Προβλήματα / δυσλειτουργίες νέου φόρουμ.

Kambia

Retired Admin
Joined
11 Ιαν 2008
Μηνύματα
13.665
Αντιδράσεις
1.379
Η μετάβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και πέρασε από χίλια μύρια κύματα :) . Σίγουρα θα υπάρχουν κάποια μικροπροβληματα τα οποία σιγά σιγά θα αποκατασταθούν. Παρακαλούμε πολύ (για ακόμα μια φορά) την υπομονή σας. 
Οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε στο νέο φόρουμ  ποστάρετε το εδώ για να δούμε πως θα το λύσουμε. Ένα screen shot θα βοηθούσε για να έχουμε καλύτερη εικόνα του όλου θέματος. 
Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και νέοι οδηγοί για τη λειτουργία του φόρουμ. 

Υπενθυμίζω πως το παλιό φόρουμ είναι online και οι κωδικοί σας σε ισχύ και βρίσκεται στο link: www.retromaniax.gr/vb5/ σε κατάσταση ανάγνωσης μόνο (δε μπορείτε να ποστάρετε), ώστε να μπορέσετε να ανακτήσετε τις φωτογραφίες σας από εκεί και να τις φέρετε εδώ.

Καλή σας περιήγηση και καλή διαμονή στο νέο μας "σπιτάκι"  
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπαρχει ενα μικροοοο προβληματακι. Δεν μεταφερθηκε ουτε το 1% απο τις εικονες μου. :bash: :shake:

Παραδειγμα: οτιδηποτε εχω γραψει με εικονες ever. Ενα στην τυχη.

Κατι αλλο. Τι παιζει με αυτο το "Your content will need to be approved by a moderator";

Α ναι! Αντε και καλη αρχη, και ευχαριστω ολα τα παιδια για την προσπαθεια τους!!! :award: :bow:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To θέμα με το approval λύθηκε. Πιστεύω πως το γυρίσαμε σε όλα τα υποφόρουμ και είναι οκ τώρα. Αν κάπου έχετε πρόβλημα στο ποστάρισμα πείτε μου. 

Όσο για τις εικόνες σας (μιλάω γενικά γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα μέλη με το ίδιο πρόβλημα) θα το λύσουμε :)  Όσο περνάει από το χέρι μου δε θα αφήσω εικόνα "χαμένη"
 
Χεχεχε :diablotin:

Βρηκα προσωρινη λυση. :ph34r:

Στο firefox ενεργοποιοντας το addon HTTPS Everywhere! παμε σε μια σελιδα του φορουμ και δινουμε

Add new rule

show advanced

Matching regex:
^https://www\.retromaniax\.gr/vb/filedata/fetch

Redirect to
https://www.retromaniax.gr/vb5/filedata/fetch

Βεβαιως αυτο θα ισχυει μεχρι να κατεβασετε το παλιο forum.

Βρηκα αλλους δυο κανονες! Προσοχη: αλλαζουμε το rule name καθε φορα που προσθετουμε εναν νεο κανονα για το ιδιο site!

Matching regex:
^https://www\.retromaniax\.gr/vb/album.php

Redirect to
https://www.retromaniax.gr/vb5/album.php

Matching regex:
^https://www\.retromaniax\.gr/vb/attach

Redirect to
https://www.retromaniax.gr/vb5/attach
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Freak αυτό είναι χακιά.

Δύο πράγματα όσον αφορά τις φωτογραφίες. Δυστυχώς το VB5 μας πρόδωσε στον τομέα των φωτογραφιών και είναι ο βασικός λόγος που αλλάξαμε πλατφόρμα.

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

  1. Ότι υπήρχε και φαινόταν εντάξει (και φαίνεται ακόμα εντάξει) στο VB5 θα πρέπει να έχει έρθει μια χαρά στο νέο site. Αν δείτε τέτοια περίπτωση να ισχύει μας στέλνετε link να το αξιολογήσουμε.
  2. Ότι δεν φαινόταν πριν δεν θα φαίνεται και τώρα. Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση γιατί το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί η πληροφορία από το VB5 και θα είναι αρκετά δύσκολα θα βρεθεί λύση. Παρόλα αυτά δεν τα παρατάμε, τα αρχεία δεν χάνονται στο filesystem αλλά η σχέση του VB5 μαζί τους.
  3. Ότι δεν ήταν attached σε post αλλά υπήρχε σε album δεν έχει μεταφερθεί. Σε αυτή την περίπτωση, σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε να μεταφέρουμε την πληροφορία από το παλιό στο νέο forum.
Ειλικρινά κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά μιλάμε για κοντά 900.000 φωτογραφίες και είμαστε 4 άτομα θα μας πάρει λίγο παραπάνω απ' όσο φαντάζεστε!
 
Πριν φαινονταν ολα.

Πλεον στο παλιο forum πρακτικα τιποτα δεν φαινεται ενταξει, γιατι ουσιαστικα ολα δειχνουν στο retromaniax.gr/vb/ αλλα πλεον υπαρχουν στο /vb5/

Και το ιδιο συμβαινει και στο νεο forum. Τα url των εικονων εμειναν με την παλια μορφη (/vb/) αλλα η πραγματικη τους διευθυνση ειναι πλεον /vb5/.

Εγω τουλαχιστον απλα αναφερω το προβλημα, δεν το σχολιαζω αρνητικα και καταλαβαινω απολυτως οτι θα παρει χρονο.

Παντως μεχρι να διορθωθει το προβλημα θα παρακαλεσω να μην κλεισετε το παλιο forum, ετσι ωστε ακομα και με το κολπακι που ανεφερα να μπορουμε να δουμε τις φωτογραφιες στα υπαρχοντα αρθρα.
 
Το παλιό forum μπορεί να μείνει για όσο θέλετε!

Αυτό που αναφέρεσαι είναι το url rewrite, έπρεπε να κάτσουμε πάνω στο παλιό. Αν δούμε ότι μας βγάζει τη ψυχή το ξαναβλέπουμε.

Το θέμα είναι να φτιάξουμε εδώ ότι μπορούμε:)
 
Γειά σας και καλό κουράγιο με την μετάβαση

 Στην   ενότητα "που γυρίσθηκαν  οι Ελληνικές ταινίες" 2ο μέρος εμφανίζει 51 σελίδες ενώ ήταν 127 αν θυμάμαι καλά......Δοκίμασα με 3 browsers αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. 
 
Mαλλον επειδη πλεον η καθε σελιδα αποτελειται απο 20 ποστς και οχι απο 10 οπως πριν. Να σκεφτουμαι τι ειναι καλυετρο..10 ή 20 ποστς ανα σελιδα
 
25. Εγω θα ελεγα αν γινεται να γυρισουμε στα 10.
 
Δε μ΄αρέσει θέλω το παλιό............Ντάξει ρε μη βαράτε!

Να υποθέσω ότι στο μέλλον θα μπει και κάποιο σκιν, σωστά; Νομίζω ότι τώρα το φορουμ είναι γυμνό. Κατά τα άλλα, δεν ξέρω τί τραβήξατε, αλλά επειδή ξέρω από άλλου είδους μιγκρέσια, φαντάζομαι περίπου τί θα έγινε. Και είμαι χαρούμενος που το σύστημα είναι back on line. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε εν καιρώ.

Σημαντική ερώτηση: Αυτό με τις δύο εβδομάδες deadline για μεταφορά εικόνων που είχε ανοίξει η Μαριάνα παύει να ισχύει πλέον, αφου είναι και το παλιό φορουμ online; Δηλαδή εντάξει θα κάνουμε τις μεταφορές μας, αλλά όχι με την ψυχή στο στόμα. Αυτό θέλω να μάθω.

Επίσης, στο θέμα του αριθμού των ποστς ανα σελίδα. Ακομα κι αν όλοι έχουμε πολύ γρήγορη γραμμή, αν καποιος βαλει πολλές φωτό σε μία σελίδα, θα παίρνει κάποια ώρα για να κατεβαίνουν. Κι αν πολλοί βλέπουν την ίδια σελίδα, το σάιτ θα ζορίζεται, οπότε καλύτερα 10.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στο παρακάτω θέμα του 2012 είχα δημοσιεύσει 2 φωτογραφίες με τον ίδιο τρόπο (λινκ), και στο παλιό φόρουμ δεν φαίνονται. Στο καινούριο, η πρώτη (εξώφυλλα) δεν φαίνεται στο θέμα, η δεύτερη (πληροφορίες) φαίνεται. Και οι δύο όμως είναι ορατές στα Συνημμένα μου στο προφίλ μου. Μπορεί να διορθωθεί αυτό, ή ξαναδημοσιεύουμε όσες δεν φαίνονται?

https://www.retromaniax.gr/vb5/forum/παλαιά-περιοδικά-πληροφορικής/λοιπά-περιοδικά/23157-ελληνικο-περιοδικο-για-commodore
 
Δε μ΄αρέσει θέλω το παλιό............Ντάξει ρε μη βαράτε!

Να υποθέσω ότι στο μέλλον θα μπει και κάποιο σκιν, σωστά; Νομίζω ότι τώρα το φορουμ είναι γυμνό. Κατά τα άλλα, δεν ξέρω τί τραβήξατε, αλλά επειδή ξέρω από άλλου είδους μιγκρέσια, φαντάζομαι περίπου τί θα έγινε.
Πάντως είναι ήδη πιο όμορφο από το παλιό. Το παλιό ήταν άσχημο και clunky
 
Ουσιαστικά εννοώ να φύγει η έντονη ασπρίλα και να μπει κάτι ελαφρως διακριτικό (όχι να βγάζει μάτι) ως φόντος.

Για δείτε οι αντμινς κάτι άλλο τώρα. Πάμε πάνω δεξιά στο username μας, κλικάρουμε απάνω του και παμε Προφίλ. Στο Προφίλ μας παμε δεξιά στο Edit Profile όπου ως γνωστό πειράζουμε διάφορα πράγματα. Το πρώτο πεδίο πανω πάνω είναι το Member title που το νεο φορουμ μας αφήνει να το πειράξουμε. Με λίγα λόγια μπορώ εγώ να γράψω Retromaniax Founder ή Admin. Ομως δεν έσωσα. θελω να πω, δεν ξερω αν με την Αποθήκευση, θα ισχύσει ό,τι γράψω. Για δείτε το λίγο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mαλλον επειδη πλεον η καθε σελιδα αποτελειται απο 20 ποστς και οχι απο 10 οπως πριν. Να σκεφτουμαι τι ειναι καλυετρο..10 ή 20 ποστς ανα σελιδα
Τα 10 post ανα σελίδα νομίζω οτι είναι καλύτερα....αλλα και πάλι ενω εμφανίζει 125 σελιδες.....το τελευταίο post που εμφανίζεται είναι στις 27 Οκτωβρίου του 2017...ενω υπάρχουν post μεχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018
 
Τα 10 post ανα σελίδα νομίζω οτι είναι καλύτερα....αλλα και πάλι ενω εμφανίζει 125 σελιδες.....το τελευταίο post που εμφανίζεται είναι στις 27 Οκτωβρίου του 2017...ενω υπάρχουν post μεχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2018
Σε εμενα φαινονται ολα.

Για δοκιμασε
 
Εμ ναι. Τελικά ο τίτλος αλλάζει. Τώρα ο δικός μου είναι Master of all Admins, άρα μηπως να αποτραπεί η αλλαγή του Member title; Στο παλιό φόρουμ ο τίτλος προερχόταν από τον αριθμό των ποστς ή καταχρηστικά, όταν κάποιος αντμιν άλλαζε τον τίτλο με το χέρι (π.χ. ο ΑΕΟΝ είναι retromaniax founder και μόνο ενας αντμιν μπορεί να το ορίσει).
 
καλη αρχη! 10 σελιδες λεω κι εγω γιατι οπου εφτιαξα λιστες με ανακατευθυνσεις σε συγκεκριμενα ποστς  δε λειτουργουν

με το θεμα των αλμπουμ τι θα γινει τελικα; πρεπει να κατεβασουμε ο,τι φωτογραφιες ανεβασαμε στον ΗΥ και να τις ξαναανεβασουμε σε νεα αλμπουμ;

 
ret.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα