metalcandyman είπε:
Η virtual console δεν ειναι απλα ενας emulator να μας πεταξουν μεσα ολα τα roms καθε κονσολας και τελειωσε το θεμα.Βγαζουν λεφτα απο αυτα και τα κονομανε δεν ειναι απλα τα πραγματα και κυριως εχουν μεγαλα σχεδια για την virtual console.Απλα εβαλαν μεσα αυτα που εβαλαν μονο και μονο για το launch.Θα ακολουθησουν και ενα σωρο αλλα απο αρκετες κονσολες και περιμενουμε και το earthbound.Ασε που το να παιζουμε ολα αυτα τα παιχνιδια στο gamepad του Wii U ειναι μεγαλη .......
Σαφώς και βγάζουν λεφτά από αυτό αλλά η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα ήταν όλα μια χαρά αν μιλούσαμε για ένα παράλληλο σύμπαν στο οποίο οι homebrew emulators, τα roms και το internet δεν είχαν εξελιχθεί τόσο ή δεν υπήρχαν. Επειδή όμως όλα αυτά υπάρχουν θα έπρεπε οι εταιρίες που θέλουν να εκμεταλλευτούν τα παλιά τους παιχνίδια και να τα πουλήσουν ξανά να προσφέρουν πολύ περισσότερα.
Αυτά τα games απευθύνονται περισσότερο σε εμάς που μεγαλώσαμε με αυτά και εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά τι υπάρχει στο internet εδώ και καιρό. Δεν περιμέναμε την Nintendo με το VC, τα έχουμε κατεβάσει όλα από τα τέλη του 90 πια. Το πιο εύκολο πράγμα σήμερα είναι να κατεβάσεις ένα torrent με όλα (όχι 2-3) τα παιχνίδια όποιας κονσόλας θες και υπάρχουν 5-6 καλοί emulators να διαλέξεις.
Θα έπρεπε λοιπόν να βγάζουν πολλά παιχνίδια κάθε φορά και όχι με το σταγονόμετρο, πχ 100 τίτλους στο launch να έχεις να χαζεύεις. και άλλους 20-50 κάθε μήνα σε διάφορες κονσόλες. Και να τα πουλάει 1-2 ευρώ το ένα και όχι 5 ή 10. Από την μύγα ξύγκι θέλουν να βγάλουν ενώ υπάρχουν όλα αυτά εδώ και καιρό δωρεάν (άσχετα αν είναι παράνομα ή όχι, το θέμα είναι αυτοί τι κάνουν για να σε πείσουν να πληρώσεις).
Με 5-10 ευρώ αγοράζω πιο σύγχρονα PC games στο GOG και εκεί υποτίθεται δουλέψανε και παραπάνω για να κάνουν τα παιχνίδια να τρέχουν σε μοντέρνα PC και σου δίνουν και δώρο, πχ ένα soundtrack.
Τέλος θα έπρεπε να υπάρχει και ένα όμορφο frontend στο VC, με box art, σκαναρισμένο αυθεντικό manual, info και history για κάθε ένα game για να το ευχαριστιόμαστε (στα homebrew τα έχουμε όλα αυτά τα καλούδια, γιατί όχι και σε αυτά που πληρώνουμε?)
Αυτή είναι η άποψή μου σαν άτομο που έχει 500+ GB από roms, emulators, isos κλπ. Μπορεί να είμαι ειδική περίπτωση, δεν ξέρω.