World Rally (Review)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.817
World Rally (1993)

Προβολή συνημμένου 70788

Μπορει να ειμαι φανατικος οπαδος της Formula 1 του Moto GP και μια ζωη να εχουν περασει απο τα χερια μου ενα σωρος μηχανες αλλα τα videogames με μηχανες,αυτοκινητα κλπ δεν τα παω μια.Δεν μπορω να καθομαι σε κονσολα και να παιζω ραλακια η να παιζω με φιλους με γυρνανε τα μυαλα και βαριεμαι μεχρι θανατου.Το ακριβως αντιθετο ομως συμβαινει με καποια ραλακια και γενικα μηχανoκινητα παιχνιδια στα arcades που πραγματικα τα λατρευω και επειδη ειμαι και ανθρωπος των στοιχηματων εχω βαλει απειρα στοιχηματα στα συγκεκριμενα.Ενα απο αυτα τα παιχνιδια ειναι το World Rally της Gaelco που κυκλοφορησε το 1993 και το πρωτοεπαιξα εγω αν θυμαμαι καλα γυρω στο 1995.Θυμαμαι ειχαμε παθει πλακαω εγω και διαφορα αλλα αλανια που ξημεροβραδιαζομασταν στο συγκεκριμενο μαγαζι που το ειχε φερει και μετα απο ατελειωτες τουμπες και επισης ενα σωρο κερματα που το ειχα μαθει τελεια η κοντρες και τα στοιχηματα επεφτσν βροχη για το ποιος θα κανει τους καλητερους χρονους.Απο τοτε μεχρι και σημερα παραμενει ενα απο τα αγαπημενα μου ραλακια στα arcades καιτο παιζω στο mame για να ειμαι σε εγρηγορση και να μην χασω το feeling αλλα και γιατι δεν θα μπορουσα τουλαχιστων καθε φορα που θα βαλω τα mame (καθε μερα δηλαδη) να μην ασχοληθω μαζι του.

Προβολή συνημμένου 70789

Το World Rally πραγματικα ειναι ενα πολυ αιθηστικο ραλακι και προσωπικα σε οποιο μαγαζι με ηλεκτρονικα πηγαινα δεν υπηρχε περιπτωση εκεινα τα χρονια να μην υπαρχει μεσα ενα.Ακομα και σε καφετεριες που σαφως και ειχαν πιο μικρο χωρο απο μια αιθουσα με arcades και παλι σε πολλες βρηκα μεσα μια καμπινα World Rally.To World Rally αποτελειται απο 4 γνωστα ανα τον κοσμο Rally και το καθε ενα εχει απο 3 πιστες συνολο 12 δηλαδη.Σκοπος μας ειναι να βγαλουμε την καθε πιστα μεσα σε 1 λεπτο κατι που δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα ειδικα σε δυσκολοτερες πιστες και χρειαζεται αρκετη προπονηση.Τα 4 Rally που θα κλειθουμε να ταξιδεψουμε εχουν το καθε ενα την αναλογη δυσκολια οποτε με την σειρα ως EASY εχουμε το Rally D'itali Sanremo και οι περιοχες ειναι Paranaldo,Totip,Ospedaletti ως ΜEDIUM το Rally Monte Carlo και οι περιοχες ειναι Μoulinon,Sisteron,Col de turini ως Hard το Rally Acropolis και οι περιοχες ειναι Τarzan,Vari,Kinetta και ως EXPERT το Rally Of The 1000 Lakes και οι περιοχες ειναι Μyhipaa,Konivuori,Laajavuori.Φυσικα τα περνουμε με οποια σειρα θελουμε και δεν ειμαστε υποχρεωμενη να ξεκινησουμε απο το EASY και μπορουμε να ξεκινησουμε απο το EXPERT αν θελουμε.

H καθε πιστα εχει τα δεικα της χαρακτηριστικα και εδαφη και θα συναντησουμε ασφαλτο,χωμα,χιονι και μερα η νυχτα με τα φωτα αναμενα που σε συγκεκριμενες πιστες θελει προσοχη γιατι δεν φαινεται καλα ο δρομος.Πριν απο καθε στροφη της καθε πιστας εμφανιζεται ενα βελος που δηχνει την κατευθηνση της στροφης και παρα την βοηθεια αυτη υπαρχουν πολυ δυσκολες στροφες.Επισης υπαρχουν διαφορα εμποδια μεσα στης πιστες οπως πετρες,ξυλα,γεφυρες,λακουβες με νερο οπως και αλλα οχηματα κλπ που και γιαυτα μας προηδοπειουν και τα αναλογα βελη.Φυσικα μπορουμε να χτυπησουμε ελαφρα στα βραχια στα δεντρα και σε οτι αλλο εχει η καθε πιστα και απλα να καθηστερησουμε λιγο χωρις μεγαλες απωλειες αλλα αν πεσουμε δυνατα πανω τοτε τουμπαρουμε και η πιθανοτητες να βγαλουμε την πιστα μεσα στο 1 λεπτο μειωνονται δραματικα η θα πρεπει να κανουμε σε καποιες πιστες τελειο παιχνιδι μετα γιατι και με μια τουμπα υπαρχει περιπτωση να της βγαλουμε.Ο χειρισμος του παιχνιδιου ειναι πολυ καλος και το τιμονι της καμπινας ανταποκρινεται πολυ καλα σε καθε μας κινηση.Εκτος απο το τιμονι εχουμε το γκαζι και της ταχυτητες με Low και High.Γενικα το παιχνιδι δεν ειναι ευκολο ουτε και τρελα δυσκολο αλλα συγκεκριμενες πιστες θελουν αρκετη προπονηση και καλο ελεγχο των ταχυτητων,του γκαζιου και του τιμονιου για τελεια αποτελεσματα γιατι δεν περνονται ολες οι στροφες με καρφωμενο το γκαζι η για να το πω καλητερα περνονται αλλα στην αρχη που θα το παιζει καποιος να το μαθει χρειαζεται να κοβει το γκαζι.

Προβολή συνημμένου 70790

Οπτικα το παιχνιδι ειναι πολυ ομορφο και πολυχρωμο με αρκετα ζωντανες και αληθοφανεις πιστες.Θα συναντησουμε χιονισμενα τοπια,διαδρομες μεσα σε δαση η πιο πετρωδες περιοχες και μερα και νυχτα με τους προβολεις μας να σκιζουν το βαθυ σκοταδι και παρα τα βελη που μας προηδοποιουν για της στροφες να εχουμε παντα το αισθημα του αγνωστου σε καθε μια απο αυτες.Τα εμποδια μεσα στης πιστες επισης δεινουν μεγαλητερη ρεαλιστικοτητα στο παιχνιδι οπως και το χορταρι που φαινεται οτι ξυνουμε σε καποιες στροφες η οι ροδιες στην ασφαλτο η ακομα και η συμπεριφορα του αμαξιου αναλογα με το τερεν που τρεχουμε εκεινη την στιγμη.Γενικοτερα ειναι ενα πολυ ομορφο παιχνιδι και δεν νομιζω να υπαρχει καποιος που να εχει προβλημα μαζι του ωσον αφορα τον τεχνικο τομεα.Επισης αρκετα καλοι ειναι και οι ηχοι του παιχνιδιου οπως ο ηχος του κινητηρα η ο ηχος απο τα λαστιχα σε καθε στροφη η ακομα και ο ηχος οταν τουμπαρουμε που σιγουρα κανεις δεν θελει να τον ακουει βεβαιως βεβαιως.Μουσικη δεν υπαρχει μεσα στης πιστες και δεν την χρειαζομαστε εξαλου γιατι μουσικη για μας ειναι ο κινητηρας του αυτοκινητου μας.

Προβολή συνημμένου 70791

Το World Rally ειναι ενα εξαιρετικο ραλακι και απο τα καλητερα που συναντησαμε της καλες εποχες των arcades.Ειναι ενα απο τα τρανταχτα παραδειγματα οτι τα γραφικα δεν ειναι το σημαντικοτερο πραγμα σε ενα παιχνιδι και καλα τα Gran Turismo και Forza Motorsport αλλα αξιζει να ριξει κανεις μια ματια και να σπαταλησει λιγη ωρα παιζοντας το.Πολυ καλος χειρισμος,πανεμορφες πιστες και υψηλο επιπεδο προκλησης ειναι μερικα απο τα εξαιρετικα στοιχεια του World Rally και ωσοι το παιζατε παλαιοτερα και εχω χρονια να το παιξετε ευχομαι με αυτο το Review να το θυμηθηκατε ξανα και να το παιξετε αλλα και ωσοι δεν το ξερετε και εχετε mame βαλτε το ακομα και τωρα και απολαυστε ενα απο τα καλητερα Racing παιχνιδια που υπαρχουν στα Arcades.

Το παρακατω Gameplay Video τερματισμου ειναι δεικο και το επαιξα στο χαλαρο για της αναγκες του Review.Eπειδη βαριεμαι της πρωτες πιστες ξεκιναω απο το Expert για να εχει πιο ενδιαφερον το παιχνιδι.Κλασικα δεν υπαρχει ηχος δυστηχως.

index=1
 
Εξαιρετικα προσεγμενο παιχνιδι. Πολυ εθιστικο.

Περα απο το World Rally 2, αδερφακι του φαινεται να ειναι και το παρομοιο Great 1000 Miles Rally (με ρετρο αμαξια). Η συνεχεια του μαλιστα ηταν υπεροχη

http://www.youtube.com/watch?v=7AasgcR5mwQ
 
Και αυτό το παιχνίδι το είχαμε στο χωριό μου (σχεδόν όλα όσα μας έχεις παρουσιάσει τα είχαμε κι εμείς).

Προσωπικά δεν μου πολυάρεσε για έναν και μοναδικό λόγο. Την οπτική γωνία. Γενικώς προτιμώ τα racing games που η κάμερα είναι πίσω από το αυτοκίνητο και να βλέπεις κανονικά τον δρόμο μπροστά σου. Εκτός από το Pro-Am στο NES (που στην ουσία ήταν τηλεκατευθυνόμενα, άρα δεν τα οδηγούσες από μέσα έτσι κι αλλιώς) και την σειρά micromachines (για τον ίδιο λόγο αλλά και γιατί το gameplay ήταν διαφορετικό από άλλα racing και ταίριαζε απόλυτα με τον τρόπο που λειτουργούσε η κάμερα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω ελιωνα με το Nitro στην Amiga, ετσι τα WorldRally και 1000 Miglia μου φαινοντουσαν επη
 
Το τιμούσα στα ουφάδικα, το παίζω ακόμα στο μαμοκάμπινο, βρίσκεται μέσα στα 100 favorites.

Θέλει καλό timing στον χειρισμό όταν υπάρχουν καλλητά αντίθετες στροφές, όπου πρέπει ήδη να έχεις στρίψει πριν μπεις στην επόμενη.

Ωραίος mcman :thumbup:
 
Πολυ ωραιο παιχνιδι αν και δεν παιζω συχνα παιχνιδια με αγωνες αυτοκινητων αυτο μου αρεσει αρκετα! Βεβαια το εχω παιξει μονο στο Mame οπως και τα περισσοτερα arcades.
 
Πολύ γνωστό και "τιμημένο" παιχνιδάκι στα arcades. :) Διάφορα αγωνιστικά σε αυτό το στυλ (π.χ. OverTop, Neo DriftOut, καθώς και το 1000 Μiglia που ήδη αναφέρθηκε) μου άρεσαν αρκετά, και έριχνα "μέταλλο" όποτε μου περίσσευε.

Είχα παίξει και στο pc μου μερικά τέτοια (Rally Championships & PC Rally - κυρίως το πρώτο), τα οποία όμως δεν ήταν κάτι το αξιόλογο, και σίγουρα όχι στα ίδια επίπεδα με τα σχετικά racing games των ηλεκτρονικών.
 
Χρονια περιμεναμε να εξομοιωθει το World Rally 2 και τελικα καποια στιγμη εγινε αυτο δεν θυμαμαι ακριβως ποτε αλλα δεν εχει και πολλα χρονια.Εγω ειχα παλιες εκδοσεις mame στην κατοχη μου αφου αυτα που ηθελα τα ειχα οποτε δεν μπορουσα να το παιξω.Απο την στιγμη που εβαλα νεοτερη εκδοση ομως δεν εχασα την ευκαιρια ετσι λοιπον World Rally 2: Twin Racing one credit finish. :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:

 
Το χα λιώσει στα ηλεκτρονικά, το λιώνω και στο κινητό μου.
Mamedroid emulator.
 
Το έπαιζα στα ηλεκτρονικά στο χωριο. Το 1 μάλλον
 
Το 1ο παίζαμε όλοι υποθέτω, γιατί το 2ο είναι "split screen".

Το 2ο είναι επικό βέβαια σαν διπλό, γιατί είναι σαν να ανταγωνίζεσαι τον συμπαίκτη σου για το ποιος θα "κουβαλήσει" τον άλλο στην επόμενη πίστα. Αρκεί μόνο ο ένας από τους δύο να πιάσει τον χρόνο. Με κολλητό φίλο το τερματίσαμε πριν καιρό, και έπεφτε τρελό disrepect όταν ένας από τους δυο μας δεν έπιανε τον χρόνο :D:D
 
Το World Rally και το Daytona ηταν τα αγαπημένα μου Ράλι arcades!

Μπράβο @metalcandyman πολυ ωραία η παρουσίαση!
 
@metalcandyman μια συμβουλή για fullscreen απόλαυση σε μία οθόνη, δηλαδή να βλέπεις μόνο αυτήν που παίζεις:
TAB--->Video Options--->Screen 0 Pixel Aspect (8:5)
 
@metalcandyman μια συμβουλή για fullscreen απόλαυση σε μία οθόνη, δηλαδή να βλέπεις μόνο αυτήν που παίζεις:
TAB--->Video Options--->Screen 0 Pixel Aspect (8:5)
ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ φιλαρακι μου χιλια ευχαριστω αλλα μακακια που δεν το ηξερα ποιο μπροστα αυτο να μην ηταν ετσι το βιντεο που ανεβασα.Δεν πηραζει ομως κλαιν μαιν καλιο αργα παρα ποτε.Ευχαριστω και παλι :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
 
  • Like
Reactions: Ace
Πίσω
Μπλουζα