Η Παλιά Αθήνα

(Πιο πάνω φωτό). Το μπακάλικο/ποτομεζεδάδικο του Απότσου ήταν Σταδίου 5. Απογοητευτικό να σκέφτεται κανείς ότι αυτό το όμορφο κτήριο (ειδικά αν σου αρέσουν τα σκαλίσματα) αντικαταστάθηκε από αυτό το έκτρωμα
1620754012198.png

Και είναι σίγουρα αυτό, γιατί τα διπλανά κτήρια είναι τα ίδια, όπως φαίνεται από τις λεπτομέρειες.

Τουλάχιστον στα Χαυτεία στην επόμενη φωτό τα δύο κτήρια στη διασταύρωση με Πατησίων υπάρχουν ακόμη και είναι καλοδιατηρημένα

1620754816120.png
 
Κάθε φορά που βλέπουμε φωτογραφίες της Ομόνοιας προσπαθώ να διαβάσω τι έπαιζε το Κοτοπούλη αλλά δεν τα καταφέρνω. Μεγαλώνω τα γράμματα όσο γίνεται αλλά τότε είναι θολά (βλ. προπροηγούμενο ποστ).

Και μένω με την απορία: Τι ταινία έπαιζε το Κοτοπούλη?

Στη 10ετία του 50 είχε μεγάλη φωτεινή επιγραφή που έδειχνε τον τίτλο, οπότε δεν ήταν δύσκολο να διαβάσω το "Γλέντι λεφτά κι αγάπη" (1955) και καταχάρηκα. Αλλά έτσι για να με μπερδέψει η φωτογραφία, μπόρεσα εύκολα να διαβάσω και την αφίσα πάνω από την πόρτα.

1621001538463.png

Στην αρχή μάλιστα πριν μεγεθύνω τη φωτογραφία νόμιζα ότι έλεγε "Βέρα Κρούσκα" και με τρέλλανε, διότι ακόμη και πριν διαβάσω τους συντελεστές του "Γλέντι..." (που δεν την περιλαμβάνουν ούτε ως παιδί-θαύμα) ήξερα ότι ήταν αδύνατο το 1955 η Κρούσκα να ήταν τέτοιο αστέρι που να μονοπωλούσε την αφίσα. Το "Βέρα Κρουζ" ήταν ταινία του 1954.

Και ξαναμένω με την απορία: Τι ταινία έπαιζε το Κοτοπούλη?

"Σήμερον δύο έργα"?

Δεν ήταν πάντα έτσι. Να μια φωτό που η φωτεινή επιγραφή και η αφίσα συμφωνούν (και με την ευκαιρία είναι και συνεισφορά στο θέμα, μια που ΕΙΝΑΙ από την Παλιά Αθήνα).

Η αίθουσα θερμαίνεται.




1621001731816.png
 
Στο 1471 είναι η περιοχή που ξήλωσαν τελείως και στη θέση της σήμερα βρίσκεται η Αγορά; Και μάλλον από το σημείο αυτό περνάνε και οι γραμμές του τρένου. Ή τά'χω μπερδέψει;
 
Αυτό είναι το θηρίο που περναγε από την τριτης σεπτεμβρίου και πηγαινε Λαύριο.
Άμα καθίσω να ψάξω ποια κτήρια της Γ' Σεπτεμβρίου από αυτά που υπάρχουν στη φωτό έχουν διασωθεί ως σήμερα θα με πιάσει κατάθλιψη.
 
Πίσω
Μπλουζα