Ποιο παιχνίδι (ρετρό) παίζετε αυτό το διάστημα;

Resident Evil Code Veronica σημερα στο dreamcast με rgb scart στην crt tv...θα το ξανατερματισω...20 χρονια μετα και δειχνει ακομα φοβερο οπως και αλλα 3d παιχνιδια στο dreamcast....το ειχα αγορασει την πρωτη μερα κυκλοφοριας.

Και μια φωτο αλλα δεν μπορει να φανει καλα στην φωτογραφια η καθαροτητα και η λεπτομερεια που φαινεται κανονικα στην crt tv μου με το rgb scart...

res.evil.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το ΣΚ τερματισα παλι πολλα arcades που εχω τερματισει απειρες φορες.

Τα λαμπερα χρωματα φωσφορου της crt τηλεορασης μου και η καμπυλωτη οθονη με πηγαν στις arcade αιθουσες των 90ς.

Εδω και μερικες φωτο με τις πιστες των παιχνιδιων απο τα τελευταια 4 arcades που τερματισα σημερα.

Εννοειται οτι στις φωτο δεν μπορουν να φανουν καλα οι λεπτομερειες των γραφικων.

FINAL FIGHT

1.JPG

STREET FIGHTER 2

2.JPG

CAVEMAN NINJA - JOE AND MAC

3.JPG

ALIEN STORM

4.JPG
 
Ρετρο δεν το πολυλες αλλά παίζω εδώ και λίγες μέρες για πολλοστή φορά το Resident Evil 4 Wii Edition. Το έχω ήδη τερματίσει 2 φορές και είμαι στην 3η. Έχω άπειρο Rocket Launcher και η Ashley φοράει τα άσπρα ρούχα με το ντεκολτέ.
 
Xbox gaming και σε crt για πιο ρετρο φαση αλλα τα γραφικα ομως ειναι απιστευτα.

Το συνδεσα σε επιπεδη crt tv με μεγαλη ευκρεινια.Eιχε κυκλοφορησει το 2005 που βγηκε και το 360.Συνδεσα το 360 στην συγκεκριμενη crt κυριως για τo μεγαλυτερο contrast που εχει και τα πιο λαμπερα χρωματα απο την led tv που εχω τωρα.

Μερικα παιχνιδια στο xbox 360 εχουν απιστευτα γραφικα φτανοντας φωτορεαλιστικα επιπεδα.Λες και βλεπεις ταινια.

Ακομη και στο halo 3 μερικες πιστες δειχνουν τρομερες σε γραφικα οπως και στο racing forza motorsport 4..Aπιστευτη κονσολα..Θα ξεκινησω παλι απο την αρχη και το alan wake.

Φωτο απο crt tv

1.JPG

2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Maximus arcade carnage (το έχω τερματίσει άπειρες φορές και ακόμη δεν το έχω βαρεθεί).
Rainbow Islands (σταθερά από το 1987 σε διάφορες πλατφόρμες και ακόμη συνεχίζω).
Slam Tilt στην Amiga 1200 (τα table Space Ace και Pirates, μακράν το καλύτερο pinball στην Amiga τουλάχιστο προσωπικά).
 
Αποκαλύφθηκε πρόσφατα σπάνια φωτογραφία του φίλου @milntov !!!
Xαχαχαχα!!!Μολις ετοιμασα καφεδακι και μπηκα στο retromaniax και παραλιγο να πνιγω απο τα γελια...Η ειμαι retro gamer η δεν ειμαι:fafoutis:

Στο μελλον σε καμια 20αρια χρονια αν θα εχει βγει κατι που θα μου αρεσει και αν θα εχουν εξελιξει τοσο τα γραφικα ωστε να αξιζει για μενα να παρω νεα κονσολα θα ποσταρω εδω στο θεμα τα συγχρονα games στην 8k super hd tv μου.:biglaugh::biglaugh::biglaugh:

Τωρα ομως οταν ολοι παιζουν ps4 - xbox one και ps5 με τις super duper 4k αναλυσεις εγω παραμενω στα αρχαια παιχνιδια δεκαετιας 80-90 με αναλυσεις 240p στην crt και δεν εχω και κανενα θεμα να παιζω και xbox 360 σε ποιοτικη crt μιας και δειχνει εξαιρετικα με καλυτερα χρωματα-contrast απο την καινουργια μου led tv οπως εγραψα παραπανω;)

Οσον αφορα το hd gaming επαιζα σε 720p και 1080p σε lcd tv απο τα τελη του 2007 στο xbox 360 και μετα σε pc μεχρι και στο ετος που ειμαστε τωρα..Οπως και να εχει θα ειμαι κομπλε αν μου αρεσει η εικονα σε καποιο παιχνιδι του 360 ειτε ειναι σε crt tv ειτε led tv.Η θα επιλεξω hd αναλυση 1080p η θα επιλεξω sd αναλυση με καλυτερα χρωματα και contrast.

η θα επιλεξω sd αναλυση με καλυτερα χρωματα και contrast.
Μιας και το ξεχασα πριν να τονισω εδω ομως οτι αλλο η sd αναλυση του xbox 360 σε crt tv και αλλο σε lcd.Στην crt μου δειχνει κομπλε αλλα σε πιο συγχρονες οθονες lcd-led κλπ δειχνει χαλια στις χαμηλοτερες sd αναλυσεις γιατι εχουν διαφορετικη τεχνολογια για την απεικονιση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Βρήκα λίγο χρόνο λοιπόν, πριν λίγες μέρες και παρακολούθησα ένα συγκριτικό βίντεο στο youtube των εκδόσεων του ghost n ghouls!!! Το παιχνίδι ήταν χάλια στον 6128 και κακό στην αμίγκα οπότε δεν το έπαιξα στην εποχή του. Πάω λοιπόν στο mame ενεργοποιώ τα cheats για άπειρες ζωές και χρόνο και ετοιμάζομαι να το τερματίσω... Αμ δε... έφτασα με τα χιλια ζόρια στην τρίτη πίστα! Τα αντανακλαστικά μας είναι χαμηλότερα πλέον στα mid 40's ενώ για την υπομονή μου ας το αφήσουμε καλύτερα...οπότε το παράτησα έβαλα ένα galaga με αντίστοιχα cheats και το προχώρησα μέχρι να βαρεθώ... :)
 
Eξαιρετικο παιχνιδι το ghouls n ghosts αλλα ειναι δυσκολο και θελει υπομονη.Το εχω προχωρησει και εγω αρκετα σε mame και mega drive αλλα δεν καταφερα να το τερματισω.Μονο την εκδοση του snes τερματησα που ειναι και αυτο παιχνιδαρα.

Πριν εβαλα και λιγο outrun 2 στο πρωτο xbox που ειχα καιρο να παιξω.Διασκεδαστικο παιχνιδι με ωραια τοπια.

1.JPG

2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία:
Παιχνιδι ghost n ghouls δεν υπαρχει οποτε η μιλατε για το Ghouls 'n Ghosts αφου αναφερε και ο milntov το Mega Drive η μιλατε για το αρχικο παιχνιδι της σειρας το Ghosts 'n Goblins το οποιο δεν εχει κυκλοφορησει σε Mega Drive και απο κονσολες εχει κυκλοφορησει μονο στο NES.Μετεπειτα κυκλοφορια του σε καποια συλλογη για νεοτερη κονσολα η για την Virtual Console σε Wii και Wii U δεν υπολογιζεται.
 
Nαι εγω παραπανω μιλαω για το ghouls n ghosts..Και το Ghosts 'n Goblins ειναι φοβερο παιχνιδι αλλα ομως και αυτο δυσκολο.
 
Παρα πολυ πιο δυσκολο το Ghosts 'n Goblins σε σχεση με το Ghouls 'n Ghosts.
 
Underwurlde
 
Έπαιξα ένα 2ωρο Ranarama σε Retroarch Atari ST, έχω γίνει εξπερ έφτασα 4ο επίπεδο έχοντας καθαρίσει πλήρως τα 3 πρώτα και σταμάτησα με ένα save state. Παιχνιδαρα με απίστευτο βάθος για την εποχή του, από τα 10-20 καλύτερα που έχω παίξει ποτέ.

Επίσης Fire n Ice σε Retroarch Amiga 1 ώρα και ένα 2ωρο Shantae Risky's Revenge, το είχα τσιμπήσει παλιά στο Steam. Άλλα: κάτι 20λεπτα εδώ κι εκεί Dawn of kernel
Amstrad, Creatures C64, Bobl NES ένα homebrew που δεν ξέρει κανένας, Thundercats Atari ST.
Retroarch όλα
 
Το τελευταίο καιρό έχω ξαναγαπήσει πολύ το Game Gear μου. Πήρα και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες (old school καταστάσεις) και παίζω παιχνίδια ξανά και ξανά. Ευτυχώς το έχω φτιάξει να έχει μοντέρνα οθόνη ώστε να παίζω σαν άνθρωπος.
 
Παρα πολυ πιο δυσκολο το Ghosts 'n Goblins σε σχεση με το Ghouls 'n Ghosts.
Ναι ειναι οντως πιο δυσκολο το ghost 'n goblins..Παντως την δεκαετια του 90 τα συγκεκριμενα παιχνιδια δεν θυμαμαι να τα ειχε τερματησει κανενας στα arcades της περιοχης μου οσο καιρο τα ειχανε σε αντιθεση με τα υπολοιπα παιχνιδια.
 
Οκ κακή διατύπωση. Το πήρα έτοιμο McWill αλλά χάλασε η οθόνη και απλά έβαλα καινούρια. Ουσιαστικά έκανα το 5% του φτιαξίματος.

Εστειλες δικο σου GG για mod ή το αγορασες premodded; Απο που και ποσο κοστισε περιπου; Αν εστειλες κονσολα για mod ποσο καιρο εκανε; Γιατι χαλασε η οθονη και ποσο ευκολα αλλαζει; Φωτογραφιες απο το mod για να δουμε την ποιοτητα;

Οπως ειδες, αν θες, ακομα και ετσι μπορεις να κανεις μια πολυ ωραια και κατατοπιστική παρουσίαση.

Προσωπικα σκεφτομαι και εγω να στειλω τα lynx και GG για συγχρονη οθονη και video out mods, οταν με το καλο φτιαξουν λιγο τα πραγματα.
 
Πίσω
Μπλουζα