Καλλιτεχνικές φωτογραφίες ηθοποιών

Κατάφερες να φτιάξεις αεικίνητο πρώτου είδους, μεγαλοφυΐα uskoke? Ουάου!
μεγαλοφυία σίγουρα δεν είμαι, αλλά το "κουφό" είναι ότι εκατοντάδες χρόνια μετά την διατύπωση των νόμων της θερμοδυναμικής και την απόδειξη ότι είναι, και θα είναι αδύνατον να φτιαχτεί αεικίνητο, είδα στο ίντερνετ ένα πολύπριζο συνδεδεμένο με τον εαυτό του (το φις στις πρίζες του) και αν του δώσουμε ρεύμα με πιεζοηλεκτρικό αναπτήρα θα έχουμε τζάμπα ρεύμα! επίσης ένας χημικός μηχανικός είπε ότι αν σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο βάλουμε γεννήτρια θα ανακτάμε ένα μέρος του ρεύματος που χρειάζεται να κινηθεί, και μάλιστα στην ανηφόρα!!! και όχι στην κατηφόρα!!!
 
Χημικός Μηχανικός τα είπε αυτά? Θα τρίζουν τα κόκκαλα του αείμνηστου Νικολάου Κουμούτσου, καθηγητή μας στη Θερμοδυναμική, από τους καλύτερους καθηγητές που είχα.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (όλα? Κάποια?) απ' όσο ξέρω έχουν γεννήτριες για ανακτούν μέρος της κινητικής τους ενέργειας όταν φρενάρουν, μήπως αυτό εννοούσε? Διότι όσο κι αν έχει πέσει το επίπεδο εκπαίδευσης, τέτοια κοτσάνα είναι πολύ χοντρή.
 
ναι ελέφαντα αλλά των ΤΕΙ όχι του Πολυτεχνείου. είμαι σίγουρος ότι το είπε αυτό, γεννήτριες ξεχωριστές δεν έχουν, απλώς ο κινητήρας κατά το φρενάρισμα δουλεύει για λίγο σαν γεννήτρια. τα μοντέρνα τραίνα υψηλών ταχυτήτων (όπως το γερμανικό ICE και το γαλλικό TGV) έχουν αυτή τη δυνατότητα και μάλιστα επιστρέφουν την ενέργεια του φρεναρίσματος μέσω της γραμμής επαφής στο δίκτυο. τα τραίνα που έχουν μηχανές ντίζελ κάνουν πάλι το ίδιο αλλά η ηλεκτρική ενέργεια καταναλώνεται σε μεγάλες αντιστάσεις που είναι στην κορυφή του τραίνου και απλώς το τραίνο φρενάρει γρηγορότερα. σε κάποια από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η ενέργεια που παράγεται κατά το φρενάρισμα επιστρέφει στις μπαταρίες.
 
Α, μάλιστα. Εγώ ζω ακόμη στην εποχή που για να αποκληθεί κανείς μηχανικός έπρεπε να έχει τελειώσει Πολυτεχνείο ή Πολυτεχνική σχολή Πανεπιστημίου. Δεν ξέρω καθόλου το επίπεδο διδασκαλίας των ΤΕΙ. Ούτε ξέρω πολλά για τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα... όταν είχαν πρωτοβγεί τα υβριδιακά είχα διαβάσει ότι στο φρενάρισμα επανακτάται κάποιο ποσοστό της ενέργειας, προφανώς δεν έλεγαν για ξεχωριστές γεννήτριες κι απλώς θυμόμουνα λάθος. Ευχαριστώ για τη διόρθωση.
 
Σαν τη χαρτοπλεκτική που κάναμε στο δημοτικό.
 
Πίσω
Μπλουζα