ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ (1965)

Θεία Λένα

RetroJunkie
Joined
21 Απρ 2017
Μηνύματα
2.009
Αντιδράσεις
4.305
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ 1965

 
"Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί, δεν έκαναν τόσα λίγα, για τόσους πολλούς" Θα μπορούσε να είναι η συνοπτική μου παρουσίαση. 
 
Θα επιχειρήσω μια παρουσίαση της ταινίας που αγαπάω να μισώ. Οι Εχθροί είναι ένα κοινωνικό (;) δράμα (;) σε σκηνοθεσία Ν. Δημόπουλου και σενάριο Ν. Φώσκολου.
 
Συνοψις:
 
Ο Στέφανος ( Φ. Γεωργίτσης) είναι ένας κουτσός (!) νέος που αρέσκεται να καταστρέφει οτιδήποτε το Γερμανικό. Έτσι κάποια βραδιά σπάει ένα αυτοκίνητο που έφερε γερμανικές πινακίδες και οδηγείται στην Εισαγγελία. Ο εισαγγελέας ( Β. Πάλλης) είναι  ένας σχετικά συμπαθής λειτουργός ο οποίος όμως πιέζεται απο έναν τύπο του Τύπου να φανεί αμείλικτος με περιπτώσεις διαφθοράς όπως η πορνεία, ο τεντιμποισμός, οι ανήθικες λοιπές σχέσεις. Ο τερατωδώς συντηρητικός αυτός δημοσιογράφος είναι ο Αλέκος ( ναι ο Αλεξανδράκης!!) που ζει με τη μητέρα του ( Α. Κατσέλη) η οποία του έχει (αρρωστημένη να το πω;) αδυναμία σε σημείο να γυρνάει μπροστά τα ρολόγια για να μη βγει ο τριαντάρης γιος της ραντεβού με μια κοπέλα. 
Ο Στέφανος λοιπόν στην Εισαγγελία λέει ούτε λίγο ούτε πολύ " κάντε με ο΄τι θέλετε, εγώ θα τα σπάω αμα γουστάρω να ουμε" κι ο Αλέκος χωρίς δισταγμό προτείνει τη φυλάκιση του 
Εμφανίζεται τότε η αδερφη ( Τ. Ρουσσέα) του Στέφανου ( που σε όλη την ταινία κυκλοφορεί με την πατερίτσα ανα χείρας) για να κάνει τη συγκλονιστική αποκάλυψη: Ο Στέφανος είναι καλό παιδί. Οι Γερμανοί στην Κατοχή σκοτώσαν τον πατέρα τους κ πυροβόλησαν τον ίδιο στο πόδι με αποτέλεσμα τη μόνιμη αναπηρία του. Ο Αλέκος, κάτι που συγκινήθηκε, κάτι που ορέχτηκε την αδερφή έδωσε το ΟΚ στον εισαγγελέα (!!!!!!) να τον αφήσει και προθυμοποιήθηκε να πλερώσει και τη ζημιά του ανυποψίαστου Γερμανού τουρίστα. 
 
Όση ώρα γίνονται αυτά νέα πρόσωπα περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την ήδη περιπλεγμένη πλοκή. 
- Ένας οδοκαθαριστής ( Ν. Περγιάλης) πιάνει κουβεντολόι με τον Αλέκο έξω από την εφημερίδα αλλά απ ότι βλέπουμε παρακολουθεί διακριτικά και το σπίτι του. ( Τι μου θυμίζει Ο Περγιάλης σε τέτοιο ρόλο;;; Α ναι, τα Κόκκινα Φανάρια)
- Ο στέφανος αν κι έχει τα μαύρα του τα χάλια τραβολογά επι τετραετία τη φιλενάδα του ( Κ Χέλμη) η οποί του δηλώνει ορθα κοφτά πως βαρέθηκε κι αν δε βρει δουλειά θα του δώσει πασαπόρτι και θα βρει καινούριο μόρτη. ( Τι μου θυμίζει η Χέλμη σε ρόλο λίγο τσαμπουκαλεμένης, φωνακλού, ελαφρών ηθών κοπέλα;;;; Α ναι τα Κόκκινα Φανάρια) 
- Ο Κ. Πρέκας φτωχος κι αυτός, δουλεύει πρέσα σε στεγνοκαθαριστήριο και τραβολογά κι αυτός μια νέα. Η νέα δείχνει ορεξάτη για το νέο, ωστόσο αυτός της κάνει σαφές πως οι δυό τους θα χαρούνε μόνο όταν κατορθώσει να μπει στο πανεπιστήμιο. Γι αυτό άλλωστε σκοτώνεται πρέσα-διάβασμα και παραμελεί να δώσει λίγη χαρά στη νέα η οποιά περιμένει αγόγγυστα όπως όλα τα πτωχα πλην τίμια κοριτσόπουλα. 
 - Ο Ρένος ( Α. Ντούζος) είναι ένας συνάδελφος του Αλέκου που όμως δε συμμερίζεται τις απόψεις του περι διαφθοράς. Είναι ένας άνθρωπος του καιρού του που μεθοκοπά, αλλάζει τις γυναίκες σαν υποκάμισα και γενικώς διασκεδάζει. Κατορθώνει μέσω ενος τύπου του υποκόσμου ( Τζανετάκος) να πάρει μια πρόσκληση για ένα πάρτι οργίων και να την πασάρει στο φίλο του Αλέκο που απο καιρό θέλει να δει απο κοντά τα Σόδομα και τα Γόμορρα για να μπορέσει στη συνέχεια να κατακεραυνώσει απο τη στήλη του τους αμαρτωλούς που βουτάν τον τόπο στη διαφθορά κτλ κτλ 
 
Στην κυρίως πλοκή ο Αλέκος παίρνει μαζί του τη Τζένη τη Ρουσσέα και με την πρόσκληση του Ρένου κατορθώνουν να μπουν στο σπίτι που " όλα επιτρέπονται, εκτός απ τη σεμνοτυφία". 
Μαντάμ του σπιτιού είναι η Σάσα,( η Νανά Σκιαδά την ερμηνεύει τολμώ να μαντέψω πως δεν ευκαιρούσε η Δέσπω Διαμαντίδου που είχε και πρόχειρο το ρόλο απ τα Κόκκινα Φανάρια.)
 
Στο σπίτι των οργίων ανάμεσα σε άλλους βλέπουμε τη Χέλμη να χορεύει με το Τζανετάκο. Απο αυτήν μαθαίνουμε οτι ο δεσμός των πρωταγωνιστών μετρά ένα μήνα. Ο Τζανετάκος ενημερώνεται πως ο αψηλός, βουτηράτος είναι ο κυνηγός διεφθαρμένων κεφαλών δημοσιογράφος Αλέκος Θεοχάρης.
Τί γίνεται όμως στο σπίτι των οργίων; Κάνουν προβολή ταινίας με τη Ζέτα Αποστόλου να χορεύει με δύο τηλέφωνα, κάπως προκλητικά αλλά ούτε απέξω δεν περνάς απο σπίτι οργίων με τέτοια προβολή. Μια παρέα παίζει ζάρια και κάποιος ταπί και καθόλου ψύχραιμος ποντάρει τη ντάμα του. Λίγο πιο πέρα μια άλλη παρέα παίζει το διεφθαρμένο παιχνίδι "Μπουκάλα". Η μπουκάλα δείχνει την " ποιος κακός άνεμος, ποια μοίρα καταραμένη με έφερε εδώ" Τζένη Ρουσσέα. Σηκώνεται ο επίδοξος να τη φιλήσει, ακολουθεί ο αναμενόμενος τσαμπουκάς, τους πετάνε έξω καροτσάκι. 
 
 Εκεί, στα σκαλιά της βίλας των οργίων ο Αλέκος κάνει τη φοβερή αποκάλυψη στην καλή του. Άδικα λέει τον κατηγορούν ως σκληρό. Είχε μια αδερφούλα κι αυτός που σαν κορίτσι έμπλεξε με έναν διαφθορέα που τη σάπιζε στο ξύλο. Κάποτε τη βρήκαν στις γραμμές του τρένου. Ο διαφθορέας έμεινε μόνο τέσσερα χρόνια φυλακή. Δεν γίνεται σαφές πάντως αν τη σκότωσε αυτός. Κρατήστε τη λεπτομέρεια με τη νεκρή αδερφούλα. 
Αυτός της κάνει πρόταση, αυτή δεν πιστεύει στην καλή της τύχη όλα καλα. Χα, χα. Ας γελάσω. 
Η μητέρα του Αλέκου δέχεται τηλεφώνημα απ τη Σάσα που της μηνύει να μαζέψει το γιόκα της. Μα τι γίνεται με τη μάνα; Οδοκαθαριστές την παρακολουθούν, τσατσάδες της τηλεφωνουν.. Η συνέχεια κόβει την ανάσα. 
Ο Αλέκος λέει στην καλή του πως θα της γνωρίσει την (παράξενη ομολογώ) μητέρα του. Ακολουθεί ο διάλογος :
- κι ο πατέρας σου; δε μου έχεις μιλήσει ποτέ για αυτόν
- δεν έχω πατέρα. πέθανε μόλις γεννήθηκα
- και τότε πόθεν η μικρή αδερφούλα; Θα ρωτούσα εγω. Η Άννα(Τζένη Ρουσσέα) όμως δε ρώτησε
 
Την αφήνει χαρούμενη μετά την περίεργη αυτή νύχτα στο σπίτι της. Η Άννα  μπαίνοντας στο φτωχικό της πέφτει πάνω στην ( περίεργη όπως είπαμε και πάλι ) μητέρα του. Στα εισαγωγικά, τι κάνετε, πως είσαστε, ποσων ετών είσαι μωρή φτωχιά που ξελόγιασες το γιό μου μαθαίνουμε απο την Άννα πως η μητέρα της πέθανε στη γέννα του Στέφανου. Η ίδια μητέρα που όπως ειχε πει ο Στέφανος στον Εισαγγελέα "τον γέννησε Δεκέμβρη αλλά τον δήλωσε Γενάρη για να του γλιτώσει ένα χρόνο απο το στρατιωτικό του". Σαφώς η Ελληνίδα μάνα είναι ικανή για πολλά, ακόμη και να αναστηθεί προκειμένου να γλιτώσει ένα χρόνο απο το στρατιωτικό του γιού της. 
Επίσης η Άννα λέει πως είναι 24. Ο Στέφανος είναι 25. Η μάνα τους πέθανε όταν τον γέννησε. Δεν αισθάνομαι καλά.
Η μάνα της δίνει λεφτά για να τον αφήσει. Αυτή δεν τα παίρνει. Ο Αλέκος είναι πίσω απο την πόρτα και τα ακούει όλα. Δε μπορεί πλέον να κάνει τίποτα η μάνα. Την άλλη Κυριακή αλλάζουν τα στέφανα με την αδερφή του Στέφανου. 
Η νύχτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Την Κίτσα ( Χέλμη) τη φέρνει μεθυσμένη στο σπίτι της ο Τζανετάκος. Την ξεφορτώνει, τη βλέπει ο Στέφανος γίνεται μανούβρα. Τον συγκρατεί ο ταβερνιάρης γείτονας ( Μπισλάνης) και ο πρέσα-καθαριστήριο- εισαγωγικές για πανεπιστήμιο Πρέκας. Ακολουθεί μια σπαρακτική σκήνη. Ο Στέφανος πετά πέρα την πατερίτσα και χορεύει ζειμπέκικο κουτσό. Επιτέλους δίνει ο Θεός και ξημερώνει η μέρα....
 
ο γάμος Αλέκου- Άννας γίνεται, η μάνα το κάνει γαργάρα, οι νεόνυμφοι φεύγουν ταξίδι, ο Στέφανος ψάχνει δουλειά.
¨ένας άλλος φτωχός της γειτονιάς φεύγει εργάτης στη Γερμανία. Όλη η γειτονιά ξεπροβοδίζει το παλικάρι και τη βαλιτσούλα του που χωρά ένα διαβατήριο και μια οδοντόβουρτσα. Ο Στέφανος, αντις για Καζαντζίδη του βάζει στο πικ απ τον ύμνο των Ες Ες. Η γειτονιά παρακολουθεί εμβρόντητη. Ο νέος του λέει: " δε σου κρατώ κακία Στέφανε, κάποτε κι εσύ θα καταλάβεις πως ο πόλεμος τελείωσε"
 
Δε νιώθετε καλά; Τώρα αρχίζει το καλο
 
Ο Στέφανος πιάνει δουλειά γκαρσόνι σε ένα πανηγύρι που έχει πάρει εργολαβία ο ταβερνιάρης Μπισλάνης. Οι νεόνυμφοι επιστρέφουν. Η παράξενη μάνα τους υποδέχεται με μισή καρδιά. Η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται. " Είμαστε δύο έχθρες" δηλώνει στη νύφη της, για να δικαιολογηθεί κάπως και ο τίτλος της ταινίας. Ο οδοκαθαριστής συνεχίζει να παρακολουθεί τη μάνα. Αυτή τον επισκέπτεται στην καλύβη που διατηρεί. Εκεί ακολουθεί η φοβερή αποκάλυψη. Ο οδοκαθαριστής είναι ο πατέρας του Αλέκου. Τους εγκατέλειψε όταν το παιδί ήταν δύο χρονών κι έφυγε με μια άλλη. Μετά απο ασωτίες κατέληξε στη φυλακή. Πάλι δε γίνεται λόγος για τη νεκρή αδερφούλα του Αλέκου. Απο που ξεφύτρωσε; Ποιά ήταν; Καμία απάντηση. 
Η μάνα του λέει να τους αφήσει ήσυχους. Αυτή πέρασε τα πάνδεινα για να τον μεγαλώσει καθότι πάμφτωχη. Αλήθεια που τα βρήκαν τόσα καλούδια με βίλες και με κοτερα; η συνέχεια αποζημιώνει. 
 
Ακολουθεί αλλη μια νύχτα-φωτιά. Στο πανηγύρι πηγαίνει η Κίτσα με τον Τζανετάκο κι έναν ακόμη τεντιμπόι. Προκαλούν σαφώς τον Στέφανο ο οποίος και πάλι εξαγριώνεται, κάνει φασαρία κι εν τέλει απολύεται. Ο Φώτης ( πρέσα-εισαγωγικές για πανεπιστήμιο) μένει ξάγρυπνος να διαβάσει όλη νύχτα. Ξημερώνει η μέρα που θα δώσει επιτέλους εισαγωγικές για να μπει καμιά φορά στο πανεπιστήμιο να ησυχάσει κι αυτός κι εμείς. Τα ξημερώματα όμως τον παίρνει στα πλάγια και χάνει τις εξετάσεις. Τρέξιμο, κλάμα, κακό, δεν πειράζει λεει τελικά θα δώσει ξανά του χρόνου. Και του παραχρόνου και δεκα χρόνια να χρειαστεί θα δίνει ( φτάνει να ξυπνήσει). 
 
Στο μεταξύ η Κίτσα πριν τον καβγά δήλωσε στο Στέφανο και στην πατερίτσα του πως θα φύγει ως αρτίστα με πλοίο. Λίγο πριν απο τον Αλέκο μαθαίνουμε πως ετοιμάζει νέα αποκάλυψη απο τη στήλη του για ένα φορτίο κορίτσια που θα φύγουν δήθεν ως αρτίστες με σκοπό να τις βγάλουν στην πορνεία. Κάνετε τη σύνδεση ε; Ουφφφφφφφφ συνεχίζω
 
Κυκλοφορεί η εφημερίδα, πάει ο εισαγγελέας έξαλλος βρίσκει τον Αλέκο του λέει πως ήξερε την υπόθεση κι έχει στείλει ήδη την αστυνομία στο λιμάνι και πως δε χρειαζόταν ο διασυρμός των κοριτσιών. Το αφτί του Αλέκου δεν ιδρώνει. Είναι αποφασισμένος να χτυπήσει αλύπητα τους διεφθαρμένους. 
Μετά τις συλλήψεις ο Αλέκος τρέχει στην Εισαγγελία. Εκεί, μπροστά σε παρ ολίγον πόρνες, αστυνομικούς, τον Αλέκο τον Τζανετάκο αλλά και τον καλοκάγαθο εισαγγελέα η μανταμ Σάσα πληροφορεί τον αμεμπτου ηθικής και κυνηγό της διαφθοράς δημοσιογράφο πως η μητέρα του ήταν πόρνη. Για του λόγου το ακριβές του δίνει και μια φωτογραφία με τη μαμά του και δύο Σουηδούς ναύτες που είχε πρόχειρη πάνω της. όλοι μένουν ενεοί,κι ο Σπύρος Καλογήρου γελάει. Αυτός ήταν κ λόγος που βρέθηκε σε αυτήν την ταινία. Να γελάσει την κρίσιμη στιγμή.
Ο Αλέκος καταλαβαίνει πως ¨η βρωμιά και η σαπίλα βρίσκεται μέσα στο αίμα του". Πάει στη μάνα του, της τα λέει απ την καλή. Φυσικά έχει πιει. Φυσικά βρέχει.Φυσικά ρίχνει αστραπόβροντα. Φυσικά μέσα απο τη βροχή πετάγεται ο οδοκαθαριστής. Φυσικά τα άκουσε όλα. 
ΦΙΝΑΛΕ
Ο Στέφανος παίρνει απόφαση πως ο πόλεμος τελείωσε. Επισφραγίζει την απόφαση του αυτή με μια άλλη απόφαση να πάει εργάτης στη Γερμανία. Στο σταθμό τον αποχαιρετά η γειτονιά και η Κίτσα που σπαραζει (κατά το Ντορή, θα φαρμακωθώ) " Να μου γράφεις Στέφανεεεεεε". 
Στο σταθμό βρίσκεται και η αδερφή που της τηλεφώνησε η Κίτσα αλλά και η μάνα του Αλέκου που της τηλεφώνησε η αδερφή του Στέφανου. 
Το τρένο φεύγει με το Στέφανο, η Άννα μεσολαβεί να τα ξαναβρεί η μάνα με τον Αλέκο κι επέρχεται η κάθαρσις με τη μάνα να την αποκαλεί "κόρη μου". 
Ο οδοκαθαριστής πατέρας δεν αποκαλύπτεται. 
 
Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Ρουσσέα, Φ. Γεωργίτσης, Α. Κατσέλη, Β. Πάλλης, Κ. Χέλμη, Ν. Σκιαδά, Ν. Περγιάλης, Α. Τζανετάκος, Κ. Πρέκας, Δ. Μπισλάνης, Α. Ντούζος, Σ. Καλογήρου
Μουσική: Γιάννης Μαρκόπουλος
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
  
 
 
Η ταινία είναι κακή. Αυτό δεν θα ήταν παράξενο. Το παράξενο είναι πως μαζεύτηκε μια ντριμ τιμ ηθοποιών, τεχνικών κτλ για να κάνει αυτήν την ταινία που κατά τη γνώμη μου είναι κακή. Ο Φώσκολος, είχε δυο τρια μισα σενάρια στο συρτάρι του και μάλλον τα έβαλε στο μπλέντερ για να βγάλει αυτήν την κακή ταινία. Τόσοι θαυμάσιοι ηθοποιοί δέχτηκαν να παίξουν και κανείς δεν επεσήμανε στο σκηνοθέτη τις αστοχίες και τα μπερδέματα που κάνουν την ταινία κακή. Κι ο σκηνοθέτης -έμπειρος και καλός κατα τα άλλα- έκανε μια ταινία κακή. Και οι θεατές βγαίνοντας απο τις αίθουσες δε λέγανε σε αυτούς που περίμεναν απο έξω να μη μπου γιατί είναι μια κακή ταινία κι έτσι αυτήν την κακή ταινία την είδαν 308.880 άνθρωποι. Καθόλου άσχημα για μια τόσο κακή ταινία. 
 
Ο Αλεξανδράκης σε έναν πραγματικά κόντρα ρόλο που καθόλου δεν του πάει και δε μπορεί να τον υποστηρίξει, παρά το τιτάνιο υποκριτικό του ταλέντο.Το μόνο που κρατάμε είναι το επίθετο του. Θεοχάρης. Του Φώσκολου του φάνηκε καλό για τιμωρό και κυνηγό της δικαιοσύνης κι έτσι το κοτσάρισε πολλά χρόνια μετά στον ήρωα-θρύλο του τον αστυνόμο Θεοχάρη. 
Οι ηθοποιοί γενικώς κάνουν ότι μπορούν. Άλλωστε είναι όλοι καλοί ηθοποιοί. Και κάπως έτσι χάθηκε μια ευκαιρία. Που να τους ξαναβρεις όλους αυτους μαζεμένους; 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ιδιαιτερος τροπος παρουσιασης και οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσε πολυ! συγχαρητηρια karapiperim
 
Καταπληκτική παρουσίαση,κι εγώ την ιδια γνωμη εχω για το σεναριο της ταινιας.μια χαμενη ευκαιρια για την Φινος!
 
1@karapiperim[/USER] Δεν παιζεσαι. Εκανα καινουργιο συκωτι!

 

1@bambinella 100[/USER]

Αααααα μα είναι η αγαπημένη μου ταινία. Την έχω μελετήσει σε βάθος. ???

Είναι τόσο εξωφρενικό το αποτέλεσμα που τελικά τη λατρεύω. Όχι ότι δεν κυκλοφόρησαν αηδιες σωρό τότε αλλά με τέτοιους πρωτοκλασάτους συντελεστές και στο Φινο και όταν η εταιρεία ήταν στα πολύ πάνω της δεν πρέπει να υπάρχει άλλη περίπτωση. 

Τόσο κραυγαλέα πράγματα αξίζουν σπέσιαλ αφιέρωση ?

 
Αυτήν τη Φωσκολιάδα την αγνοούσα τελείως, και δεν θα ήταν μεγάλη απώλεια αν συνέχιζα να την αγνοώ. Απώλεια θα ήταν αν έχανα την εδώ απολαυστική περίληψή της. Οπότε πολύ χαίρομαι που διάβασε το ποστ με καθυστέρηση ενός χρόνου η bambinella διότι έτσι το σχόλιό της το ξαναέφερε μπροστά και το είδα.
 
Εδώ παρακολουθούμε την κραυγή αγωνίας ενός συντάκτη που μάτωσε η καλλιτεχνική ψυχή του όταν η ταινία κόπηκε απ' το φεστιβάλ. 
 
{Αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ}
 
"Η έκτη εβδομάδα Ελληνικού κινηματογράφου είναι μια παρωδία φεστιβάλ στην οποία συμμετέχουν ελαχιστοτατες ταινίες που φυσικά παρά την τυχόν αξία τους, δεν αντιπροσωπεύουν τον οργασμό που υπάρχει σήμερα στα στούντιο μας και την διάθεση καλυτερευσεως της έβδομης τέχνης στον τόπο μας.

Αυτό οφείλεται στη δικαιολογημένη απουσία των μεγάλων εταιρειών και την προκριματική επιτροπή που αποτελείται από εντελώς αναρμόδια άτομα ή από άτομα κατεχόμενα από διάφορα κόμπλεξ και ακόμη που ξέρουν από κινηματογράφο όσο η κυρία Μαριγώ από διαστημικές έρευνες.
Οι δύο τρεις φωτεινές παρουσίες με τη δίκαιη κρίση τους, πνίγονται στον κυκεώνα των απωθημένων καταστάσεων, των γνωστών για αυτές εις τους περιοικουντας την Ιερουσαλήμ του κινηματογράφου μας.
Κατακρίνουμε απολύτως την προκριματική αυτή επιτροπή που κινούμενη, ποιος ξέρει από τι καταστάσεις, απέρριψε δύο τρεις από τις πλέον ενδιαφέρουσες ταινίες, και που από στοιχειώδη σεβασμό προς το πρόσωπο του σκαπανέα και θεμελιωτή του κινηματογράφου ΦΙΝΟΥ , δεν έπρεπε να απορρίψει την ταινία του οι ΕΧΘΡΟΙ, που σκηνοθέτησε ο Ντίνος Δημόπουλος και που όσοι την είδαν ενθουσιάστηκαν από το ανθρώπινο θέμα της και την ερμηνεία των ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗ, ΡΟΥΣΕΑ, ΚΑΤΣΕΛΗ. 
Όμως, για να είμαστε αμερόληπτοι, το λάθος βαραίνει εξ ολοκλήρου τους παραγωγούς μας, οι οποίοι δέχτηκαν να κριθούν από εντελώς αναρμόδια πρόσωπα, οπότε, λόγω πείρας, έπρεπε το αποτέλεσμα να τους ήταν ήδη γνωστό. 
Και κάτι άλλο. 
Πολύ ενδιαφέρον θα είχε η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας θυελλώδους συνεδριάσεως. 
Έτσι θα γινόταν ευρύτερα γνωστοί οι διάφοροι κύριοι που επειδή για λίγες μέρες γίνανε "κριτές" πίστεψαν ότι έγιναν και "δικτάτορες" του κινηματογράφου μας." 
ΕΜΠΡΟΣ 29/6/1965
 
Μόλις τελείωσα την ταινία, Πιπερίτσα (όχι, γιατί από χθες που μου είπες ότι είναι απαράδεκτο που δεν την έχω δει, ήμουν στενοχωρημένη τα μάλα)!
Ναι, βεβαίως και πρόκειται για Φωσκολιάδα, όπως λέει και ο elephadas, και έχει και όλα τα σχετικά χαρακτηριστικά. Αν μου άρεσε;
Ένα έχω πω: Εξακολουθώ να προτιμώ την "καραπιπεράτη" περιγραφή από την ίδια την ταινία!

ΥΓ. Κι επίσης έχω και αγαπημένο χαρακτήρα: Σάσα. Η Νανά Σκιαδά στα "κακότερά"της!
 
ΥΓ. Κι επίσης έχω και αγαπημένο χαρακτήρα: Σάσα. Η Νανά Σκιαδά στα "κακότερά"της!
Εμένα αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι η Αλέκα Κατσέλη. Και ο Κώστας Πρέκας. Κι η Χέλμη.. αχ, δε μπορώ να διαλέξω, τους αγάπησα όλους :love::love::love::love::love::love::love::love:
 
Έξοχη παρουσίαση!!! :)

Ε, λοιπόν, εγώ αυτή την ταινία δεν την έχω δει ποτέ.... Και την έχω ανάμεσα στα DVD της ΦΙΝΟΣ.... Δεν ξέρω γιατί ακριβώς δεν την είδα ποτέ αλλά τελικά ίσως ήταν το ένστικτο!!!!!!
 
Ε, λοιπόν, εγώ αυτή την ταινία δεν την έχω δει ποτέ.... Και την έχω ανάμεσα στα DVD της ΦΙΝΟΣ.... Δεν ξέρω γιατί ακριβώς δεν την είδα ποτέ αλλά τελικά ίσως ήταν το ένστικτο!!!!!!

Να τη δεις Τζελα αλλά με γεμάτο στομάχι, δε βλέπεται ξεροσφυρι
 
Η εν λόγω ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή, στις 11:20 το βράδυ, από την ΕΡΤ-1, που τους τελευταίους μήνες προβάλλει ταινίες της Φίνος Φιλμ που δε βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση.
Μέχρι στιγμής, τα Σάββατα, προβλήθηκαν οι ταινίες: Η άγνωστος, Πρόσωπα λησμονημένα, Ο μεθύστακας, Το αμαξάκι, Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν, Το αγκίστρι.
Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο ελληνικός κινηματογράφος μετατέθηκε την Παρασκευή και προβλήθηκε η ταινία "Αγάπη για πάντα".
 
Η εν λόγω ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή, στις 11:20 το βράδυ, από την ΕΡΤ-1, που τους τελευταίους μήνες προβάλλει ταινίες της Φίνος Φιλμ που δε βλέπουμε συχνά στην τηλεόραση.
Μέχρι στιγμής, τα Σάββατα, προβλήθηκαν οι ταινίες: Η άγνωστος, Πρόσωπα λησμονημένα, Ο μεθύστακας, Το αμαξάκι, Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν, Το αγκίστρι.
Από την προηγούμενη εβδομάδα, ο ελληνικός κινηματογράφος μετατέθηκε την Παρασκευή και προβλήθηκε η ταινία "Αγάπη για πάντα".
ευχαριστω,θα την δω, μετα απο αυτη τη παρουσιαση δεν την χανω,δεν ξερω αν την ειχα δει μικρος αλλα δεν την θυμαμαι καθολου
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ετοιμάζω ένα θέμα σχετικό με τις ταινίες στην τηλεόραση , η ταινία "Οι εχθροί" που θα προβληθεί αύριο , η τελευταία φορά που προβλήθηκε στην τηλεόραση ήταν στο MEGA στις 16/10/1992!
Την επόμενη Παρασκευή θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 η ταινία "Ο θάνατος θα ξανάρθει". Τελευταία της προβολή ήταν στο MEGA στις 09/08/1993!
 
Ετοιμάζω ένα θέμα σχετικό με τις ταινίες στην τηλεόραση , η ταινία "Οι εχθροί" που θα προβληθεί αύριο , η τελευταία φορά που προβλήθηκε στην τηλεόραση ήταν στο MEGA στις 16/10/1992!
Την επόμενη Παρασκευή θα προβληθεί από την ΕΡΤ1 η ταινία "Ο θάνατος θα ξανάρθει". Τελευταία της προβολή ήταν στο MEGA στις 09/08/1993!
Πάλι καλά που μας παραθέτεις αυτές τις πληροφορίες και παίρνω μια επιβεβαίωση ότι ήταν σωστή η αίσθησή μου πως αυτές οι ταινίες δεν έχουν προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου να παρακολουθεί ελληνικό σινεμά...
 
Διαφορετική άποψη από τους περισσότερους από εμάς δείχνει να έχει ο κριτικός Παναγιώτης Τιμογιαννάκης για την ταινία "Οι εχθροί":
"Ξεκινάμε από το σεναριο όπου ουσιαστικά ο Φώσκολος τι έχει κάνει; Θαρρείς και προαναγγέλλει το… Crash. Και φυσικά, εγω αυτό το σεναριο, θα το δίδασκα. Το Οι εχθροί εννοώ".
Όλο το σχετικό κείμενο εδώ: https://pantimo.gr/index.php/compon...m-tis-gonimis-synergasias-dimopoulou-foskolou
 
Πίσω
Μπλουζα