WinUAE scanlines σε fullscreen?

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Ξεκινησα να ασχολουμε παλι με Amiga στο PC (για αρκετα χρονια την ειχα βρει μια χαρα στο XBOX αλλα κατι το arcade stick, κατι ο Ektelion που μου ανοιγει την ορεξη...ξαναπεσα στα σκληρα)

Εστησα εξ αρχης το WinUAE 3 και ενω ολα ηταν καλα και ανθηρα εκατσα να χωσω scanlines...

Στην αναλυση μου 1440*900 (και με σωστο ratio και με stretch δοκιμασα) δεν καταφερα να απεικονισω σωστα scanlines σε full screen. Ηταν αλλου χοντρα, αλλου λεπτα...χαλια μαυρα.

Επαιζαν καλα μονο για τις Amiga αναλυσεις σε window αλλα ηταν πολυ μικρο το παραθυρο. Εκανα την μπακαλια να αρχιζω να το κανω pixel pixel resize μεχρι να βρω ενα μεγεθος που να ειναι μεγαλο και να δειχνουν καλα τα scanlines.

Kαι ολα αυτα ξεκινησαν στις 12 το βραδυ και με παλη 1 ωρας καταφερα να εχω καποια αποτελεσματα.

Δεν βρισκω documentation για τα ScanLine Levels και λοιπα.

Υπαρχει καποιος χριστιανος να με βοηθησει να παιζουν καρφι οι scanlines σε fullscreen 1440*900 (με μπαρες δεξια αριστερα φυσικα ωστε να εχουμε σωστο ratio)

Φχαριστω
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.115
Αντιδράσεις
494
Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα και για του λόγου το αληθές...

...ορίστε ένα screenshot:

Beast Scanlines2.jpg

Το screenshot είναι ελαφρώς χειρότερο από την πραγματικότητα, λόγω συμπίεσης jpeg. Για να το δεις καλύτερα, δεξί κλικ και "Προβολή εικόνας" (ή "Άνοιγμα εικόνας σε νέα καρτέλα" για Chrome), οπότε εξαφανίζονται και αυτές οι μικρές διαφορές που βλέπεις στο πάχος των scanlines της embedded στο forum, εικόνας.

Οι ρυθμίσεις μου, full screen με σωστό aspect ratio:

settings.jpg

settings2.jpg

Επίσης μην ξεχάσεις στην καρτέλα "Miscellaneous" το "Graphics API" να είναι στο Direct3D.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Nα σαι καλα Ace! Εισαι ο ανθρωπος-λυση σε θεματα emulation!

Το λαθος μου ειναι οτι πηγα κατευθειαν στις λεπτομερειες...το χασα το δασος λεμε

Παιζει μια χαρα

Screenshot/αφιερωση/quote: "YES! AT LAST!!"

attachment.php


:)

Βλεπω παντως κατι παραξενο στα μονοχρωμα.

Σαν η μια "ριγα" να ειναι εναλλαξ πιο σκουρα απο την αλλη

Παραθετω ενα κομματι της οθονης

attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.115
Αντιδράσεις
494
Ωραίος και...

...τώρα που πήρα φόρα, ρίξε μια ματιά και στο shader D3D:CRT.D3D, που το κατεβάζεις από το site του WinUAE, για καλύτερα αποτελέσματα και πιο retro feeling:

CRTD3D.jpg

...με τις καμπυλότητές του και τα όλα του! Διορθώνεται και το μικροπρόβλημα που αναφέρεις παραπάνω, με τις εναλλάξ φωτεινότητες των scanlines...

Settings screen:

CRTD3Dsettings.jpg

Happy Amigaming!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Παντως η χρηση των shaders στο WinUAE φαινεται να ειναι ιδιαιτερα βαρια.

Συχνα πιανω παραμορφωσεις στον ηχο, που ειναι κλασικο σημαδι "υπερφορτωσης"
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Wally είπε:
Παντως η χρηση των shaders στο WinUAE φαινεται να ειναι ιδιαιτερα βαρια.
Συχνα πιανω παραμορφωσεις στον ηχο, που ειναι κλασικο σημαδι "υπερφορτωσης"
Σε τι υπολογιστή γίνεται αυτό?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Core2 Quad @3200 και μια ταπεινη 5570 πουσαρισμενη στα @800/1000 και αρχαια εγκατασταση Win7 64 [1440*900]

Θα κανω και μια δοκιμη στο φορητο μου με εναν quad i7 4510, IntelHD και ψιλοφρεσκα Win 8.1 64, να δω αν παρατηρω τα ιδια

UPDATE:Στο φορητο παει καρφι που ειναι και σε αναλυση 1080p. Περιεργο...
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Ε, άλλο core2 και άλλο i7 (ακόμα και των φορητών). Δεν μου φαίνεται περίεργο αυτό. Ομως μου φαίνεται περίεργο που βαραίνει στον core2 του desktop.

Επίσης πιστεύω ότι η κάρτα γραφικών δεν παίζει μεγάλο ρόλο και σε αυτήν την περίπτωση, όπως και στις περισσότερες που έχουν να κάνουν με Emulation, ειδικά παλαιοτέρων συστημάτων που δεν έχουν 3D γραφικά με textures.
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
CPU bound με 4 πυρηνες στα 3200 μου φαινεται παραξενο. Ισως να φταιει η απο-την-εποχη-του-Νωε εγκατασταση των 7...

Παντως σε 1080p που δοκιμασα τοσο στο laptop οσο και στην τηλεοραση μου, το εφε των scanlines ειναι πολυ πιο επιτυχημενο απο αυτο στην 1440*900.

Mπομπα θα ελεγα.

Επομενο quest μου ειναι το πως μπορω να κανω assign κουμπια του 360pad και του arcade stick, στο GUI του WinUAE.

Δηλαδη να εχω ενα κουμπι που να κανει οτι το F12 και να μπορω να πηγαινω πανω κατω στα floppies.

Ειναι βασικο οταν παιζω με το φορητο στο σαλονι...
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
Δεν καταφερα να κανω map πληκτρα του WinUAE GUI στο 360pad. Βαριεμαι να σηκωνομαι συνεχως απο τον καναπε και να ζουμπαω το F12, και μετα Floppies blah blah

Αν καποιος το εχει καταφερει, ευπροσδεκτες οι συμβουλες.
 

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
4.965
Αντιδράσεις
923
Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις κάποιο προγραμματάκι τύπου Xpadder και να κάνεις bind όποιο κουμπί δεν έχεις εύκολη πρόσβαση σε κάποιο κουμπί του pad που δεν χρησιμοποιείς. Πχ, το F12 που λες στο κουμπάκι του αναλογικού (το οποίο τις περισσότερες φορές δεν χρησιμοποιείται και έτσι λογικά δεν κάνεις override κάτι άλλο).

Εμένα αυτό μου έχει λύσει τα χέρια σε τέτοιες περιπτώσεις. Μέχρι και παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν καθόλου το pad μπορώ και τα παίζω τέλεια με αυτό αφού έχει άπειρες παραμέτρους να πειράξεις αν θες. Και δεν χρειάζεται install (είναι portable) ενώ είναι και πολύ μικρούλι (5 ΜΒ στην RAM).

Γενικά, αν είσαι του "PC από τον καναπέ" (κι εγώ είμαι τώρα τελευταία) ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι απαράιτητο. Για κάποιο καιρό, μέχρι και το mouse είχα κάνει bind στο Pad και χειριζόμουν το περιβάλλον των Windows με αυτό (κούναγα το mouse pointer με τον αναλογικό :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.115
Αντιδράσεις
494
Εδώ είμαι...

Wally είπε:
Core2 Quad @3200 και μια ταπεινη 5570 πουσαρισμενη στα @800/1000 και αρχαια εγκατασταση Win7 64 [1440*900]
Θα κανω και μια δοκιμη στο φορητο μου με εναν quad i7 4510, IntelHD και ψιλοφρεσκα Win 8.1 64, να δω αν παρατηρω τα ιδια

UPDATE:Στο φορητο παει καρφι που ειναι και σε αναλυση 1080p. Περιεργο...
...με C2D Τ9900@3,06GHz φορητού -ο οποίος πληροφοριακά, αφήνει πίσω κάμποσα αντίστοιχα i7 σε benchmarks- και δεν βλέπω κάποιο θέμα με frame drops. Είναι κάποιο συγκεκριμένο φίλτρο που σου δημιουργεί πρόβλημα; Μήπως είναι οι drivers της ATI, καθώς είναι γνωστοί "φονευτές εξομοιωτών"; Έχω δει απίστευτα frame drops με ATI και πχ το Glide64, όπου έφταιγε ένα απλό τικ σε ένα κουτάκι, το οποίο ο Gonetz είχε προβλέψει, που όμως σε NVidia hardware, δεν χρειαζόταν. Ο Pete επίσης των γνωστών σειρών plugins για PSX emus, gpuPete, παραπονιόταν συχνά πυκνά γι' αυτό το θέμα. Προσωπικά είμαι με μια NVidia GT240M.

Όσο για το F12, ό,τι είπε ο Imgema: Xpadder ή Joy2Key από μένα και κάνεις bind όποιο πλήκτρο θες, διότι ειδικά το F12 στον WinUAE, δεν γίνεται remap...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Nemo

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.695
Αντιδράσεις
1.213
Single thread performance

Intel Core2 Duo T9900 @ 3.06GHz 1,229

Intel Core2 Quad Q9400 @ 2.66GHz 1,136

αναλογικα

Intel Core2 Quad Q9400 @ 3200GHz ~ 1,300+

Μηπως αν με καποιο προγραμμα π.χ Hwinfo64 εκανες monitor cpu (και gpu utilisation) ???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.635
Αντιδράσεις
74
Δεν καταφερα να κανω map πληκτρα του WinUAE GUI στο 360pad. Βαριεμαι να σηκωνομαι συνεχως απο τον καναπε και να ζουμπαω το F12, και μετα Floppies blah blah
Αν καποιος το εχει καταφερει, ευπροσδεκτες οι συμβουλες.
Ασύρματο πληκτρολόγιο ίσως?
 

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.456
Αντιδράσεις
2.888
@Ace και @Nemo θα βαλω κανα profiling να δω τι διαολο γινεται

@Captain Ο καναπες ειναι καναπες και δεν επιτρεπονται πληκτρολογια και κλαβιε :)

Παρτε και μια φωτο απο το WinUAE στην τηλεοραση (1080p). Εφαγε δυστυχως τη σμικρυνση απο τη μηχανη του φορουμ. Παρ ολα αυτα φαινονται τα ομορφα scanlines

attachment.php


Θα το δοκιμασω και στον προβολεα (720p) Να δω τι λεει
 

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.635
Αντιδράσεις
74
@Captain Ο καναπες ειναι καναπες και δεν επιτρεπονται πληκτρολογια και κλαβιε
Μη γίνεσαι κακός!! Δώσε του την αγάπη που του αξίζει, και παρε το ασύρματο πληκτρολόγιο αγκαλιά!!!! :p
 

Other_Reality

RetroNuts!
Joined
23 Ιουν 2006
Μηνύματα
2.045
Αντιδράσεις
56
Όταν και εφόσον θελήσω Amiga επι του καναπέος, χρησιμοποιώ Xbox (το πρώτο) με component και Winuaex. 720p και scanlines και όλα, όχι diskswapping γιατί φορτώνει custom whdload slaves ειδικά για τον emulator. Εκεί βάζεις custom κουμπιά για ότι θέλεις, και υπάρχει και το virtual keyboard για τα περίεργα παιχνίδια που πρέπει να πατήσεις κάποιο function key η άλλο. Tρέχει όλα τα παιχνίδια, και αν το στήσεις όμορφα έχεις και artwork και boxscans και τα πάντα.

hdgameselecttriplenew.jpg
 
Μπλουζα