Χαιρετώ τους αγαπητούς φίλους !
Δυστυχώς, έχω όντως πολύ καιρό να εμφανιστώ, για διάφορους λόγους - με κυριότερο τον πολύ περιορισμένο ελεύθερο χρόνο....
To ρετρο-gaming ποτέ δεν έπαψε (και ούτε θα πάψει) να με ενδιαφέρει, αλλά και πάλι λόγω χρόνου δεν έχω προλάβει καθόλου να ασχοληθώ με την συλλογή μου απο games, παλιούς micros, κλπ., και είναι κρίμα....
Anyway - εδέησα τουλάχιστον να μπω για να τσεκάρω τυχόν μηνύματα....!
Να δώσω λοιπόν με την ευκαιρία κάποιες πληροφορίες στον φίλο Rakeesh, πάνω στο "παιχνίδι μιάς ζωής"....
Oι αστεροειδείς (τουλάχιστον στις κλασσικές εκδόσεις του Elite) εμφανίζονται τυχαία στα διάφορα ταξίδια σου απο πλανητικό σύστημα σε πλανητικό σύστημα, ταξιδεύοντας προς τον σταθμό, κλπ.
Για όσους δεν έχουν mining lasers είναι απλά target practice που δίνει μία πολύ μικρή αμοιβή, διαφορετικά μπορείς να τους εκμεταλλευτείς για να εξάγεις τα minerals που περιέχουν. (όπως σκοπεύεις να κάνεις
)
Προσοχή μόνο, διότι κάποιες φορές ο ατεροειδής μπορεί να... κατοικείται (απο τους περίφημους "rock hermits"), οπότε ενδέχεται να αντιμετωπίσεις ένα αντίπαλο σκάφος που θα απογειωθεί απο εκεί (συνήθως Krait).
Fun fact:
Τα mining lasers είναι πολύ αργά (πράγμα που τα καθιστά μη-ιδανικά για μάχη), αλλά ταυτόχρονα είναι τα ισχυρότερα lasers του παιχνιδιού ! (μπορούν να καταστρέψουν αντίπαλα σκάφη με λίγα μόνο χτυπήματα).
Αυτή η ιδιαιτερότητα, δυστυχώς δεν υπάρχει σε όλες τις εκδόσεις του Elite. Π.χ. σε Amiga & ST το rate of fire και η ισχύς των lasers διαφέρει πολύ.
Τώρα, σχετικά με το scooping καυσίμων, εφόσον έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, αρκεί να περάσεις κοντά απο την επιφάνεια του ήλιου (προσοχή στη θερμοκρασία !) για να ενεργοποιηθούν τα scoops.
Mπορείς απλά να πας προς το κέντρο του ήλιου και να καθήσεις εκεί, ή να πετάς προσεκτικά έχοντας τον ήλιο στις άκρες της οθόνης, "ξυρίζοντας" την επιφάνεια.
Αλλο ένα fun fact:
Στο Εlite πάντα με προβλημάτιζε το ότι όταν βγαίνεις απο το υπερδιάστημα, βρίσκεσαι σε ένα σημείο ανάμεσα στον πλανήτη και τον ήλιο.
Μπορείς φυσικά να πας στον ήλιο και να μαζέψεις καύσιμα δωρεάν αν έχεις scoops, χωρίς να ασχοληθείς με τον σταθμό και το docking, αλλά θεωρούσα πως αντί να έχεις να διανύσεις περίπου την ίδια απόσταση προς ήλιο ή σταθμό, θα ήταν καλύτερα αν μετά το άλμα στο υπερδιάστημα το σκάφος εμφανιζόταν πιό κοντά στον ήλιο ώστε να κερδίζει χρόνο ο παίκτης που θέλει να μετακινηθεί γρήγορα απο ένα σύστημα σε ένα άλλο.
Φαίνεται πως οι άνθρωποι της Frontier Developments είναι τηλεπαθητικοί, διότι αυτή η σκέψη έγινε πραγματικότητα πολλά χρόνια αργότερα στο Elite Dangerous.
Σχετικά με την έκδοση του NES: έχει κονσολάδικα controls που θέλουν συνήθεια, καθώς και κάποιες όχι τόσο ωραίες αλλαγές σε ορισμένα σημεία (τις έχω σίγουρα αναφέρει στο παρελθόν - θα ψάξω να βρω το link), αλλά τουλάχιστον είναι η τελευταία oκτάμπιτη έκδοση, και συγκεντρώνει αρκετές βελτιώσεις και κάποια έξτρα στοιχεία, καθώς και αποστολές. (Αλλη έκδοση με πληθωρα αποστολών, είναι και το Elite plus σε pc).
Γενικά οι αποστολές θα ενεργοποιούνται καθώς παίζεις το παιχνίδι: είτε φτάνοντας σε έναν "x" αριθμό credits, είτε φτάνοντας σε κάποιο rank, κλπ...