Πάντως, φίλοι μου, οι περισσότεροι από εμάς "των 80ς οι εκδρομείς" όταν διαπιστώσαμε "μιαν ωραία πρωία" ότι στις διαφημίσεις του Νεσκουίκ ο αγαπημένος μας γίγαντας Κουικάρας αντικατασταθηκε από τον λαγό - που έχει αναρτήσει ο προλαλήσας - ξενερώσαμε πολύ άγρια !!!! Αυτό, αν δεν απατώμαι, το έχουμε επισημάνει και σε άλλα τόπικς .... Για τους περισσότερους από εμάς ....
Κουικάρας rulessssss .......
Kαι μιας και αναφέρθηκα στον Κουικάρα .... είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι τον έχετε στο μυαλό σας ως "κόμικ φιγούρα" !!! Κι όμως ... στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ο Κουικάρας δεν ήταν κόμικ φιγούρα !!! Ήταν μια τεράαααστια κούκλα [λες κι είχε ξεπηδήσει ... από το Μάπετ Σόου ή το Sesame Street ένα πράμα
] !!! Σε αυτό το πρώτο διαφημιστικό του Νεσκουίκ, βλέπαμε την τεράστια κούκλα του Κουικάρα να έχει θρονιαστεί καταμεσίς του δρόμου και να έχει κλείσει την κυκλοφορία !!! Οι οδηγοί των αυτοκινήτων [κανονικοί ηθοποιοί με σάρκα και οστά, όχι καρτούνς] του κορνάρουν και βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους και του φωνάζουν : "Κουικάρα, κουνήσου" !!! Αυτός, όμως .... στην κοσμάρα του : "Έχω μια πελώωωωωρια λαχτάρα για Νεσκουίκ" !!!!
Με αυτόν, λοιπόν, τον τρόπο μάς "συστήθηκε" το Νεσκουίκ κάπου μεταξύ 1980 / 1982 [επαναλαμβάνω : αν κάποιος θυμάται προγενέστερο διαφημιστικό σποτ, θα είναι χαρά μου να το αναφέρει] !!! Και μετά ... έγινε ένα απ' τα αγαπημένα μας ροφήματα ημών των πιτσιρικάδων εκεί στα 80ς, αλλά ... και για τις επόμενες γενιές !!! Όσο για τον Κουικάρα ... στα επόμενα 80ς διαφημιστικά του Νεσκουίκ τον είδαμε μόνο ως "καρτούν" [και, φυσικά, έτσι καθιερώθηκε] !!! Μάλιστα, κάποια στιγμή έπαιζαν ταυτόχρονα στην τηλεόραση δύο διαφημιστικά με τον καρτούν - Κουικάρα : Ένα με θέμα "διαστημικό" [με διαστημόπλοια κλπ] και ένα με άλλο θέμα το οποίο δεν θυμάμαι !!! Επιπλέον, εκείνη την εποχή [όλα αυτά μεταξύ 1983 / 1985] μαζί με τις συσκευασίες Νεσκουίκ έπαιρνες και δελτία, στα οποία συμπλήρωνες με Χ σε κουτάκι : "Ποιο από τα δύο διαφημιστικά Νεσκουίκ σάς αρέσει, αυτό με τον Κουικάρα στο διάστημα ή το άλλο [που δεν θυμάμαι]" ???? Και το διαφημιστικό που θα ελάμβανε τις περισσότερες .... "ψήφους" από εμάς τα παιδάκια, θα "καθιερωνόταν" στις μικρές μας οθόνες [ενώ το διαφημιστικό που θα ελάμβανε τις λιγότερες "ψήφους" θα "έπαιρνε πόδι"] !!! Εν συνεχεία, τα δελτία, στα οποία θα είχε ψηφισθεί το "διαφημιστικό που προκρίθηκε", θα παίρνανε μέρος σε μια κλήρωση, όπου οι 100 πρώτοι θα κέρδιζαν διάφορα δώρα [με καλύτερο απ' όλα ένα ταξίδι ... φυσικά, στα δώρα εκείνα περιλαμβάνονταν και ηλεκτρονικά παιχνίδια, από αυτά τα "μικρούλια τσέπης" που τόοοοοοτε μας είχαν συναρπάσει, γιο - γιο, μπάλες κλπ κλπ] .......
Εγώ και ο αδελφός μου είχαμε συμπληρώσει από ένα δελτίο ο καθένας !!! Ο ένας μας ψήφισε το σποτ με το "διαστημικό θέμα" και ο άλλος το σποτ "με το άλλο θέμα" !!! Και τελικά .... νικητής ανεδείχθη το "σποτ με τον Κουικάρα στο διάστημα" [ενώ το άλλο σποτ .... επειδή δεν βγήκε "νικητής" και σταμάτησε να προβάλλεται, περιέπεσε στη λήθη !!! Αφού ούτε κι εγώ το θυμάμαι ... καλά λένε winner takes all ... ] .... !!!
Πάντως, το δελτίο μας [με το οποίο εψηφίσθη το σποτ με τον Κουικάρα στο διάστημα] δεν κληρώθηκε ανάμεσα "στα 100 πρώτα που κέρδισαν τα δώρα" !!! Άλλα πράγματα που θυμάμαι σε αυτό το "δελτίο" : Α/ Η πληροφορία ότι "η κλήρωση θα γίνει την τάδε ημερομηνία επώπιον της τάδε συμβολαιογράφου
, Β/ Η εξής πληροφορία : "τα διαφημιστικά του Νεσκουίκ που θα ψηφίσετε θα τα δείτε πριν από την τάδε, την τάδε, την τάδε κλπ εκπομπή" !!! Και ... τότε συνειδητοποίησα για πρώτη φορά οτι κάθε διαφημιστικό σποτ 'εχει "συγκεκριμένη ώρα και στιγμή που προβάλλεται στην τηλεόραση" !!! Διότι μέχρι εκείνη τη στιγμή πίστευα ότι τα διαφημιστικά σποτ προβάλλονταν τυχαία στην τηλεόραση, χωρίς "προγραμματισμό" #) #)
:flower: