RetroDB: Διορθώσεις και Προσθήκες σε λήμματα

Μη σπρώχνεστε βρε παιδιά! Μα κανένας δεν ενδιαφέρεται να βρούμε τις ταινίες αυτές για τη βάση; Μάλιστα. Δεν πειράζει, ας μη μπουν. Θα παρακαλέσω να σβηστεί αυτή εδώ η φωτογραφία.
 
στην ταινια προσθεστε και τη μικρη Μαιρουλα Ευαγγελου

1.JPG

και μου φαινεται οτι κανει ενα μικρο περασμα ο Σταυρος Παραβας.. αυτος δεν ειναι;

2.JPG
 
Αν και αφορά θεατρική παράσταση, ωστόσο θεωρώ οτι εδώ μάλλον είναι το σωστό σημείο γιατί αφορά προσθήκη σε λήμμα του retroDB.

Στη θεατρική παράσταση <<Οι απιστίες>> εκτός απο τον Τάσο Χαλκιά, τον Γιώργο Παρτσαλάκη και την Αθηνά Μαυρομμάτη έπαιζαν επίσης η Κωνσταντίνα Μιχαήλ και ο Κώστας Αποστολάκης.

Η παράσταση αυτή ανέβηκε το καλοκαίρι του 1995 στο θέατρο Metropolitan και μεταφέρθηκε στην επαρχία με περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρεται στo site wikipedia και συγκεκριμένα:

Το καλοκαίρι του 1995, συνθιασάρχες για πρώτη φορά με τον Γιώργο Παρτσαλάκη (ο Τάσος Χαλκιάς) ανέβασαν στο θέατρο Μετροπόλιταν την κωμωδία "Απιστίες" των Ν. Τσιφόρου - Π. Βασιλειάδη.

Τον χειμώνα του 1996-1997, επιχείρησαν την πρώτη τους θεατρική τουρνέ στην επαρχία με τις "Απιστίες", σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κοινού της ελληνικής περιφέρειας.

Μαγνητοσκοπήθηκε από τον Αντέννα και προβλήθηκε στη "Θεατρική βραδιά" του καναλιού τον Φλεβάρη του 1997 σύμφωνα με το retroDB.

(σ.σ. Να πούμε οτι η ταινία <<Δέκα μέρες στο Παρίσι>> ειναι η κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού που ανέβηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με τον Σταυρίδη και τον Παπαγιαννόπουλο).

Την συγκεκριμένη παράσταση του 1995 την είχα δει στο θέατρο Metropolitan και μάλιστα όσο αφορά την συμμετοχή της Κωνσταντίνας Μιχαήλ ήταν η εποχή που μόλις είχε τελειώσει η τηλεοπτική σειρά Λαβ Σόρρυ και οι fans του σήριαλ κατέκλυζαν το θέατρο για να δούν live τους τηλεοπτικούς "Σάκη" & "Λίλη". Αυτός ήταν και ό λόγος που πήγα και εγώ στην παράσταση προκειμένου να συνοδεύσω την τότε μικρή ανιψιά μου που έβλεπε τη σειρά μετά μανίας και ήθελε να τους δει απο κοντά :p . Μάλιστα ο Τάσος Χαλκιάς και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ υποδύονταν το ζευγάρι και στην παράσταση και συγκεκριμένα είχαν τους ρόλους που είχαν στην ταινία ο Γιάννης Γκιωνάκης και η Αννα Φόνσου, δηλαδή τον Μίλτο και την Αλεκα. Ο Γιώργος Παρτσαλάκης έπαιζε το ρόλο που είχε στην ταινία ο Νίκος Σταυρίδης, δηλαδή του Βάσου. Για την περιοδεία είχε μιλήσει και η ίδια η Μιχαήλ σε εκπομπή του alpha.

Τώρα οσο αφορά την συμμετοχή του Κώστα Αποστολάκη στην παράσταση ομολογώ οτι δεν τον θυμόμουν γιατί πολύ απλά τότε δεν τον ήξερα κάν σαν ηθοποιό :D . Το αναφέρει όμως ο ίδιος σε συνεντεύξη του στο περιοδικό ΟΚ την οποία αναδημοσίευσε το site www.thetoc.gr . Αναφέρει οτι έπαιζε στην παράσταση και ότι μάλιστα εκεί γνωρίστηκε με την Κωνσταντίνα Μιχαήλ με την οποία στην πορεία έγιναν ζευγάρι στη ζωή. Συγκεκριμένα λέει: "Με την Κωνσταντίνα συναντηθήκαμε πρώτη φορά το 1995, όταν πήγαμε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τις <<Απιστίες>> που είχαν ανεβάσει ο Τάσος Χαλκιάς με τον Γιώργο Παρτσαλάκη".

Eπίσης στην εν λόγω παράσταση έπαιζε και ο Τάσος Νούσιας. Αναφέρεται στο βιογραφικό του ηθοποιού στο site www.iShow.gr και συγκεκριμένα: *1996-97 Τσιφόρου – Βασιλειάδη «Απιστίες» – ρόλος Ντίνος -περιοδεία. Το όνομα του βέβαια αναφέρεται για την περιοδεία, δεν αναφέρεται αν είχε παιξει στο Metropolitan (σ.σ. προσωπικά ούτε και αυτόν τον ήξερα ως ηθοποιό για να τον αναγνωρίσω στην παράσταση :p ). Το ρόλο του Ντίνου που έπαιζε ο Τάσος Νούσιας στο θεατρικό, στην ταινία τον έπαιζε ο Σταύρος Παράβας.

Αν μπορούν τα παιδιά του retroDB να προσθέσουν τα ονόματα των ηθοποιών που έπαιζαν στην παράσταση...

:cheers:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια προσθήκη ονόματος σε σειρά.....στη σειρά Λαβ Σορρυ στο 34 επεισόδιο εμφανίζεται ως guest ο ηθοποιος Χρήστος Σιάφκος ο οποίος υποδυόταν τον κύριο Τσαντάκη, διευθυντή στο νοσοκομείο που εργαζόταν η Λίλη.

a.JPG

b.jpg
 
Διαγράψτε παρακαλώ αυτήν εδώ τη φωτογραφία. Κάποιες άλλες που βρήκα σκόρπιες να έχουν ανέβει και να μην χρησιμοποιούνται πουθενά, τις τοποθέτησα κάπου. Νομίζω πως εκκρεμούν 2-3 όπου δε γνωρίζω ποιους απεικονίζουν και ούτε αναφέρονται στο όνομα του αρχείου. Θα δούμε... Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά την Κατερίνα και την Hannele για τις πληροφορίες που μας δίνουν και υπόσχομαι ότι θα τις περάσω, εάν δεν το έχει ήδη κάνει κάποιος άλλος!
 
Tην φωτο αυτή μου την έστειλε μια φίλη: ειναι φωτογραφία απο την θεατρική παράσταση "Οι απιστίες", την ειχε κοψει και την ειχε κρατήσει απο περιοδικό της εποχής.

apisties.JPG

Είναι η σκηνή όπου ο Βάσσος (Γιώργος Παρτσαλάκης) -σε συννεόηση με τον μπατζανάκη του Μίλτο (Τάσο Χαλκιά)- υποκρίνεται τον άρρωστο που χρειάζεται διακοπές προκειμένου να πάνε δέκα μέρες διακοπές στο Παρίσι χωρίς τις συζύγους τους...

Η αντίστοιχη σκηνή και απο την ταινία με τον Νίκο Σταυρίδη στο ρόλο του Βάσσου και τον Γιάννη Γκιωνάκη στο ρόλο του Μίλτου

10 meres sto parisi.JPG
 
Η βάση ενημερώθηκε με ότι πληροφορία & υλικό μας δώσατε Κατερίνα & Hannele και σας ευχαριστούμε!! Δε μπορώ για κάποιο λόγο να κάνω "Παράθεση" με συγκεκριμένα posts μιας και μου βγάζει άκυρους χαρακτήρες.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μου εχουν πει οτι στην σειρα "εργαζομενη γυναικα" δεν αναφερονται οι συναδερφοι που ειναι στους τιτλους τελους της σειρας

αυτο συμβαινει σε καθε επεισοδιο
 
Αλλη μια προσθήκη για την θεατρική παράσταση "Οι απιστίες"

Στο site www.artcom.gr αναφέρεται οτι η ηθοποιός 'Ελενα Στάμου έπαιζε στην παράσταση και είχε το ρόλο της Μαρίας (υπηρέτριας).

Αναφέρει: Μετροπολιταν


Απιστιες των Ν. Τσιφορου - Π. Βασιλειαδη ( ρολος Μαρίας ) Σκηνοθεσία : Κοραης Δαματης


Υ.Γ.

Στην ταινία, τον ρόλο της Μαρίας (υπηρέτριας) έπαιζε η εν λόγω ηθοποιός

10 meres sto parisi.JPG
 
στη σειρα προσθεστε και τους

Ευδοκιμος Τσολακιδης, Μιχαλης Γκινος,Τακης Τσιλιδης, Γιαννης Καρατζογιαννης,Δημητρης Βελιος,Μαραϊα Βουρακη,Δημητρης Καραμπετσης,Γιωργος Σουξες,Ελενη-Ξενη Κασιματη,Σωτια Φωκα,Μαρια Τσαλτα,Αντωνης Λουδαρος,Γιαννης Κοντοπιδης,Ανετα Δαβη,Αντωνης Αλεξιου,Ντινος Καρυδης,Γεωργια Δροσου,Φωτεινη Παπαδοπουλου,Σταματης Παπαδοπουλος,Κοσμας Παναγιωτιδης,Νινα Γιαννιδη,Χριστοφορος Χριστοφορου,Αλεξανδρος Ρηγας,Στελιος Λιονακης(πατερας Μαργαριτας),Ελενη Μαυροματη(μητερα Μαργαριτας),Αγγελος Γραμμενος,Γαληνη Τσεβα,Φρυνη Αρβανιτη(γυναικα Βασιλη),Αγγελικη Γκιργκινουδη(φιλεναδα Βασιλη),Γιωργος Βουτος,Δημητρης Ντασιος,Κωνσταντινα Στεφανοπουλου,Νεφελη Ορφανου,Δημητρα Νομικου,Δημητρα Παπαδημα,Σπυρος Καλλος,Μετη Καρατζα,Κωνσταντινος Πιλαβιος( μικρος) ,Νικη Σερετη,Σονια Μαρρη,Βετα Μπετινη,Θωμας Πετρου(τραγουδιστης),Νικος Χυτας,Βανα Πεφανη,Στεφανος Ιατριδης,Νικος Γαλανος,Αντωνης Λαλακος

και οι παρακατω εικονιζομενοι

ka1.JPGka2--.JPGka3.JPGka4.JPGka5.JPGka6.JPGka7.JPGka8.JPGka9.JPGka10.JPGka11.JPGka12.JPGka13.JPG ka14.JPG

Μουσικη: Γιωργος Παπαδακης

Φωτογραφια της Γεωργιας Δροσου ειδα οτι δεν υπαρχει,μπορει να μπει αυτη

georgia drousou.JPG

Trivia : Σε ενα επεισοδιο εμφανιζεται και ο τραγουδιστης Μιχαλης Ρακιντζης ,εχει και ατακες οταν παριστανει το σωσια του Ρακιντζη ενω στη συνεχεια εμφανιζεται απο αλλη μερια ως ο εαυτος του και τραγουδαει

kaz.JPG

Φωτογραφια του τραγουδιστη Θωμα Πετρου

thomaspetrou.JPG

Η Νονη Δουνια δεν ειναι αυτη; συμμετεχει κι αυτη

nonidounia.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
https://www.retrodb.gr/wiki/index.ph...81%CE%AC%CF%84

Η Ρίτα Μυράτ δεν ήταν κόρη της Κοτοπούλη και του Μήτσου Μυράτ. Ήταν η πρώτη σύζυγος του Αλέκου Μυράτ (αρχικά ηθοποιού, κατόπιν αρχιτέκτονα),γιού του Μήτσου Μυράτ και της Κυβέλης.

Το Όνομά της ήταν Ταρσούλη. Με τον Αλέκο Μυράτ κάνανε μια κόρη την επίσης ηθοποιό Κυβέλη Μυράτ-Μαρίνου η οποια είχε ασχοληθεί πολύ με το παιδικό θέατρο.

Ο Μήτσος Μυράτ και η δεύτερη γυναίκα του Χρυσούλα Κοτοπούλη είχανε ένα παιδί,το γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Μυράτ.

Το λάθος υπάρχει σε όλα τα βιογραφικά των Μυρατ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κατι δεν κολλαει στο προφιλ του ηθοποιου Δημητρη Μπισλανη.

Ημερομηνια θανατου αναφερεται το 1977,αλλα εμφανιζεται να χει παιξει σε βιντεοταινια του 1988...
 
Pharcyde είπε:
Κατι δεν κολλαει στο προφιλ του ηθοποιου Δημητρη Μπισλανη.Ημερομηνια θανατου αναφερεται το 1977,αλλα εμφανιζεται να χει παιξει σε βιντεοταινια του 1988...
ειναι λαθος δεν εχει παιξει σε καμια βιντεοταινια ο δημητρης μπισλανης,ειναι σιγουροαυτο,σε ποια αναφερεται και που;

δεν ισχυει η συμμετοχη του στανταρ

ειχε πεθανει πριν ξεκινησει το βιντεο,δεν θυμαμαι αν ηταν το 1977 (κατα 90% ηταν)αλλα παντως ειχε φυγει πριν το 1980
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προσέθεσα τα ονοματα του Καζα ντι Μακαρόνι που παρέθεσε η Κατερίνα. Όποοιος πορει ας κοιταξει τα κοκκινα λινκς και ας φροντισει τις φωτογραφιες
 
Κάποιος να σβήσει αυτήν εδώ τη φωτογραφία παρακαλώ.

[edit] Διαγράφηκε η φωτογραφία [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
elsint17 είπε:
ειναι λαθος δεν εχει παιξει σε καμια βιντεοταινια ο δημητρης μπισλανης,ειναι σιγουροαυτο,σε ποια αναφερεται και που;

δεν ισχυει η συμμετοχη του στανταρ

ειχε πεθανει πριν ξεκινησει το βιντεο,δεν θυμαμαι αν ηταν το 1977 (κατα 90% ηταν)αλλα παντως ειχε φυγει πριν το 1980
Αναφερεται στη σελιδα του οτι εχει παιξει στο τιμημα της αγαπης (1988),πραγμα αδυνατον αν πεθανε το 1977.η το ενα ισχυει η το αλλο.
 
Η βιντεοταινία "Το τίμημα της αγάπης" είναι η κινηματογραφική ταινία "Οι άντρες ξέρουν ν' αγαπούν" του 1971. Αυτό αναγράφεται στα trivia της βιντεοταινίας στη retrodb. Γι' αυτό αναγράφεται και η συμμετοχή του παρόλο που φαίνεται "αδύνατον"
 
Πίσω
Μπλουζα