Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

- Μια από τις πρώτες διαφημίσεις για τα Δρακουλίνια [περί το 1983 / 1984] είχε για πρωταγωνιστή της τον Ζανό Ντάνιας [αγαπημένος ηθοποιός για εμάς τα τόοοτε πιτσιρίκια, κυρίως λόγω του ότι έπαιξε στο θρυλικό "Πατατούφ"] !!! Το σποτάκι τον έδειχνε ντυμένο βρυκόλακα [με μαύρα ρούχα κλπ] να ... τρώει μια γλίστρα και να πέφτει πάνω σε ένα τραπέζι με τη μούρη !!! Και αμεσως σηκώνεται και λέει με τη χαρακτηριστική βραχνή [και κάπως σαν υστερική] φωνή του : "Αααα, πάνε τα δόντια μου, πώς δαγκώνω τώρα !!! " !!! Την ώρα που τα έλεγε αυτά, ακουγόντουσαν παιδικά χάχανα !!! Και στη συνέχεια, το σποτ μάς έδειχνε ότι ο βρυκόλακας αντικατέστησε τα σπασμένα δόντια του με ... Δρακουλίνια !!! Το τραγουδάκι του σποτ είχε ως εξής : "Δρακουλίνια, δρακουλίνια, δρακουλίνια, παίζεις και τρώως, δρακουλίνια, παμ παμ" !!!

- Ένα σνακ που λεγόταν "Μελένια" το θυμάται κανείς σας ??? Μάλλον δεν "έπιασε", γιατί από το 1986 / 1987, που προβλήθηκε το διαφημιστικό σποτ, στο οποίο θα αναφερθώ, δεν ξαναακούσαμε γι' αυτά [κι επειδή δεν τα είχα δοκιμάσει δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη γεύση τους] .... Λοιπόν, το τραγουδάκι της διαφήμισης για τα "Μελένια" είχε ως εξής :

Τα παιδιά με τα γένια


τρώνε μελένια



και δεν έχουνε έννοια



κοριτσάκια με χτένια



τρώνε μελένια



και δεν έχουνε έννοια



αλλά και η ομογένεια



τρώει μελένια



και δεν έχουνε έννοια ....
 
σ ευχαριστουμε πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ Rinus Cesar για ολες τις διαφημιστικες αναμνησεις που μοιραζεσαι μαζι μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τα γαριδακια μελενια τα θυμαμαι σαν ονομα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν τα δοκιμασα,αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειχαν γλυκια γευση,ισως γευση μελιου γι αυτο και η ονομασια "μελενια" :what:

προσωπικα τα γαριδακια τα θεωρουσα παντα αλμυρο σνακ οποτε και να γευτηκα τα "μελενια",σιγουρα δε θα μου αρεσαν.Αν ηθελα κατι με γλυκια γευση υπηρχε πληθωρα απο σοκολατες,σοκοφρετες και μπισκοτα στα περιπτερα και στα σουπερ μαρκετ :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μού ήρθαν κι άλλες "φλασιές" από διαφημιστικά σποτ λιχουδιών από τις αρχές των 80ς !!! Οι παρακάτω διαφημίσεις χρονολογούνται μεταξύ 1980 και 1982 :

- Η διαφήμιση με την οποία μας "συστήθηκε" η "άπαιχτη" γκοφρέτα Amaretti [ξέρετε ... με τα μικρά κομματάκια κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο σε στήλες ... από τις πιο όμορφες γεύσεις των παιδικών μας χρόνων] !!! Θυμάμαι το τραγουδάκι της διαφήμισης :

Αμαμαμ-αμαρέτι, αμάμαμ-αμαρέτι


Αμαρέτι σ' έχω στην καρδιά



Αμαμαμ-αμαρέτι, αμάμαμ-αμαρέτι



αμαρέτι σκέτη νοστιμιά !!!


Και μετά από αυτό το σποτ ... η Αμαρέττι βρήκε αμέσως "ανταπόκριση" σε εμάς τα τόοοτε παιδάκια !!! Πολύ γρήγορα έγινε ένα από τα πλέον αγαπημένα μας σνακ [και ... όχι άδικα] !!! Μάλιστα, ένα από τα πλέον "συνηθισμένα" κεράσματα στο σχολικό διάλειμμα σε συμμαθητές [και συμμαθήτριές μας βεβαίως βεβαίως :flower: :flower:] ήταν μια στήλη .... Αμαρέττι από το πακέτο που είχαμε αγοράσει στο κυλικείο του σχολείου :flower: :flower: .... Θυμάμαι, επίσης, ότι, όταν μάς φέρνανε δωράκι καμιά Αμαρέτι αρκετές φορές καυγάδιζα με τον αδελφό μου για ... το ποιος θα την αρπάξει !!! Κι όλα αυτά ... ξεκίνησαν απ' το παραπάνω τραγουδάκι ;) ;) .....

- Μια "παρεμφερής" γκοφρέτα της Amaretti ήταν και η Amata [δηλαδή κι αυτή μικρά μπισκοτάκια κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο] !!! Το τραγουδάκι της τηλεοπτικής διαφήμισης έλεγε σε εύθυμο σκοπό : "Κοίτα τώρα τι σου βρήκα / η Αμάτα είναι γλύκα" !!! Και ... πράγματι, η μία και μοναδική φορά που δοκίμασα Αματα [μού την είχε κεράσει γύρω στο '80 ένας οικογενειακός μας φίλος στο μανάβικό του που μολις είχε ανοίξει όταν πήγαμε να το επισκεφθούμε] μού έχει μείνει αξέχαστη :p :p .... - Θυμάται κανείς από εσάς, αυνομήλικοι φίλοι μου, τις Μπισκοφρέτες Αλλατίνη ???? Το διαφημιστικό σποτ έδειχνε ένα εκδρομικό λεωφορείο, όπου οι επιβάτες του απολαμβάνουν το εν λόγω έδεσμα !!! Από αυτό το σποτ μου έχει μείνει η εικόνα του χαμογελαστού οδηγού, που, την ώρα που βρίσκεται πάνω από το τιμόνι, "τσακίζει"μια "μπισκοφρέτα" !!! Το τραγουδάκι γι' αυτό το σποτ [εύθυμο και με "εκδρομική διάθεση"] άρχιζε με τη φράση : "μπισκοφρέτες αλλατίνη" .....

- Και τέλος .... στα τέλη 70ς /αρχές 80ς είχε κάνει θραύση σε εμάς την τόοοοτε πιτσιρικαρία ένα τραγούδι του ΛΟΓΟ [κατά κόσμον Γιάννης Λογοθέτης] που λεγόταν "Το Μπισκοτάκι" : "μην κρατάς το στόμα σου κλειστό / πάρε μπισκοτάκι γεμιστό / κι όταν σου πονέσει το δοντάκι / θα σου δώσω άλλο ένα φιλάκι" κλπ, τραγουδούσαμε εμείς οι τόοοοτε 8-10χρονοι [και εγώ νόμιζα ότι ο στίχος σημαίνει ότι ... "θα πονέσει το δοντάκι από τα πολλά μπισκότα" !!! Εμ, ήμουνα ακόμη πολύυυυ μικρός για να ξέρω τι σημαίνει να ... "πονάει το δοντάκι" :p :p:flower: ] !!! Με βάση αυτό το τραγούδι, λοιπόν, γυρίστηκε κι ένα διαφημιστικό για τα γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη !!! Σε αυτό βλέπαμε τον Θέμη Ανδρεάδη [άλλη αγαπημένη φιγούρα των παιδικών μας χρόνων] να περιφέρεται στους δρόμους με ένα κοριτσάκι και να της τραγουδά :

Μην κρατάς το στόμα σου κλειστό


πάρε Αλλατίνη γεμιστό



κι άμα σου πονέσει το δοντάκι



θα σου δώσω κι άλλο μπισκοτάαακι !!!





Και στη συνέχεια ... είδαμε τον Θ.Α. να πηγαίνει με τη μικρούλα κοπελιά σε ένα περίπτερο και να της παίρνει ... μια αγκαλιά από γεμιστά μπισκότα Αλλατίνη [ξέρετε, αυτά τα γνωστά στρογγυλά στο "άπαιχτο" καφέ κυλινδρικό τους περιτύλιγμα !!! ] !!!

Για επίλογο του παρόντος ποστ ... επιλέγω το τραγούδι για το οποίο έκανα νύξη !!! Ω ναιιι ... εκείνα τα χρόνια δεν θέλαμε και πολλά για να περάσουμε όμορφα .... Με ένα - δυο μπισκοτάκια γεμιστά και .... νιώθαμε βασιλιάδεεεεςςς .... έτσι, με τα λίγα και απλά πράγματα ..... Γεια σου ρε Λογό .....

 
πραγματικα σ ευχαριστουμε παρα παρα πολυυυυυυυυυυυυυυυ Rinus Cesar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!αν δεν ησουν εσυ να μας περιγραψεις με τετοιο τροπο τις διαφημισεις αυτες,δε θα τις γνωριζαμε καθολου αφου ειναι πολυ δυσκολο να βρεθουν στο youtube
 
Rinus Cesar έχω διαβάσει κατά καιρούς διάφορα ποστ σου και έχω να πω μόνο ένα πράγμα:

:bow: τι μνημονικό είναι αυτό???!!!!!!!!!!!!!!! :eek:

Σ'ευχαριστούμε για την... ανάσυρση αναμνήσεων από το χρονοντούλαπο :)
 
παιδια θυμαστε αν υπηρχε τηλεοπτικη διαφημιση της kiss με την πορτοκαλι συσκευασια ;

τι νοστιμη που ηταν,δε μπορω να καταλαβω γιατι εξαφανιστηκε :cry: :cry:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γαλα ΝΟΥΝΟΥ :


αυτη για μενα ηταν η πιο εκνευριστικη διαφημιση :frypan: :frypan: :frypan: θυμαμαι οποτε την εβλεπα ή εκλεινα τα αυτια ή αλλαζα καναλι

προσθετω εδω το λινκ ετσι για να υπαρχει στο αρχειο
 
Όχιιιιιιιιιιιιιιι πάλι!!!! Γιατί πάτησα το "Play";;;;;;;; :banghead: :banghead: :frypan: :rant: :rant: :rant: :bash: :bash:
 
katerinak είπε:
Αυτή τη διαφήμιση, να την πω την αμαρτία μου, την ανέβασα εγώ. Όχι γιατί τη θεωρώ υπέροχη, τουναντίον... Απλά τη βρήκα ψηφιοποιημένη και την ανέβασα τότε. Τη θυμάμαι κι εγώ με... "νοσταλγία", και απορώ ποιός ήταν εκείνος που ενέκρινε αυτό το τραγούδι για μουσική υπόκρουση σε αυτή τη διαφήμιση και ποιός ιθύνοντας επέτρεψε να προβληθεί αυτή η διαφήμιση. Και σα να μην έφτανε αυτό, η διαφήμιση βγήκε και σε άλλες βερσιόν! Και το ακόμα χειρότερο; Σώθηκε αυτή η διαφήμιση αντί άλλων καλύτερων! Θυμάμαι ότι το κομμάτι αυτό έπαιξε και σε ένα χορευτικό στο τηλεπαιχνίδι του Μικρούτσικου "Το κάνει ή δεν το κάνει". Πόση "επιτυχία" μπορεί να είχε κάνει αυτό το κομμάτι τότε;;;
 
Πρέπει να υπάρχει στο αρχείο αλλά είναι από τα ελάχιστα πράγματα που καλό θα ήταν να παραμείνουν στο χρονοντούλαπο! LOL
 
Το παιδάκι αυτό στα cornflakes είναι τώρα κάποιος γνωστός,ηθοποιός?Κάτι μου θυμίζει!!!!!
 
σοκολατα LACTA (διαφορετικη διαφημιση απ τις προηγουμενες) :

 
βρηκα μια ελληνοκυπρια διαφημιση της σοκολατας Bakandy που τη διαφημιζε το 1988 η Αννα Βισση με τον Νικο Καρβελα :

[video=youtube;l-8Hufddsxc]

πολυ πιθανο να μην προβληθηκε αυτη η διαφημιση σε μας τους Ελλαδιτες
 
Δεν νομίζω να υπήρχαν διαφημίσεις με Κυπριακά προϊόντα στην Ελλάδα, τουλάχιστον όσο θυμάμαι. Χαλούμι, μπύρα ΚΕΟ και Commandaria St. John, τα πλέον γνωστά Κυπριακά προϊόντα, τα έμαθα από συγγενείς που κατοικούν Κύπρο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
- Θυμάται κανείς από εσάς, αυνομήλικοι φίλοι μου, τις Μπισκοφρέτες Αλλατίνη ???? Το διαφημιστικό σποτ έδειχνε ένα εκδρομικό λεωφορείο, όπου οι επιβάτες του απολαμβάνουν το εν λόγω έδεσμα !!! Από αυτό το σποτ μου έχει μείνει η εικόνα του χαμογελαστού οδηγού, που, την ώρα που βρίσκεται πάνω από το τιμόνι, "τσακίζει"μια "μπισκοφρέτα" !!! Το τραγουδάκι γι' αυτό το σποτ [εύθυμο και με "εκδρομική διάθεση"] άρχιζε με τη φράση : "μπισκοφρέτες αλλατίνη" .....
Μπισκοφρέτες όλο γεύση (φράουλα, πραλίνα)

Όλο γλύκα όλο δροσιά (μπανάνα, πεπόνι)

Μπισκοφρέτες Αλλατίνη

Για μεγάλους και παιδιά.

Rinus Cesar είπε:
- Εκει στις αρχές των 80ς κυκλοφόρησε κι άλλο ένα σνακ, που λεγόταν Σουητίνια !!! [τα θυμάται άραγε κάποιος φίλος ??? πάντως, μάλλον δεν "πιάσανε" γιατί, μετά από το σποτάκι, που θα περιγράψω, δεν ξανακούσαμε γι'αυτά !!! Επίσης, δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη γεύση τους] !!!
Τα θυμάμαι τα Σουητίνια, παρόλο που ήταν αλμυρά σνακ ήταν και γλυκά ταυτόχρονα, και δε μου άρεσαν. Επίσης ένα άλλο σνακ που δεν μου άρεσε (και σε πολύ κόσμο φαντάζομαι) ήταν τα Κρομμίνια με γεύση ΚΡΕΜΜΥΔΙ.

qwertyuiopxeoo είπε:
θυμάται μήπως κανείς μια διαφήμιση για γαριδάκια (γεύση pizza mexicana νομίζω) που τραγουδούσαν κάτι σαν ξύλινες κούκλες μεξικανών ένα τραγούδι που έμοιαζε (ή και ήτνα αυτό ακριβώς) με το "Κακοσάλεσι" του Μηλιώκα ; ψάχνω να τη βρω αν υπάρχει στο internet!!
Μια διαφήμιση της Pizza Mexicana, ίσως ήταν και η πρώτη, είχε για μουσική το "Could You Be Loved" του Bob Marley. Έδειχνε έναν πιτσαδόρο να ετοιμάζει την πίτσα και να ρίχνει ματιές σε μια κοπέλα που έτρωγε σε ένα τραπέζι Pizza Mexicana με λίγο προκλητικό τρόπο. Αυτός ξεχνιέται κοιτάζοντας, η αφεντικίνα/συνάδελφος του φωνάζει στα ισπανικά κάτι για την πίτσα, και αυτός βγάζει βιαστικά την πίτσα από το φούρνο καμμένη.

Το Κακοσάλεσι του Μηλιώκα είναι διασκευή του "Speedy Gonzales" του Pat Boone.
 
manos311 ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες σου!!!

απ ολα αυτα που αναφερεις εντυπωση μου εκανε το σνακ με το ονομα "κρομμινια" με γευση κρεμμυδι :eek:

φανταζομαι πώς δε θα ειχαν ιδιαιτερη επιτυχια,δε νομιζω σε μικρα παιδια να αρεσε η γευση κρεμμυδιου στα γαριδακια...ηθελα να ξερα ποιος ειχε αυτη την ιδεα
 
Rinus Cesar είπε:
- Να πώς μάς συστήθηκαν τα "Πακοτίνια", σε ένα διαφημιστικό σποτ που το χρονολογώ γύρω στο 1980 / 1981 : Κάθεται ο νεαρός σε ένα παγκάκι και, υπό τους ήχους μουσικής ντίσκο, κάνει το εξής [στο περίπου, όπως το θυμάμαι] : ακουμπάει στο πάνω μέρος της δεξιάς παλάμης του ένα Πακοτίνι [αυτά τα πολύ νόστιμα μακρόστενα "σαν γαριδάκια" που όμως ... δεν ήταν ακριβώς γαριδάκια] !!! Στη συνέχεια, με το αριστερό χέρι του χτυπάει από κάτω προς τα πάνω τη δεξιά παλάμη του και ... το Πακοτίνι πετάγεται στον αέρα !!! Και το Πακοτίνι ... προσγειώνεται ακριβώς μέσα στο στόμα του, δηλαδή ο νεαρός ... έπιανε πουλιά ... εεε, ήθελα να πω Πακοτίνια "στον αέρα" !!! Κι όλα αυτά κουνώντας το κεφάλι του ρυθμικά, υπό τους ήχους του ντισκοτράγουδου [ίσως να φορούσε και γουώκμαν και να άκουγε από εκεί το άσμα, αυτό με επιφύλαξη το γράφω] !!! Έχει, όμως, και συνέχεια το πράγμα : Δίπλα του στο παγκάκι κάθεται ένας κύριος μεγάλης ηλικίας, παίρνει από τη σακούλα του νεαρού ένα Πακοτίνι και .... δοκιμάζει να το φάει όπως ο νεαρός [δηλαδή ... να απογειωθεί το πακοτίνι στον αέρα και να προσγειωθει στο στόμα του] !!! Αλλά .... δεν τα κατάφερε, το Πακοτίνι έπεσε στο έδαφος [μάλιστα ... δεν απογειώθηκε καν ... ] .... Παίρνει ο μεγάλης ηλικίας κύριος άλλο Πακοτίνι, δοκιμάζει αλλά .... πάλι τα ίδια, το Πακοτίνι στο έδαφος !!! Και στο τέλος του απευθύνει του νεαρού την ατάκα : "Τα Πακοτίνια σου !!!" !!! Είμαι σίγουρος ότι κι άλλοι συμφορουμίτες θα θυμούνται τη διαφήμιση !!! "Μπα, γιατί έτσι ???", θα με ρωτήσετε ... Μα ... επειδή και εμείς τα τόοοτε πιτσιρίκια, στα διαλείμματα στο Δημοτικό Σχολείο, προσπαθούσαμε με αυτόν τον τρόπο να "χλαπακιάσουμε' τα Πακοτίνια, όπως ο νεαρός, πετώντας τα στον αέρα !!! Έτσι, πολλά Πακοτίνια, αντί για το στόμα μας, κατέληγαν στο δάπεδο της αυλής του σχολείου .....


Rinus Cesar είπε:
Κι άλλα σποτάκια :
- Εκει στις αρχές των 80ς κυκλοφόρησε κι άλλο ένα σνακ, που λεγόταν Σουητίνια !!! [τα θυμάται άραγε κάποιος φίλος ??? πάντως, μάλλον δεν "πιάσανε" γιατί, μετά από το σποτάκι, που θα περιγράψω, δεν ξανακούσαμε γι'αυτά !!! Επίσης, δεν τα έχω δοκιμάσει και δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για τη γεύση τους] !!! Το σποτάκι για τα Σουητίνια το χρονολογώ περί το 1981 / 1982 και είχε για μουσική επένδυση το ... μπουζουκοντίσκο "Play μπουζούκι, play μπουζούκι για μένα" :eek: o_O !!! Με τη διαφορά ότι η φράση "πλέη μπουζούκι, πλέη μπουζούκι" είχε αντικατασταθεί από τη "σουητίνια, σουητίνια" :eek: o_O ..... !!! Απ' ό,τι θυμάμαι το σποτάκι έδειχνε ένα σωρό διαφορετικούς τύπους να τρώνε ... ένα σουητίνι και ... να έρχονται στο τσακίρ κέφι !!! Για παράδειγμα, θυμάμαι μια γιαγιά να τρώει ένα σουητίνι και ... να αρχίζει τις "γυροβολιές" στη μέση του δρόμου [υπό τους ήχους και το ρυθμό του προαναφερόμενου μπουζουκοντισκοάσματος !!! ] !!!
Το ίδιο τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε στη διαφήμιση για τα Σουητίνια, έπαιζε και στη διαφήμιση για τα Πακοτίνια, αλλά μετά το ρεφραίν που κανονικά είναι ορχηστρικό, είχε μια φωνή που έλεγε τραγουδιστά "Πακοτίνια" στο τέλος κάθε μέτρου.

katerinak είπε:
manos311 ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες σου!!!απ ολα αυτα που αναφερεις εντυπωση μου εκανε το σνακ με το ονομα "κρομμινια" με γευση κρεμμυδι :eek:

φανταζομαι πώς δε θα ειχαν ιδιαιτερη επιτυχια,δε νομιζω σε μικρα παιδια να αρεσε η γευση κρεμμυδιου στα γαριδακια...ηθελα να ξερα ποιος ειχε αυτη την ιδεα
Και εμένα μου φαίνεται περίεργο, και μάλιστα δεν θυμάμαι καν διαφήμιση του συγκεκριμένου προϊόντος, ούτε αν ήταν της Tasty όπως και τα άλλα.

Άλλη διαφήμιση για σνακ που θυμάμαι ήταν για τα Πιτσίνια. Δεν έπαιζε ένα γνωστό τραγούδι απ' ότι θυμάμαι, αλλά ένα μικρό τζινγκλ, και τα λόγια ήταν "Όταν πεινάς και θέλεις κάτι να φας, Πιτσίνια της Tasty" και μετά μια γυναικεία φωνή έλεγε "Πιτσίνια, με γεύση από μπέικον. Πιτσίνια της Tasty, που θα πει νοστιμιά." Έδειχνε κάποια παιδιά και μεγάλους να τρώνε Πιτσίνια και να μας κλείνουν το μάτι.

Τα Πακοτίνια και τα Πιτσίνια κυκλοφορούν ακόμα αλλά ανήκουν στα σνακς Lotto.
 
katerinak είπε:
βρηκα μια ελληνοκυπρια διαφημιση της σοκολατας Bakandy που τη διαφημιζε το 1988 η Αννα Βισση με τον Νικο Καρβελα :[video=youtube;l-8Hufddsxc]

:p

Πολύ ωραία αυτή η διασκευή του "Σαν κι εμένα καμιά" για τη διαφήμιση!
 
Πω πωωωω .... βρήκα άνθρωπο να θυμάται τα ίδια με μέναααα .... να έχει αναμνήσεις από εκεί, τις πολύ αρχές των 80ςςςς [μιλάμε μεταξύ 1980 / 1982, όπου κάποιοι από τους ... "fans' του παρόντος τόπικ πιθανώς να ήταν αγέννητοι :flower: :flower:] ... Ευχαριστώ πολύ manos311 που συμπλήρεωσες τις αναμνήσεις μου !!! Ας μού επιτρέψεις να .... "ανταπαντήσω" :flower: :flower: #) :

Μπισκοφρέτες όλο γεύση (φράουλα, πραλίνα)


Όλο γλύκα όλο δροσιά (μπανάνα, πεπόνι)



Μπισκοφρέτες Αλλατίνη



Για μεγάλους και παιδιά.


 


Πραγματικά, σε ευχαριστώ πολύ που θυμήθηκες το τραγουδάκι της διαφήμισης για τις Μπισκοφρέτες Αλατίνη !!! Όμως, εκτός από αυτό, μού θύμησες πόσο σούπερ-ντούπερ αγαπημένο έδεσμα ήταν για μένα σε εκείνη την ηλικία [8-10 ετών] !!! Ιδίως, πια, η γεύση μπανάνα .... μόνο που τη θυμήθηκα μού τρέξανε τα σάλια #) #) :sealed: !!! Αλλά και από απόψεως "αισθητικής / καλαισθησίας κλπ" ... ήταν και το περιτύλιγμά τους πολύ - πολύ όμορφο, αλλά και το σχήμα των "μπισκοφρετών" πολύ "σούπερ" .... Άραγε κυκλοφορούν ακόμη ???

Επίσης ένα άλλο σνακ που δεν μου άρεσε (και σε πολύ κόσμο φαντάζομαι) ήταν τα Κρομμίνια με γεύση ΚΡΕΜΜΥΔΙ.

 


Πω πωωωω ... πού τα θυμήθηκες τα Κρομμίνια !!! Σωστόοοοοςςςς .... Λοιπόν, θυμάμαι το τραγούδι με το οποίο επενδύθηκε το διαφημιστικό σποτάκι για τα Κρομμίνια !!! Επρόκειτο για το γνωστό ιταλιάνικο τραγούδι των 50ς που λέει : "Μαρίνα, Μαρίνα, Μαρίνα", δηλαδή .... αυτό :

!!!! Σε αυτό το τραγούδι οι στίχοι αλλάχθηκαν για τις ανάγκες του σποτ΄!!! Συγκεκριμένα ο στίχος : "Mi sono innamorato di Marina" αντικαταστάθηκε από "δοκίμασα μια μέρα τα Κρομμίνια" [ :eek: o_O] και ο στίχος "Μαρίνα, Μαρίνα Μαρίνα" αντικαταστάθηκε από - ναι,ναι, καλά το καταλάβατε - "Κρομμίνια, Κρομμίνια, Κρομμίνα" [ :eek: o_O] !!! Όσο για εμάς τους τόοοοοτε ΄8-10χρονους .... ήταν η πρώτη φορά που ακούσαμε το εν λόγω άσμα [έστω και ... παραλλαγμένο], μιας και δεν αποτελούσε "άκουσμα της γενιάς μας" !!!
Θυμάμαι, όμως και ένα άλλο περιστατικό για τα Κρομμίνια : Την ίδια εποχή είχε κάνει την εμφάνισή της στις ελληνικές θάλασσες μια ... σούπερ - ντούπερ καινοτομία : Τα Ιπτάμενα Δελφίνια, τα οποία ταξίδευαν στον Αργοσαρωνικό [πριν, ακόμη, επεκταθεί η χρήση τους και σε άλλα μέρη της Ελλάδος] !!! Το διαφημιστικό σποτ για τα Ιπτάμενα Δελφίνια ήταν επενδυμένο με ένα απαλό τραγουδάκι, όπου μια γυναικεία φωνή τραγουδούσε το εξής : "Πετάξτε πάνω από το κύμα / με τα ιπτάμενα δελφίνια / με τα δελφίνια, πετάξτε πάνω από το κύμα" !!! Ένας συμμαθητής μου είχε αλλάξει αυτό το τραγουδάκι και το είχε κάνει ως εξής : "Πετάξτε πάνω από το κύμα / με τα ιπτάμενα ... Κρομμίνια / με τα Κρομμίνια / πετάξτε πάνω από το κύμα" :eek: o_O !!!!

Μια διαφήμιση της Pizza Mexicana, ίσως ήταν και η πρώτη, είχε για μουσική το "Could You Be Loved" του Bob Marley. Έδειχνε έναν πιτσαδόρο να ετοιμάζει την πίτσα και να ρίχνει ματιές σε μια κοπέλα που έτρωγε σε ένα τραπέζι Pizza Mexicana με λίγο προκλητικό τρόπο. Αυτός ξεχνιέται κοιτάζοντας, η αφεντικίνα/συνάδελφος του φωνάζει στα ισπανικά κάτι για την πίτσα, και αυτός βγάζει βιαστικά την πίτσα από το φούρνο καμμένη.




Σε ευχαριστώ πολύ που θυμήθηκες και αυτό το σποτάκι !!! Νομίζω κι εγώ ότι επρόκειτο για τη διαφήμιση με την οποία μάς "συστήθηκαν" τα Πιτσα Μεξικάνα !!! Θυμάμαι ότι ο πιτσαδόρος ήταν μελαχρινός μουστακαλής !!! Η "γεμάτη" αφεντικίνα, που βγήκε από το καμαράκι της κουζίνας, φώναξε, αν θυμάμαι καλά : "Λίνο, λα πίτσα" !!! Πάντως, αυτή η "ατάκα" έπιασε σε εμάς τα τόοοτε πιτσιρίκια, όποτε βρισκόμασταν για παιχνίδι την επαναλαμβάναμε κατά κόρον ..... Α, επίσης σε αυτό το σποτ πολλοί από εμάς τα "80ς πιτσιρίκια" ακούσαμε για πρώτη φορά στη ζωή μας το εν λόγω τραγούδι του [τρισμέγιστου] Μπομπ Μάρλεϊ .....
 
Πίσω
Μπλουζα