Ωραίο θέμα, ανοίγει την όρεξη
Πατάτες γιαχνί: Φαγητό γνωστό στη βόρεια Ελλάδα, παντελώς άγνωστο στη νότια. Πρόκειται για πατάτες βραστές, κοκκινιστές με διάφορα λαχανικά μέσα. Κάτι σαν τουρλού αλλά με βάση την πατάτα. Τα λαχανικά διέφεραν (ανάλογα με το τι είχε πρόχειρο στο ψυγείο της η νοικοκυρά). Η μαμά επίσης τις έφτιαχνε ως κύριο φαγητό (ήταν δλδ το μεσημεριανό μας). Μια φορά που το επιχείρησα στο σπίτι μου ακούσα το εξωφρενικό "πατάτες θα φάμε; το υπόλοιπο φαί που είναι;". Αν το επιχειρήσετε μην παραλείψετε το σέλινο.
Αβγόφετες: Δεν ξέρω αν χάνονται, σίγουρα πάντως δεν είναι τόσο διαδεδομένες όπως παλιά. Αυγά χτυπημένα που πανάρονται σε φέτες ψωμί και τηγανίζονται. Πανεύκολο και νόστιμο. Το τρώγαμε ως παιδιά και για πρωινό και για κολατσιό ενίοτε. Σπάνια φτιάχνω, κυρίως γιατί αποφεύγω γενικά το τηγάνι. (στις αβγόφετες κάποιοι βάζαν αλάτι στα χτυπημένα αβγά. Κάποιοι δεν βάζαν και πασπαλίζαν με ζάχαρη όταν έβγαιναν απ το τηγάνι).