Yποβρύχιο "Κεραυνός" - Thundersub / Uchu Kubo Blue Noah (1979)

billy

Retromaniax Co-Founder
Joined
8 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.232
Αντιδράσεις
246
...μία σειρά anime, την οποία αν θυμάμαι καλά, πρωτοείδαμε με την εισαγωγή των διάφορων δορυφορικών καναλιών (μαζί με Robotech, Saber Rider, κλπ) αλλά που αργότερα μεταγλωτίστηκε.

Αν και αρκετά δημοφιλής, σίγουρα δεν ξεπέρασε το "έπος" που ονομάζεται "Διαστημόπλοιο Αργώ" (αν και ήταν σε παρόμοιο μοτίβο).

Το υποβρύχιο Κεραυνός λοιπόν, έρχεται στο προσκήνιο μετά απο μία επίθεση εξωγήινων στη Γη, οι οποίοι θέλουν να την αποικήσουν. Ξεκινώντας απο το ερευνητικό κέντρο Ν1, το Υποβρύχιο Κεραυνός (το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί και σε αεροπλανοφόρο), θα πρέπει να ταξιδέψει μέχρι την Αυστραλία (σαμποτάροντας σε κάθε ευκαιρία την παραγωγή για το "Βαρύ Υδωρ" των εξωγήινων), στο ερευνητικό κέντρο Ν9, όπου θα εξοπλιστεί με μία ειδική μηχανή που θα του επιτρέψει να ταξιδέψει στο διάστημα και να εξαλείψει μια για πάντα την εξωγήινη απειλή.

Κεντρικοί ήρωες, ο Πλοίαρχος Νώε και ο νεαρός Κόλιν, τον οποίο ο Πλοίαρχος τοποθετεί στην "Μικρή Θύελλα" (ένα μικρότερο υποβρύχιο εντός του "Κεραυνού").

Πολύ καλή και η μουσική των τίτλων (αρχής και τέλους).
 
Ναι ναι ασφαλως ηταν και αυτη η αγαπημενη σειρα των παιδιων

την θυμαμαι!!!

Ειχα φτιαξει σε χειροτεχνια το υποβρυχιο και επαιζα με τις ωρες!

Αν θυμαμαι καλα στο μπροστινο μερος του υποβρυχιου ειχε μια

μεγαλη τρυπα σαν χωνι που εκτοξευε νομιζω τορπιλες κατι τετοιο!

Θα το ξαναπω......Ωραια χρονια!!!
 
@akmakas

για αυτό εδώ μιλάς...?

BY2-11.jpg


Η πρωτότυπη σειρά λέγεται:

Uchu Kubo - Blue Noah

ή

Thundersub

Περισσότερες εικόνες μπορείτε να δείτε εδώ

και πληροφορίες εδώ

και μην ξεχνάμε τo ελληνικότατo:

AnimePlanet.GR
 
Καλα ampu_dare εισαι ταχυτατος!!!

Ναι αυτη ειναι η σειρα....ομως το υποβρυχιο το θυμαμαι ποιο στρογγυλεμενο ισως να το μπερδευω με καποιο αλλο ομως!!!
 
...μπορεί να το μπερδεύεις με το "Διαστημόπλοιο Αργώ" (το οποίο όπως προανέφερα ήταν σε παρόμοιο μοτίβο).
 
akmakas είπε:
Καλα ampu_dare εισαι ταχυτατος!!!Ναι αυτη ειναι η σειρα....ομως το υποβρυχιο το θυμαμαι ποιο στρογγυλεμενο ισως να το μπερδευω με καποιο αλλο ομως!!!
Κ'εγω το θυμαμαι στρογγυλο, γιατι στο κατω μερος ειχε το Tempest Junior (το μικρουλι υποβρυχιο). Το Thundersub μπορουσε να εκτοξευσει μια ακτινα (δεν θυμαμαι ομως πως την ελεγαν :( ) και να καταστεψει ολοκληρωτικα το σκαφος των αντιπαλων. Ειχα δει και το τελευταιο επεισοδιο, που ηταν απροσδοκητα σοβαρο και με σωστα μηνυματα! Τελικα, οι κακοι δεν ηταν και τοσο κακοι. Τοτε μαθαινα αγγλικα και παρακολουθουσα ανελλιπως SUPER (αγγλικο δορυφορικο καναλι). Ειχε πολυ ωραια μουσικη και ακομα θυμαμαι το σπικαζ της αρχης:

We are in the 22nd century. It's imperial peace and harmony throught the universe. From outer space ruthless aliens from a dying solar system attack planet earth to make it their own. For mankind there's one hope: a top secret weapon, a ship that can fight the invaders on the seas or in space, a super-ship, codenamed Thundersub.
 
We are in the 22nd century. It's imperial peace and harmony throught the universe. From outer space ruthless aliens from a dying solar system attack planet earth to make it their own. For mankind there's one hope: a top secret weapon, a ship that can fight the invaders on the seas or in space, a super-ship, codenamed Thundersub.
:worship:
 
ThunderSub

Καλημέρα σε όλους! Ψάχνω εδώ και λίγο καιρό να βρώ μια αγαπημένη μου παιδική σειρά το ThunderSub και αδυνατώ! Τα μόνα dvd που έχω βρεί να κυκλοφορούν είναι στα Γιαπωνέζικα και τα Ιταλικά (ebay) σαν γλώσσα μεταγλώτισης. Μήπως ξέρει κανείς αν κυκλοφόρησαν ή κυκλοφορούν από κάποια εταιρεία στα Αγγλικά ή ακόμη και τα Ελληνικά?
 
Υπαρχει στο youtube ολοκληρη η σειρα να την δεις.

Οπως θα δεις ομως δεν εχει μεταγλωτιστει ολοκληρη στα ελληνικα. Θα πρεπει να την ψαξεις σε αλλη γλωσσα
 
ευχαριστώ πολύ, τα έχω βρει στο youtube , απλά διερευνούσα μην τυχόν έχουν κυκλοφορήσει σε DVD και δεν έχει τύχει να τα εντοπίσω (στα αγγλικά βέβαια γιατί ελληνικά αποκλείεται!)
 
Πίσω
Μπλουζα