White Day: a labyrinth named school

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
104
To White Day: a labyrinth named school είναι ένα Κορεάτικο Survival horror παιχνίδι, το οποίο είχε κυκλοφορήσει πρωτίστως για το pc το 2001 από την εταιρία Sonnori.

Mετά από πολλά χρόνια(14 σύνολο), η εταιρία ROI games έκανε ένα remake, το οποίο μπορούσανε οι gamers να βρούνε μόνο σε κινητά στην αρχή(2015). Τον Αύγουστο που μας πέρασε, 22 του μήνα, επιτέλους κυκλοφόρησε στο playstation 4 και στα windows σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική υπό τηνPQube Limited.

fetch


Yπόθεση:

Στο γυμνάσιο Yondu, υπήρχανε φήμες ότι υπήρχε το τέλειο feng-shui στην περιοχή προτού καν χτιστεί. Ήταν ένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο. Κατά τη διάρκεια του Κορεατικού πολέμου, χρησιμοποιήθηκε ως νοσοκομείο για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες. Από τότε πολλοί επισκέπτες και οικοδόμοι που προσπάθησαν να το ανακαινίσουν, χάσανε τη ζωή τους γιατί καταστρέψανε την ομαλή λειτουργία του feng-shui και ελευθερώσανε φαντάσματα από το παρελθόν(νοσοκομείο).

Η μοναδική λύση τους ήταν να φέρουνε έναν geomancer, ο οποίος κατασκεύασε 5 φυλαχτά(amulets)και τα μοίρασε σε διαφορετικές περιοχές του σχολείου για να εξισορροπήσει το feng-shui και να εμποδίσει τα πνεύματα από το να μπορούν να μεταβούν στις ζωές των ζωντανών ανθρώπων.

Επίσης "φυλάκισε" όλα τα φαντάσματα μέσα στο σχολείο για να μη μπορούν να μεταβούν στη μεταθανάτια ζωή, όμως ένα από τα πνεύματα(το πιο ισχυρό) με το όνομα " Μaster of the Labyrinth", μπήκε στο σώμα από μία γυναίκα με το όνομα Νa-Yeong το 1997, απειλώντας τη ότι δε θα την αφήσει ποτέ.

Ένα χρόνο αργότερα ξέσπασε μία καταστροφική πυρκαγιά στο τμήμα του Home Economics, η οποία είχε συνέπεια το θάνατο μίας νεαρής κοπέλας με το όνομα Seong-ah, εξαιτίας του προβλήματός της με το άσθμα. Η Seong-ah ήταν πολύ καλή φίλη με τη Νa-Yeong, η οποία ήταν η μεγαλύτερη αδερφή της So-Young. Αυτό αναστάτωσε τη Νa-Yeong και άρχισε να αντιστέκεται στο "κύριο του λαβύρινθου". Η Seong-ah όμως παρέμεινε φυλακισμένη στο σχολείο, επειδή εξαιτίας των φυλακτών, δε μπορούσε να αναπαυθεί η ψυχή της.

fetch


Ο δάσκαλος της μουσικής Ji-Won μελετώντας για καιρό τα συμβάντα στο σχολείο, πίστευε ότι μπορεί να αναστήσει τους νεκρούς με τη δύναμη του feng-shui, γι αυτό και βρέθηκε μία μέρα με την μητέρα της Seong-ah, την Εun-mi, η οποία του ζήτησε να αναστήσει την κόρη του, πράγμα που ο ίδιος αποδέχθηκε για να επιβεβαιώσει τη θεωρία του.

Η όλη τελετουργία απαιτούσε 3 άτομα:

-Ένα άτομο για να καλεί τους νεκρούς(ρόλο που ανέλαβε η Eun-mi)

-Ένα άτομο που θα μπορούσε να σπάσει τη δύναμη των φυλαχτών(ο Ji-Won)

και τέλος, μία θυσία(Νa-yeong)

Έτσι καλέσανε τη Na-Yeong στο σχολείο μία μέρα, αλλά ο "Μaster Of The Labyrinth" δεν επέτρεψε να συμβεί η θυσία. Δυστυχώς τα φυλακτά έπρεπε να σπάσουν ένα προς ένα, πράγμα που αν συνέβαινε, θα επέτρεπε στα πνεύματα να μεταβούν στη μεταθανάτια ζωή και η Seong-ah θα χανόταν για πάντα...Έτσι αυτή παγιδεύτηκε στην κατάσταση μεταξύ ζωντανών και νεκρών. Η μητέρα της τρελάθηκε(εξαιτίας της τελετής) και ο καθηγητής αυτοκτόνησε παθαίνοντας κατάθλιψη.

Η Νa-Young στην προσπάθειά της να απαλλαγεί από το πνεύμα που την είχε κυριεύσει, κρεμάστηκε και ο "Master Of The Labyrinth" μετοίκησε στη Seong-ah και βρισκόταν μέσα της για 3 χρόνια, καθώς αυτή φαινόταν κανονική μαθήτρια στους άλλους.

fetch


Gameplay:

Το παιχνίδι είναι πρώτου προσώπου Survival horror, βασισμένο στον Ταοισμό περισσότερο, στις αρχαίες κινέζικες παραδόσεις και θυμίζει το στυλ του Outlast στον τρόπο που πρέπει να αποφεύγεις τους Janitors. O χαρακτήρας έχει το προσωπικό του inventory όπου εκεί μπορεί να βρει σημειώσεις, αντικείμενα για να ολοκληρώσει quests, καθώς και φάρμακα(γάλα σόγιας, καφέ) για να αναπληρώσει την υγεία του ή την ψυχική του κατάσταση(tranquilizers). Η οθόνη καθώς δέχεται ζημιά, κοκκινίζει.Ο χαρακτήρας λέγεται Lee-hui min και δεν έχει κανένα όπλο στην κατοχή του, είναι ένας απλός μαθητής. Μέσω τις επικοινωνίας με τις υπόλοιπες μαθήτριες και με την βοήθειά τους, προσπαθεί να αποδράσει από το γυμνάσιο.

fetch


Το παιχνίδι διαθέτει 10 τερματισμούς και στον καθένα από αυτούς, πρέπει να δώσεις διαφορετικές απαντήσεις ή να επιλέξεις διαφορετικά πράγματα όταν χρειαστεί. Ο χαρακτήρας μπορεί να ακούσει τα κλειδιά του ενός από τους 2 Janitors για να αντιληφθεί την τρέχουσα τοποθεσία του και το σφύριγμα του άλλου. Αυτό είναι χρησιμότερο στα επίπεδα Hard και Hell, στα χαμηλότερα επίπεδα, στο μέσο την οθόνης, εμφανίζεται ένα μάτι που σε προειδοποιεί οτι ο Janitor είναι κοντά.

Προσωπικό σχόλιο:

Έχοντας ολοκληρώσει το παιχνίδι 50 φορές που απαιτείται για να ολοκληρώσεις όλο το puzzle, έχω να πω οτι το ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα, δεν βαρέθηκα ποτέ. Το White Day απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, αυτούς που τους αρέσει ο Ιαπωνικός τρόμος ιδιαίτερα και θα αισθανθούνε εποχές ps2 σε αρκετά σημεία με παιχνίδια όπως Kuon, Project Zero. Tρομακτικό σε μέρη, ειδικά με τα extra φαντάσματα, γενικά ένα κλίμα αγωνίας και συνεχιζόμενης παρακολούθησης συνθέτουν ένα πολύ δημιουργικό και ξεχωριστό παιχνίδι.

fetch
 
Πολύ καλό φαίνεται..


Μου θυμίζει πολύ το Calling (WII), το οποίο είναι από τα πιο τρομακτικά παιχνίδια που έχω παίξει.
 
Πίσω
Μπλουζα