Παιχνίδια 80's

Μισό να επιδράσουν τα σπασμολυτικά χαπάκια αγαπητέ AARDVARK!!!ΕΙΣΑΙ ΘΕΟΣ!!!Φιλώ τον ευλογημένο scanner σου και εσένα προσωπικά!!!:makia: :worship: :worship: :worship:

Να'ξερες τι χαρά μου έδωσες...Ζούμε μεγάλες στιγμές στο GRM!!!

Αν σου πω ότι τα περισσότερα από αυτά τα είχα και τώρα δεν έχω τίποτα στην κατοχή μου;;Θυμάμαι ότι τα μοναδικά που είχα καταφέρει να διασώσω από τα ξαδέλφια μου, τα κατέστρεψε μια γειτονοπούλα όσο έλειπα στο σχολείο (πως δεν την καθάρισα εκείνη την ημέρα, η μάνα μου με κράτησε!!!). Πρόσφατα βρέθηκε μια κυρία και μου χάρισε την ντουλάπα, η οποία είναι βέβαια σε άθλια κατάσταση, αλλά και μόνο που την ξανακράτησα στα χέρια μου...Όντως η Barbie ήρθε αργότερα αφαιρώντας την πρωτοκαθεδρία της Bibibo.Για εμάς τα ελληνόπουλα όμως που μεγαλώσαμε μαζί της, η Bibibo θα είναι πάντα στην καρδιά μας...Συγχαρητήρια και πάλι AARDVARK!!! :clap: :clap: :clap:
 
Απίστευτο...τώρα που είδα την διαφήμιση θυμήθηκα οτι είχα το τσαντάκι της Bibibo...φυσικά τώρα θα έχει λιώσει σε κάποια χωματερή... :animangry:
 
Υ.Γ. Quiz: Θυμάστε με ποιο στοιχείο ο Μάικλ ανακάλυψε την πλεκτάνη με τους εξωγήινους;

φυσικά Omenforever από τα αθλητικά παπούτσια που φοράγανε αν δεν κάνω λάθος

Ένα μεγάλο μπράβο στον ΑΑDVARK. :) φίλε με συγκίνησες

candy είμαι ομοιοπαθής σχετικά με την καταστροφή αρχείου πολλών ρετρό πραγμάτων

φυλαγμένα σε κούτες χάθηκανε σε μια πλυμήρα στην αποθήκη του παλιού σπιτιού μας

Αναδημοσιεύω τα όσα ποσταρα 5 μέρες πρίν μιας και ταιριάζουνε σε αυτή τη σελίδα

"Επίσης σε ανάλογο φορμά (βιβλιαράκι με ηχητική κασσέτα και μαρκαδοράκια για να χρωματήσεις τις εικόνες που συνοδεύουνε το πανομοιότυπο με την κασσέτα κέιμενο) είχα πάρει τα 3 που έιχανε βγει τότε ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ

1) ΚΙΤΤ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤ

2) ΚΙΤΤ ΚΑΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ

3) ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην κασσέτα της φωνές δάνειζαν (Γιώργος Απέργης - Μαικλ Ναιτ, Κώστας Σκώκος - Αφηγητής, Ηλίας Πλακίδης - διάφοροι)

Υ.Γ. Ο Γιώργος Απέργης (ηθοποιός και πολιτευόμενος στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) είναι καλύτερα γνωστός σαν ο αδερφός του Γιάγκου Δράκου στη Λάμψη του φώσκολου

Ο Κώστας Σκώκος τρόμαζε αρκετά παιδάκια στα 80ς (ίσως και μεγάλους) με την χαρακτηριστική βαθιά (σχεδόν από άλλο κόσμο) φωνή του σε αφηγήσεις τηλ. σειρών (ΒΕΝΤΕΤΑ, ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ), πιο πρόσφατα τον άκουσα σε διαφήμιση τηλεορασης για τις καφετέριες Δεληολάνη

Στην εισαγωγή της κασσέτας ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ με τίτλο ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ η αφήγηση πήγαινε κάπως έτσι:

"Κοιτώντας από ψηλά στην έρημο της Γιούτα ένα μολυβί σημάδι σκίζει την αμμώδη καυτή επιφάνεια...είναι ο ΚΙΤΤ το υπερσύγχρονο αμάξι του 2000 και στην θέση του οδηγού κάθεται ο πολυμήχανος Μάικλ Νάιτ...."

κάπου στην αρχή του στόρυ ο Μαικλ χτυπιέται στα πλευρά από τα αμάξι ενός εχθρού (του psycho ανατιναχτή εργοστασιων με παιχνίδια) και καλέι τον Κιττ να τονε κυνηγήσει αδιαφορόντας για την τύχη του Μαικλ...ο Κιττ όμως δηλώνει ότι δεν θα κούναγε ρόδα με τραυματισμένο τον "συνάδελφό του" (έχουνε και οι μηχανές ψυχή??? ο ΚΙΤΤ μάλλον είχε)

Το στόρυ στην συγκεκριμένη κασσέτα αφορούσε έναν psycho που ανατηνάζει εργοστάσια παιχνιδιών επειδή δεν χάρηκε ποτέ σαν παιδί τα παιχνίδια του....τελειώνει άσχημα με τον κακό να πέφτει στο γκρεμό με ένα φορμουλωείδές αμάξι και με ένα μοραλιστικό διάλογο μεταξύ του Κιττ και του Μαικλ Ναιτ για το πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια για την διαμόρφωση της ψυχολογίας των παίδων
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αρχικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον AARDVARK για τις photos του.

Την πίστα του σάλτο μορτάλε του Ιππότη της ασφάλτου την είχα κι εγώ μικρότερος.

Περιττό βέβαια να σας πω το τι εγκυκλοπαίδειες έπρεπε να βάλω επάνω στα πλαστικά κομμάτια που αποτελούσαν την πίστα για να ισιώσουν και να επινοήσω άλλες τεχνικές, ώστε να μην καταρρέει κάθε φορά μετά από τη διέλευση του Κitt :) Τα κομμάτια που την αποτελούσαν ήταν τόσο εύκαμπτα που με την παραμικρή δύναμη παραμορφωνόντουσαν και έκαναν τα νεύρα μου συρματόσχοινα.

Μετά από μερικές μέρες και πολλές προσπάθειες, τελικά ο Kitt κατάφερε και έκανε όλη τη διαδρομή αφήνοντας την πίστα όρθια και περνώντας ακόμη και μέσα από την φωτιά από χαρτόνι.

Θυμάμαι πανηγύριζα σα να είχα κατακτήσει το Champions League!!!

Φυσικά δεν ασχολήθηκα ξανά με το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Λίγη προσοχή από την κατασκευάστρια εταιρεία δε θα έβλαπτε. Από πίστα σάλτο μορτάλε έγινε παίζω και μαθαίνω για έργα πολιτικών μηχανικών :)
 
Οmenforever δεν το ήξερα ότι είχε βγεί ο ranx και σε video game .. έμεινα έκπληκτος... ελπίζω να έχεις διαβάσει και κάποιες από τις περιπέτεις κόμικ του Ranx (όπως ο Ranxerox στην Νέα Υόρκη από εκδόσεις ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ μέσα 1980) για... 2πλή απόλαυση (μακάρι το παιχνίδι να είναι τόσο καλό όσο και το κόμικ)

Επίσης αγαπητοί μου συνφορουμίτες/ισες ανεβρέθηκαν ΣΗΜΕΡΑ και οι 3 ηχητικές κασσέτες του ΙΠΠΟΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ σε ένα ντουλάπι μου. Υπόσχομαι σε λίγες μέρες να σκανάρω να τις δείτε και να κάνω σε ήχο mp3 την κασσέτα για να την ακούσετε

μια ανανέωση στα στοιχεία που ήδη δημοσίευσα

1α 1α οι ακριβείς τίτλοι της σειράς ηχητικών κασσετών

Οι Περιπέτειες του ΙΠΠΟΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ (από el greco)

a) Ρομπότ εναντίον ΚΙΤΤ

β) Ο ΚΙΤΤ και οι εξωγηίνοι

γ) Χωρίς Παιχνίδι

συμμετέχει επίσης στο πραναφερθέν (σε προηγούμενο ποστ) ηχητικό κάστ των ηθοποιών και ο Χρήστος Πάρλας (Αυλακιώτης) στο ρόλο του Ντέβον
 
Dominion είπε:
Οmenforever δεν το ήξερα ότι είχε βγεί ο ranx και σε video game .. έμεινα έκπληκτος... ελπίζω να έχεις διαβάσει και κάποιες από τις περιπέτεις κόμικ του Ranx (όπως ο Ranxerox στην Νέα Υόρκη από εκδόσεις ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ μέσα 1980) για... 2πλή απόλαυση (μακάρι το παιχνίδι να είναι τόσο καλό όσο και το κόμικ)
Δυστυχώς δεν έχω διαβάσει καμιά περιπέτεια του Ranx. Τον τύπο τον ξέρω μόνο από το ομώνυμο cult παιχνίδι το οποίο btw θα σου πρότεινα να ΜΗ δοκιμάσεις. Ήταν ολίγον χάλια ακόμα και τότε. Μείνε καλύτερα στις ιστορίες…

Επίσης αγαπητοί μου συνφορουμίτες/ισες ανεβρέθηκαν ΣΗΜΕΡΑ και οι 3 ηχητικές κασσέτες του ΙΠΠΟΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ σε ένα ντουλάπι μου. Υπόσχομαι σε λίγες μέρες να σκανάρω να τις δείτε και να κάνω σε ήχο mp3 την κασσέτα για να την ακούσετε
Θα σου ήμουν ευγνώμων…
 
ANAZITONTAS PETRELEO apo thn EPA

Γεια σας, ψάχνω να βρω την ΕΛΛΗΝΙΚΉ έκδοση του επιτραπέζιου παιχνιδιού της EPA "ΠΕΤΡΕΛΟ" η ΑΝΑΖΗΤΏΝΤΑΣ ΠΕΤΡΈΛΑΙΟ η κάπως έτσι. ΌΧΙ το "πετρεπιγι" που κυκλοφόρησε σε επανέκδοση πρόσφατα αλλα του 1974-77-79 εποχής. Που έχεις δυλιστήρια, πλατφόρμες και τέτοια.Έχω την γαλλική έκδοση και μάλιστα διπλή. Αλλα θέλω την Ελληνική. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Ευχαριστω
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλά κανείς σας δεν θυμάται τα τουρμπίνια και την Ελληνική εκδοχή των Lego, ή ήμουν ο μόνος που έπαιζα με αυτά?
 
Eλα γιατι ειχα καιρο να ποσταρω κατι (τα προηγουμενα τα εβαλα μαζεμενα για να μην το ζαλιζουμε) :D . dsc00540lz2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι ρε φίλε γιατί μου το κάνεις αυτό… :icon_cry:

Άναβε και η φατσούλα τους… σνιφ

:rolleyes:
 
Αχ ο αγκαλίτσας μου!!!Τον είχα σε ροζ χρώμα και θυμάμαι πως δεν τον αποχωριζόμουν με τίποτα...Δυστυχώς,φρόντισαν να μας χωρίσουν στο τέλος μια και καλή.:sob: Τι να πω βρε AARDVARK, σ'ευχαριστώ που μου θύμισες τον πρώτο μου έρωτα!!! :thumbup:
 
akmakas είπε:
Να υποθέσω πως κοιμόσουν μαζί του? :D
Χμμμ, μάλλον πρέπει να βάλω disclaimer ότι πολλά από αυτά τα παιχνίδια τα είχαν τα κορίτσια στην αλησμόνητη παρέα μας στα 80s… :biglaugh:

Μην ανησυχείς Αγκαλίτσα μου, κανείς δε θα μάθει τα μυστικά μας… :diablotin:

:D
 
Τωρα τις εχω δεν τις εχω ποσταρει τις παρακατω φωτο θα σας γελασω ( :D ) αλλα απο την αλλη δεν χανουμαι τιποτα να τις ξαναδουμε.

2000651371635924309_fs.jpg


2000666685877682135_fs.jpg


2000652189147984111_fs.jpg
 
Τι μου θυμίσατε.Εκτός από την Παταπούφα υπήρχε και ο φασουλέτος, η φατσούλα του και τα μαλλιά του ήταν παρόμοια με της παταπούφας μόνο που είχε μακρυά ποδαράκια. :)
 
Αχ, αυτό το σπαθί του Όμενς που να βρίσκεται τώρα... :(
 
δεν ξερω αν εχει αναφερθει προηγουμενως.....

ειχα ενα παιχνιδι μπασκετ. 40 επι 20 εκ. στο περιπου οι διαστασεις του.

6 παιχτες σταθεροι για καθε ομαδα. 3 στην αμυνα 3 επιθεση. αντιστοιχα και οι παιχτες του αντιπαλου. 2 μπασκετες φυσικα. το μονο που εκανες ηταν να πατας 3 κουμπια αναλογως που πηγαινε η μπαλα. ολοι οι παικτες ηταν "βυθισμενοι" 1 ποντο περιπου κατω απο το υψος του τερεν και με το που παταγες το κουμπι ανεβαιναν και εδιναν υψος στην μπαλα.

δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα. ειχαν δοθει ομηρικες μαχες!!!

το παιχνιδι δεν υπαρχει πλεον.η μανια της μανας μου να πεταει το ξαποστειλε και αυτο...

δεν ξερω αν θυμιζει κατι σε κανεναν το παραπανω παιχνιδι.....
 
"Ένα παιδί μπορέι να μεγαλώσει χωρίς γονείς, χωρίς παιχνίδια όμως όχι"
 
Πίσω
Μπλουζα