Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Δάκης (Βρασίδας Χαραλαμπίδης) (1943-2022)

Δάκης - Τόσα καλοκαίρια / Εκείνο το πρωί στην Κηφισιά (Μουσικό Κουτί) HD

ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ ► Δάκης, Monsieur Minimal | 2/6/21
 
Δίσκος 7", 45 στρ. , Parlophone GDSP-3297, 1969

ΔΑΚΗΣ - ΑΛΗΘΕΙΑ

στην άλλη πλευρά του δίσκου

ΔΑΚΗΣ -ΤΟΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ



Δίσκος 7", 45 στρ. , Minos – MSI 1007 , 1969

ΔΑΚΗΣ - TU VEUX TU VEUX PAS (Brigitte Bardot)

ΔΑΚΗΣ - WHAT IT WAS


To What It Was με ελληνικούς στίχους Μάζευα Στα Χέρια Μου Βροχή :
Δάκης – Στη Σελίδα Δεκαοκτώ / Μάζευα Στα Χέρια Μου Βροχή
Δίσκος 7", 45 στρ. , Minos – MINOS 5149 , 1970

 
Θα παρω τρενα αεροπλανα και βαπορια". Αυτο ειναι το μονο τραγουδι του που θυμαμαι. Δεν ηταν στα ακουσματα μου. Φυσικα αναγνωριζω οτι ηταν μεγαλο ονομα και αφησε εποχη. κριμα τον ανθρωπο ειχα διαβασει οτι ειχε φτασει να ζυγιζει καπου 45 κιλα.
 
Υπέροχος ερμηνευτής, κοσμοπολίτης και ωραίος άνθρωπος. Κάτι λιγότερο γνωστό είναι πως ήταν ξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου.
Λυπήθηκα πολύ στο άκουσμα της είδησης, όπως φαντάζομαι όλοι μας, καθώς ήταν από τους πλέον αγαπητούς καλλιτέχνες. Διατήρησε σε όλο του το βίο την ωραία του φωνή και την εφηβική του ενέργεια.
Τόσα καλοκαίρια....
 
Τελευταία επεξεργασία:
Υπέροχος ερμηνευτής, κοσμοπολίτης και ωραίος άνθρωπος. Κάτι λιγότερο γνωστό είναι πως ήταν ξάδερφος του Βαγγέλη Παπαθανασίου που μας άφησε κι αυτός πριν λίγες μέρες.
Λυπήθηκα πολύ στο άκουσμα της είδησης, όπως φαντάζομαι όλοι μας, καθώς ήταν από τους πλέον αγαπητούς καλλιτέχνες. Διατήρησε σε όλο του το βίο την ωραία του φωνή και την εφηβική του ενέργεια.
Τόσα καλοκαίρια....
Διόρθωση ήταν εξάδερφος του Ντέμη Ρούσσου.

 
ΔΑΚΗΣ ΜΑΝΤΩ - ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ
LP: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ PARTY (1990)
"AMORE SCUSAMI"
MESOLI - GINO - PALLAVICINI - VICTORIO
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΣΤΙΧΟΙ - ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΝΑΤΣΟΣ
 
Οταν το καλοκαιρι τιυ 2020 τον άκουγα να τραγουδαει στο ΟΑΚΑ (υπο δρακοντεια υγειονομικα μετρα) με Μαντω, Μπιγαλη κ Πωλινα, εαν κάποιος μου ελεγε οτι ουτε 2 χρονια μετα δεν θα ήταν στη ζωη δεν θα το πιστευα!!! Κρατουσε ακομα τοσο υπεροχα το μεταλλο της φωνης του. 1 χρονο πριν (το 2019 δηλαδη) τον ειχα δει και στο Ηρωδειο σε συναυλια του Πλεσσα. Στενοχωρεθηκα πολυ, να ειναι ελαφρυ το χωμα
 
Και μια που με τη βελουδινη φωνη του εντυσε τα καλυτερα μας χρονια, τον αποχαιρεταω με την τελευταια του μεγαλη επιτυχια
 
Το είχα βάλει και παλιότερα σε άλλο θρεντ. Καθόλου γνωστό του, αποδεικνύει όμως πως θα μπορούσε να κάνει και διεθνή καριέρα. Καλό ταξίδι Δάκη.
Από την ταινία Τάγκο 2001 του 1973. Η μουσική είναι του Γιάννη Σπανού.
 
ΔΑΚΗΣ - Στην εκπομπή του ΡΙΚ "ΕΜΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ"
27/9/2021
Ο Δάκης αναφέρεται στην σειρά της ΕΡΤ "Τα καλύτερά μας χρόνια" της οποίας ερμηνεύει το τραγούδι τίτλων . Η σειρά άρχισε να προβάλλεται στο ΡΙΚ από το φθινόπωρο του 2021.
 
Πολύ ωραίο και νοσταλγικό το video clip του "Αλαλούμ" γυρισμένο στον Δυτικό Αεροσταθμό του αεροδρομίου Ελληνικού (στο τμήμα πτήσεων εξωτερικού της πάλαι ποτέ κραταιάς Ολυμπιακής Αεροπορίας) από τις εγκαταστάσεις του οποίου δεν έχει μείνει κάτι - τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί.:(
 
Πίσω
Μπλουζα