Μπομπ Σφουγγαράκης (1999)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Αμερικανικη σειρα κινουμενων σχεδιων με ηρωα ενα σφουγγαρι που ζει στην  υποβρύχια πόλη του Βυθού του Μπικίνι.

Tρελες περιπετειες με αφθονο γελιο.

Συντροφια του κρατουν ο  Πάτρικ Αστέρης ,ο Καλαμαρης και ο Κυριος Καβουρης!

Mπομπ ο Σφουγγαρακης τρειλερ

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλη σειρα κινουμενων σχεδιων εγω προσωπικα γουσταρω καργα.Προδφατα πεθανε και ο δημιουργος του Stephen Hillenburg.
 
Επίσης απ' όσο θυμάμαι πολύ καλή ήταν και η ομώνυμη ταινία που είχε παιχτεί στην Ελλάδα το 2005.

 
Νόμιζα οτι ήταν πιο πρόσφατη. Πότε προβλήθηκε σαν σειρά, πρώτη φορά στην Ελλάδα; Για να είμαι ειλικρινής, δε τη συμπάθησα και πολύ. Μου φαίνονταν αρκετά παιδική πια... 
 
Νόμιζα οτι ήταν πιο πρόσφατη. Πότε προβλήθηκε σαν σειρά, πρώτη φορά στην Ελλάδα; Για να είμαι ειλικρινής, δε τη συμπάθησα και πολύ. Μου φαίνονταν αρκετά παιδική πια... 
Σύμφωνα με κάποια σχετική αναφορά που υπάρχει σε αυτή την συνέντευξη του ηθοποιού που δάνεισε την φωνή του στον Μπομπ Σφουγγαράκη για την ελληνική μεταγλώττιση, σαν σειρά πρέπει να πρωτοπροβλήθηκε στην Ελλάδα το 2001.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
προβαλλεται απο το nickelodeon καθημερινες στις 07.00 στις 14.00 και στις 21.30 και τα σαββατοκυριακα στις 13.00 και στις 17.00
 
Στην Ελλαδα το μαθαμε γυρω στο 2007 νομιζω, απο ενα πολυ μικρο καναλι (και γι' αυτο το λογο με τιποτα δεν μπορω να το θεωρησω ρετρο, συν του οτι παιζεται ακομα ^_^)
 
Την ίδια αίσθηση έχω και εγώ, οτι δηλαδή γύρω στο 2005 απόκτησε κοινό στην Ελλάδα 
 
Πρώτη φορά έπαιξε σε παιδική εκπομπή του Alpha,αντιγραφή του disney club . Την παρουσίαζε ο Λυκούργος του Disney club, αλλά δεν κράτησε πάνω από δυο χρόνια αν θυμάμαι καλά. 
 
Α ναι  κι εγω ειχα ακουσει οτι πριν απο το μικρο καναλι επαιζε στον Αλφα αλλα δεν ξερω ποσο πριν. Τοτε δεν ειχε γινει πολυ γνωστο.

Σε εκεινο το μικρο καναλι επαιζε το απογευμα, αμεσως μετα απο μια ποδοσφαιρικη εκπομπη, οποτε και πολλοι νεολαιοι (και οχι παιδια) εκαναν πολυ χαβαλε με αυτο. Και εγω ετσι το εμαθα, απο την παρεα μου που αναπαρηγαγαν αστεια απο εκει, και αρχισα να το βλεπω απο περιεργεια. Συντομα ολη η παρεα κολλησε (για νταγλαραδες λεμε τωρα) :)
 
Πρώτη φορά έπαιξε σε παιδική εκπομπή του Alpha,αντιγραφή του disney club . Την παρουσίαζε ο Λυκούργος του Disney club, αλλά δεν κράτησε πάνω από δυο χρόνια αν θυμάμαι καλά.
Να ρωτήσω: η εκπομπή αυτή ήταν μιαμισης ώρας και έπαιζε κι άλλες σειρές του Nickelodeon; Παίχτηκε μεταξύ 2002 και 2003;

Από ότι βρήκα σε captures των ιστοσελίδων του Nickelodeon και της Alpha Digital (αποτυχημένου εγχειρήματος του Τσοτσορού να φτιάξει μια πλατφόρμα που θα ανταγωνιζόταν την Nova) στο Wayback Machine, παιδικά του Nickelodeon (συμπεριλαμβανομένου του Μπομπ) άρχισαν να προβάλλονται στο Alpha Cinema 1 (κανάλι της Alpha Digital) τον Δεκέμβριο του 2001. Την άνοιξη του 2002, εντάχθηκε ολόκληρο 12ωρο κανάλι στην πλατφόρμα, το οποίο αποτελούνταν από σειρές του Nick που αντικατέστησε το ένθετο αυτό.

Και σε τεύχη του Ριζοσπάστη το 2002 και 2003, η σειρά αναγράφεται στο πρόγραμμα του Alpha ως μέρος του Alpha Kids. Φήμες λένε ότι το 2003 άρχισαν να παίζουν παιδικά του Nick στον τότε αδελφό σταθμό Polis (τώρα Channel 9 - ο Θεός να το κάνει κανάλι, μόνο τηλεπωλήσεις παίζει).

Υποθέτω ότι μετά τα κατώτερα επεισόδια του Star και τους μεταγενέστερους κύκλους του Vincent Waller (Ren and Stimpy, Baby Huey Show; οι οποίοι αν και θεωρούνται μια επιστροφή στα κλασικά έχουν επικριθεί πολλές φορές για την χρήση άξεστου χιούμορ), δεν το βλέπουν και πολλοί Έλληνες τον Μπομπ, αν και εμένα μου αρέσει ακόμη σαν σειρά (έχω δει όλα τα επεισόδια των πρώτων 11 κύκλων).
 
Ναι νομιζω το καναλι 9 ηταν οταν φαγαμε το κολλημα με την παρεα μου και γιναμε ολοι Μπομπ-ικοι. Σε φαση δεν το ειχα ξανακουσει και εκατσα και εψαχνα τα καναλια για να το βρω μονο και μονο για να δω τι ειναι αυτη η σειρα ;)
 
Πίσω
Μπλουζα