"Έφυγε" ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Μίκης Θεοδωράκης...

Μπορεί να υπάρξουν ισάξιοί τους αλλά ΟΧΙ ίδιοι γιατί είναι ανεπανάληπτοι όπως κάθε άνθρωπος.
Δεν είναι ίδιες οι καταστάσεις της ζωής και οι συνθήκες , μακάρι όμως το ευχομαι
 
Όλοι λένε για την μουσική του ιδιοφυΐα. Θα συμφωνήσω σ' αυτό διότι μπορούσε να γράφει από επαναστατικά τραγούδια μέχρι ερωτικές μπαλάντες και από θριαμβευτικά ματζόρε έως ηπειρώτικες πεντατονίες. Μια τέτοια αναρτώ εδώ. Το "Ένα Τραγούδι Αλλιώτικο" είναι μοναδικό, γραμμένο στο τέλος της δεκαετίας του 90 σε πεντατονική κλίμακα και στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το πρωτοτραγούδησε η θρυλική Μαρία Φαραντούρη, εγώ όμως εδώ θα βάλω την ιδιότυπη εκτέλεση της Βίκυς Λέανδρος:
 
Σφράγισε την ελληνική ιστορία των τελευταίων εβδομήντα ετών ο Μίκης Θεοδωράκης. Μέγιστος συνθέτης και τεράστιος ο όγκος της δουλειάς του και της παρουσίας του στον πολιτισμό και στη δημόσια σφαίρα. Το ωραιότερο το είπε η Μαρία Φαραντούρη: "Ο Μίκης είχε την τύχη πριν φύγει να ζήσει την αθανασία του".
 
Ο Αλ Πατσίνο αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη.


Είδα μόλις προ ολίγου το "Σέρπικο". Το θέμα που σε μας είναι γνωστό ως "Δρόμοι Παλιοί" διατρέχει την ταινία και τονίζει τα μηνύματά της. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Θεοδωράκης άξιζε ένα Academy Award για τη μουσική του σ' αυτήν την ταινία.
 
Αφίσα των συναυλιών του Μίκη Θεοδωράκη το 1991 με τίτλο: μαζί για τη ζωή ενάντια στα ναρκωτικά
Πηγή: περιοδικό αντί τεύχος 456
 

Συνημμένα

  • IMG_20220611_160832.jpg
    IMG_20220611_160832.jpg
    485,6 KB · Προβολές: 3
Πίσω
Μπλουζα