Zynaps

gtsamour

SinclairMaster
Joined
12 Δεκ 2006
Μηνύματα
2.414
Αντιδράσεις
10
Πετώντας με ένα ευέλικτο μαχητικό διαστημόπλοιο μέσα από 10 levels διαστημικών πεδίων οριζόντιου scrolling, συναντάς τεσσάρων ειδών εχθρικά σκάφη.

Τα μικρά σκάφη καταστρέφονται εύκολα, αλλά οι εγκαταστάσεις στο έδαφος είναι δυσκολότερες και τα σκάφη "αρχηγοί" είναι βαριά οπλισμένα. Γιγαντιαία μητρικά σκάφη εμφανίζονται στα πιο ψηλά levels, αστεροειδής και ιπτάμενα συντρίμμια απειλούν επίσης το σκάφος σου.

Αλλά για προστασία έχεις στο μανίκι σου πολλούς άσσους, βελτίωση της ταχύτητας, παλμικά laser, μπόμπες πλάσματος για να ρημάξεις επίγειες εγκαταστάσεις, πυραύλους που κλειδώνουν και κυνηγούν τον οχτρό.

Εκτός του βασικού συστήματος laser, όλο το οπλοστάσιο ενεργοποιείται - ή αυξάνεται η ισχύς του - παίρνοντας με το σκάφος σου δεξαμενές καυσίμου που επιπλέουν στο διάστημα.

Η ανάλογη ένδειξη σου φανερώνει ποιός εξοπλισμός θα ενεργοποιηθεί όταν πάρεις την επόμενη δεξαμενή καυσίμου στο σκάφος. Οι δεξαμενές εμφανίζονται μόλις ένα εχθρικό σκάφος καταστραφεί. Όμως κάθε οπλικό σύστημα μένει ενεργοποιημένο για περιορισμένο χρονικό διάστημα....

Οι πύραυλοι που κυνηγούν τους εχθρούς είναι και οι πιο ισχυροί: όταν ενεργοποιηθούν, κερδίζεις 1000 πόντους και ο κύκλος της απόκτησης όπλων ξεκινά από την αρχή.

Καταστρέφοντας εξωγήινα σκάφη και βάσεις κερδίζεις πόντους φυσικά. Έξτρα ζωές κερδίζεις μόλις φτάσεις τους 10,000 points και για κάθε 20,000 points από εκεί και μετά.





[ame=http://www.youtube.com/watch?v=ra6inlrSMfM]YouTube - Zynaps

Producer: Hewson

CRASH MAGAZINE

Control keys: definable, left, right, up, down and fire required

Joystick: Kempston, Interface 2, Cursor

Use of colour: excellent

Graphics: good size and detail, lovely explosions, smooth scrolling

Sound: great upbeat title tune by Steve Turner (even on 48K) and plenty of arcade spot FX

Skill levels: one

Screens: scrolls through 450

General rating: a first rate shoot-'em-up with the magical ingredients for high addictivity

Presentation 90%

Graphics 93%

Playability 92%

Addictive qualities 91%

Overall 91%
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γειά σου ρε gts... το Zynaps το είχα παίξει μόνο για Amstrad (πρόσφατα είχα κάνει και το review του εκεί!).Για Spectrum δεν το έχω δεί ακόμη...αλλά ψήνομαι να το κάνω μέσα στο Σαββατοκύριακο...μιας και το έχω σε rom στον υπολογιστή μου! :)

Είμαι σίγουρος ότι θα είναι και εκεί καταπληκτικό!
 
Είναι όντως πολύ καλό αλλά επίσης και από εκείνα τα παιχνίδια που έκαναν κάτι εταιρίες τυπου Quickshot να τρίβουν τα χέρια τους. Πολλά joysticks έχουν παραδώσει το πνέυμα τους με αυτό το παιχνίδι (από τις μάπες όχι τίποτε άλλο) :D
 
Πίσω
Μπλουζα