Το αγαπημένο μου από Τζέην Ωστεν (Jane Austen)

Ναι οι παλιες σειρες ειχαν θεατρικοτητα και αν και δεν ειχαν κουστουμια , ειχαν ποιοτητα στις ερμηνείες

3 χιλιόμετρα περιπου
 
"To walk three miles, or four miles, or five miles, or whatever it is, above her ancles in dirt, and alone, quite alone! what could she mean by it? It seems to me to shew an abominable sort of conceited independence, a most country-town indifference to decorum."
Και με το μίλι να είναι περίπου 1.6 χλμ ...
 
Clemence είπε:
Και με το μίλι να είναι περίπου 1.6 χλμ ...
η LιZι, πρεπει να το κανε συχνα γι'αυτο ηταν αθλητικη και ειχε αντοχή, δεν ηταν αυτό που λέμε ladyshic όπως η Καρολαιν Μπινγκλευ και δεν εδινε τοση σημασια για να'ναι πάντα αψογη/ η καρολαιν μπίνγκλευ θα το'κανε αυτό για την αδελφή της, αμφιβάλλω! και τι κακεντρεχες σχόλιο clemence, μπραβο -που μας το θύμησες- που κανει εντελει, ότι η λιζι εχει μια σκανδαλώδης ανεξαρτησία, καρδια είχε η κοπέλα ;) που αυτή δεν διεθετε

Καλα νομιζω πως ειμαστε ρετρο-janeites;)
 
Θα ήταν ωραίο να βλέπαμε παλιο ρετρο σήριαλ της Ωστεν , όλες μαζί οι φαν και μετά να σχολιάζαμε πχ. την πειθω του 71', η καθεμία από το σπίτι της/ δυσκολο να βρεθούν και υπότιτλοι φυσικά!
 
happy-birthday-jane-2010.jpg
happy-birthday-jane-2010.jpg

στις 16 εχει γενεθλια η ωστεν μας, χριστουγεννιάτικα, σε μερικά αγγλικά μπλογκ, θαυμαστες γραφουν μια προτασούλα για το τι σημαίνει η Ωστεν για κείνους, θελετε να το κανουμε και εδώ;

Αρχίζω: Η Ωστεν με γέμισε μικρές , ωραιες, καλαίσθητες, καθημερινές σκηνές και στιγμές! με εμαθε να ονειρεύομαι πως όλα μπορει να γινουν, αρκει να έχω πίστη!!!

περιμένω και τα δικά σας
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καμια ρετρο-janeite, δεν εχει να πει κατι :D σημερα μερα γενεθλιων της πιο ρομαντικής συγγραφεως
 
Τα βικτωριανά είναι αρκετά μετά την εποχή της Jane Austen. Αν θες να ψάξεις για κουστούμια της εποχής της ψάξε για regency costumes. Ξέρω αρκετές και αρκετούς που φτιάχνουν κουστούμια εποχής, αν θες μπορώ να σου προτείνω κάποιες σελίδες.

Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις αλλά στο Bath γίνεται Jane Austen Festival και σε πολλές από τις δραστηριότητες όσοι συμμετέχουν είναι ντυμένοι/νες με ρούχα εποχής. Επισυνάπτω το link του φεστιβάλ και ένα βίντεο από τον περίπατο που κάνουν με ρούχα εποχής.

Jane Austen Festival, Bath, UK

https://www.youtube.com/watch?v=6udv8z9tURg

Ήθελα να αναφέρω δύο σειρές και μια τηλεταινία που θα άξιζε να δείτε σαν φαν της Jane. Δεν βρήκα κάτι σχετικό στο κομμάτι για ταινίες και σειρές οπότε θα τα αφήσω εδώ, στις janeites. Προφανώς και δεν είναι αυτές καθ'εαυτές οι παραγωγές pre-1995, αλλά το θέμα τους είναι.

Η τηλεταινία του BBC Miss Austen Regrets με την Ολίβια Γουίλιαμς να είναι εξαιρετική ως Τζέιν στα τελευταία χρόνια της ζωής της.

Η σειρά Lost in Austen με μια μοντέρνα P&P φαν να χάνεται στον κόσμο του Pride and Prejudice και το Death comes to Pemberley, μια συνέχεια της ιστορίας της Elizabeth και του Darcy 6 χρόνια μετά τον γάμο τους.

death-comes-to-pemberley.14319.jpg

miss-austen-regrets-movie-poster-2008-1020441769.jpg

lost-in-austen-original3.jpg
 
ευχαριστω πολύ καλή μου για όλες τις πληροφορίες. Ναι ξερω για το Μπαθ και για τα φεστιβαλ ;) εχεις παει ποτε;

ωραια θα ηταν να καναμε ένα αφιερωμα στα ρετρο σηριαλ , μιας και μόνο αυτά ενδιαφερουν τα ρετρο πλαισια του φορουμ

th
th.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
"In vain I have struggled. It will not do. My feelings will not be repressed. You must allow me to tell you how ardently I admire and love you."You are open and expressive, always willing to let your love know how you feel.

το δικο μου την α'φορα μου βγηκε άλλο

ένα πολύ καλο, το βαζω εδώ μιας και δεν ξερω που θα μπορουσε να παει

http://www.playbuzz.com/williambaggins10/can-we-try-to-write-a-poem-about-you

ένα ποιημα που θα μπορουσε να γραφτει για σενα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο τεστάκι αυτό το τελευταίο Αριάδνη! Ο τίτλος του ποιήματός μου είναι: "Expansion of the mind" και η περιγραφή του είναι:

Υοu are a true curious soul, you never cease to look for answers.
 
Από πότε είναι αυτές; Γιατί δεν μου μοιάζουν για ρετρό αλλά από μια συλλογή που πούλαγαν στα περιοδικά πριν μερικά χρόνια.
 
Δεν ειναι ρετρο πριν απο 8 χρονια τις μαζευα μια συλλογη κυριων βικτωριανης εποχης απο την ντιακοστινι αλλα ειναι χαρμα οφθαλμων
 
Καθε βραδυ απο τις 3 μαιου τα σηριαλ της μεγαλης αγγλιδας συγγραφεως στην ερτ στις 8
 
Πίσω
Μπλουζα