" What women want (αυτό που θέλουν οι γυναίκες)

Vaggelis2000

RetroNoob
Joined
14 Αύγ 2021
Μηνύματα
6
Αντιδράσεις
14
Μία κλασική κομεντί του 2000 υπό την σκηνοθεσία της Νάνσι Μέγιερς με τις κλισέ και τις ευχάριστες στιγμές της. Όπως είναι λογικό η ταινία αυτή έγινε εισπρακτική επιτυχία και πως να μη γινόταν άλλωστε, καθώς διέθετε ιντριγκαδόρικο θέμα και το πλέον δυνατό πρωταγωνιστικό δίδυμο της εποχής ( Μελ Γκίμπσον στο πικ της καριέρας του και Helen Hunt μετά την καταπληκτική της ερμηνεία στο "καλύτερα δε γίνεται".
Ως προς την ταινία αυτή καθαυτή, Ευρηματική σεναριακή ιδέα και μία πολύ δυνατή πρώτη ώρα. Από εκεί και έπειτα το ερωτικό στόρι έπρεπε να προχωρήσει, τα κλισέ πλάκωσαν μαζεμένα και το έργο έχασε σε πνοή και ζωντάνια. Στα θετικά της ταινίας λοιπόν η μουσική επένδυση με μπόλικα 50's- 60's αμερικάνικα τραγούδια τα οποία λατρεύω, η μεστή ερμηνεία του Μελ Γκίμπσον και η χημεία του πρωταγωνιστικού ζευγαριού. Στα αρνητικά, όπως ανέφερα και πριν μετά από την πρώτη ώρα χάνει την ζωντάνια της και αναλώνεται σε εύκολους και "υπνωτικούς" διαλόγους, ενώ οι δεύτεροι ρόλοι με εξαίρεση την πάντοτε "εκρηκτική" Marisa Tomei δεν προσφέρουν καμία χάρη και ενέργεια στο έργο.
Η υπόθεση του έργου όπως την βρήκα στο Αθηνόραμα: Ένας φαλλοκράτης εργένης, στέλεχος σε διαφημιστική εταιρεία, ανακαλύπτει μια μέρα ότι έχει το χάρισμα να ακούει τις σκέψεις των γυναικών. Ταυτόχρονα, όμως, πρόκειται περί κατάρας, γιατί έτσι πληροφορείται τις αρνητικές σκέψεις που κάνουν για το άτομό του.
Για πείτε και εσείς γνώμες; Άνοστη blockbuster αμερικανιά η ταινία ή συμπαθητική και διαχρονική κομεντί; 16e37be8-c239-4ab2-b2cd-dfac05638097.jpg
 
Μου αρέσει.Μια χαρά ταινία είναι και τη βλέπω ευχάριστα κάθε φορά που τη βάζει η τηλεόραση.Το μόνο που με χαλάει λίγο είναι το τέλος που νιώθω οτι κόβεται κάπως απότομα.
 
Ωραία κωμωδία, με έξυπνο σενάριο.

Την είχα δεί στο σινεμά εκείνη την εποχή και αργότερα την αγόρασα και σε dvd για την ρετρό ταινιοθήκη μου.

Το 2019 βγήκε και sequel το ακριβώς αντίθετο του τίτλου. :)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το ξέρω το σίκουελ αλλά δεν έχει τύχει να το δω! Αξίζει;:)

Βασικά ούτε εγώ το έχω δεί αλλα δεν νομίζω να είναι τόσο ωραίο όπως αυτό με τον Μελ Γκίμπσον και την Έλεν Χαντ.
 
Φονικό όπλο και τα μυαλά στα κάγκελα φίλε Aardvark χαχαχ! Η σκηνή με τον τύπο που θέλει να αυτοκτονήσει και πάει να τον σώσει ο τρελαμένος Μελ, η μόνη που δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω όσες φορές και να την δω χαχαχα
 
Ωραία κωμωδία, με έξυπνο σενάριο.

Την είχα δεί στο σινεμά εκείνη την εποχή και αργότερα την αγόρασα και σε dvd για την ρετρό ταινιοθήκη μου.

Το 2019 βγήκε και sequel το ακριβώς αντίθετο του τίτλου. :)
Πράγματι εκείνη την εποχή το σενάριο ήταν πρωτότυπο και δελεαστικό. Σίγουρα η ταινία έκανε κοιλιά μετά την πρώτη ώρα, αλλά βλέπονταν ευχάριστα.
 
Πίσω
Μπλουζα