid ,usa 4 africa)ευκολο ειναι...

we are the world

Ενα τραγουδι που τότε, δεν καταλαβαινα τι ήταν, αν και απο μικρος το ειχα συνδυασει με 'κοινωνικά μηνύματα', με τη Unicef και γιορτές Χριστούγεννων :D η πιο χαρακτηριστικη αναμνηση ηταν ενα τεραστιο στουντιο με εκατονταδες τραγουδιστες να το τραγουδανε ταυτοχρονα, και αδυνατισμενα παιδακια της Αιθιοπίας.

Προσφατα το ειχα ψαξει και εμαθα οτι προκειται για ενα επικό έργο του Μάικλ Τζάκσον και του Λάιονελ Ρίτσι. Δεν το τραγουδάει κάποιο συγκρότημα, αλλά το "υπερσυγκρότημα" USA for Africa (United Support of Artists for Africa) που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπο. Αποτελειται απο διάσημους τραγουδιστες που ο καθένας τραγουδάει και απο μια στροφή του τραγουδιού. Τους πλαισιώνει μια χορωδία απο ηθοποιούς και καλλιτέχνες

Η πρωτοβουλία είχε να κάνει με τον λιμό της Αιθιοπίας γύρω το 1985. Αν και δεν εχω ασχοληθει γενικά πολύ με μουσική, η εικόνα που έχω με τον γαλαξια τραγουδιστων να τραγουδανε ταυτοχρονα είναι μνημειώδης και άκρως συγκινητική.

[video=youtube;k2W4-0qUdHY]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βρηκα το Ελληνικο remake :) μονο που δεν βρηκα το βιντεοκλιπ (αν υπαρχει)

Λογω γιορτων μου ηρθε φλασια :) οριστε και η διαφημιση της τηλεόρασης Luxor που ανεφερα πιο πανω (ναι, μετα απο 2 χρονια)

(εδω να αναφερω οτι καποιες φωνες που ακουγονται στο τραγουδι τις εχω προσεξει και σε αλλα τζινγκλακια των τοτε διαφημισεων, αλλα και σε επιθεωρησεις που πηγιανα μικρος με τους γονεις μου. Αν δεν κανω λαθος μια απο αυτες ειναι η φωνη της Λιας Βισση)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι το "Do they know it's Christmas" είχε προηγηθεί του "We are the world" (το οποίο μας το είχε βάλει η δασκάλα των αγγλικών στο δημοτικό, και είχα κλάψει, γιατί συγκινήθηκα με το θέμα).

Πέραν της "ελληνικής έκδοσης" του 1986 με τίτλο "Για τα παιδιά", υπήρχε και μια νέα προσπάθεια, το 1992, με τίτλο "Κάθε φορά που γελάει ένα παιδί".

Και η ελληνική εκδοχή - με την απαραίτητη κριτική, από τον Τζίμη Πανούση.

Πίσω
Μπλουζα