ZX - INTERFACE 2 ROM

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας gtsamour
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

gtsamour

SinclairMaster
Αντιδράσεις
22
Χθές παρέλαβα το αυτοσχέδιο interface 2 rom cart που είχα χτυπήσει από το ebay.

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260220854604&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123

Το romάκι λειτουργεί τέλεια και όπως λέει και η δημοπρασία, περιέχει 4 roms (όχι μεταφορές από tape) παιχνιδιών, και μαντέψτε ποιών....

JETPAC - PSSST - COOKIE - HUNGRY HORACE

τα οποία όλως τυχαίως είναι αυτά που η ελεύθερη κυκλοφορία τους είναι απαγορευμένη... :D

Αυτό που έχει πλάκα είναι που ο τύπος δηλώνει τα εξής στη δημοπρασία...

I want to make clear that the installed software on the chip (4 games) are not part of the auction, but shall merely show the functionality of the cardridge.

Πάντως εμένα μαζί με το cart μου ήρθε και μια σελίδα με εκτυπωμένα τα leaflets από τα cartridges των 4 παιχνιδιών με της οδηγίες (κουμπιά παιχνιδιού κλπ).

Βασικά το cartridge το πήρα για να του βάλω μια test rom που ελέγχει τη μνήμη (γράφει και διαβάζει) στα 128K μηχανήματα, ώστε να μην πρέπει να ξεκολλήσω τη ROM από την πλακέτα του μηχανήματος για να βάλω την test rom ώστε να ελέγξω τη μνήμη για σωστή λειτουργία. Παρεπιπτόντως η test rom (που είχα flashάρει με programmer), λειτουργεί τέλεια πάνω σε αυτό το cartridge.

Απ'ότι παρατήρησα στα feedbacks του τύπου, μόλις πουληθεί ένα τέτοιο αμέσως βάζει άλλο ίδιο. Όσοι πιστοί προσέλθετε....

Σήμερα ανακάλυψα και άλλες πολύ πιο χρήσιμες εφαρμογές για ένα τέτοιο cartridge.

Συγγεκριμμένα, μπορεί κάποιος να μετατρέψει τον Spectrum 48 και 128 σε πλήρως λειτουργικό και συμβατό ΖΧ81, ΖΧ80 και Jupiter Ace :sealed: .

Δεν μιλάμε για εξομοίωση των μηχανημάτων αυτών σε Spectrum αλλά για πλήρη μετατροπή τους με 100% συμβατότητα και με επιλογή add-on μνήμης.

Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα cart σαν το παραπάνω, και τις αντίστοιχες ειδικά τροποποιημένες ROMS του αντίστοιχου μηχανήματος.

Οι roms αυτές αλλά και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν εδώ

http://www.fruitcake.plus.com/Sinclair/Interface2/Interface2_RC_New.htm

Ρε George τα φτιαχνει καποιος μαζικα αυτα?

Έχε το νού σου στον πωλητή της δημοπρασίας του ebay που έχω βάλει πάνω πάνω. Αν δείς τις αξιολογήσεις του, έχει πουλήσει μερικά ίδια οπότε είναι πιθανό να ξαναβάλει, φαίνεται ότι τα φτιάχνει ο ίδιος. Μπορείς να τον ρωτήσεις κατευθείαν, ίσως πουλάει και εκτός ebay.

Επίσης στο ebay υπάρχει και αυτό

http://cgi.ebay.co.uk/Sinclair-Spectrum-ZX-Interface-2-ROM-Cartridge-PCB_W0QQitemZ170206442906QQihZ007QQcategoryZ50223QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

το οποίο το πουλάει ο τύπος που έχει το site με τις roms, αλλά είναι unpopulated.

Σήμερα έγραψα μια eprom 27C512 (64Kb) με 4 roms. Αυτές που μετατρέπουν τον 128Κ σε ΖΧ80, ΖΧ81, Jupiter Ace και τη ROM ελέγχου μνήμης για 128k μηχανήματα.

Όλα αυτά σε ένα τσιπάκι, η επιλογή της επιθυμητής rom γίνεται με τα δύο switches που έχει πάνω το καρτάκι IF2 ROM (και άρα 4 συνδυασμοί, ένας για κάθε rom).

Απόλυτη επιτυχία και τα παλιά αυτά μηχανήματα πολύ ενδιαφέροντα (αν και δεν έχω ιδέα πως λειτουργούν).

Πίσω
Μπλουζα