Windows 8 [2012]

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Shock είπε:
Πέρα από τη πλάκα, δε ξέρεις πόσο δίκιο έχεις. Είμαι σίγουρος ότι στο Linux θα βρεις την υγειά σου (αν δεν το έχεις κάνει ήδη).
Tα δοκίμασα πολλές φορές και απο πολλά Distro.

Πάνω που το φέρνεις εκεί που θες , κάνεις μια αναβάθμιση απο τον Χ εξυπηρετητή και στα κάνει όλα μπάχαλο!.

Στο κεντρικό μου Η/Υ έχω Win 98 , XP , Win7 Καί MacOS το καθένα στο δίσκο του.

Όσον αφορά τους τούβλους χρήστες , ας βγεί μια Ιντερνετ-μηχανή , μόνο για Browsing να τελειώνει το θέμα! (Με κουμπί youtube!!!!)
 
Windows 8, Windows 9: μιά από τα ίδια.

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι με τίποτε τα Windows διότι έχουν ένα σωρό bugs και μολύνονται ευκολότερα από κάθε άλλο λειτουργικό σύστημα.

Πολύ περισσότερο όταν η MS δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μας βάζει συνεχώς ρόδες κάτω από τα πόδια με τις οθόνες του θανάτου και τα σκαμπανεβάσματα του λειτουργικού, τα οποία σε κάποιο βαθμό τείνουν να γίνουν ολοένα και πιο εκνευριστικά.

Μην ξεγελιέστε τόσο εύκολα, διότι και η Apple είναι ένας εξίσου δύσκολος αντίπαλος όσο η Microsoft.

Τα Snow και Clouded Leopard δεν υποστηρίζουν αρκετούς παλιούς σαρωτές και εκτυπωτές. Επίσης οι τελευταίες εκδόσεις του Safari κολλάνε αρκετά εύκολα.

Φαίνεται λοιπόν πως το αχτύπητο δίδυμο Ballmer/Jobs κάνει τα πάντα για να κάνει δύσκολη την ζωή πολλών χρηστών.
 
Shock είπε:
Εγώ είπα τι θεωρώ εξέλιξη όχι τι περιμένω από τα windows 8 το 2012 :)
Έχουμε λοιπόν:

2012. 20 - 12 = 8. Αν το κοιτάξεις μέσα από το παράθυρο, έχεις windows 8.

Τυχαίο, δεν νομίζω. :D :D
 
pooky μήπως είσαι ο γκάβα-νέρντουλας της διαφήμησης του 1188-1821;
 
Όχι, αλλά ένας linuxάς κολλητός μου είναι σαν δίδυμος αδερφός του τύπου που πρωταγωνιστεί!
 
Shock είπε:
Από κει και πέρα αν δούμε την "big picture" μάλλον θα διαφωνήσω :D

Κάθε νέα εξέλιξη που θα κάνει τη ζωή της πλοιοψηφίας ευκολότερη είναι καλοδεχούμενη, ειδικά αν κάποια στιγμή φτάσουν στο σημείο που να μην χρειάζεται να "ξέρεις από υπολογιστές" για να χρησιμοποιήσεις έναν!
Εδω διαφωνω. Ο υπολογιστης ειναι ενα εργαλειο που δινει τεραστιες δυνατοτητες σε οποιον το εχει. Ειναι τρομερα πολυπλοκο και μου φαινεται πολυ λογικο να απαιτειται σοβαρη εκπαιδευση για τη χρηση του. Θα μου πεις τωρα οτι και μια τηλεοραση ειναι πολυπλοκη αλλα ο χρηστης παταει ενα κουμπι απλως και δουλευει. Ναι αλλα το interactivity και το φασμα λειτουργιων της ειναι πολυ περιορισμενο.

Δεν ειναι αδιανοητο να σου επιτρεπουν να οδηγησεις αμαξι χωρις την καταλληλη εκπαιδευση? Και μιλαμε για ενα εργαλειο πολυ πιο απλο σε συγκριση με τον υπολογιστη. Πως ειναι δυνατον να θελουμε ολοι να κανουμε τα παντα στον υπολογιστη αγνοωντας τα στοιχειωδη (οποτε και τους κινδυνους) και μαλιστα να θεωρουμε οτι αυτη ειναι η σωστη εξελιξη των πραγματων?

Το αντιθετο μαλιστα, θεωρω οτι εχουμε ξεπερασει αυτο το σημειο. Ειναι ηδη απατηλα ευκολη η χρηση των υπολογιστων και ενθαρρυνει την αγνοια, με ολα τα αρνητικα που φερει κατι τετοιο.

Εννοειται οτι ολα τα παραπανω ειναι προσωπικη αποψη, και κατα πασα πιθανοτητα ανηκω στη μειοψηφια

Μια καλή αρχή θα ήταν να κάνουν κάτι με το θέμα antivirus/firewall/"anti-δεξέρωγωτι". Φτιάξτε το καλύτερο το ρημάδι να μην τα χρειάζεται.
Δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο, ουτε εχει να κανει μονο με λαθη των developers.

Οπως στη φυση εχουμε ενα μονιμο arms race μεταξυ ανταγωνιστων οργανισμων που αναγκαζει αμφοτερες ομαδες να εξελισσονται μονο και μονο για να μην μεινουν πισω με ολεθριες γι αυτους συνεπειες, ετσι συμβαινει και με τους υπολογιστες και το θεμα της ασφαλειας. Ο,τι και να φτιαξεις καποιος θα βρει κατι που δεν μπορουσες να εχεις σκεφτει πιο πριν. Στο τελος εχεις την εντυπωση οτι δαπανουνται τεραστια ποσα ενεργειας για το τιποτα αλλα δεν βλεπω πως θα μπορουσε να γινει αλλιως. Σιγουρα παντως η απαντηση δεν ειναι ενα απλο "φτιαχτε το το ρημαδι σωστα"
 
Μα ο υπολογιστής δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκος. Αν το δούμε ιστορικά για να χρησιμοποιήσεις έναν Altair έπρεπε να είσαι προγραμματιστής.

Για να χρησιμοποιήσεις ένα ρετρο PC έπρεπε να ξέρεις πολλές τεχνικές λεπτομέρειες μνήμης, Dos Extenders και να πειράζεις πολλές φορές .bat αρχεία για να τρέχεις ένα word perfect ή ένα παιχνίδι.

Σήμερα δε χτυπάς το μέταλλο τόσο πολύ αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Είναι σαφές πάντως το πόσο έχουν προχωρήσει οι υπολογιστές και το πόσο έχουν απλοποιηθεί πάντα σε σχέση με το παρελθόν. Ο σκοπός λοιπόν είναι να γίνουν πιο απλά τα πράγματα και να μην πλησιάσουμε εμείς το σίδερο αλλά να το κάνουμε πιο ¨ανθρώπινο".

Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι το απλό στη χρήση δεν είναι και δυνατό σαν εργαλείο. Δείτε το google, πως σε ένα τόσο απλό περιβάλλον έχουν κρύψει τόση δύναμη, ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρει ότι θέλει είτε από την απλή αρχική οθόνη είτε από regExp. Αυτό είναι καλό design, ένα λειτουργικό με σωστή σχεδίαση και αρχιτεκτονική στο User Interface μπορεί να είναι βατό για τον απλό χρήστη και να κρύβει τη δύναμη που χρειάζεται ο έμπειρος "**** & δέρνω" χρήστης.

Όσο για την ασφάλεια, σίγουρα δεν είναι εύκολο θέμα όσο το έκανα να φαίνεται, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι πλέον τεχνικό το ζήτημα αλλά δύσκολων αποφάσεων που πρέπει να παρθούν.

Ο ομφάλιος λώρος δύσκολα κόβεται.
 
πριν υπηρχαν τα σταθερα nt και 2000 για τους επαγγελματιες ,ενω για τους απλους χρηστες τα 95,98 και mιllεnιum.

Αλλες οι απαιτησεις των πρωτων, αλλες των δευτερων.

Ποιος ο λογος να βγαζεις ταυτοχρονα μια επαγγελματικη και μια απλη εκδοση και να μπουρδουκλωνεις τις μοδατες εξελιξεις στην ηλεκτρονικη ψυχαγωγια με τη σταθεροτητα και την εμπειρια που απαιτειται για την πρωτη ομαδα.

Καπου εκει τα χαλασε με το να κανει τα wιndοwς ελβετικο σουγια.
 
Απο την πολυπλοκότητα της αρχής, πηγαμε στην απλότητα του mainstream και τώρα πάμε παλι στην πολυπλοκότητα της εμπορικότητας. Σαν τ'αυτοκίνητα ένα πράμα, στην αρχή τα ήξεραν μονο οι επαγγελματίες, μετα όλοι οσοι είχαν και τώρα δέν ξέρουν ούτε οι επαγγελματίες. Δέν τολμας να αλλάξεις ενα λαμπάκι γιατι κολλάει ο υαλοκαθαριστήρας...

Οσο πιο "ευκολα" και user friendly γίνονται τα win (που αποτελούν το 90%) τόσο πιο άσχετος πιστεύει ο καταναλωτής οτι έχει το δικαίωμα να είναι.

Και καταλήγουμε στος πανκλικάδες (copyleft pooky(1)) με τις 48 toolbars, malaware, bloatware etc.
 
petran79 είπε:
πριν υπηρχαν τα σταθερα nt και 2000 για τους επαγγελματιες ,ενω για τους απλους χρηστες τα 95,98 και mιllεnιum.
Αλλες οι απαιτησεις των πρωτων, αλλες των δευτερων.

Ποιος ο λογος να βγαζεις ταυτοχρονα μια επαγγελματικη και μια απλη εκδοση και να μπουρδουκλωνεις τις μοδατες εξελιξεις στην ηλεκτρονικη ψυχαγωγια με τη σταθεροτητα και την εμπειρια που απαιτειται για την πρωτη ομαδα.

Καπου εκει τα χαλασε με το να κανει τα wιndοwς ελβετικο σουγια.
Δεν έχεις δίκιο επειδή δεν βγήκαν ταυτόχρονα και δεν είναι το ίδιο πράμα...

Τα 3.1, 3.11, 95, 98 & millenium βασίστηκαν πάνω στο MS-DOS που με την σειρά του είχε τις ρίζες του στο ΙΒΜ λειτουργικό σύστημα την εποχή που ο Μπίλλ απλός υπάλληλος και έκανε προγραμματισμό.

Τα win ΝΤ βασίστηκαν σε έναν νέο πυρήνα που κατασκευάστηκε εξ αρχής πολύ ποιό μετά και που με την σειρά του πέρασε αργότερα στα 2000, στα ΧΡ, στα Vista και πλέον στα 7...

Τα 95 & 98 μοσχοπούλαγε η MS εκείνη την εποχή και δεν είχε λόγο να τα αλλάξει, ο κόσμος είχε μάθει πως αν κάτι χάλαγε έστρωνε με ένα φορμάτ.

Τα ΝΤ, που ήταν το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν της ΜΣ, αρχικά προωθήθηκαν στις εταιρείες που είχαν την πολυτέλεια να πληρώσουν την σταθερότητα τους αδρά και πολύ αργότερα όταν είχαν κάνει και απόσβεση του κόστους ανάπτυξης τους αντικατέστησαν το γερασμένο πια DOS σε πλατφόρμες που προορίζονταν για απλούς οικιακούς χρήστες...

Απλά η μετάβαση εγινε σιγά σιγά και η εξέλιξη ακολούθησε τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής όπως αυτές διαμορφώθηκαν με τον καιρό και χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν σκοπιμότητες αλλά και λάθη (βλέπε millenium και vista)...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το κακό με τα Windows είναι ότι σου κολλάνε συνέχεια, βγάζουν BSOD/RSOD (τις περισσότερες φορές χωρίς λόγο), προσβάλλονται ευκολότερα από τους ιούς και πρέπει να κάνεις διαρκώς format, reinstall και activation - εκτός εάν κάνεις τακτικά ένα αντίγραφο ασφαλείας σ'έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο USB ή FireWire 1394 και γλυτώσεις όλους αυτούς τους μπελάδες.
 
Μονο στα 95/98 ειχα τετοια θεματα.

Τα NT 4.0 (τα βασανιζα καθημερινα επι 4 χρονια την τοτε δουλεια μου) μια ομορφια.

Τα 2000 ηταν μια χαρα σε σπιτι και δουλεια.

Τα XP γρηγορα και σταθεροτατα. Τη μια εκ των εγκαταστασεων μου σπιτι χρειαστηκε να την επαναλαβω μετα απο 3.5 χρονια.

Με τα Vista φυσικα δεν ασχοληθηκα.

Tα Win7 ειναι υπεροχα - γρηγορα - σταθερα.

Δεν καταλαβαινω πως μερικοι τρωτε BSOD και κολληματα...
 
Wally είπε:
Δεν καταλαβαινω πως μερικοι τρωτε BSOD και κολληματα...
θα συμφωνησω μαζι σου

και θα πω οτι δεν θυμαμαι καν ποτε ηταν η τελευταια φορα που μου συνεβει κατι τετοιο
 
είναι απλό: ελαττωματικό και "περίεργο" hardware. έχω να φάω κόλλημα γερό από την εποχή των 98 με pentiumII. Μην ξεχνάμε ότι τα συστήματα της τότε εποχής δεν ήταν και τα πιο σταθερά από κατασκευής τους (να θυμηθούμε τους άθλιους πυκνωτές που χρησιμοποιούσαν οι κατασκευαστές μητρικών για την τροφοδοσία ρεύματος των fpga pentiumIII ή των πρώτων athlon συστημάτων), τα chipsets/memory controllers/xyz είχαν αρκετά bugs όπως αποδεικνύεται σήμερα (όσοι ασχολούνται ακόμα με παλιά pc θα με καταλάβουν τί εννοώ)

Πλέον από τα ΧΡ (που και ωρίμσαν τα windows αλλά παράλληλα ωρίμασε και κατασκευαστικώς το hardware) και μετά με κάποιο "αξιοπρεπές" σύστημα (και όχι mobo ΕlCheap-o Tech) δεν παίζουν κολλήματα ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
θα συμφωνήσω. Τα Win NT 4.0/2000/XP/7 είναι σταθερότατα και αρκετά γρήγορα. Τα μόνα προβλήματα προέρχονται απο μερικούς "αυτοματισμούς" του συστήματος αλλά δεν προκαλούν errors σε γενικό επίπεδο και διορθώνονται εύκολα.

Ας μην μιλάμε ακόμα για τα Windows 8 μιας που αν τα 7 συνεχίσουν την καλή συμπεριφορά, μπορούν να γίνουν τα επόμενα XP (που σημαίνει δεκαετία ++). Το δεύτερο που καταδεικνύει το χλωμό της υπόθεσης είναι το οτι βγαίνουν τα Windows Mobile 7 που δεν είναι τυχαίο το ίδιο όνομα. Δεν συνηθίζει η MS να χαλάει ένα καλό brand έτσι...
 
Μου θυμίζει αυτό με το μάτι στην αρχή του angels and demons... ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!
 
dpol είπε:
Δεν έχεις δίκιο επειδή δεν βγήκαν ταυτόχρονα και δεν είναι το ίδιο πράμα...
Τα 3.1, 3.11, 95, 98 & millenium βασίστηκαν πάνω στο MS-DOS που με την σειρά του είχε τις ρίζες του στο ΙΒΜ λειτουργικό σύστημα την εποχή που ο Μπίλλ απλός υπάλληλος και έκανε προγραμματισμό.

Τα win ΝΤ βασίστηκαν σε έναν νέο πυρήνα που κατασκευάστηκε εξ αρχής πολύ ποιό μετά και που με την σειρά του πέρασε αργότερα στα 2000, στα ΧΡ, στα Vista και πλέον στα 7...

Τα 95 & 98 μοσχοπούλαγε η MS εκείνη την εποχή και δεν είχε λόγο να τα αλλάξει, ο κόσμος είχε μάθει πως αν κάτι χάλαγε έστρωνε με ένα φορμάτ.

Τα ΝΤ, που ήταν το πρώτο πραγματικά νέο προϊόν της ΜΣ, αρχικά προωθήθηκαν στις εταιρείες που είχαν την πολυτέλεια να πληρώσουν την σταθερότητα τους αδρά και πολύ αργότερα όταν είχαν κάνει και απόσβεση του κόστους ανάπτυξης τους αντικατέστησαν το γερασμένο πια DOS σε πλατφόρμες που προορίζονταν για απλούς οικιακούς χρήστες...

Απλά η μετάβαση εγινε σιγά σιγά και η εξέλιξη ακολούθησε τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής όπως αυτές διαμορφώθηκαν με τον καιρό και χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρξαν σκοπιμότητες αλλά και λάθη (βλέπε millenium και vista)...
Μα το ξερω πως δεν ειναι το ιδιο πραγμα και δεν βγηκαν ταυτοχρονα. Πλακα πλακα το dοs ήταν και ειναι απο τα σταθεροτερα και καλυτερα λειτουργικα για παιχνιδια.

Ειλικρινα μου κακοφανηκε οταν παψαν οι εταιριες παιχνιδιων να το υποστηριζουν στα τελη του 90 και αφοσιωθηκαν στο dιrectx. Στο τελος βγαιναν παιχνιδια που τρεχαν και σε dος και σε wιndοws.

Για αυτο αλλωστε βγηκαν τα mιllenιum και μετα τα xp.

Ενταξει, πες τα 95/98 παρα την ασταθεια σε σχεση με τα 3.1 ηταν ενα βημα μπροστα. Τα xp να πω την αληθεια δεν με ενθουσιασαν και αν δεν χαλουσε το pc και το καινουργιο ηταν ακομα συμβατο, θα εμενα στα 98, που δεν ηταν και τοσο ασταθη με τις αναβαθμισεις.

Απλα πλεον με τα 7 φτασαμε σε ενα σημειο που νιωθεις πως το λειτουργικο συστημα εκπληρωσε το σκοπο του και απο κει και επειτα τα επομενα δεν θα διαφερουν και πολυ.

Καλο για τον απλο χρηστη (σε αντιθεση με τα xp εδω πρεπει να προσπαθησει για να το χαλασει) αλλα πολυ εκνευριστικο που πρεπει να απενεργοποιησεις ενα σωρο δικλειδες ασφαλειας, χρησιμες και αχρηστες, για να εισαι ελευθερος.

Ασε που με την ms δεν ξερεις τι θα σκαρφιστει και ποσο ειναι ασφαλη τα προσωπικα δεδομενα (ασφαλεια και ελεγχος πανε μαζι).
 
Σε γενικές γραμμές όλες οι εκδόσεις των Windows είναι ασταθείς και ευάλωτες, παρά το γεγονός ότι η M$ καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να βελτιώσει το λειτουργικό. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας μας δια γυμνού οφθαλμού με τα service packs και τα διάφορα hotfixes που δημοσιεύονται στη γνωσιακή βάση δεδομένων της εταιρείας.

Καλό θα ήταν ο Steve Ballmer ν'αφήσει τις γενικόλογες ρητορείες περί σταθερότητας των Windows και να μας πει την αλήθεια κατάματα.
 
sparklingeagle είπε:
Σε γενικές γραμμές όλες οι εκδόσεις των Windows είναι ασταθείς και ευάλωτες, παρά το γεγονός ότι η M$ καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να βελτιώσει το λειτουργικό. Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας μας δια γυμνού οφθαλμού με τα service packs και τα διάφορα hotfixes που δημοσιεύονται στη γνωσιακή βάση δεδομένων της εταιρείας.
Καλό θα ήταν ο Steve Ballmer ν'αφήσει τις γενικόλογες ρητορείες περί σταθερότητας των Windows και να μας πει την αλήθεια κατάματα.

Εγω παλι δεν συμφωνω καθολου.

Θεωρω οτι τα περισσοτερα προβληματα προερχονται απο απερισκεπτη χρηση και αγνοια χρηστων. Μεγαλο ρολο παιζουν και οι τρισαθλιες εφαρμογες τριτων, με χειροτερες απ'ολες τις εφαρμογες για το συγχρονισμο κινητων. Και υπαρχουν παντα και οι drivers αλλων εταιριων για τα δικα τους εξαρτηματα.

Η ευθυνη που αναγνωριζω στη MS ειναι τα κακα default settings απο πλευρας ασφαλειας με το χρηστη administrator by default. Φυσικα αυτο εγινε για λογους ευκολης μεταβασης στα XP απο τα 98 για το μεσο χρηστη, που 10 χρονια μετα ακομα δεν ξερει οτι τα XP ειναι multi-user λειτουργικο.

Δευτερο αδυνατο σημειο ειναι το registry, οχι σαν ιδεα αλλα το γεγονος οτι επετρεψε σε τριτους να γραφουν οτιδηποτε εκει μεσα. Το registry θα επρεπε να υπαρχει μονο για οσα αφορουν στο ιδιο το λειτουργικο. Οι εφαρμογες μια χαρα ηταν με τα δικα τους configuration files.

Αν καποιος χρηστης προσεχει τι βαζει στον υπολογιστη του και ξερει να εφαρμοζει σωστες πρακτικες ασφαλειας δεν εχει προβληματα σταθεροτητας. Αν τρεχεις windows σε server πρεπει να προσεχεις ακομα περισσοτερο τι βαζεις μεσα τοσο σε εφαρμογες οσο και drivers καθως και σε τι hardware τα τρεχεις αλλα τοτε ειναι σταθεροτατα.

Τωρα για το ποσο ευαλωτα ειναι σε ιους, ειναι λογικο λογω της δημοτικοτητας τους. Νομιζεις οτι αμα βαλεις 98 τωρα και αρχιζεις να σερφαρεις απροστατευτος θα κολλησεις τιποτα? Αφου κανεις πλεον δεν ασχολειται με 98, ουτε οι συγγραφεις ιων.
 
bspus είπε:
Η ευθυνη που αναγνωριζω στη MS ειναι τα κακα default settings απο πλευρας ασφαλειας με το χρηστη administrator by default. Φυσικα αυτο εγινε για λογους ευκολης μεταβασης στα XP απο τα 98 για το μεσο χρηστη, που 10 χρονια μετα ακομα δεν ξερει οτι τα XP ειναι multi-user λειτουργικο.
Multiuser? Ας υποθέσουμε οτι ένας χρήστης δουλεύει με το account του στα XP. Ένας άλλος προσπαθεί να μπεί απομακρυσμένα π.χ. με remote desktop με άλλο account. Μπορεί να το κάνει αυτό; πρέπει να κάνει logout o χρήστης που είναι πρωτοσυνδεδεμένος ...
 
Πίσω
Μπλουζα