Xain'd Sleena (Review)

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.817
Xain'd Sleena (1986)

 


Προβολή συνημμένου 57076

To Xain'd Sleena η solar warrior οπως κυκλοφορησε στην αμερικη ειναι ενα παιχνιδι που αν και δεν ειναι το μεγαλο ονομα οπως αλλα ειναι αρκετα γνωστο και γενικα αρκετα διαδεδομενο στην arcade σκηνη της ελλαδας και συνηθως ολα τα μαγαζια με ηλεκτρονικα το ειχαν σιγουρα.Το xain'd sleena κυκλοφορησε το 1986 και προσωπικα το πρωτοεπαιξα το 1989 σε μια κομοπολη που ειναι διπλα στο χωριο μου.Με ειχε εντυπωσιασει σαν παιχνιδι και γιατι ηταν απο τα πιο ομορφα που ειχα δει μεχρι τοτε αλλα και λογο της αυξημενης δισκολιας του και κλασικα μεχρι να το μαθω το ταισα πολυ σιδερο.Απο την πρωτη στιγμη ειχε γιννει πολος ελξης για ολα τα ατομα που συχναζαμε εκει και ενα χαρακτηριστικο που με εκανε εντυπωση ηταν οτι οι σαρανταρηδες της εποχης απο θεμα arcades μονο αυτο επαιζαν.Απο τοτε και σε ολα τα μερη της ελλαδας που εχω βρεθει σε καποιο μαγαζι με ηλεκτρονικα σχεδον σε ολα παντα τυχαινε να βρω το xain'd sleena να βαλω το κερμα μου να το τερματισω και να απολαυσω ενα απο τα κλασικα και καλητερα arcades που υπαρχουν.

Προβολή συνημμένου 57077

Ο χαρακτηρας μας ειναι ο Xain ενας γαλαξιακος κυνηγος κεφαλων που η αποστολη του ειναι να εξολοθρευση της σατανικες δυναμεις του κακου και να ελευθερωσει τους πλανητες.Αυτη η επικυνδηνη αποστολη περιλαμβανει 5 πλανητες που πρεπει να επισκεφτουμε και ο καθε ενας εχει το δεικο του κλιμα το δεικο του εδαφος και γενικα τα δεικα του χαρακτηρηστικα.Oι 5 πλανητες ειναι ο Kworal soa που ειναι καλημενος απο νερο και βρισκομαστε στον βυθο του ο Lagto soa που ειναι ενας πολυ πρασινος πλανητης που θυμιζει ζουγκλα ο Guwld soa που εχει πετρωδες εδαφος και ειναι γεματος ηφαιστεια και λαβα ο cleedos soa που ειναι πλανητης που θυμιζει αιγυπτο με την ερημο και το κτησμα που θυμιζει απο μια αποψη πυραμιδα και ο cleemant soa που ειναι ενας πλανητης που μοιαζη με το φεγγαρι και η τον αρη με πετρωδες εδαφος.Μολις βγαλουμε τους 5 βασικους αυτους πλανητες εμφανιζεται και ο εκτος ο κρυφος που ειναι ο τελικος και ειναι ενας μεταλικος πλανητης.Σε καθε πλανητη θα συναντησουμε και τους αναλογουε εχθρους οπως πχ ψαρια και διαφορα πλασματα της θαλασσας στον υδατινο πλανητη η τεραστια εντομα στον πλανητη ζουγκλα και φυσικα στο τελος καθε πλανητη θα συναντησουμε και το αναλογο Boss.Το xain'd sleena ειναι ενα Run n gun side scrolling platformer αλλα δεν ειναι μονο αυτο γιατι ειναι εν μερη και shoot'em up.Μολις βγαλουμε καποια πιστα τοποθετουμε μια ωρολογιακη βομβα ωστε να διαλυσουμε τον πλανητη και μπαινουμε στο σκαφος μας.Αμεσως μετα το παιχνιδι μετατρεπεται σε shoot em up και ειναι μια ενδιαφερουσα προσθηκη και δινει μεγαλητερο βαθος στο παιχνιδι.

Προβολή συνημμένου 57078

O χειρισμος του παιχνιδιου ειναι ο κλασικος αλλα εχει και καποια ενδιαφεροντα στοιχεια.Με τον μοχλο κινουμε τον xain και με τα δυο κουμπια πραγματοποιουμε αλμα και πυροβολαμε.Υπαρχουν ομως και δυο εξτρα κινησεις που βοηθανε αρκετα.Η μια κινηση ειναι οτι αν πατησουμε δυο φορες το κουμπι του αλματος πραγματοποιηουμε διπλο αλμα και αν κατευθηνουμε τον μοχλο προς το κατω μια φορα ο xain καθεται στα γονατα και αν κατευθηνουμε τον μοχλο δυο φορες συνεχομενα κατω ο xain καθεται πρηνηδον και αυτο βοηθαει αρκετα για να γλυτωνουμε απο τα πυρα των εχθρων.Το κλασικο μας οπλο απο την αρχη του παιχνιδιου ειναι το απλο λειζερ αλλα μεσα στης πιστες θα βρουμε και αλλα οπλα οπως λειζερ αλλα ταυτοχρωνα πεταμε και χειροβομβιδες η το τριπλο πολυχρωμο μεγαλο λειζερ που μοιαζη λες και πεταμε βελακια η το μονο πολυχρωμο μεγαλο λειζερ που ειναι δυνατοτερο απο το τριπλο.Επισης στο παιχνιδι δεν χανουμε χωη με το πρωτο χτυπημα αλλα ο υπαρχει ενεργεια που πραγματικα ομως χανετε με πολυ γρηγορους ρυθμους και υπαρχουν εχθροι που μας σκοτωνουν με ενα χτυπημα.Γενικα το xai'd sleena ειναι απο τα δυσκολοτερα arcades και πρεπει να κανει καποιος παρα πολυ προπονηση για να καταφερει να το τερματιζει με ενα credit.

Προβολή συνημμένου 57079

Τα γραφικα του παιχνιδιου αν αναλογιστουμε και την χρονια που κυκλοφορησε ειναι παρα πολυ ομορφα και πολυχρωμα.Ο χαρακτηρας μας αλλα και οι εχθροι ειναι εξαιρετικα σχεδιασμενοι και με μεγαλη λεπτομερεια οπως και οι πιστες που αναλογα τον πλανητη που ημαστε ειναι διαφορετικο το κλιμα του και τα υπεροχα backrounds δενουν φανταστικα με το υφος του παιχνιδιου.Γενικα ειναι χαρμα οφθαλμον και ενα απο τα ομορφοτερα 2D arcades.H μουσικη ειναι σχεδον ανυπαρκτη και αδιαφορη αλλα πραγματικα αυτο δεν ενοχλει καθολου γιατι και καλη να ηταν τα ηχητικα εφε και οι ηχοι των οπλων ειναι πολυ καλοι και δυνατοι που η οποια μουσικη δεν ακουγεται σχεδον καθολου.Γενικα παντως το παιχνιδι ειναι τοσο στρωτο και καλα φτιαγμενο που η ανυπαρκτη μουσικη δεν ειναι καν προβλημα.

Προβολή συνημμένου 57080

Το xai'd sleena μας θυμιζει της καλητερες και νοσταλγικοτερες στιγμες της καλης εποχης των arcades.Ειναι ενα απο τα κλασικα παιχνιδια ασχετα που αρκετοι ειναι αυτοι που δεν το ξερουν η που δεν εχει το μεγαλο ονομα που εχουν καποια αλλα. Eχει πολυ καλα γραφικα,υπεροχο σχεδιασμο,πολυ ενδιαφερον gameplay ειναι πολυ δυσκολο σαν παιχνιδι και πραγματικα ειναι ενα απο τα εκατονταδες παιχνιδια που προσωπικα εμενα με εκαναν και λατρευω τα arcades και καθε φορα που ασχολουμαι μαυτα ερχονται στο μυαλο μου χιλιαδες καλες υπεροχες στιγμες και αναμνησης.Ωσοι δεν το ξερετε φροντιστε να το παιξετε και ωσοι το ξερετε παιξτε το για να ξαναθυμηθητε και σεις της δεικες σας υπεροχες στιγμες.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τα παλια κ πολυ καλα παιχνιδακια μπραβο Bill που τα διχνεις!!!!κ πολυ καλο review μη ξεχασω...
 
Κλασσικό παιχνίδι, το είχαμε κι εμείς για αρκετά χρόνια στα arcade του χωριού, αλλά δεν το έπαιξα πάρα πολύ. Το είχα φτάσει 2-3 φορές μέχρι τον μεταλλικό πλανήτη αλλά δεν ασχολήθηκα παραπάνω. Θυμάμαι που μου είχε κάνει εντύπωση το double jump, ήταν το πρώτο παιχνίδι που είχα δει να έχει τέτοια κίνηση. Αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η ατμόσφαιρα. Ο αγαπημένος μου πλανήτης ήταν αυτός που θύμιζε Αίγυπτο. Θυμάμαι και μία αστεία ανάμνηση που έπαιζε ένας φίλος μου στον πλανήτη που είναι ζούγκλα, όταν του επιτέθηκε μία τεράστια σφήγκα, ο αδερφός μου που στεκόταν από πίσω του, για να τον αγχώσει του φωνάζει "Σκούρκος!!!". Για καμιά ώρα γέλαγα....
 
Ευχαριστω για τα καλα λογια φιλε DREDD και σε ολους σας γενικα.Μαυτα τα παιχνιδια μεγαλωσαμε και δεν πρεπει να τα ξεχναμε ποτε.Ειδικα εγω αν εχω 2 ωρες ευκαιρια να παιξω η μιαμιση ειναι Arcades:D
 
στα δικά μου μέρη το παιχνίδι ήταν συνεταιρικό: ο ένας "πάταγε σφαίρες" και ο άλλος έπαιζε κανονικά.

Στο διαστημικό κομμάτι, πάταγε το δευτερεύον όπλο (δε φαίνεται στο βίντεο).

Το εχω δει να τερματίζεται πολλές φορες, ποτέ όμως δεν έχω δει το τελευταίο "μπός" να πεθαίνει:

πάντα το προσπερνάγανε και το σκάγανε με το διαστημόπλοιο στο τελος....
 
vrekman32 είπε:
στα δικά μου μέρη το παιχνίδι ήταν συνεταιρικό: ο ένας "πάταγε σφαίρες" και ο άλλος έπαιζε κανονικά.Στο διαστημικό κομμάτι, πάταγε το δευτερεύον όπλο (δε φαίνεται στο βίντεο).

Το εχω δει να τερματίζεται πολλές φορες, ποτέ όμως δεν έχω δει το τελευταίο "μπός" να πεθαίνει:

πάντα το προσπερνάγανε και το σκάγανε με το διαστημόπλοιο στο τελος....
Φιλαρακι θα σε εξηγησω τι γεινεται ωσον αφορα το δεικο μου παιξιμο.Μολις τοποθετησης την βομβα στον τελευταιο πλανητη εχεις 60 δευτερολεπτα να το σκασεις.Μολις βαλεις την βομβα λοιπον πεφτεις στο χασμα παρκατω και μετα το κοβεις ολο δεξια.Στην διαδρομη εκτος απο τα διαστημοπλοια που πετανε και ριχνουνε βομβες εχει αλλα δυο ρομποτ που πετανε της πολλες βομβες και ακομα ενα ρομποτ πιο κατω λιγο πριν τον υπαρχηγο αν μπορω να τον πω ετσι.Σε ολη αυτη την διαδρομη εγω δεν χανω ουτε δευτερολεπτο και αν εχω το μονο βελος το δυνατο οπλο δηλαδη φτανω στον υπαρχηγο στα 40 σχεδον δευτερολεπτα και αμα εχω χειροτερο οπλο μπορει να φτασω στα 33 με 35.Μολις βγαλω τον υπαρχηγο και φτασω στον τελικο αμα εχω το καλο οπλο με απομενουν 25 δευτερολεπτα και μεχρι να κατεβει το διαστημοπλοιο και ανοιξη την πορτα του μενουν 15 και αν στον υπαρχηγο φτασω με οχι καλο οπλο μεχρι να κατεβει το διαστημοπλοιο μενουν κατω απο 10 δευτερολεπτα οποτε ειναι αδυνατων και να νικησεις τον τελικο αρχηγο και να προλαβεις να το σκασεις.Γιαυτο και το σκαω χωρις να τον σκοτωσω γιατι πολυ απλα δεν γεινεται να προλαβεις.Η θα επρεπε να σε δεινουν παραπανω χρονο η να μην ειχε βομβα να σκοτωνες τον αρχηγο και μετα να εβαζες την βομβα να κατεβαινε το διαστημοπλοιο και ζησανε αυτοι καλα και μεις καλητερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ένα από τα λίγα arcade που μπορώ να παίξω με άνεση. (Ειδικά όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, και βρίσκονται και οι δέκα πλανήτες σε σύζευξη, μπορεί να φτάσω στο μεταλλικό πλανήτη :p ).

Αυτό που με είχε τραβήξει σε αυτό το arcade ήταν ο συνδυασμός, δύο διαφορετικών genres. (Και τα γραφικά του φυσικά). Όταν ασχολούμαι με arcade είναι πάντα πρώτη επιλογή :headbang: .
 
Μπραβο φιλε για αλλο ενα σουπερ review..

Εγω αν και καπου το εχω πετυχει,δε το ειδα πρωτη φορα δηλαδη,ποτε δεν ετυχε να το δω σε ηλεκτρονικα,ουτε το εχω παιξει ποτέ..

οντως,φαινεταια αρκετα δυσκολο, στυλ gouls n goblins, ε?

Να σε ρωτησω κατι αλλο:απο ποια εταιρια ειναι?
 
Ειναι αρκετα δυσκολο παιχνιδι φιλε και οταν με το καλο παρεις την καμπινα παιξτο οπωσδηποτε.Η εταιρια που το εφτιαξε ονομαζεται Technos japan corp και ενα αλλο δεικο της πασιγνωστο παιχνιδι ειναι το Double Dragon.
 
metalcandyman είπε:
Ειναι αρκετα δυσκολο παιχνιδι φιλε και οταν με το καλο παρεις την καμπινα παιξτο οπωσδηποτε.Η εταιρια που το εφτιαξε ονομαζεται Technos japan corp και ενα αλλο δεικο της πασιγνωστο παιχνιδι ειναι το Double Dragon.
DOUBLE πώς το ειπες?? ντραγκουν?? ααα,ναι,καπου το εχω ακουσει αυτο..καλουτσικο ηταν,ναι.. χαχαχα!!! :p
 
Mε ευκαιρια τον καπως περισσοτερο ελευθερο χρονο που εχω τα καλοκαιρια συνεχιζοντας τα one credit finish παρτε και απο το Xain'd Sleena να γουσταρετε :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude: :headbangdude:

 
Φοβερό παιχνίδι. Ακόμα θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχαν κάνει οι φωτογραφίες που πρωτοείδα στο PIXEL της εποχής, με τον σαν-τον-Κρόνο πλανήτη στο φόντο.
Έβγαζα όλες τις πίστες εκτός από τον κόκκινο πλανήτη. Αυτός ο καταραμένος κόκκινος πλανήτης μου είχε γίνει εφιάλτης... Άρα γιοκ και ο μεταλλικός...
 
Από τα αγαπήμένα μου games. Ποτέ δεν μπόρεσα να τελειώσω τον 6ο πλανήτη τότε στα arcades!!! Τώρα φτάνω το πολύ στον τρίτο!!!
 
Μαγικό παιχνίδι και αυτό, όταν το είχα παίξει σε Amiga είχα φρικαρει που το βγάλανε και αυτό μουφα
 
Φοβερό παιχνίδι. Ακόμα θυμάμαι πόση εντύπωση μου είχαν κάνει οι φωτογραφίες που πρωτοείδα στο PIXEL της εποχής, με τον σαν-τον-Κρόνο πλανήτη στο φόντο.
Έβγαζα όλες τις πίστες εκτός από τον κόκκινο πλανήτη. Αυτός ο καταραμένος κόκκινος πλανήτης μου είχε γίνει εφιάλτης... Άρα γιοκ και ο μεταλλικός...

Ακριβώς. Έρωτας με την πρώτη ματιά. Τεράστια η ικανοποίηση όταν το τελείωσα στο MAME, έπειτα από πολλά πολλά χρόνια...
 
Να προσθέσω ότι στον C64 είχε κυκλοφορήσει ως Soldier of Light (μάλλον εναλλακτική μετάφραση του Solar Warrior από τα ιαπωνικά).
 
Πίσω
Μπλουζα