Δεν μου άρεσε σαν level design. Καμία σχέση με το DK το οποίο σε αυτόν τον τομέα είναι πολύ δημιουργικό και ενδιαφέρον.
Στο Rayman, πολλές πίστες στηρίζονται σε ένα "gimmick" το οποίο μετά από 2 λεπτά το έχεις σιχαθεί και βιάζεσαι να τελειώσει η πίστα γιατί θες να δεις κάτι άλλο πιο ενδιαφέρον. Οπως πχ οι πίστες με την μουσική, που βάζουν κάποιο γνωστό τραγούδι και το αλλάζουν με αστείους ήχους και το gameplay είναι κάτι σαν τα runners στα smartphones. Oκ τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα ήταν αστεία, μετά όμως εγώ προσωπικά βαρέθηκα. Ασε που αυτού του είδους τα culture references, δηλαδή να βάζεις ένα γνωστό και κλασσικό τραγούδι σε ένα άσχετο παιχνίδι, δεν μου αρέσουν καθόλου και με βγάζουν από τον "κόσμο" του παιχνιδιού.
Και γενικά οι πίστες δεν έχουν κάποιο ενδιαφέρον σαν design. Πολύ βασικό platforming. Επίσης τα γραφικά ενώ είναι πολύ καλά, ειδικά τα sprites και το animation, τα backgrounds καταντούν και αυτά βαρετά αφού μου δίνουν την αίσθηση ενός πολύ καλού wallpaper. Όμορφο αλλά τελείως στατικό και σε κάθε πίστα δεν πολυ αλλάζει, Ομως πόση ώρα μπορείς να κοιτάς ένα wallpaper? Στο DK τα backgrounds είναι τόσο ζωντανά και πλούσια, με πολύ animation και διάφορα events που αν παίξεις μία πίστα έχεις δει όσα πράγματα θα έβλεπες σε όλο το Rayman από την αρχή μέχρι το τέλος.
Mε λίγα λόγια δεν υπάρχει σύγκριση Rayman με DK. Aς το συγκρίνουν με κανένα SMBU που είναι λίγο ποιο κοντά κατά την άποψή μου.