Τι ρετρό....σας λείπει και τι θα λέγατε....good riddance!

Ναι είναι αλήθεια οι εφηβικές ταινίες με το σέξυ χιούμορ και περιπέτεια δεν υπάρχουν εύκολα. Γι αυτό όταν βγαίνουν σειρές όπως το Cobra Kai και το Strangers Things γìνονται blockbusters.

Ένα άλλο που θυμήθηκα από τον χωρο της μόδας που θα ήθελα να εκλείψει είναι το τζην με τσάκιση. Και όταν λέω τσάκιση εννοώ να σιδερώνεται με τσάκιση. Η αποθέωση ήταν όταν συνδυαζόταν με ψηλοτάκουνη άσπρη γόβα. Τον σιχαινόμουν και τότε εκείνο τον συνδυασμό τον οποίο έτσι και αλλιώς δεν τον δοκίμασα γιατί δεν ήμουν ακόμα σε ηλικία να φοράω τακούνια.
 
το τζην με τσάκιση. Και όταν λέω τσάκιση εννοώ να σιδερώνεται με τσάκιση. Η αποθέωση ήταν όταν συνδυαζόταν με ψηλοτάκουνη άσπρη γόβα. Τον σιχαινόμουν και τότε εκείνο τον συνδυασμό τον οποίο έτσι και αλλιώς δεν τον δοκίμασα γιατί δεν ήμουν ακόμα σε ηλικία να φοράω τακούνια.
To έβλεπα τότε στις γυναίκες σε ηλικίες 18+οπως το περιγράφεις αλλά ή ψηλοτάκουνη δεν ήταν άσπρη, αλλά μαύρη.
& ΝΑΙ μέσα στην αθωότητα μου το βλεπα πολύ sexy!
 
Μας έχει φάει η αηδία της κουζινοσαλονοτραπεζαρια
Μεγαλύτερη βλακια από αυτό το πράγμα δεν υπάρχει.
Σας το λέω εκ πείρας.
Βλέπεις τηλεόραση κ ακούς τον αποροφητηρα το μίξερ, σου έρχεται η λαδιλα από το τιγανησμα, διαλύεις τα φίλτρα κ τα στοιχεία του κλιματιστικου.... Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Το πιο σημαντικό ότι τα παιδιά είναι σε έναν χώρο με μαχαίρια καυτά τιγανια κ κατσαρόλες με βραστό νερό κτλ κτλ κτλ κτλ
Αυτό το θέμα με την σαλο-κουζίνα έχει ξανασυζητηθεί. Είναι εφεύρημα των εργολάβων για να φαίνεται μεγαλύτερο το σπίτι και να στο πουλάνε ακριβότερα.
Αν μαγειρεύεις στο σπίτι σου, είναι καλύτερα να μαγειρεύεις στην κουζίνα, και όχι σε όλο το σπίτι :)
 
Το παλιό ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Τα σύγχρονα αθλήματα θυμίζουν video game. Λείπει η τεχνική και το ότι κάθε παίκτης ( ακόμα και οι μέτριοι), είχε κάτι που τον ξεχώριζε..
 
Νομίζω κατανοητό, σίγουρα δεν μου λείπει το αναλογικό δίκτυο τηλεφώνων, με τις συνακροάσεις, τα λάθος νούμερα, τα πανάκριβα υπεραστικά και τα...10 χρόνια που έπαιρνες γραμμή μετά από την αίτηση σου.Επίσης μου λείπουν τα σήμα-κατατεθέν των '80ς οι δίσκοι, αν και εμείς δεν είχαμε πικ απ είχαν όμως όλοι οι άλλοι. τώρα με το γιουτούμπι μπορούμε να ακούσουμε οτιδήποτε, οπουδήποτε. αλλά χάσαμε την ουσία, οι δίσκοι είχαν ωραία εξώφυλλα, άκουγες θέλοντας και μη όλα τα κομμάτια με την σειρά που ήθελε ο συνθέτης, χωρίς να κάνεις ζάπιγκ όπως κάνουν όλοι τώρα.οι σύγχρονοι υπολογιστές φοβερή ευκολία ποτέ δεν μπόρεσα να μάθω γραφομηχανή και τα γράμματα μου είναι...ορνιθοσκαλίσματα, τα σχέδια με το παράλληλο και τον ραπιδογράφο ήταν εφιάλτης το παραμικρό λάθος οδηγούσε σε ατελείωτο ξύσιμο με το ξυράφι και με την ειδική σβηστήρα, τώρα μπορώ να έχω ένα πολύ μηχάνημα και να έχω φωτογραφικό εκτυπωτή σπίτι μου καθώς και φαξ και πλήρες φωτοτυπικό.δυστυχώς το email ήταν ο θάνατος της αλληλογραφίας μιας και ουσιαστικά κανείς δεν γράφει γράμματα πια ούτε στέλνει φωτογραφίες ούτε κάρτες, δυστυχώς τα email ή σβήνονται ή ξεχνιούνται. και τελικά, φυσικά τι άλλο...η φωτογραφία!ακόμη θυμάμαι τη χαρά που είχα στα '80ς κάθε φορά που άνοιγα ένα καινούριο φιλμ, τελικά το όνειρο του σκοτεινού θαλάμου έγινε πραγματικότητα...το 2020!τελικά είναι καλύτερα τώρα ή τότε;δυστυχώς την απάντηση δεν την ξέρω, κάποια καλύτερα τώρα, κάποια καλύτερα τότε, πάντως όλες οι επιθυμίες μου των '80ς έγιναν πραγματικότητα τώρα (εκτός ο 8 μπιτός Η/Υ αλλά δεν πειράζει μια χαρά το σύγχρονο PC).
Τι μου λείπει...
1)Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά με χιόνι στη δεκαετία του 80.Χιόνι που κράταγε μέχρι και τρείς μέρες στην Αθήνα.
2)Παιχνίδια έξω στη γειτονιά, κάτι που λείπει στις μέρες μας...
3)Τα παλιά χριστουγεννιάτικα λαμπάκια τις δεκαετίας του 80.(ευτυχώς τα βρήκα σε ένα μαγαζάκι πριν λίγα χρόνια κι έχω αγοράσει ένα μικρό απόθεμα.)
4)Τα οικογενειακά τραπέζια στο σπίτι του παππού μου τη περίοδο των χριστουγέννων και του πάσχα.(πάνω απ'όλα όμως μου λείπουν οι ίδιοι)
5)Όπως είπε κι ένας άλλος Μπίλλαρος (ξέρει αυτός...) τα arcades της γειτονιάς.Αυτή η απαγορευμένη για παιδιά αίθουσα που μύριζε τσιγαρίλα με τα πεταμένα αποτσίγαρα κάτω στο πάτωμα...τα μπιλλιάρδα και τις κακές παρέες που μάζευε.Ένα μέρος που μας μάζευε για τις παιχνιδάρες των αναμνήσεών μας και μας έκανε στα μάτια των άλλων 'αλήτες'.Ένας τίτλος που τόσο πολύ μας έκανε να υπερηφανευόμασταν...
6)Τα καλοκαίρια όπου θείες και ανήψια παίζαν fruity frank και arkanoid στον amstrad 6128 υπο τη συνοδεία σπιτικής μαρμελάδας κορόμηλο φτιαγμένη απο τη γιαγιά.
7)Κουζίνα/Συνταγές των γιαγιάδων.Ευτυχώς ένα κομμάτι τους το κληρονόμησαν οι θείες μου και απολαμβάνω ακόμα και σήμερα το φαγητό τους.
8)Οι ταινίες, οι σειρές και η μουσική της δεκαετίας του 80 εώς και τα μέσα του 90.(Ελληνικές και Αμερικάνικες)Οι διαφημίσεις στη τηλεόραση.
9)Τα παιχνίδια και τα κινούμενα σχέδια (βιντεοκασσέτες στο βίντεο κλαμπ) της δεκαετίας του 80.Στη κυριολεξία λυπάμαι τα παιδιά στις μέρες μας που δεν έζησαν την εποχή μας.
10)Το πόσο δεμένες ήταν οι οικογένειες του χθές σε σχέση με αυτές του σήμερα.Τότε υπήρχε πιο πολύ ανθρωπιά που λείπει απο τις μέρες μας.

Τι δε μου λείπει...
(Πάνω στο θέμα μας)

1)Ο τρόπος αναζήτησης πληροφοριών. Τότε είχαμε τις εγκυκλοπαίδιες, τώρα το google που είναι πανεύκολη πηγή πληροφοριών.

Τι δε μου λείπει...
(Στη ζωή)

2)Η ελπίδα...όσο κρατάω ζωντανό μέσα μου το παιδί που αρνείται να μεγαλώσει.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@johnny19818 : γιατί είναι παλιά! και ότι είναι παλιό πρέπει να εξοβελιστεί. τι, στρουμφάκια θα βλέπουμε; φιλμ θα χρησιμοποιούμε όταν το ψηφιακό αυτό και εκείνο κλπ. και σκέφτομαι τα παιδιά του σήμερα τι θα θυμούνται;τις ψηφιακές μηχανές με 7 μεγαπίξελ σαν ρετρό;την σκουπιδοτηλεόραση; τα άθλια κινούμενα σχέδια; υπάρχει μάλιστα μια μειωτική έκφραση στα γερμανικά για τα '80ς das ist sooo 80er jahre!
Έχω να ανταπαντήσω με Oldies but Goldies!! Κακώς υπάρχει πάντως αυτή η νοοτροπία. Το παλιό δεν είναι και απαραίτητα ξεπερασμένο. Με την κόρη μου βλέπουμε Ροζ Πάνθηρα και ειδικα στην καραντίνα τον έβαζε και η κρατική και ακόμη έχει να θυμάται σκηνές. Από την άλλη δεν θυμάται τίποτα από τα νέα παιδικά που βλέπει. Το ότι κάτι είναι παλιό δε σημαίνει ότι δεν είναι και διασκεδαστικό κατ'εμέ. Η συζήτηση τελειωμό δεν έχει επάνω σε αυτό. Χαίρομαι που ανήκω στην γενιά που τα έζησε ως παιδί λοιπόν.


Εμένα θα μου λειψουν οι κωμωδίες. Δεν έχετε παρατηρήσει ότι πλέον οι κωμωδίες είναι ελάχιστες; Προτιμούν τα σενάρια να γίνουν animation.
Εδώ πλέον παίρνουν παλιές κωμωδίες κ τις κάνουν animation.
Νιντζα 1000 κυβικών = Kung fu panda

Επίσης ταινίες περιπέτειας με παρέα ανηλίκων σιγά μη ξαναβγεί όπως τα goonies αγάπη μου συρικνωσα τα παιδιά κτλ. Πλέον όλα animation.
Ε λοιπόν αυτό με τις κωμωδίες το παρατήρησε κι ένας φίλος μου. Ειλικρινά έχω αφήσει το χόμπι κινηματογράφος την τελευταία δεκαετία και δεν έχω άποψη επαυτού αλλά για να το λέτε...
 
Οι αίθουσες με τα arcades και τα φλίπερ. Που να τα βρεις πλέον;

Τα μικρά ιδιωτικά σινεμά όπως το Ακροπόλ και το Άστρον στον Κορυδαλλό. Όχι πως τα Village μου πέφτουν άσχημα, αλλά τα ιδιωτικά δεν ήταν τόσο απρόσωπα.

Τα αυτοκίνητα που δεν είχαν μέσα 5.000 ηλεκτρονικά συστήματα, όχι σαν τα laptop με ρόδες που κυκλοφορούν τώρα.
 
Διαδραστικός χώρος, δηλαδή ένας προβολέας με 3d γραφικά ας πούμε. Όχι ευχαριστώ, δεν έχει καμία σχέση με το the real thing.
 
Δεν έχω παέι, δεν ξέρω, από ότι έχω ακούσει έχει κανονικά arcades μέσα. Τώρα αν είναι τόσο φόλα, θα φάνε μολότωφ! :biglaugh:
 
Δεν έχω παέι, δεν ξέρω, από ότι έχω ακούσει έχει κανονικά arcades μέσα. Τώρα αν είναι τόσο φόλα, θα φάνε μολότωφ! :biglaugh:
Απ οτι φαινεται εχει 2 arcades με crt οθονες και εχει και την πλακετα pandora's box μεσα..ποιο κοντα στο real thing αν ειναι crt tv η crt arcade monitor.(Ευτυχως ηξεραν καποια πραγματα οι ανθρωποι και δεν εβαλαν επιπεδες lcd οθονες με bilinear filtering που κανει τα 2d arcades να φαινονται μια αηδια σε hd απεικονιση)


1603017100761.png
 
Μου λείπουν οι κωμωδίες οι ελληνικές. Χωρίς διδασκαλίες.
Μου λείπει σαν αίσθηση ο ενθουσιασμός όταν αγόραζα ένα ρούχο.
Μου λείπει κι η έννοια της μεταποίησης. Τίποτα δεν πετιέται. Οι τενεκέδες γινόντουσαν γλάστρες, τα μπολ της φυτινης κουβαδακι για μανταλακια, οι κάλτσες ραβοντουσαν ξανά και ξανά, και τελοσπαντων όλα τα πράγματα είχαν μια αξία. Και ξέραμε να τα εκτιμήσουμε.
Δε μου λείπουν καθόλου οι ελάχιστες οικιακές συσκευές. Με τις τότε συνθήκες σε απορροφούσε το νοικοκυριό. Θυμάμαι τη μαμά μου να λιώνει το φαγητό του μικρού μου αδερφού με το γουδί!!!!
Στο δε χωριό που πηγαίναμε καλοκαίρι δεν είχαμε ούτε πλυντήριο!!!!!!!!!!!!@#^*%÷%&#÷*'
Τα κλιματιστικά ήταν τρελή πολυτέλεια, εμείς τουλάχιστον δεν είχαμε και μαζευόμασταν γύρω απ τον ανεμιστήρα.
Για πλυντήριο πιάτων δε συζητάμε καν.
Δε μου λείπουν και τα τηγανιά. Όλο μου το σόι τηγανιζε αβέρτα. Πώς επιβιωσαμε ένας Θεός το ξέρει.
 
Μου λείπει κι η έννοια της μεταποίησης. Τίποτα δεν πετιέται. Οι τενεκέδες γινόντουσαν γλάστρες, τα μπολ της φυτινης κουβαδακι για μανταλακια, οι κάλτσες ραβοντουσαν ξανά και ξανά, και τελοσπαντων όλα τα πράγματα είχαν μια αξία. Και ξέραμε να τα εκτιμήσουμε.

Αυτός μπορείς να το κάνεις και τώρα! Τα πλαστικά "κουβαδάκια" του γιαουρτιού 1kgr γίνονται καταπληκτικές μολυβοθήκες, γλαστρούλες, κουβαδάκια αποθήκευσης βιδών, κτλ :)
 
Αυτός μπορείς να το κάνεις και τώρα! Τα πλαστικά "κουβαδάκια" του γιαουρτιού 1kgr γίνονται καταπληκτικές μολυβοθήκες, γλαστρούλες, κουβαδάκια αποθήκευσης βιδών, κτλ
Φτιάχνω διαφορά αλλά πόσα να φτιάξεις πια;
Πάλι πετάμε πάρα πολλά.
 
Πίσω
Μπλουζα