Στα Σύνορα της Φαντασίας (The Twilight Zone)

Ειναι τσεκαρισμενο μεσα απο το GRM φυσικα.

Αν κοιταξετε τα προγραμματα TV του 82-83 εδω μεσα θα δειτε τα "Συνορα της φαντασιας" με πρωταγωνιστη τον Ροντι Μακ Νταουελ (πλανητης πιθηκων)και τιτλο επεισοδιου στα Ελληνικα καθως και περιληψη,το εψαξα και το αντιστοιχισα με το επεισοδιο απο wiki.

Ειναι τσεκαρισμενο οπως ειπα και φυσικα βλεπαμε και το "outer limits" απο ΑΝΤ1. ;)
 
Aardvark είπε:
Το 1983 προβαλοταν στην Ελληνικη τηλεοραση το Twillight zone με τιτλο "Στα συνορα της Φαντασιας".Ειναι τσεκαρισμενο. ;)
Όντως, έτσι είναι. Και μάλιστα, η φράση "The twilight zone" από την εισαγωγή του Sherling, δεν μεταφραζόταν στους υπότιτλους ως «Ζώνη του λυκόφωτος», αλλά «Ζώνη του μισοφώτου»!
 
Εγώ θυμάμαι ένα επεισόδιο που είχε τίτλο «ο ήλιος του μεσονυχτίου» και έδειχνε μια ζωγράφο που υπέφερε πολύ από τη ζέστη, οι μπογιές της έλιωναν, οι ζωγραφιές της έλιωναν γιατί η γη είχε αλλάξει τροχιά και πλησίαζε προς τον ήλιο συνεχώς. Όμως στην πραγματικότητα ζεσταινόταν από τον πυρετό που είχε από το κρύωμα που άρπαξε καθώς η γη είχε αλλάξει τροχιά και όλο απομακρυνόταν από τον ήλιο παγώνοντας και σκοτεινιάζοντας τα πάντα…

Και ένα άλλο, που μια οικογένεια εγκλωβισμένη στο σπίτι της ζεσταίνονταν, ψήνονταν κυριολεκτικά, αλλά δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί μια κολλώδης ουσία έμπαινε κάτω από την πόρτα της. Και στην πραγματικότητα ήταν μια οικογένεια από φουτουριστικές κούκλες μέσα στο κουκλόσπιτό τους που το πειραχτήρι της οικογένειας είχε ρίξει στο φούρνο μαζί μʼ ένα γλειφιτζούρι…

Πωπω… τι ζέστη… (γιατί θυμάμαι μόνο αυτά που «καίγανε» ;)
 
To 2o επεισοδιο εχει ξανασυζητηθει και δεν ηταν απο το Twilight αλλα απο αλλη σειρα (Ηammer's House something) με το ονομα επεισοδιου Child's play.

Tο θυμαμουν και εγω ,συγκλονιστικο επεισοδιο!!!!
 
Τα επεισόδια, που μου έχουνε μείνει στο μυαλό απο την σειρά, είναι αυτό όπου ένας τύπος διηγούνταν σε έναν ψυχίατρο, πως δεν μπορεί να κοιμηθεί,γιατι πάσχει απο καρδιά και στα όνειρα του τρομοκρατείται εως θανάτου απο μια παράξενη γυναικεία μορφή.Έτσι, σε περίπτωση που ξαναονειρευτεί θα πεθανει!Το τέλος ήταν συγκλονιστικό.Το άλλο επεισόδιο ήταν το the shelter, όπου σε ένα σπίτι, έχουν μαζευτεί οι κάτοικοι μιας γειτονιάς και γιορτάζουν.ξαφνικά ακούν απο το ραδιόφωνο, πως θα πρέπει να πάνε σε όποιο καταφύγιο βρούν, καθώς θα γίνει πυρηνικός βομβαρδισμός.Μπροστά στο αίσθημα της επιβίωσης, οι άλλοτε αγαπημένοι γέιτονες θα βγάλουν τον χειρότερο τους εαυτό...

Aardvark είπε:
To 2o επεισοδιο εχει ξανασυζητηθει και δεν ηταν απο το Twilight αλλα απο αλλη σειρα (Ηammer's House something) με το ονομα επεισοδιου Child's play.Tο θυμαμουν και εγω ,συγκλονιστικο επεισοδιο!!!!
Αυτό το σενάριο πρωτο παίχτηκε στο twilight zone και έγινε ριμέικ για την σειρά της Hammer, το 1984.Παρόμοιας θεματολογίας ήταν και ένα άλλο επεισόδιο, όπου 5 άνθρωποι ξυπνούσαν μέσα σε ένα μεταλλικό δωμάτιο χωρίς έξοδο.Τελικά, θα ήταν παλιά παιχνίδια σε κάδο απορριμάτων...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στην καινούργια σειρά του Twilight Zone ('86 - '87), είχαν μεταφέρει και το διήγημα του Arthur C. Clarke "The Star".
 
[. Ξεχωρίζουν η 3η ιστορία, του Joe Dante, με το παιδί που έχει άπειρη δύναμη και καταδυναστεύει την οικογένειά του και η 4η, του George Miller, με την πτήση που μπλέκεται σε μια καταιγίδα και τον επιβάτη που βλέπει ένα παράδοξο τέρας να καταστρέφει το φτερό του αεροπλάνου και κανείς βεβαίως δεν τον πιστεύει όταν πανικόβλητος τους το λέει. Χμ.. το ξανάβλεπα ευχαρίστως!

Στην ασπρόμαυρη ιστορία με την πτήση και το τέρας τον πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζε ο Γουίλιαμ Σάτνερ, ο γνωστός κάπτεν Κέρκ απο το Star trek.

Aardvark είπε:
Το 1983 προβαλοταν στην Ελληνικη τηλεοραση το Twillight zone με τιτλο "Στα συνορα της Φαντασιας".Ειναι τσεκαρισμενο. ;)
Το επιβεβαιώνω και εγώ αυτό.
 
είχα μεγάλο πρόβλημα να κρατηθώ ξύπνια τόσο αργά :D αλλά τη σειρά τη θυμάμαι και εγώ σαν σύνορα της φαντασίας - βέβαια πώς ήξερα και ότι τη λένε και ζώνη του λυκόφωτος αυτό δεν το καταλαβαίνω.

τα επεισόδια που με είχαν εντυπωσιάσει ήταν το message from Charity, το a little peace and quiet και το dreams for sale.

όσο για τον πρώτο και τον τελευταίο κύκλο της σειράς (των '60ς και 90'ς) όσα επεισόδια έτυχε να δω δεν με καθήλωσαν καθόλου - δεν μπόρεσα να συντονιστώ με την καταθλιπτικότατη μαυρίλα των πρώτων και την προσωπικότητα του αφηγητή Roberts στα άλλα ... πιστεύω ότι ο μεσαίος κύκλος είχε πετύχει το σωστότερο μιξ στα υλικά.

ξέρει κανείς αν έχουν βγει σε blu ray τα επεισόδια των '80ς και αν κυκλοφορεί το soundtrack?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα ασπρόμαυρα επεισόδια του πρώτου κύκλου της Ζώνης του Λυκόφωτος (1959 - 1964) ήταν γυρισμένα με κινηματογραφικές κάμερες στα στούντιο της Metro Goldwin Mayer. Ελάχιστα μόνο είχαν γυριστεί με τηλεοπτικές κάμερες, κι αυτό για λόγους οικονομίας, όταν διαπίστωνε η παραγωγή ότι κινδύνευαν να ξεφύγουν απ' τον προυπολογισμό τους. Ακόμα και σήμερα, μισό αιώνα μετά, η ποιότητά τους είναι αξεπέραστη.
 
Θα σταθω μονο στον πρωτο κυκλο της σειρας, με τα ασπρομαυρα επεισοδια γιατι μοναχα αυτος μου αρεσε. Για την ακριβεια, με ειχε συγκλονισει.

Αυτη η πρωτοποριακη για τα τοτε δεδομενα, σειρα, ξεκινησε στην Αμερικη το 1959 και εκανε 5 σαιζον με 156 επεισοδια συνολικα, μεχρι το 1964 που τελειωσε.

Δημιουργος της ο Ροντ Σερλινγκ, που το παθος του για τα μυστηριο και το ανεξηγητο τον οδηγησε να ξεκινησει και να φτιαξει τη Ζωνη του Λυκοφωτος, κατι που εγω θεωρω ενα μικρο αριστουργημα.

Ο Στερλινγκ εγραψε σχεδον ολα τα επεισοδια, εκτος απο καποια λιγα που επετρεψε να τα γραψουν αλλοι, παντα ομως υπο την καθοδηγηση του, την εγκριση του και την προσωπικη του σφραγιδα εν τελει.

Επεισοδια που μου εμειναν αξεχαστα ηταν το κλασσικο πια και πολυ γνωστο Time Enough At Last, με τον βιβλιοφαγο που σπαει κατα λαθος τα γυαλια του, το Silence με τον φλυαρο που κατοπιν στοιχηματος, θα πρεπει να παραμεινει απολυτα σιωπηλος για εναν χρονο και κοβει τις φωνητικες του χορδες και το The After Hours με τη νεαρη γυναικα που ενω ψωνιζει σε ενα πολυκαταστημα, ανεβαινει σε εναν οροφο που για τους αλλους δεν υπαρχει.

Η σειρα γνωρισε απιστευτη επιτυχια τοτε στην Αμερικη, γι'αυτο και διηρκεσε και πεντε χρονια, φυσικα. Και οπου κι αν προβληθηκε, αλλωστε, εκανε την ιδια επιτυχια, γι'αυτο κι εμεις μιλαμε γι'αυτην σ' αυτο το φορουμ, μισο αιωνα μετα!
 
Το "Τhe after hours" το θυμαμαι κι εγώ.

Στην διασκευή του '80 ήταν πολύ πιο τρομακτικό (ή έτσι μου φαινόταν επειδή ήμουν μικρός.)

Ιδιαίτερα μου άρεσαν τα "A stop at Willoughby", "The Masks", "The Sixteen-Millimeter Shrine", "Person or Persons unknown", "Μiniature".

Όλα αυτά είχαν μια ιδέα ή κάποιο φιλοσοφικό έρεισμα.

Πχ. στο "Μiniature" το νόημα συνοψίζεται στην τελευταία φράση του αφηγητή : "seeing is not always believing..."

Στο "A stop at Willoughby" δείχνει πώς μπορεί να αντιδράσει αμυντικά το μυαλό κάτω από υπερβολικό άγχος

δημιοιυργώντας παραισθήσεις και οδηγώντας στην αυτοκτονία κ.α.

Θυμάμαι κι' ένα επεισόδιο , το "Α world of difference", όπου συμμετείχε ο "Larry", το αφεντικο του "Daryl" στην σειρά "Βewitched".

Παρεμπιπτόντως o Serling είχε γράψει κι' άλλες σειρές σαν τη ζώνη του λυκόφωτος όπως το "Night Gallery" που όμως ήταν λιγότερο καλές.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"Monsters are due on streets" με ένα αγαπημένο θέμα του Στέρλινγκ. Δηλαδή, το πως αντιδρούν κάποια άτομα σε καταστάσεις που δεν μπορεί να εμπιστευθεί ο ένας τον άλλο. Πολύ καλό και "Can the real martian stand up?" όπου σε ένα μικρό καφέ, οι πελάτες προσπαθούν να ανακαλύψουν, ποιός είναι ο εξωγήινος ανάμεσα τους...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kατι που δεν ειναι ιδιαιτερα γνωστο...

Τα επεισοδια της σειρας ειχαν διαρκεια μισης ωρας, εκτος απο ολα τα επεισοδια της τεταρτης και προτελευταιας σαιζον, που η διαρκεια τους διπλασιαστηκε και εφτασε τη μια ωρα το καθενα. Αυτο δεν αρεσε ιδιαιτερα στους τηλεθεατες, κι ετσι στην πεμπτη σαιζον η σειρα επεστρεψε στο αρχικο της ημιωρο.

Εμεις βεβαια, εδω στην Ελλαδα, δεν ειδαμε ποτε τα...χορταστικα ωριαια επεισοδια!
 
Και αυτό που θυμόμαστε του 1985. Χαρακτηριστικά θυμάμαι την αράχνη και το τρομερό μωρό..."Τα παπούτσια της νεκρής" ήταν ένα από τα ελάχιστα επεισόδια που είχα δει, αλλά από την τρομάρα μου ξέχασα πια την υπόθεση!
 
Καλημέρα σε όλους και όλες. Ρε παιδιά πως μπορώ να τα ξαναδώ; Έχω αγοράσει το παλιό κλασσικό Twilight Zone αλλά δεν είχε καν αγγλικούς υπότιτλους. Ναι μεν το παρακολουθώ σχετικά άνετα αλλά μερικές φορές μπορεί να χάσω καμιά ατάκα και δε μου αρέσει αυτό. Κυκλοφορούν με ελληνικούς υπότιτλους; Υπάρχουν κάπου να τα αγοράσω; Να τα προμηθευτώ διαφορετικά; Μιλάω για τα παλιά καθώς και τα μεταγενέστερα έγχρωμα. Να ξεκινήσω να τα ξαναβλέπω με την μικρή μου ανηψιά τώρα το καλοκαίρι που μπαίνει κι' αυτή στα βάσανα σιγά σιγά. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Fred Madison είπε:
Καλημέρα σε όλους και όλες. Ρε παιδιά πως μπορώ να τα ξαναδώ; Έχω αγοράσει το παλιό κλασσικό Twilight Zone αλλά δεν είχε καν αγγλικούς υπότιτλους. Ναι μεν το παρακολουθώ σχετικά άνετα αλλά μερικές φορές μπορεί να χάσω καμιά ατάκα και δε μου αρέσει αυτό. Κυκλοφορούν με ελληνικούς υπότιτλους; Υπάρχουν κάπου να τα αγοράσω; Να τα προμηθευτώ διαφορετικά; Μιλάω για τα παλιά καθώς και τα μεταγενέστερα έγχρωμα. Να ξεκινήσω να τα ξαναβλέπω με την μικρή μου ανηψιά τώρα το καλοκαίρι που μπαίνει κι' αυτή στα βάσανα σιγά σιγά. :)
Δύσκολο να τα βρεις. Σίγουρα δεν υπάρχουν εδώ. Κάποια λινκ με υλικό αλλά στα αγγλικά μπορείς να βρεις στο Ίντερνετ.
 
Εγω στη δεκαετια του 80 ηξερα γι'αυτη τη σειρα απο τον αδερφο μου και απο τα αλλα μεγαλυτερα παιδια της γειτονιας, αλλα δεν ειχα δει ποτε ουτε ενα επεισοδιο. Στο πρωτα του χρονια ομως το SevenX την ειχε ξαναπροβαλει και τοτε ηταν

που κολλησα ασχημα. Πηγαινα γυμνμασιο πια και θυμαμαι να πεφτουν για υπνο οι γονεις (ο αδερφος μου σπουδαζε εκτος Αθηνων) κι εγω να κολλαω την πολυθρονα μπροστα στη τηλεοραση για να μπορω να ακουω καλα αλλα και για να φαινεται μεγαλυτερη η 24αρα οθονη, χωρις κανενα αλλο φως στο δωματιο. Τωρα εχω σχεδον ολα τα επεισοδια απο ολους τους κυκλους (εκτος απο το 85, η σειρα αναβιωσε για εναν κυκλο και το 2002).

Ενα απο τα αγαπημενα μου επεισοδια ηταν το Χριστουγεννιατικο Night of the meak, με τον μεθυστακα Αϊ Βασιλη ενος εμπορικου κεντρου οποιος θλιβοταν βλεποντας την φτωχια γυρω του. Βρισκει εναν αδειο σακο που εβγαζε με μαγικο τροπο απο μεσα διαφορα κι εκεινος αντι να τον κρατησει, αρχιζει να μοιραζει δωρα παντου μεχρι που δεν εμεινε τιποτα. Στο τελος φυσικα και αφου εχει κατηγορηθει μεχρι και για κλοπη, γινεται αληθινος Αγιος Βασιλης.

Αλλα το αγαπημενο μου επεισοδιο ειναι το A Stop at Willoughby... Δεν θα πω τιποτα γι'αυτο το επεισοδιο. Οσοι απο εσας θελετε να δειτε μια τραγικη ιστορια του Υπερφυσικου, βρειτε το και πειτε μας εδω τη γνωμη σας.

(Και πριν βιαστουν καποιοι να πουν οτι ειναι μια ιστορια που την εχουμε ξαναδει,

να εχουν υποψη τους οτι μια ταινια ή σειρα πρεπει να την βλεπουμε απο την

οπτικη γωνια της εποχης που φτιαχτηκε).
 
εγώ βρήκα dvd της σειράς (του '80) σε καταστήματα στο κέντρο της αθήνας, αλλά δεν είχαν όλους τους κύκλους και ήταν και πολλά :sealed: δε σκέφτηκα να ρωτήσω αν και τι υπότιτλους έχουν, αλλά δε μου δίνει κόπο όποτε ξαναπεράσω να το μάθω και να το γράψω και εδώ.

αλήθεια, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πόσα επεισόδια ήταν και πόσοι κύκλοι η σειρά του '80?
 
Πίσω
Μπλουζα