WinUAE, Amigasys και Old Amiga Games σε whdload.

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
4
Μήπως γνωρίζεται αν υπάρχει τρόπος να παίξουν whdload παιχνίδια σαν το Chrono Quest στο AmigaSYS κάτω από το WinUAE;
 

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.870
Αντιδράσεις
86
δεν υπάρχουν αυτά σε adf για να τα παίξεις σε winuae;
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.721
Αντιδράσεις
263
εγώ έπαιζα στο amiga in a box Whdload μερικά games superfrog-lemmings και άλλα, αλλά κάποια απαιτούν να έχεις και το kickstart σε ένα φάκελο για να ξεκινήσουν.
 

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.595
Αντιδράσεις
120
Φυσικά και γίνεται, αφού το AmigaSYS εξομοιώνει μια πλήρη Amiga και συνεπώς έχει εικονικό σκληρό δίσκο στο οποίο μπορείς να εγκαταστήσεις τα WHDLoad παιχνίδια.

Τώρα αν δεν έχεις εμπειρία από Workbench, είναι ένα θέμα το πως θα το κάνεις... Το έχεις ήδη εγκαταστήσει το AmigaSYS;
 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
4
Έχω εγκαταστήσει το AmigaSYS, αλλά σε μερικά παιχνίδια παίρνω software error μόλις κάνει boot το whdload το παιχνίδι. Όλα έχουν εγκατασταθεί μια χαρά και το whdload το έχω φέρει στα μέτρα μου. Μπορεί να φταίει ότι το AmigaSYS το έχω κάτω από Α1200 προσομοίωση;

Υπάρχουν και σε adf φυσικά, αλλά το whdload κάνει το παιχνίδι αφάνταστα βολικό.

To Software Error που παίρνω είναι 8000 003D 108F352C.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιον 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
54
Εγώ πάντως όταν είχα μερικά προβλήματα τέτοιου είδους στο Whdload, όταν έβαλα ένα καλό πακετάκι kickstarts τα περισσότερα λύθηκαν. Σε real amiga όμως, τώρα για emulated περιβάλλον δέν ξέρω. Έχεις με πολλά games πρόβλημα ? Άν ναί, τότε δοκίμασε να βρείς και να βάλεις (και) άλλα kickstarts
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.721
Αντιδράσεις
263
και μη ξεχνάμε, αν θυμάμαι καλά, το whdload δουλεύει με συκεκριμένες εκδόσεις κάποιων games, όχι με όλες.

πχ ο whdload installer του "τάδε" game απαιτεί original δισκέτες κλπ
 

alkis21

ΚickOff World Champ 2013
Joined
16 Οκτ 2008
Μηνύματα
2.595
Αντιδράσεις
120
Χμμ... αν κάποια παιχνίδια σου τρέχουν και κάποια όχι, είναι ζόρικα τα πράγματα. Τι Amiga ακριβώς εξομοιώνει το AmigaSYS; Αν είναι μια super-duper 68060 με 1GB RAM, θα πρέπει να αρχίζεις να παίζεις με τα attributes του WHDLoad για να τα κάνεις να δουλέψουν.

Εγώ στο WinUAE έχω φτιάξει ακριβή κλώνο του πραγματικού Amiga σκληρού μου (έχω μια ταπεινή 68020 με 10ΜΒ RAM) ώστε να μου τρέχουν τα πάντα χωρίς πρόβλημα και να ξέρω πως ότι software δοκιμάζω από το Aminet εκεί θα δουλεύει και στην Miggy μου.

 

nkarytia

RetroAdept
Joined
26 Μάρ 2007
Μηνύματα
932
Αντιδράσεις
4
Τελικά ήταν "σκάρτα" τα ROMs που χρησιμοποιούσα! Έβαλα τα "σωστά" και τώρα δουλεύουν όλα ρολόϊ.
 

Shinobi

RetroMasteR
Joined
26 Ιολ 2006
Μηνύματα
1.721
Αντιδράσεις
263
και όσοι ενδιαφέρονται υπάρχουν site με έτοιμα προεγκατεστημένα 100αδες whdload games.
 
Μπλουζα