When a Stranger Calls (1979)

Freud

Retro Member
Joined
24 Νοέ 2011
Μηνύματα
207
Αντιδράσεις
137
When a Stranger Calls.jpg
Directed by Fred Walton

Written by Steve Feke

Fred Walton

Starring Charles Durning

Carol Kane

Colleen Dewhurst

Tony Beckley

Released date October 26, 1979

Genre Thriller, Horror

Running Time 97 minutes

Country United States

Kατάλληλο για ανηλίκους άνω των 15 ετών
4.png


Υπόθεση

H ζωή μιας μπέιμπυ σίττερ θα μετατραπεί σε εφιάλτη, όταν κατά την διάρκεια της νύχτας θα αρχίσει να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από κάποιον που έχει σκοπό να κάνει τις απειλές του πράξη.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Έχοντας ακούσει τα καλύτερα για αυτό το, για πολλούς, κλασσικό αστυνομικό θρίλερ τρόμου από την δεκαετία του '70, αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία και να το δω.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και απογοητεύτηκα.Πραγματικά παρακολούθησα ένα από τα πιο τρομαχτικά και αγωνιώδη πρώτα 25λεπτα που έχω δει ποτέ, αλλά η συνέχεια δεν είναι του ίδιου επιπέδου.

Δεν θέλω βέβαια να πω πως ήταν άσχημη ταινία, αντιθέτως βλέπεται πολύ ευχάριστα, απλά περίμενα πολλά περισσότερα.To φανταζόμουν σαν έναν συνδυασμό Panic Room με Black Christmas ή κάπως έτσι τέλος πάντων και τελικά έπεσα έξω.

Το έχει δει κανένας εδώ και αν ναι ποια η γνώμη σας;

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Για την ιστορία να πούμε πως η βασική ιδέα της ταινίας είναι επηρεασμένη από τον κλασσικό Αμερικανικό θρύλο ''The Babysitter and the Man Upstairs'', διαθέτει μια εξαιρετική εναρκτήρια σκηνή (ειδική αναφορά σε αυτή έκανε ο Wes Craven στο Scream το 1996), γνώρισε ένα τηλεοπτικό σίκουελ το 1993 με τον τίτλο ''When a stranger calls back'' επίσης σκηνοθετημένο από τον Walton, και ένα κινηματογραφικό remake το 2006 σε σενάριο του ''remakeάκια'' Jake Wade Wall και σκηνοθεσία του ,γνωστού από το Τomb Raider, Simon West.
 
Όπως το είπες. Ξεκινάει πολύ δυναμικά αλλά μετά το μισάωρο, κινείται σε συνηθισμένα μονοπάτια. Πάντως έχει καλή ατμόσφαιρα...
 
Oλοι η ταινια ειναι το πρωτο 20αλεπτο μετα γεινεται καπως μπερδεμενη και χανει την δυναμη της.Εξαιρετικες παντως οι ερμηνειες οπως και η μουσικη που ειναι υπεροχη.
 
Και εμενα στην αρχη με καθηλωσε αλλα μετα η ιστορια πλαδαρεψε...!Το τελος παλι βρισκει το ρυθμο της αρχης αλλα το κομματι που προηγειται βρισκεται στην ταινια χωρις λογο! Αν και συνολικα μπορω να πω οτι μου αρεσε κυριως για την ιδεα και την ατμοσφαιρα!
 
Συμφωνώ ότι η ταινία αυτή αρχίζει πολύ δυνατά και καθηλωτικά, και μετά δεν είναι το ίδιο, αλλά παρ'όλα αυτά εμένα προσωπικά δεν με πείραξε καθόλου αυτό, και μου άρεσε πολύ. Ο αέρας απειλής και ο ψυχολογικός τρόμος υπάρχει καθ'όλη τη διάρκεια, και δεν έχασα ούτε στιγμή το ενδιαφέρον μου.
 
Και που να μάθετε δηλ.οτι πρόκειται εν μέρει για αληθινή ιστορία με μία πολύ νεαρή μπειμπισιττερ την Τζανετ που δολοφονήθηκε αγριως για την εποχή αφού βιάστηκε πρώτα .
Το σπίτι ήταν απομωνομενο και την νύκτα που έγινε έβρεχε, ήταν άσχημη βραδυα.
Ή Τζανετ είχε πιστόλι δε, της το έδωσε ή οικογένεια αν γινόταν κάτι αλλά φαίνεται να μην το χρησιμοποιησε σαν να γνώρισε τον δολοφόνο.
 
Πίσω
Μπλουζα