Zelda ...για αρχάριους? :)

D@redevil

Retired Admin
Joined
31 Οκτ 2008
Μηνύματα
8.888
Αντιδράσεις
568
Κατά καιρούς διαβάζω για τα παιχνίδια Zelda και βλέπω ότι είναι διθυραμβικές οι κριτικές! Δεν έχω ακούσει / διαβάσει κακό λόγο για κανένα παιχνίδι της σειράς. Έτσι λοιπόν, είπα να ξεσκονίσω το SNES μου και να του πάρω ένα Zelda να ξεκινήσω να παίζω σιγά-σιγά, μιας και τα βλέπω με άλλο μάτι πλέον.

Κι εδώ είναι που θέλω τη βοήθειά σας: με ποιο Zelda θα μου συνιστούσατε να ξεκινήσω και με ποια σειρά να παίξω τις εκδόσεις του SNES?

Τα φώτα σας, παρακαλώ! :)
 
Σίγουρα δεν πρόκειται να δυσκολευτείς καθόλου με την επιλογή σου και αυτό διότι...

...στο SNES υπάρχει μόνο ένα Zelda, το "A Link To The Past", οπότε... happy gaming! :p
 
Το SNES είχε μόνο το Link to the Past αν θυμάμαι καλά...
 
Τα ρετρο Ζελντα ουσιαστικα ειναι διλογιες. Ολα ειχαν δυο μερη οπου ειτε συνεχιζαν, ειτε ειχαν πολλα στοιχεια και καλο ειναι να ξερεις τουλαχιστον τι γινεται στο πρωτο μερος. Στο Snes συγκεκριμενα, το A Link to the past συνεχιζει στο παιχνιδι του Gameboy, το Link's awakening.

Για αρχη θα σου προτεινα να ξεκινησεις φυσικα με το πρωτο παιχνιδι του NES. Μεταξυ του κλασικου παιχνιδιου εχεις επισης την επιλογη να παιξεις μια ανανεωμενη εκδοση του παιχνιδιου, οπως το modern classic edition. Καλο θα ηταν να αρχισεις απο τα πρωτα παιχνιδια της σειρας πρωτου πας στου Snes.

Για το Snes τωρα, απολυτη εκδοση νομιζω θεωρειται η enhanced εκδοση του A Link to the past

:
 
Μαριανα αν μπορεις παιξε το πρωτο The legend of zelda του NES με καποιον emulator για να μπεις καλητερα στο κλιμα και μην παιζεις το δευτερο το Zelda II the Adventure of link που αλαζει σε γενικες γραμμες το υφος του παιχνιδιου.Φυσικα και να μην παιξεις το πρωτο δεν χαλασε ο κοσμος οποτε ξεκινα αμα θες με το ενα και μοναδικο Zelda του SNES το A link to the past που ειναι απο τα κορυφαια Zelda και απο τα κορυφαια παιχνιδια ολων των εποχων.Οτι αλλο χρειαστης εδω ημαστε να σε βοηθησουμε.
 
Μιας και μιλάμε για emulators, το 1o Zelda του NES υπάρχει και σε έκδοση μεταφρασμένη στα ελληνικά.
 
Lol, πού να ξέρω βρε σεις, ότι υπάρχει μόνο ένα Zelda στο SNES? :D

Ευχαριστώ Getta, Big Bill & Johnny! :)

Ψάχνω το παιχνιδάκι να το παίξω σε emulator και θα επανέλθω! :)
 
λοιπον επειδη εισαι και κοριτσι και μαλλον δεν θα τα πηγαινεις και πολυ καλα με τα ηλεκτρονικα, και δεδομενου οτι θες να παιξεις snes, οι φιλοι απο πανω σωστα σου προτεινουν να παιξεις το πρωτο zelda, ΞΕΧΝΑΝ ομως οτι η καλυτερη εκδοση του πρωτου zelda εχει κυκλοφορισει και για snes:cool: :cool:

αυτο λοιπον που πρεπει να κανεις ειναι να παιξεις το BS Zelda και μετα το A link to the past. και τα 2 παιζουν σε snes emulators
 
:D

Ευχαριστώ, αλλά άκουσα τη συμβουλή των παιδιών και ξεκίνησα σιγά - σιγά με το "The Legend of Zelda". Θα τα πιάσω με τη σειρά, οπότε κάπου στο δρόμο θα βρω και αυτό! ;)
 
Για μένα κάθε παιχνίδι είναι αυτόνομο. Προσωπικά δεν έχω τερματίσει κανένα παιχνίδι για NES, τα θεωρώ σχεδόν unplayable σήμερα.

Εγώ θα ξεκινούσα με το A link to the Past και θα συνέχιζα από εκεί με την χρονολογική σειρά κονσόλας (SNES - N64 - GameCube - Wii). Τα παιχνίδια για φορητές κονσόλες ήταν όλα καλά, θα τα άφηνα για κανένα καλοκαίρι χαλαρά.
 
Αυτό, αυτό και αυτό τα γνωρίζατε;

The Legend Of Zelda: Parallel Worlds, Legend of Zelda Ancient Stone Tablets,The Legend Of Zelda: Goddess Of Wisdom PAL Version
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ειναι τα rom hacks / after market roms σε συσκευασια. Δεν ειναι σπανια η ακυκλοφορητα παιχνιδια. Υπαρχει πολυ μεγαλη αγορα απο πισω τους, και καποιοι πλουτιζουν απο το πουθενα.
 
Και πως έχουν πάνω σφραγίδα Nintendo και manual;
 
Jοhnny αυτα ειναι στην ουσια hacks βασισμενα στο αυθεντικο The legend of zelda a link to the past μπορεις να τα παιξεις σε οποιονδηποτε emulator απλα επρεπε να τα κανεις patch στο rom του αρχικου παιχνιδιου.Αυτα που ειναι στα links που εβαλες με κανονικες κασσετες,βιβλιαρακια κλπ ειναι παρανομα και απορω πως αφηνει η NINTENDO να γινετε κατι τετοιο.Παραπανω πληροφοριες θα βρεις στην απαντηση μου στο θεμα για το parallel worlds που υπαρχει στο sub forum του snes καπου 4,5 σελιδες πισω.Στην απαντηση μου θα βρεις και link με το ενδιαφερον θεμα που ειχα ανοιξη για τo satellaview και τα bs zelda που ειναι αυθεντικα παιχνιδια απο την NINTENDO παρα πολυ ενδιαφεροντα και οχι απλα hacks.
 
Κατάλαβα! Πάντως για κάποιον που δεν ξέρει μπορεί άνετα να τα περάσει για αυθεντικές κυκλοφορίες...
 
το parallel worlds ειναι ενα παρα πολυ καλο hack (ισως απ τα καλυτερα hacks που φτιαχτικαν ever) που σιγουρα καθε zelda fan αξιζει να ασχολιθει

το ancient stone tablets ειναι hack με την ενοια οτι καποιοι εκατσαν και διόρθωσαν το αυθεντικο παιχνιδι που υπηρχε στο satellaview ΕΠΙΣΗΜΑ απο την nintendo. Αρα εχουμε να κανουμε με hack fixακι. το δουλευαν πανω απο 15 χρονια τα παιδια. αξιζει απλα και μονο επειδη ειναι αυθεντικο παιχνιδι της nintendo και δεν μπορεις να το παιξεις με κανεναν αλλο τροπο πλεον

το goddess of wisdom ειναι ενα hack που εμεινε στην μεση. δεν μπορεις να παιξεις λογο πολλων bugs, μπορεις να τα παρακαμψεις μονο με cheats

αφου ΔΕΝ βγαινουν απ την εταιρια, δεν αξιζει να δωσεις λεφτα για κανενα. ουτε οι hackers συμφωνουν με την πωληση τους φυσικα
 
παρόλα αυτά εγώ που δεν ξέρω και δεν το έχω με το να κατεβάσω εμιουλέιτορ, θα μ άρεσε να τα παίξω στο snes.

βέβαια λεφτά δεν υπάρχουν, τελείωσαν ;)
 
Getta Robo είπε:
Για το Snes τωρα, απολυτη εκδοση νομιζω θεωρειται η enhanced εκδοση του A Link to the past

Αισθάνομαι σαν ανόητος αλλά δεν καταλαβαίνω τι παίζεται με το patch και τα αρχεία εικόνας και ήχου. Μπορώ άραγε να το εφαρμόσω ώστε να τρέξει στους emulators του Retropie ;
 
Lord Vek είπε:
Αισθάνομαι σαν ανόητος αλλά δεν καταλαβαίνω τι παίζεται με το patch και τα αρχεία εικόνας και ήχου. Μπορώ άραγε να το εφαρμόσω ώστε να τρέξει στους emulators του Retropie ;
Πολυ χοντρικα.

Ενας απο τους καλυτερους προγραμματιστες για το SNES στο κοσμο, ο byuu, εγραψε και εφτιαξε ενα τσιπακι για τα παιχνιδια του SNES, ωστε να εχουν ηχο ποιοτητας CD καθως και πολυ πολυ μεγαλυτερο μεγεθος ως αρχεια. Το ονομα του τσιπ ειναι το MSU-1. Διαφοροι προγραμματιστες και χακερς αρχισαν να προσθετουν καλυτερη ποιοτητα ηχου και μουσικης σε διαφορα παιχνιδια, συμπεριλαμβανομενου και του A Link to the past. Περισσοτερες πληροφοριες για τα παραπανω μπορεις να δεις εδω:

http://www.vgmoz.com/msu-1-enhanced-games-roundup-cd-audio/

http://helmet.kafuka.org/msu1.htm

Για την υποστηριξη του σε περιβαλον retropie, εδω λενε πως ειναι εφικτο με τον τελευταιο snes9x.

https://retropie.org.uk/forum/topic/12890/snes-msu-1-modded-games-on-retropie/2

Αν σε ενδιαφερει να δεις και αλλους τιτλους με υποστηριξη MSU-1, δες εδω:

http://www.romhacking.net/?page=hacks&genre=&platform=&game=&category=&perpage=20&title=msu&author=&hacksearch=Go
 
Ευχαριστώ για την απάντηση Getta Robo!
 
Πίσω
Μπλουζα