Ηθοποιοί μεταγλωττίσεων

Dominion

RetroMasteR
Joined
17 Μάρ 2006
Μηνύματα
1.463
Αντιδράσεις
525
Ειλικρινά δεν ξέρω πως μπορεί να ανοιχτεί Poll,

αλλα θα ήταν ενδιαφέρον πιστεύω, σχετικά με ηθοποιούς μεταγλωτήσεων της δεκαετίας 1980.

Αναφέρω χαρακτηριστικά κάποια από τα ονόματα που μας συνόδευσαν ηχητικά τα παιδικά μας χρόνια

Ματίνα Καρρά (συνήθως έκανε ρόλους κοριτσιών όπως η Κάντυ)

Αργύρης Παυλίδης (φοβερός με μεγάλη γκάμα φωνών από τον Άντονυ μέχρι τον Δήμαρχο της Townsville βλ. Powerpuff Girls)

Γιώργος Μάζης (συνήθως εξαιτίας της βαριάς φωνής του έκανε πατρικές φιγούρες ή κακούς όπως τον Χόρντακ από την She-ra, ρόλος έκπληξη στην ταινία Η Πεντάμορφη και το Τέρας κάνει τον γάλλο μεσιέ φου-φου)

Γιώργος Βασιλείου (μεσουρανούσε την δεκαετιά του 1980 στις μεταγλωτίσεις και σε ποικίλους ρόλους μετά έγινε Θεοχάρης και αργότερα βουλευτής)

Τάσος Κωστής (ο γνωστός σε όλους ΦΟΙΒΟΣ - όχι ο στιχουργός, του ΡΕΤΙΡΕ, μεγάλη γκάμα ρόλων και εδώ από πολύ ψηλές μέχρι πολύ βαριές φωνές)

Τάσος Μασμανίδης (δεν θα τον θυμούνται πολλοί αλλά έχει χαρακτηριστική φωνή, τσεκάρετέ τον σε πολλά ρώσικα cartoon της ελληνικής μυθολογίας - έκανε τον Άδμητο σε ένα από αυτά, καθώς και το μπουλντόγκ-αστυνόμο της Λαγουδένιας Πολιτείας)

Δήμητρα Δημητριάδου (για τους εχθρούς Ελίζα, για τους φίλους She-Ra)

Hλίας Πλακίδης (μυστήρια φωνή και μάλλον ηπειρώτικη στην προφορά, έκανε πολλές φορές τον χαζούλη, ή τον δειλό)

Μάνος Βενιέρης (ηθοποιός γνωστός και από το παιδικό θέατρο, καθώς και από κάνα 2 σενάρια βιντεοταινιών του Τσάκωνα - Για μια χούφτα Τούβλα, 1987 - έμεινε ανάρπαστος στο ρόλο του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του Διαστήματος, του Τέρρυ - μια περίοδο, μιαν άλλη ο Παυλίδης -, τον ρόλο του He-Man, καθώς και το ρόλο του Κου Ινγκλς στο Μικρό Σπίτι στο Λειβάδι - προκάτοχός του στον ίδιο ρόλο ο Ντίνος Καρύδης)

Γιάννης Καλατζόπουλος (αδερφός της επίσης ηθοποιού Μίρκας, έμεινε καλύτερα γνωστός από το ρόλο του Sport-Billy. H ψιλή φωνή του του επέτρεπε να κάνει ρόλους παιδιών, η φωνή του Darkwing Duck, γνωστός και από το παιδικό θέατρο)

Βασίλης Καίλας (παλιό παιδί θαύμα - όπως και ο Καλαντζόπουλος - μετέπειτα ηθοποιός και βασιλιάς των μεταγλωτήσεων, η ψιλή του φωνή του επέτρεπε να κάνει παιδιά, ένα φεγγάρι είχε κάνει και τον Κοκκαλιάρη aka Σκέλετορ)

Συνεχίζεται....
 
Και μολις προσφατα που εβλεπα Καπαμαρου, αναγνωρισα και τον

Χαρη Σωζο, γνωστο απο το "Δις Εξαμαρτειν". Κανει πολλες φωνες στην σειρα, τον Σιτζουνε, τον Χαγιατε, και αλλους, και αλλαζει την φωνη του υπεροχα!

Επισης, και ο Μποσταντζογλου, εχει χαρακτηριστικη φωνη,

η Λετα Μουσουτη, την θυμαμαι απο την Καντυ. Αλλα δεν ξερω αν ειναι αυτη που επαιζε στους "Δυο Ξενους" και εχει πολυ ψιλη φωνουλα. Αυτη η φωνουλα ειναι πολυ χαρακτηριστικη, και την συγκεκριμενη ηθοποιο την ειχα καλεσμενη στον Αlpha, μαζι με την Καρρα και τον Παυλιδη προσφατα.

Φυσικα η Βασια Τριφυλλη, η γνωστη μας Μαγια!

Η Υβονη Μεταξακη, μονο το ονομα της ξερω απο τους τιτλους της Καντυ.

Ακομα δεν μπορω να καταλαβω ποιος μιλουσε για Καπαμαρου...Dominion, καμια ιδεα?
 
Aγαπητή Domniki την ίδια απορία έχω και εγώ (πολλοί μου έχουνε αναφέρει τον Κ. Τσάκωνα τον κωμικό αλλά καμία σχέση)

Αυτός που κάνει και τον καμπαμαρού μπορείς να τον ακούσεις με την νορμάλ φωνή του στα επεισόδια του Κάπταιν Χάρλοκ (τον χάρλοκ τον έκανε ο Σώζος) και κάνει τον Ταντάσι Νταγιού (γιό του επιστήμονα δόκτωρα Νταγιού τον οποίο κάνει πάλι ο Σώζος με πνιχτή φωνή) και νομίζω ότι είναι...ο Χαλακατεβάκης (ο Βασίλης από τους απαράδεκτους). Έχει επίσης αναφερθεί και το όνομα του Βλαδίμηρου Κυριακίδη (του ηθοποιού της μάπα σειράς ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ) αλλά δεν νομίζω ότι είναι αυτός
 
Η φωνη του Καπαμαρου ειναι πολυ γνωστη...αν μιλουσε λιγο παραπανω ισως να τον καταλαβαινα...αλλα οι ατακες κρατανε ελαχιστα. Δεν εχει μεγαλους διαλογους, οπως η Καντυ, ή αλλα παιδικα. Χαρλοκ δεν θυμαμαι καθολου. Σκεφτομουν μηπως ειναι κανενας Ρεπας (αυτος απο τις 3 Χαριτες). Εχω καιρο να δω Απαραδεκτους, και δεν την θυμαμαι καλα την φωνη του :(

Ο Σωζος ειναι καταπληκτικος παντως. Tις αλλες γυναικες που ανεφερα τις θυμασαι?
 
Στο κάστ του Ninja Boy (σε βιντεοκασσέτες του 1986-87 της medusa video)

ξεχωρίζεις τις φωνές των

Χαγιάτε, Σιτζούνε και διάφορες άλλες φωνές : Xάρης Σώζος

Παππούς, Σιρακάβα, και άλλες φωνές : Γιάννης Ευδαίμων (παίζει στην ταινία κλασσική περίπτωση βλάβης του τσάκωνα τον αρχηγό της μερεμέτ σέρβις)

Καμπαμαρού και άλλες φωνές: Aκόμα παίζεται ποιός είναι (εγώ υποπτεύομαι χαλακατεβάκη, άλλοι Βλ. Κυριακίδη και Τσάκωνα)

Οι υπόλοιποι μου διαφεύγουνε μόνο ο Μαετζίμα είναι ένας ηθοποίος στα 60 του τώρα που έπαιζε σε κάτι επεισόδια του τμήματος ηθών τον κακό (γκριζομάλλης με μουστάκι)

Η μουσούτη νομίζω έκανε την Αννυ στην Κάντυ αν και δεν είμαι σίγουρος

στην Κάντυ από γυναίκες θυμάμαι

Ελίζα: Δήμητρα Δημητριάδου

Νηλ: Yβόννη Μεταξάκη

Άρτσυ : μια περίοδο τον έκανε γυναίκα (ή η φανή πολέμη ή η πέρη ποράβου)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Τσακωνας αποκλειεται να ειναι, γιατι δεν λεει καλα το "σ". Ο Καπαμαρου πρεπει να ηταν ηθοποιος νεος σε ηλικια. Ο Ευδαιμων επαιζε και στην Καντυ...κανει συνηθως γέρους. Δεν εχω καταφερει να αναγνωρισω καμια γυναικα. Πρεπει να ειναι μονο 1 ή 2 γυναικες, γιατι η Μαι, η γιαγια Ραν, μια κοπελιτσα ζωγραφος και αλλες ειναι η ιδια φωνη. Να πω την αληθεια, μ'αρεσουν πολυ οι παλιες μεταγλωττισεις των παδικων. Οι φωνες ειναι υπεροχες, και μου φερνουν πολλες αναμνησεις...ακομα και η απιθανη μεταγλωττιση του Καπαμαρου.

Ξεχασαμε να αναφερουμε την Αιμιλια Υψηλαντη, με την υπεροχη φωνη της στον ΤΑΟ-ΤΑΟ.

Ο Σοφοκλης Πεππας, μπαμπαστρουμ

Η Ανετα Παπαθανασιου, σπιρτουλης και οχι μονο

Αλλη χαρακτηριστικη φωνη ειναι η Βασιλισσα Ακα απο τον Νιλς Χολγκερσον. Μηπως την θυμασαι?
 
Δυστυχώς δεν θυμάμαι ονόματα ούτε για τον Νιλς ούτε για την Άκα

μόνο στοιχεία που μπορεί να σε βοηθήσουνε.

Ο Νηλς στην αρχική μεταγλώτιση της ερτ-2 τον έκανε γυναίκα, αν δεν κάνω λάθος - αυτό το συμπηκνωμένο (όλα τα επεισόδια τα έκοψε και τα έκανε μια ταινία) και εκ νέου μεταγλωτισμένο dvd που βγήκε τώρα τελευταία δεν έχει καμία σχέση με την παλιά μεταγλώτιση (πέραν του τραγουδιού τον τίτλων) - και η συγκεκριμένη κοπέλα δανείζει την φωνή της σε ένα από τα παιδία του Ιαπωνικού Αυτοτελούς Ανιμέ ΟΑV της Εlite-Video "2 Χρόνια Διακοπές" (το έχω σε βιντεοκασσέτα αλλά δυστυχώς δεν αναφέρει συντελεστές).

Όσο για την Άκα πρέπει να ήτανε ηθοποιός του θεάτρου και μάλιστα μεγάλη, την φωνή της την θυμάμαι καλά και παίζει να ήτανε η ίδια με αυτή ενός επεισοδίου του Οδύσσεια του Διαστήματος που είχε να κάνει με παγετώνες

Από νιλς θυμάμαι ξεκάθαρα τον Ηλία Πλακίδη να κάνει τον Μάρτιν με την πνιχτή του φωνή

και τον Κωστή το σκιουράκι τον Κρούμελ

η Αιμιλία πάντα μαγική έκανε την Μαμα του Ταο-Ταο (το έχω ξαναναφέρει σε άλλο θρέντ, γενικώς πολλά από αυτά που γράφω αυτ'η τη στιγμή τα έχω ξαναναφέρει σε παλιότερα θρέντς)

Η Ανέτα του Φώτα Παρακαλώ (μαζί με την Χρ. Σπηλιώτη και τον Μποσταντζόγλου) και φυσικά έκανε και το Ρομποτάκι Δάλα (Μια φορά και ένα καιρό στο Διάστημα)

Ο Πέπας έκανε και τον Φιλέα Φόγκ (Σε λιονταρίσια έκδοση, όπως και η Αννέτα ένα σκιουράκι που τον συντρόφευε)

Γιάννης Ζωγράφος στο ρόλο του Γκρινιάρη στα Στρουμφάκια (κάνει τον βλάκα γιο του Μουστάκα που δουλεύει στο εργοστάσιο Μουστάρδας στον Δυναστεία - 1986, καθώς και τον ΨΙΤ στον Ιππότη της Λακούβας - 1986)
 
Αλλη ηθοποιο που θυμηθηκα ειναι η Αλικη Αλεξανδρακη. Μπορει αυτη να ηταν η Ακα.
 
Ρένα Καζάκου (έκανε την χιλιοποδαρούσα καθώς και το αγόρι που μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο με την Κάντυ και μετά έγινε Cowboy κάτω από τα wings ενός κτηματία, επίσης η γραμματέας της Λεμονοστιφέν στην Φρουτοπία νο-2)

Ζανό Ντανίας (μια περίοδο στην κάντυ - εποχή θανάτου Άντωνη έκανε τον Στήαρ, μετά ανέλαβε ο Μάζης)

φυσικά και ασφαλώς, βεβαίως βεβαίως ο

Μάκης Ρευματάς (πατέρας του Τέρρυ και γενικά ρόλοι πατρικοί στο ρομποτέκ έκανε τον Ναύαρχο Γκλόμπαλ, ΤΕΛΕΙΟΣ ΣΑΝ ΑΦΗΓΗΤΗΣ)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να προσθέσω και τον ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα,ο οποίος αν δεν με απατά η μνήμη μου είχε χαρίσει τη φωνή του στα "Στρουμφάκια" (αν όχι τότε σίγουρα σήμερα) και στο "Μικρό μου Πόνυ" και σε άλλα που τώρα μου διαφεύγουν.Πολύ καλό το thread σου Dominion! :thumbup:
 
xε χε ο Μπιμπίλας έκανε τον Σανσίρο επίσης στο Plawres Sanshiro (Jumaru) καθώς και τον Κεραυνό (FireBall) στον Σερίφη του Διαστήματος - 1984
 
Μηπως θυμαστε την Χριστινα Αυλιανου? Δεν ξερω αν εκανε μεταγλωττισεις, αλλα παρουσιαζε διαφορα παιδικα προγραμματα, οπως το Α-μπε-μπα-μλπομ και το Θερμομετρο (τηλεπαιχνιδι). Ψαχνωντας για τον Οδυσσεβαχ, βρηκα και το δικο της ονομα στους συντελεστες της παραστασης του '81. Θυμαμαι ποσο τρελλη ηταν και ποσο χαροταν τις εκπομπες. Παντα ειχα την εντυπωσε οτι το διασκεδαζε περισσοτερο και απο τα ιδια τα παιδια!
 
Αυτο που θα αναφέρω δεν έχει σχέση με anim αλλά με παιδικά και ντοκυμαντέρ. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη φωνή που έλεγε στο τέλος "επιμέλεια - μεταγλώτιση Χαρά Τσακίρη." Χαρακτηριστική 80τίλα.
 
Domniki είπε:
Μηπως θυμαστε την Χριστινα Αυλιανου?
Το 1976 συμμετειχε στη σειρα ΓΑΛΗΝΗ της ΕΡΤ.Νομιζω εκανε την κορη της Μπετυ Αρβανιτη και του Πετρου Ζαρκαδη
 
Στα στροθμφάκια συμμετείχε και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Νομίζω έκανε τον Ξεφτέρη.
 
Στα στρουμφάκια

Αννέτα Παπαθανασίου - Σπιρτούλης

Σοφοκλής Πέππας - Μπαμπαστρούμφ

Δ Λιγνάδης - (είναι ακόμα πολύ μακριά μπαμπαθτρούμφ) έναν ψευδό έκανε

Γιάννης Ζωγράφος - Χαχανούλης (καλύτερα γνωστός και σαν η φωνή του ψιτ στο Ιππότης της Λακούβας)
 
Ο Λιγναδης νομιζω οτι εκανε τον Μελενιο, το στρουμφακι-ναρκισσο, που κυκλοφορουσε με εναν καθρεφτη στο χερι.
 
Ασχετο σχολιο

(Τωρα σιγα μη απαντησει κανενας σας, αλλα τελος παντων)

Εχετε δει το Star Wars Episode One? Ενας απο τους κακους εξωγηινους Neimoidians, αυτος με την κινεζικη προφορα, δεν ειχε φωνη που εμοιαζε ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ με ενος Ελληνα ηθοποιου μεταγλωττισεων;;

Ιδεα δεν εχω πως λεγοταν και σε ποιες σειρες επαιζε!!
 
Εγώ θυμάμαι ένα όνομα που είχα βαρεθεί να το διαβάζω..Μεταγλώττιση Χαρά Τσακίρη!!
 
Kalhmera...

eixate prosejei ena (kata ta alla metriotato) kinoumeno sxedio pou paizotan sto "Vergina TV" (topiko pou exei embeleia ws 8essalonikh). To cartoon legotan "Monkey Kid" h kati tetoio, kai einai Kineziko. Basizetai se nouvela tou usterou Mesaiwna (14th-16th aiwna) kai to prwtotupo onomazetai "Xi You Ji" (metagrafh apo ta mandarinika nomizw). Dhladh "Tajidi pros thn Dush".

Arketa periergo kinoumeno sxedio. Kanenas xarakthras (ektos apo ton boudisth "Daskalo") den einai h8ika akeraios. Se orismena episodia, skotw8hkan kai kapoioi elassones xarakthres (epishs asunh8isto).

Poios ekane thn fwnh tou "Daskalou"? :diablotin:
 
Πίσω
Μπλουζα