Ωραίο βιντεάκι αν και θα προτιμούσα να είναι στα ελληνικά, καθότι είμαστε πάνω απ'όλα Ελληνες, right; Δεν έχει σημασία πολλή όμως, όπως γουστάρει ο καθένας να τα λέει. Το ζήτημα είναι ότι εγώ επαθα φλασιά και θυμήθηκα το Nibbler που είχε η Qbasic του Dos 6.0 που κάναμε το 93 στη σχολή. Τώρα μπορεί να λέω και βλακείες και να ήταν σε GWBasic, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Υπήρχε και ο source κωδικας βεβαίως, ένα BAS αρχείο ήταν. Μου ήταν δύσκολο τότε να σκεφτώ πώς στο καλό το φιδάκι μεγάλωνε ακουμπωντας τελείες. Απλώς ηταν θέμα σκέψης του κάθε προγραμματιστή. Το ζητούμενο είναι να κατανοήσεις το πρόβλημα και μετά να το λύσεις και αυτό λέγεται αλγόριθμος, δηλαδή ο τρόπος επίλυσης ενός οποιουδήποτε προβλήματος και ο κανόνας λέει, ότι εκτός από πρακτικά ελάχιστες εξαιρέσεις, απαντα τα προβλήματα λύνονται με αρκετούς αλγορίθμους. Αν το θέμα σου είναι απλά να το λύσεις, μπορεί να μην παιδευτείς και πολύ. Αν το θέμα σου είναι η ταχύτητα εκτέλεσης, εκεί μπορεί να τα δώσεις όλα (ιδίως αν σου αρέσουν οι one-liner αλγόριθμοι). Πολλά είπα, ευχαριστώ για τις αναμνήσεις.
Να αναφέρω κάτι που μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί. Η πρώτη έκδοση της Visual basic το 1992 (η έκδοση 1.0) κυκλοφόρησε και για MSDOS. Ειχε ενα IDE παρόμοιο με της Qbasic αλλα πολύ πιο εμπλουτισμένο και φυσικά μπορούσες να φτιάξεις φόρμες και κουμπάκια τα οποία έτρεχαν σε παράθυρο DOS (80x40 δηλαδή αλλά είχε κι άλλες αναλύσεις αν θυμάμαι καλά). Την τελευταία φορά που τη χρησιμοποίησα ήταν το 1998 στην προηγούμενη δουλειά μου, όπου είχα φτιάξει ένα βλαβοληπτικό πρόγραμμα για Windows (σε VB6) όμως συχνά πυκνά όταν ήμασταν σε έναν πελάτη, θέλαμε κι εκεί να δηλώσουμε βλάβη. Ετρεχε ο συνάδελφος το πρόγραμμα που είχα φτιάξει σε vb για dos από μια δισκέτα (τη χρησιμοποιούσε στο πισί του πελάτη, τότε ήμασταν αθώοι, αλλωστε οι δισκΙέτες δεν είχαν autorun.inf για να κολλησεις ιο), καταχωρούσε τη βλάβη (σε ΤΧΤ αρχείο γινόταν η αποθήκευση) και μετά πίσω στο κατάστημα έκανε import το TXT αρχείο μεσα από το παραθυρικό GUI και τα δεδομένα μεταφέρονταν σε μια ACCESS. Πολύ ωραίες εποχές, με βοήθησαν πολύ στις μελλοντικές μου δραστηριότητες. Τίποτα δεν πήγε χαμένο απ'ό,τι έμαθα.