WinVICE

yazoo

RetroWannaBe
Joined
15 Οκτ 2007
Μηνύματα
43
Αντιδράσεις
0
καποιο site για Roms ?
 

yazoo

RetroWannaBe
Joined
15 Οκτ 2007
Μηνύματα
43
Αντιδράσεις
0
ήθελα να ρωτήσω σε σχέση με αυτόν τον emulator αν έχει full screen mode γιατί το μονο που καταφέρνω εγώ είναι να τρέχω τα games σε ένα μικρό παράθυρο στο κέντρο ακόμα και όταν κάνω select screen mode από το menu...

thanks

ok guys το βρήκα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

giorgos_1

Banned
Joined
2 Σεπ 2007
Μηνύματα
133
Αντιδράσεις
0
το summer games(1 η 2) εχει προβλημα...σου βγαζει μυνημα λαθους με τον emulator
 

stigmata38

RetroWannaBe
Joined
4 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Αντιδράσεις
0
ο καλύτερος emulator για μένα είναι ο hoxus παίζει και χωρίς "jouistick" με τα πλήκτρα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.468
Αντιδράσεις
2.951
Hoxus emulator δεν υπαρχει...
 

spyros_s

Human RetroDatabase
Joined
27 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.882
Αντιδράσεις
112
ρε παιδιά όλα καλά...φορτώνω παιχνίδια αλλά δεν μπορώ να τα παίξω με πληκτρολόγιο...τι κάνω λάθος; Μήπως έχει default ρύθμιση joystick; Δώστε καμιά συμβουλή...
 

xapakias

RetroN00b
Joined
24 Mαϊ 2007
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
winvice 2.0

edit by manos426f:Μεταφέρθηκε εδώ το post,για να μην έχουμε διπλά threads..

βγηκε καινουργια version για τον winvice
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.468
Αντιδράσεις
2.951
To νεο Commando μου ξαναφερε την ορεξη για λιγο ψωμιερα-gaming.

Εχω φτυσει αιμα με τον WinVICE.

Φορτωνει τα μισα απο οτι του βαζω!

Πχ (ενα απο τα ΠΟΛΛΑ) προσπαθω να φορτωσω το Katakis απο το iso του GameBase ειτε στην zipped μορφη (ναι εχω βαλει τον unzip.exe μεσα στο φακελο του WinVICE) ειτε στην κανονικη.

Φτανει μεχρι την ερωτηση για Trainer ή Highscore. Αν πατησω το T μετα τις ερωτησεις μαυριζει, ομοιως αν πατησω το Η
 

xc8

RetroWannaBe
Joined
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
55
Αντιδράσεις
1
Wally είπε:
To νεο Commando μου ξαναφερε την ορεξη για λιγο ψωμιερα-gaming.
Εχω φτυσει αιμα με τον WinVICE.

Φορτωνει τα μισα απο οτι του βαζω!

Πχ (ενα απο τα ΠΟΛΛΑ) προσπαθω να φορτωσω το Katakis απο το iso του GameBase ειτε στην zipped μορφη (ναι εχω βαλει τον unzip.exe μεσα στο φακελο του WinVICE) ειτε στην κανονικη.

Φτανει μεχρι την ερωτηση για Trainer ή Highscore. Αν πατησω το T μετα τις ερωτησεις μαυριζει, ομοιως αν πατησω το Η
έχω δει πολλά περίεργα με το vice, σε OSX/linux, ειδικά αν έχω custom ROM, μερικές φορές δεν τρέχει παιχνίδια/χάνει τα settings

δοκίμασε το CCS64 ή αν τρέχει στα windows, το frodo

το katakis, έχει το ίδιο πρόβλημα στο vice/OSX (είναι το hack +3h-Cyberpunx) υπάρχει ενα katakis (hack +2-Shining8), που τρέχει μια χαρά στο vice και έχει trainer.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.468
Αντιδράσεις
2.951
Να σαι καλα. Εκτος των αλλων μου εδωσες ενα εναυσμα να ασχοληθω λιγουλακι με το emulation του ψωμιερα.

Γεγονος ειναι οτι σοκαριστηκα ελαφρως.

Θυμαμαι παλια που οτι δοκιμαζαμε,ετρεχε.

Συνηθισμενος μαλιστα απο Spectrum που δεν εχω συναντησει σχεδον ποτε τζαναμπεντικα ως προς το φορτωμα παιχνιδια, φρικαρα λιγακι.

Οντως ο CCS64 εμφανισε την μεγαλυτερη συμβατοτητα. Δεν εμεινα ικανοποιημενος απο το GUI και τις δυνατοτητες του οσο αφορα την απεικονιση. Εδινε ενα μετριο scanline εφε και μονο σε 2 αναλυσεις full screen παρειχε και ενα μετριο CRT emulation φιλτρο. Δεν εχει aspect ratio σε full screen! Eχει και πολυ καιρο να ανανεωθει.

Μιας και πιασαμε την απεικονιση (που πλεον ειναι το πιο σημαντικο feature για μενα στα emulators) καλη εντυπωση μου εκανε ο Micro64. Μεχρι να βρω οτι το ρημαδι το F9 μου εδινε προσβαση στο μενου, με ειχε πιασει τρεμουλα απο τα νευρα. Δινει εξαιρετικα παραμετροποιησιμη απεικονιση αλλα εχει να ανανεωθει απο το 2013 και τα φορουμ του ειναι νέκρα. Κριμα.

Ο Power64 ηθελε λεφτα οποτε δεν δοκιμασα καν. Σπανια ψωνιζω emulators διοτι απαιτω να κανουν τη διαφορα απο τους free (βλεπε Spectaculator στα Windows, MyBoy και MyOldBoy στο Android κτλ).

Τα συμπερασματα που εβγαλα ειναι τα εξης.

Παλιοτερα κυκλοφορουσαν dumps παιχνιδιων του C64 που ηταν emulator-friendly. Οσο εξελισσοταν το emulation εδωσαν τη θεση τους σε πραγματικα dumps. Ομως ο C64 ειναι πολυπλοκο μηχανημα οποτε τα προβληματα ασυμβατοτητας ειναι οπως βλεπω συνηθες φαινομενο και δεν ξενιζει τους χρηστες του. Και το πιο παραξενο ειναι οτι μιλαμε για παιχνιδαρες της πλατφορμας οπως Delta, Katakis, Turrican...
 

xc8

RetroWannaBe
Joined
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
55
Αντιδράσεις
1
Τα hacked/trained δεν είναι τόσο φιλικά με τα emulator γιατί έχουν fastloaders κάτι που απαιτεί καλύτερη εξομοίωση για το drive.

Να αναφέρω ακόμα, οτι στον commodore, το floppy drive (1541 κτλ) , είναι στην ουσία ενας υπολογιστής και όχι ένα απλό αποθηκευτικό μέσο, έχει δική του RAM/CPU!

Αυτός είναι ο λόγος που τα SDcard-drives σαν το sd2iec δεν μπορούν να φορτώσουν παιχνίδια απο images , πχ. το Ultima4 gold +7m (magervalp).
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.126
Αντιδράσεις
497
Ευτυχώς...

...τα προβλήματα που αναφέρετε, δεν μπορώ να τα αναπαραγάγω στο δικό μου σύστημα! :p

Συγκεκριμένα για το Katakis, πέραν της (1 disk) έκδοσης των S8 με το trainer, που αναφέρει ο xc8 και τρέχει θαυμάσια, δοκίμασα -τυχαία- την έκδοση των CPX με trainer και έτρεξε αμέσως, χωρίς να καταφύγω σε μαγικά και ματζούνια. Κατόπιν δοκίμασα το Turrican των Sharks και επίσης έτρεξε άμεσα και χωρίς προβλήματα... Για το Delta προτίμησα την έκδοση των Remember όπως κάνω πάντα -REM FTW!- και μαντέψτε: Έτρεξε άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα! Όλα αυτά με WinVice 2.4 64bit, x64sc core.

Τι να πω... Wally, μήπως φορτώνει ακόμα ο emulator, γιατί είναι και σκέτο καβουρντιστίρι στην κυριολεξία ο Commodore στο φόρτωμα και εσύ νομίζεις ότι έχει κολλήσει; Το «λαμπάκι» του drive κάτω δεξιά ανάβει; Πάτησες Alt+W ώστε να τρέξει ο emulator σε warp mode, δηλαδή τέρμα γκάζια, ώστε να τελειώσει γρηγορότερα το φόρτωμα;
 

xc8

RetroWannaBe
Joined
10 Ιαν 2007
Μηνύματα
55
Αντιδράσεις
1
@ace, έχεις δίκαιο τελικά παίζει (το συγκεκριμένο katakis) και σε μένα, σετάρισα το floppy στο vice, ως True Drive Emulation και στο Drive Emulation: 40 track handling Expand on access, κάπου τα έχω κάνει σαλάτα τα settings στο vice, γιατί είχα piffydos.
 

Blue Max

RetroMasteR
Joined
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
965
Αντιδράσεις
3.062
Τον VICE 3.2 κατέβασα γιατί έχω ξεκινήσει δειλά-δειλά programming σε C64 και χρειαζόμουν emulator. Έτρεξα ορισμένα παλιά παιχνίδια (τι το 'θελα) και θυμήθηκα πως έχω αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς με τίτλους όπως το Fist II, Green Beret κ.α. θα παίξω με άπειρα κανονάκια τώρα :)

Δοκίμασα και την τελευταία έκδοση 3.4 αλλά είδα πως λείπει από μέσα το x64.exe, δεν ξέρω γιατί.
 

Ace

RetroAdept
Joined
29 Απρ 2007
Μηνύματα
1.126
Αντιδράσεις
497
Δεν έχει το x64sc.exe? Νομίζω εγκατέλειψαν το απλό x64 για χάρη του x64sc, που είναι πιο advanced.
 

Blue Max

RetroMasteR
Joined
13 Οκτ 2020
Μηνύματα
965
Αντιδράσεις
3.062
Για σου Ace,

Έχει το x64sc αλλά σε μένα δεν εμφανίζει την αρχική μπλέ οθόνη του C64 όταν το τρέχω.
 
Μπλουζα