Σήμετα το απογευματάκι μαζί με τον φίλτατο Telonio πήγαμε στην εκδήλωση - έκθεση της Nortec όπου και μπορέσαμε από πρώτο χέρι να παίξουμε με το πολυαναμενόμενο χειριστήριο και την κονσόλα "νέας" γενιάς της Nintendo.
Τα
δικά μου συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:
1).
Wii: Ξεπερασμένα γραφικά επιπέδου DX 8.1, καμία σχέση με την κοσμογονία που ανομάζεται X-BOX 360. Φυσικά οι υπάλληλοι της Nortec δεν παρέλειπαν σχεδόν συνέχεια να λένε σε όλους ότι πρόκειται για demos παιχνιδιών που χρονολογούνται από τον.... Μάρτιο.... Έλεος ρε παιδιά η κονσόλα σε 15 μέρες είναι στα καταστήματα, αν και είναι ποτέ δυνατόν να μην έχετε κάνει παραλαβή. Πότε περιμένετε; Τα μηχανάκια που ήταν στην έκθεση ήταν όλα dummy και τα καλά παιδιά εκεί δεν παρέλειψαν να μας λένε ότι
μόνο το λευκό κονσολάκι θα πωλείται στην χώρα μας.
2).
Wiimote: Μόλις το πιάσεις στα χέρια σου και ξεπεράσεις το αρχικό σοκ που σου προκαλεί, αρχίζεις να σκέφτεσαι που είναι το κλασσικό pad που έχεις συνηθίσει άλλος στο 360 και άλλος στο Cube.... Καλή μαρκετίστικη ιδέα, δεν λέω αλλά μέχρι εκεί. Αν είναι ποτέ δυνατόν παιδιά, εγώ ο κακομοίρης θέλω να παίξω κανά μισαωράκι και να ξεκουρατώ ξάλπα στον καναπέ μου ή στην πολυθρόνα που έχω στο computer room. Αν είναι να γυρίσω στο σπίτι και να αρχίσω να χτυπιέμαι ή να κοπανιέμαι σαν υστερικός μπροστά στην οθόνη άστο καλύτερα, ευχαριστώ πολύ δεν θα πάρω. Σε ένα demo χρήσης του Wiimote ένα καλό Nortecάκι μου είπε ότι σε κάποιο σημείο έπρεπε να χορέψω .... χούλα!!!! μπροστά στους υπόλοιπους για να νοιώσω λέει και καλά το πως κινείται το mote και τρίχες κατσαρές. Σιγά ρε μεγάλε μη χορέψω και break dance..
Ήμαρτον!!!! Φυσικά σε όλη την έκθεση είχαν αναρτηθεί πινακίδες που λίγο πολύ έλεγαν να προσέχετε κατά την κίνηση του Wiimote μην χτυπήσετε κανένα φουκαρά που παρευρίσκεται πίσω σας. Α, και σε κάποια φάση ένας που έπαιζε τέννις εκσφενδόνισε ένα Wiimote πάνω σε μια TFT οθόνη.... Έλεος και πάλι..... Να παίξω θέλω όχι να χοροπηδάω σαν το κατσίκι μπροστά στην τηλεόρασή μου ρε παιδιά. Αφήστε τους παρευρισκόμενους που αν κάποιος δεν ήξερε τι κάνουν θα έλεγε ότι πρόκειται για μαστουρωμένους με ληγμένα.....
3).
Games: Κανένα ενδιαφέρον, φτωχά γραφικά, τίποτε παραπάνω από ένα Cube με απαράδεκτο χειρισμό. Φυσικά και πάλι οι υπάλληλοι έτρεξαν να μας διαβεβαιώσουν ότι πρόκειται για beta εκδόσεις, ενώ εγώ σεβάστηκα μόνο το γεγονός ότι πρόκειται για παιδιά που τα έχει φάει η ορθοστασία εδώ και μια εβδομάδα και δεν είπα τίποτε.....
Συμπέρασμα:
To Wii είναι μια
ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ για αυτά που προσφέρει, κονσόλα
περασμένης τεχνολογίας, με μόνο ενδιαφέρον το Wiimote που προσωπικά δεν μου άρεσε.
Θα την αγοράσω;
Όχι. Προτιμώ να πάρω μια DS πολύ καλύτερη εμπειρία είναι.
Προχωρώ στην αγορά ενός 360;
Με κλειστά τα μάτια!!!!!!
Θα πουλήσει; Αναμφίβολα!!!!
Σημείωση: Τα παραπάνω είναι η δική μου προσωπική γνώμη και μόνο. Κάποιος μπορεί να διαφωνεί, δικαίωμά του. Δικαίωμά μου να μην θέλω να ξανακούσω για το Wii.
Συνολική βαθμολογία:
Wii: 50/100
Wiimote: 60/100
Games:40/100
------EDIT---------
Ζητώ συγνώμη από τον Wally, μια και ήρθε νωρίς και εμείς αργήσαμε μια και είχα πάει στο metro να πάρω τον Telonio, για να πάμε μαζί στην έκθεση. Όταν φτάσαμε και σε τηλεφωνήσαμε είχες ήδη γίνει καπνός... Χάθηκε και συ να πάρεις ένα τηλέφωνο ρε Wally????
Χώρια την πλακα θα τα πούμε λίαν συντόμως για να κανονίσουμε για το 360.