What Ever Happened to Aunt Alice? (1969)

iggylebowski

RetroAdept
Joined
10 Mαϊ 2012
Μηνύματα
868
Αντιδράσεις
646
What Ever Happened to Aunt Alice? (1969, Lee H. Katzin)

http://www.imdb.com/title/tt0065206/

Ηθοποιοί: Geraldine Page, Ruth Gordon, Rosemary Forsyth, Robert Fuller, Mildred Dunnock, Peter Brandon, Peter Bonerz, Joan Huntington

Υπόθεση: Μια γυναίκα πιάνει δουλειά ως οικονόμος στο σπίτι μιας παράξενης χήρας, με σκοπό να βρει τι απέγινε η αγνοούμενη, τελευταία οικονόμος του σπιτιού.

Αρκετά καλό ψυχολογικό θρίλερ, το οποίο αποτέλεσε και το τελευταίο από μια σειρά ταινιών θρίλερ της δεκαετίας του '60, τα οποία είχαν ως πρωταγωνίστριες κλασσικές ηθοποιούς του κινηματογράφου, σε ρόλους διαφορετικούς από αυτούς που τους είχε συνηθίσει το κοινό. Όπως είχαν κάνει σε παλιότερες ταινίες οι Bette Davis, Joan Crawford και Olivia de Havilland, η Geraldine Page και η Ruth Gordon αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, με την ερμηνεία της πρώτης να αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο για να δει κάποιος την ταινία. Ο τίτλος είναι εμφανώς επηρεασμένος από το παλιότερο What Ever Happened to Baby Jane, με τα κοινά στοιχεία των δυο ταινιών να μη σταματούν εδώ, αφού παραγωγός είναι ο Robert Aldrich, σκηνοθέτης του Baby Jane. Παντρεύοντας στοιχεία grand guignol, ψυχολογικού θρίλερ και μαύρης κωμωδίας, ο σκηνοθέτης καταφέρνει να δημιουργήσει ένα αρκετά καλό θρίλερ που παράλληλα αποτελεί ένα χαλαρό σχόλιο πάνω στην απόγνωση και τη μοναξιά. Ο Katzin καταφέρνει να κρατήσει έναν ικανοποιητικό ρυθμό στην ταινία και να χαρίσει αρκετές στιγμές έντονης αγωνίας και ανασφάλειας, διατηρώντας ένα υποχθόνιο ειρωνικό ύφος που ισορροπεί με κάποια μελοδραματικά στοιχεία που υπάρχουν διάσπαρτα στην ταινία. Η όμορφη κινηματογράφηση και η καλή ατμόσφαιρα χαρίζουν αρκετούς πόντους στην ταινία, με την ιστορία να γίνεται συνεχώς πιο περίπλοκη δίνοντας χώρο για λίγες έξυπνες ανατροπές. Η ερμηνεία της Ruth Gordon είναι πολύ καλή, αλλά θα ήταν αδύνατο να μην επισκιαστεί από την εξαιρετική Geraldine Page που μετατρέπει την ταινία σε όχημα επίδειξης των ερμηνευτικών της δυνατοτήτων. Σε τελική ανάλυση, το What Ever Happened to Aunt Alice είναι ένα αξιοπρεπές ψυχολογικό θρίλερ, που καταφέρνει να πετύχει τον σκοπό του και να δημιουργήσει ένα όμορφο, κλειστοφοβικό, αλλά παράλληλα μακάβρια σαρκαστικό, κλίμα απόγνωσης και απελπισίας, το οποίο σε συνδυασμό με την καταπληκτική Page δεν αφήνουν στο θεατή να χάσει το ενδιαφέρον του από κάποιες αφέλειες που υπάρχουν στο story.

 
Μόλις την είδα!

Καταπληκτικές ερμηνείες από τις 2 ηθοποιούς!

Καλά, αυτή η Page σε όποια ταινία και αν τη δω είναι καθηλωτική!!!

Αυτό που δε μου άρεσε στην ταινία ήταν η μουσική, την οποία βρήκα αρκετά ενοχλητική.
 
Δραττομαι της ευκαιριας να πω οτι μου λειπει η συμμετοχη και οι κριτικες του φιλτατου iggylebowski
 
Πίσω
Μπλουζα