Η Παλιά Αθήνα

Πράγματι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο και πολύ θα ήθελα να είχα τις φωτό κι ένα στερεοσκόπιο για να δω. Αλλά φιλήσυχη η Αθήνα της Μπελ Επόκ? Με τα Ευαγγελικά, τα Ορεστειακά και την κοινωνία να βράζει μετά το φιάσκο του πολέμου του 1897 που οδήγησε στο πραξικόπημα του Στρατιωτικού Συνδέσμου τον επόμενο χρόνο από τη φωτογραφία? Δεν θα το έλεγα. Η φωτογραφία βέβαια πράγματι δημιουργεί αυτή την εντύπωση αλλά δεδομένου ότι βλέπουμε τον δρόμο μπροστα από τη Βουλή σίγουρα δεν ήταν πάντα τόσο ήρεμος.
 
Ιδέα μου είναι ή οι δύο φωτό είναι απαράλλαχτες οπότε δεν φτιάχνουν 3διάστατη εικόνα?
 
Μ' αρέσει το Greeklish "Athinai". Θα λέγανε οι τουρίστες "σε λάθος στάση κατεβήκαμε, θέλαμε Athens/Athènes/Athen όχι Athinai"
 
Το "28 ΤΟ ΚΙΛΟ" αναφέρεται στις θερμίδες; :fafoutis:
Αμα ηταν ετσι θα' ταν καλα. Θα τρωγαμε πεντε - εξι μαζεμενα. :D:icon_lol:
Χυμα τα τσουρεκακια και αραδιασμενα οπως να' ναι. Δεν το' χαν και πολυ με την υγιεινη τοτε.
 
Λόφος Στρέφη βέβαια, αλλά δεν μπορώ να βρω τον δρόμο. Στην αρχή νόμισα ότι είναι διασταύρωση Εμμ. Μπενάκη με Σμολένσκι διότι το γωνιακό κτήριο μοιάζει πολύ αλλά όταν το είδα πιο λοξά είδα ότι έχει 1 παράθυρο μετά την μπαλκονόπορτα ενώ η παλιά φωτό έχει 2

1620000198295.png


Εμμ. Μπενάκη και Ισαύρων έχει σωστή θέα προς Λυκαβηττό, αλλά η Ισαύρων μου μοιάζει πολύ στενή.
1620000391570.png

Αλλά αυτή πρέπει να είναι, γιατί η επόμενη είναι η Τσιμισκή που πρώτον είναι πολύ μακρύτερη και δεύτερον δεν βλέπει τον Άγ. Γεώργιο.
 
Η λεζάντα στην κάρτα βασίζεται στη λάθος άποψη, που επικρατούσε στις αρχές του 20ου αιώνα ότι η Μουνυχία ήταν το Πασαλιμάνι.
Εδώ βλέπουμε την είσοδο της Ζέας (Πασαλιμάνι). Απέναντι, στον περιφραγμένο χώρο με την εκκλησία, εικονίζεται το παλαιό οίκημα του Τζανείου νοσοκομείου. Μεταξύ του ναού και του παραλιακού δρόμου, το τριώροφο κτήριο είναι το Ρωσσικό νοσοκομείο, που διασώζεται μέχρι σήμερα.
 
Πίσω
Μπλουζα