Διαφημίσεις με προϊόντα που τρώγαμε ή πίναμε όταν ήμασταν παιδιά

Εγώ είμαι από τους μικρότερους εδώ πέρα, αλλά θυμάμαι αρκετά καθαρά τη τρελή διαφήμιση των Ναι... π.χ. το "nai nai fai fai" το θυμάμαι άνετα αλλά το είχα συνδέσει με άλλο τρόφιμο, ίσως σοκοφρέτα... την ίδια την σοκολάτα είναι σαν να την ακούω πρώτη φορά στη ζωή μου!
 
Ωχ, ωχ, τι μου θυμίσατε. Είχα δοκιμάσει μια "ΝΑΙ" με γεύση πορτοκάλι. Φυσικά αμέσως πετάχθηκε στο κάλαθο των αχρήστων. Έκτοτε δεν ξαναδοκίμασα σοκολάτες με κομμάτια φρούτων.

H "Break" νομίζω πρωτοκυκλοφόρησε το 1991.
 
Nassos83 είπε:
Ωχ, ωχ, τι μου θυμίσατε. Είχα δοκιμάσει μια "ΝΑΙ" με γεύση πορτοκάλι. Φυσικά αμέσως πετάχθηκε στο κάλαθο των αχρήστων. Έκτοτε δεν ξαναδοκίμασα σοκολάτες με κομμάτια φρούτων.
.

Ωχ !!! Τόσο χάλια ήταν η ΝΑΙ ??? Μωρ' μπράβο :eek:

:eek:

Στο μεταξύ, θα πρέπει να διορθώσω το ποστ που έγραψα χθες σχετικά με τα "ψηφοδέλτια" για τα διαφημιστικά σποτ του Κουικάρα !!! Ψάχνοντας στο ίντερνετ "φρεσκάρισα" καλύτερα τη μνήμη μου ....

Λοιπόν, τα δύο δοαφημιστικά σποτ, για τα οποία έπρεπε εμείς τα παιδάκια να ψηφίσουμε "ποιο είναι το καλύτερο", ήταν "Ο Κουικάρας και το διαστημόπλοιο" και "Ο Κουικάρας και το υποβρύχιο" !!! Τα δώρα που θα κέρδιζαν οι τυχεροί δεν ήταν ταξίδια και ηλεκτρονικά τσέπης [αυτά ήταν δώρα σε άλλη κλήρωση ... εμ, δεν γίνεται να τα θυμόμαστε όλα με απόλυτη ακρίβεια #) #)], αλλά φουσκωτές βάρκες, φουσκωτοί Κουικάρες και μπάλες !!! Επίσης, τα "ψηφοδέλτια" βρίσκονταν, μεταξύ άλλων, και στα οπισθόφυλλα των τευχών του Μίκυ Μάους !!! Πάντως, καλά το θυμόμουν ότι οι "τυχεροί της κλήρωσης" θα ήταν 100 [εγώ, πάντως ... δεν ήμουν στους 100 τυχερούς κι έτσι ... δεν κέρδισα τίποτα !!! ] !!! Επίσης, στα σίγουρα θυμάμαι ότι νικητήριο βγήκε το σποτ "Ο Κουικάρας και το διαστημόπλοιο" [ενώ "Ο Κουικάρας και το υποβρύχιο" δεν ξαναπαίχθηκε μετά την ... μη εκλογή του] !!! Να,λοιπόν και ... το "ψηφοδέλτιο", το οποίο εμείς τα ... 80ς πιτσιρίκια βρήκαμε στα οπισθόφυλλα [εσωτερικό μέρος] των Μίκυ Μάους μας κάπου το 1983 !!!



Την εν λόγω εικόνα τη βρήκα στο m-ad-ness.blogspot.com, σε ένα κείμενο σχετικό με τα 80ς !!! Εκεί με περίμεναν κι άλλες εκπλήξεις : είδα εικόνες κι από άλλα διαφημιστικά που βλέπαμε στα οπισθόφυλλα των Μίκυ Μάους μας [εσωτερικό μέρος], σχετιζόμενα με σοκολατούχα γάλατα !!! Είδα και Τσοκολάτα του Carnation και Μπάνυ του Dolca ..... :flower: :flower:
 
Rinus Cesar είπε:
Ωχ !!! Τόσο χάλια ήταν η ΝΑΙ ??? Μωρ' μπράβο :eek: o_O
Η συγκεκριμένη γεύση, για τις άλλες δεν ξέρω. Έτυχε τη συγκεκριμένη να τη δώ πάνω σε τραπέζι σε σπίτι συγγενών και χωρίς καν να ξέρω την αρπάζω και τη βάζω στο στόμα μου. Μάλλον έπρεπε πρώτα να δώ τι γεύση έχει πριν τη μάσα, αμ δε :precry: ...

Η παραπάνω και η Crunch με γεύση καφέ που βγήκε το 1993-1994 (άλλη αποτυχία και εκείνη, μάλλον "πατέντα" της Nestle γιατί βγάζει ακόμη τέτοιες στο εξωτερικό) ήταν οι χειρότερες σοκολάτες που έχω δοκιμάσει ποτέ.
 
Rinus Cesar :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: για τις επιπλεον πληροφοριες και για την προσθηκη της εντυπης διαφημισης με τον αγαπητο μας Κουικαρα :)
 

Αυτή η συλλογή περιέχει μέρη από σχεδόν όλες τις διαφημίσεις του Κουικάρα.

Το κομμάτι το θυμάμαι ΚΑΘΑΡΑ και τελευταία που το ανακάληψα μου έχει κολλήσει άσχημα!

Συγκεκριμένα από το 1:44, ήταν σίγουρα σε κάποια Ελληνική διαφήμιση Nesquik που δεν έχει βρεθεί.
 
Η διαφημιση με το τυρι "la vache qui rit" που βλεπουμε στα 01:35 - 01:55 λεπτα του βιντεο :

ειναι μεταγενεστερη αυτης που βρηκα σε αλλη γλωσσα : http://www.youtube.com/watch?v=cEmSeOnxFOoθυμαμαι το σημειο που ελεγε το τραγουδι

" la vache qui rit

la vache qui rit

μαλακό σαν βουτυρο

τριγωνο τυρι"
 
ναιhttp://www.youtube.com/watch?v=Qj6SwyLpZLQ&feature=g-all-u&context=G21bb7b6FAAAAAHgADAA
 
jimijoop εχουμε ξαναβαλει λινκ με τη διαφημιση αυτη εδω μονο που ηταν σε πακετο διαφημισεων ,μαλιστα τη σχολιασαμε :)
 
LILA PAUSEhttp://www.youtube.com/watch?v=W6Jazr1F3AU&feature=g-all-u&context=G23dac33FAAAAAAAAIAA
 
υπαρχει και αυτη η διαφημιση με τη σοκολατα lila pause στο θρεντ (4ο λινκ) και μαλιστα ειναι ολοκληρωμενη
 
Επειδή τα βίντεο υπάρχουν ήδη μια φορά τα παραπάνω ποστ διαγράφηκαν.
 
διαφημιση serenata (1985) :


σχολιο του uploader MrRetromemories : "ο Νικος Παπαναστασιου στον "διπλο" ρολο του Τασου και της Γκολφως σε μια απολαυστικη διαφημιση της γκοφρετας "serenata" που εκανε παταγο εκεινη την εποχη και "γυριστηκε" σε δυο version . ο "Κιτσος" και "Τασουλα" ακολουθησαν 27 χρονια μετα"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
διαφημιση με το γλυκισμα dream (1984) :

σχολιο του uploader MrRetromemories: "η σοκολατοβιομηχανια "Παυλιδης" παρουσιαζει ενα ακομη προιον με πρωταγωνιστρια ,πιθανοτατα , την Μαρι Κωνσταντατου σε νεαρη ηλικια" .
 
Δεν είναι η Μαρί Κωνσταντάτου/Κυριακού. Είχε ανέκαθεν (εκτός από τώρα) ελιές στο πρόσωπο γιατί είχα πετύχει αφιέρωμα με τα νεανικά της χρόνια.
 
dr_slump είπε:
Δεν είναι η Μαρί Κωνσταντάτου/Κυριακού. Είχε ανέκαθεν (εκτός από τώρα) ελιές στο πρόσωπο γιατί είχα πετύχει αφιέρωμα με τα νεανικά της χρόνια.
dr_slump να σου πω κι εγω την αληθεια: μολις ειδα τη διαφημιση δε μου θυμισε καθολου τη Μαρί Κωνσταντάτου..παντως προσθεσα το σχολιο του uploader ως εχει

ευχαριστουμε για την πληροφορια :flower:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
dr_slump είπε:
Δεν είναι η Μαρί Κωνσταντάτου/Κυριακού. Είχε ανέκαθεν (εκτός από τώρα) ελιές στο πρόσωπο γιατί είχα πετύχει αφιέρωμα με τα νεανικά της χρόνια.


απο την retrodb

Marikonstantatou1.JPG

και εδω

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?1370-%CC%E9%EA%F1%EF%DF-%CC%E5%E3%DC%EB%EF%E9/page4

katerinak είπε:
dr_slump να σου πω κι εγω την αληθεια: μολις ειδα τη διαφημιση δε μου θυμισε καθολου τη Μαρί Κωνσταντάτου..
Θυμιζει Κωνσταντατου κυριως στο σημειο που γουρλωνει τα ματια της ... ,αν δεις την διαφημηση σε full screen η ομοιοτητα ειναι λιγοτερη ...

Τεσπα παντως αν επρεπε να πονταρω θα πονταρα 55-45 οτι ειναι αυτη ....

Επιφυλασσομαι μεχρι να αποφανθει η ΒΒ ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Nemo σ ευχαριστουμε για τις πληροφοριες σου!! ειλικρινα εχω μπερδευτει :eek: και προκυπτει το ερωτημα: "ειναι ή δεν ειναι η Μαρι Κωνσταντατου στην εν λογω διαφημιση" ;

Προς το παρον προσθετω αλλα δυο βιντεο με διαφημισεις που ανεβηκαν στο youtube:

γκοφρετες κουκουρουκου (1985) :


σχολιο του uploader MrRetromemories: " μια "γλυκια" διαφημιση της δημοφιλους μαρμελαδας spin span "ντυμενη" με παιδικο "τραγουδακι" και κινουμενα σχεδια "

ευχαριστουμε πολυ MrRetromemories!!!!!!
 
Επιφυλασσομαι μεχρι να αποφανθει η ΒΒ ....
Μαρι Κωνσταντατου καθαρα.

Πολλα πραγματα μπορει να αλλαξουν σε εναν ανθρωπο με το περασμα του πανδαματορα χρονου, αλλα το βλεμμα ποτε.

Επισης το χαμογελο και τα δυο μπροστινα δοντια που ειναι λιγο μακρυτερα απο τα διπλανα, παραπεμπουν αμεσως σε Μαρι.

Τις ελιες που ειχε στο προσωπο της οταν ηταν πολυ νεα τις θυμαμαι κι εγω, αλλα εχω καποιες εξηγησεις:

Ειτε δεν τις ειχε αποκτησει ακομα την εποχη που γυριστηκε το σποτ, ειτε το μακιγιαζ και ο φωτισμος εκαναν το θαυμα τους, ειτε τις πηρε το Ευρηκα. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα